Varvara — Nuori Vallankumouksellinen

Varvara on 16-vuotias. Hän on kotoisin Razmetelevon kylästä läheltä Pietaria. Hänen vanhempansa ovat maanviljelijöitä. Heillä on pieni 300 neliömetrin talo, oma uima-allas pihalla, jossa asustaa sampi ja karppi. Ja loput — no, kaikki samaa vanhanaikaista, tylsää ja tarpeetonta.

Varvara on ollut kyynelissä aamusta lähtien. Hänen vanhempansa eivät antaneet 1’000 ruplaa matkustamiseen. Sillä rahalla Varvara olisi mennyt Pietariin-taistelemaan veristä hallintoa vastaan ja liittynyt rohkeiden ja urheiden tarehellistenistelijoiden joukkoon.

Hänen isänsäkin on järkyttynyt. Sanat menivät Varvaran toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Varvara tietää, että isä on tylsämielinen orja, joka nuolee Putinin persettä ja ajattelee vain kanojaan.

Kapinallisen ääni

Annahan kun minä puhun nyt Varvaralle — hän todella tykkää minusta. Minulla on paljon hopearenkaita, joissa roikkuu pääkalloja ja pitkä rokkarin poninhäntä. En ole tahrannut itseäni lehmän kusella enkä hevosen paskalla. Eikä minua ole kukaan yllättänyt rikkakasvien kitkemisestä.

Minua todella kannattaa kuunnella.

Vakuutin heti Varvaralle, että olen hänen puolellaan. Täysin. Ja rakastan Navalnya kuin omaa äitiäni, koska hän on kärsijä. On aivan selvää, että salakavala FSB3 on laittanut myrkkyä hänen alushousuihinsa. Mutta tällä kertaa he tunkeutuivat pyhälle alueelle.

Tarjosin Varvaralle saman tien 1’000 ruplaa4 ja täyden sosiaalisen median tukeni. On välttämätöntä, että hän ei eksy väkijoukkoon vaan näyttää todelliset kasvonsa. TV:lle. Niin, hän on tehokas. Olisi mukava laittaa vereen värjätyt miesten alushousut kepin nokkaan. Se olisi hyvä symboli. Viljelijöiden lapset näet vastustavat veristä tyranniaa. Varvara erottuu joukosta ja hänet varmasti huomataan ja viedään poliisiasemalle. Ja ehkä jopa vankilaan. No, edes nyt hetkeksi.

Isän ääni

Varvara katsoi minuun ankarasti:

Meidän on noustava Putinia vastaan. Sinä olet kykenemätön toimimaan. Olet hänen orjansa.

Varvara sai täyden tukeni.

Kyllä! Mikä presidentti hän oikein on on? Naurettava ja häpeällinen. Hänellä ei ole edes nenärengasta! Ei värjää itseään vihreäksi5. Ja mikä häpeä vielä: hänen ympärillään ei pyöri homo-aviomies! Missä hän on? Kaikilla ylpeillä eurooppalaisilla johtajilla on oltava homo-aviomies. — Tai edes vaimo.

Olisipa hänellä edes Shoigu!6 Piikkikoroissa. Tilanne nyt vain on hankalaa maan kannalta. No, voisihan hän edes ryypätä niin kuin Jeltsin johtaessaan orkesteria7. Pitäisi nyt edes vähän hauskaa…

Mutta ei! Hän vain on töissä… He vain rakentelevat siltoja ja teitä.

Ylpeänä Varvara jatkoi:

He eivät varasta. Mutta tämä meidän on ryöstänyt koko maan. Röyhkeän julkisesti. Hän ja hänen kätyrinsä.

Olet oikeassa,
– olin katkerasti samaa mieltä,
Krimi vietiin meiltä pois. Nyt ukrainalaiset veljemme rakentaisivat sinne amerikkalaisen tukikohdan. Ja paljon amerikkalaisia tulisi sinne lomailemaan, ottamaan aurinkoa Krimillä.

Razmetelevo. Sinun isäsi ryöstettiin — hän asui juuri silloin yhteisparakissa Kupchinossa. Ja yritti pummata 10 ruplaa minultakin. Ja nyt! Nyt hän myy sampeja.

Ei! En puhu meistä. Puhun maastamme.

Kyllä, Varja, myös minä puhun maasta. Hän varasti sen kokonaan. Krimin sillat, lentokentät, tiet, ostoskeskukset — kaikki viety.

Olet kuitenkin oikeassa. Emme voi elää näin. IPhoneilla ja tietokoneilla sekä lomakohteilla ja kaikenlaisilla viileillä asioilla.

On aika siirtyä vallankumoukseen. Navalny tarvitsee apua. Muuten, hänen tyttärensä opiskelee Amerikassa. Tarvitsemme lisää rahaa. Hänellä on kiire — hän tarvitsee rahaa heti.

Otatko sinä nyt sen 1’000? Sinun pitää nyt uhrata itsesi niin, että asetoverisi voivat myös mennä opiskelemaan Amerikkaan ja nautiskella herkullisilla hampurilaisilla. Ne ovatkin siellä paljon maukkaampia kuin täällä. Kun sinut poljetaan maahan, kirjoitan siitä TikTokiin!

En yleensäkään määräile Varvaraa. Hän on itsenäinen. Isoisäksikin olen aika tylsä. Mutta hän ei sitten ottanut rahaa vastaan.

Viitteet

 1. Alkuperäinen artikkeli↩︎

 2. Alkuperäinen kirjoittaja↩︎

 3. Federalnaja služba bezopasnosti, Venäjän turvallisuuspalvelu

  www.fsb.ru/↩︎

 4. 1’000 ruplaa = 11 euroa.↩︎

 5. Russia opposition leader Alexei Navalny attacked with “brilliant green” dye↩︎

 6. Venäjän puolustusministeri Sergei Šoigu
  government.ru/en/gov/persons/25/events/↩︎

 7. Boris Yeltsin’s magic moments↩︎