Miksi Media Vaikenee Koronakuolemista

Kaksikymmentäkolme norjalaista vanhusta kuoli saatuaan Pfizer-rokotteita. Norjan lääkeviraston mukaan kolmetoista niistä on arvioitu ja yleiset sivuvaikutukset ovat saattaneet vaikuttaa vakaviin vastareaktioihin.

Koronakuolemat

Norja on pieni Pohjois-Euroopan maa, ja vain noin 25’000 ihmistä on rokotettu Pfizer-rokotteilla. Kaksikymmentäkolme kuolemaa on suuri määrä. Mutta yllättäen, valtavirran englanninkieliset tiedotusvälineet eivät ilmoittaneet tapahtumasta heti, ikään kuin ne toimisivat yhteisen suunnitelman mukaan. Yhdysvaltain ja Yhdistyneen kuningaskunnan suuret tiedotusvälineet vähättelivät selvästi heidän kuolemiaan.

Sitä vastoin nämä suuret länsimaiset tiedotusvälineet hypettävät välittömästi kiinalaisten rokotteiden epäsuotuisista tiedoista ja yrittävät vahvistaa kielteistä vaikutusta julkiseen keskusteluun. Esimerkiksi Kiinan Sinovac-rokotteen tulokset olivat Brasiliassa odotettua alhaisemmat, ja sitä uutisoitiin kaikkialla länsimaisissa tiedotusvälineissä. Kokeisiin osallistuneen brasilialaisen vapaaehtoisen kuolemasta tuli myös merkittävä tapahtuma länsimaisessa mediassa. Mutta myöhemmin todistettiin, että kuolemalla ei ollut mitään tekemistä rokotuksen kanssa ja länsimaiset tiedotusvälineet menettivät kiinnostuksensa.

hätäinen aikataulu

Korona-rokote on vakava tieteellinen kysymys. Nykyinen pandemiatilanne on erittäin kriittinen. Koko ihmiskunnan perustavanlaatuinen etu on saada enemmän rokotteita koronan torjumiseksi. Jotkut valtavirran yhdysvaltalaiset ja brittiläiset tiedotusvälineet ovat alkaneet leimata rokotteita geopoliittisten asetelmien mukaan. Tieteellisen tiedon sijasta ne ottavat poliittisen kannan suhtautumisessa rokotteisiin, käyttävät propagandaa Pfizer-rokotteiden myynnin edistämiseksi ja kiinalaisten rokotteiden halventamiseksi.

Itse asiassa kaikkien korona-rokotteiden tutkimus ja kehittäminen on ollut suhteellisen hätäistä. Niiden olisi pitänyt tehdä enemmän testejä ja pidempi kliininen todentaminen ennen markkinoille asettamista. Mutta aika ei odota ei myöskään pandemia. Rokotteet on nostettu korona-taistelun etulinjaan erityisellä nopeudella.

Kiinan Rokotteella On Kymmenien Vuosien Käyttökokemus

Jos halutaan vertailla, Kiinan inaktivoidulla rokotteella on ehdottomasti vakaampi turvallisuusperusta kuin Pfizerin mRNA-rokotteella. Inaktivoitu rokotetekniikka on ollut erittäin tunnettu ja sille on tehty vuosikymmenien kliininen testaus. Mutta nyt on ensimmäinen kerta koskaan, kun mRNA-tekniikkaa on käytetty rokotteeseen. Tämä Pfizerin rokotteen laajamittainen julkisuuskampanja on samalla jatkuva ja laajamittainen ihmisillä tehtävä testaus.

Uskomme, että Yhdysvalloilla ja useilla länsimailla ei ole olemassa parempia vaihtoehtoja. Pfizerin massarokotus on välttämättömyys. Vaikka on olemassa riskejä, nämä maat mieluummin ottavat ne. Niin kauan kuin he voivat pelastaa useimpien ihmisten hengen, he hyväksyisivät edut ja haitat. Lännen valtamedia katsoi sormien läpi, kun 23 ihmistä kuoli. Sitä voidaan pitää osana tämän “ison kuvan” hyväksymistä.

Länsimaisen median karkeat rokotteiden kaksoisstandardit ja heidän epäterveellinen ajattelutapansa osoittaa, että Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian valtamedian mentaliteetti Kiinaa kohtaan on mennyt erittäin geopoliittiseksi. Kaksoisstandardeista on tullut heille poliittisen oikeassa olemisen standardi. Ne eivät ole enää objektiivisia vertailussa Kiinan kanssa. Hyökkäys Kiinaa vastaan on heidän epätoivoinen tavoite.

Tiedettä ja Objektiivisuutta

COVID-19-rokotteiden suhteen Kiinalainen yhteiskunta ja Kiinan hallitus ovat pitäneet tiedettä ja objektiivisuutta prioriteetteina. Käytännöllisellä ja rehellisellä tavalla Kiina on kohdannut todellisuuden. Kiinalaisista rokotteista ei ollut riittävästi tietoa. Kiinalaiset korona-rokotteet on saatu markkinoille, mutta ei kaikille. Rokotusprioriteetti annetaan 18 – 59 -vuotiaille korkean altistuksen omaaville väestöryhmille, ei vanhuksille. Yksikään vanhempi kiinalainen virkamies ei ole tullut avoimesti tukemaan kiinalaisia rokotteita. Eniten kehuja Kiinan rokotteista on saatu ulkomailta. Monet kehitysmaiden johtajat ovat olleet esimerkkinä kiinalaisten rokotteiden injektoinnissa, koska he tuntevat oman maansa tulokset kolmos-vaiheen tutkimusten tietojen perusteella.

Poliitikot Mainosmiehinä

Yhdysvaltain hallinto ja suurpääoma ovat voimakkaasti edistäneet Pfizerin rokotetta. Länsimainen julkisessa keskustelussa on tietoisesti vähätelty rokotteiden mahdollisia riskejä. Ja yleinen mielipide on luonut vaikutelman, että Pfizerin mRNA-rokote, jota käytetään nyt ensimmäistä kertaa, on turvallisempi kuin kiinalainen rokote.

Valitettavasti Washington on edistänyt Kiinan ja Yhdysvaltojen vastakkainasettelua. Näin Yhdysvallat ja sen isot liittolaiset ovat käynnistäneet ideologisen kuohuntansa. Onko olemassa oikeutta? He uskovat, että on oikein tukahduttaa Kiina ja väärin olla oikeudenmukainen Kiinalle. Tällainen asenne on nyt laajentunut vakaville tieteellisille ja humanitaarisille aloille, joiden pitäisi olla kaukana politiikasta.

Ideologinen Vastakkainasettelu

Kiinan kansan on kohdattava tällainen yhä ankarampi ideologinen vastakkainasettelu riippumatta siitä, olemmeko siihen valmiita vaiko emme. Meidän on puolustettava Kiinan kansallisia etuja ja tuettava omaa maatamme tässä tärkeässä kilpailussa. Kiinan kilpailukyvyn heikentämiseksi Yhdysvallat ja sen liittolaisten julkiset mielipiteet ovat täysin jättäneet huomiotta etiikan.

Heidän asenteensa Kiinaa kohtaan perustuu vain geopoliittiselle logiikalle. Emme hätkähdä heidän hyökkäyksistään.

Viitteet

  1. Alkuperäinen artikkeli
    Why were US media silent on Pfizer vaccine deaths?: Global Times editorial↩︎

1 Comment

Comments are closed.