Kiinalaiset Ovat Vapain Kansa Maailmassa

Maanantaina julkaisemassaan artikkelissa “Pandemian maailmassa Kiina näyttää oman versionsa vapaudesta”, New York Times (NYT) kirjoittaa, että Kiinan kansalaisilla on nyt vapauden perustavanlaatuisin muoto, jota monet maailman ihmisistä kadehtivat tänä pandemiavuotena, nimittäin vapaus liikkua ja elää normaalia päivittäistä elämää.

Totuus Vaiko Propagandaa

Tämä herätti kritiikkiä. Kriitikot syyttivät New York Times’iä Kiinalaisen kommunismin myötäilemisestä ja emootioiden sytyttämisestä. Artikkelin julkaisemista sanottiin propagandaksi, jotkut Yhdysvallat eliitit, kuten konservatiivinen poliittinen kommentaattori Ben Shapiro, jopa kysyivät:

 1. Onko tämän artikkelin kirjoittanut Kiinan hallitus?

Artikkeli kertoi vain sen yksinkertaisen tosiasian, että useiden maiden taistellessa koronaa vastaan, Kiinasta on tullut yksi turvallisimmista paikoista maailmassa. Joka tapauksessa Kiinan menestyksen tunnustaminen epidemian hillitsemisessä on kuitenkin ilmeisesti käynyt Yhdysvaltojen eliitin hermoille. Näyttää siltä, ​​että nämä eliitit ovat liian hauraita, jotta ne kykenisivät vertailemaan Kiinaa ja Yhdysvaltoja pandemiasta selviämisessä.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun yhdysvaltalaista tiedotusvälineiden raportoinnin väitetään olevan Kiinan propagandaa.

 1. Heinäkuussa 2020 saman kohtelun uhriksi joutui artikkeli, jossa New York Times’in kirjoittaja vertasi omien sukulaistensa kohtelua Yhdysvalloissa sukulaisiinsa Kiinassa pandemian aikana.

 2. Huhtikuussa USA:n eliitti syytti suoraan CNN:ää kiinalaisen propagandan julkaisemisesta. Syyttäjinä olivat muiden muassa senaattori Josh Hawley ja Washington Postin kolumnisti Isaac Stone Fish. Väitettiin jopa, että Kiinan Kansanarmeijan laivasto on järjestänyt koronaviruksen puhkeamisen useilla Yhdysvaltain laivaston lentotukialuksilla.

Mikä Sitten On Todellisuus

Onko New York Timesin artikkeli kiinalaisesta vapaudesta koronaviruksen keskellä propaganda? Ainakaan Kiinalaiset lukijat eivät todellakaan ole samaa mieltä sen näkemyksistä. Ennen kuin artikkelissa kerrotaan kiinalaisten vapaudesta liikkua ja elää normaalia elämää, siinä korostettiin kuinka “Kiinan kansalaisilla ei ole sananvapautta, uskonnon vapautta eikä vapautta pelosta — kolme presidentin Franklin D. Rooseveltin esittämästä neljästä vapaudesta.” Artikkeli toisti kliseen, jonka länsimaisen median toimijat usein hyökkäävät Kiinaa vastaan.

Laki Suojaa Kiinalaisten Vapauksia

 1. Kiinan kansalaisten oikeutta sananvapauteen ja uskonnolliseen vakaumukseen suojaa perustuslaki ja lainsäädäntö.
 2. Kiinassa on yli 900 miljoonaa verkkokäyttäjää jotka aktiivisesti muokkaavat maan yleistä mielipidettä.
 3. Pelkästään Xinjiangissa on noin 24’400 moskeijaa, ja moskeijoiden määrä asukasta kohti Kiinassa on yksi korkeimmista
  maailmassa.
 4. Pandemian keskellä tavalliset kiinalaiset ovat olleet hyvin suojattuja, kun taas länsimaiden ihmiset elävät jatkuvassa epidemian pelossa.

Kiina On Onnistunut

New York Timesin artikkeli kertoo sen tosiasian, että Kiinan virustorjunta on onnistunut, mutta se on täynnä ideologisia ennakkoluuloja. On naurettavaa, että sellaista artikkelia pidetään Kiinan propagandana. Se saa lukijat miettimään, miltä Yhdysvaltain tiedotusvälineiden, kuten New York Timesin, pitäisi näyttää eliitin silmissä.

Ideologia Ohjaa Lännen Tiedotusvälineitä

Länsimaiset tiedotusvälineet ovat aivan liian sokeita omille standardeilleen, kun ne määrittelevät mitä on vapaus. Ideologisten ennakkoluulojen ohjaamana he maalaavat Kiinasta autoritaarisen maan, joka sortaa omaa kansaa. Yhdysvaltojen suurella enemmistöltä puuttuvat perustiedot Kiinasta. Yksi syy siihen on median kirjoitusten vaikutus.

Niinpä, sääli kyllä, he pitävät artikkelia, jossa on edes joitain perustietoja kiinalaisten tavallisesta elämästä, propagandana.

Viitteet

 1. Alkuperäinen artikkeli
  NYT piece ‘propaganda for China?’ US elites too fragile to face reality↩︎

 2. Alkuperäinen kirjoittaja
  Yu Ning↩︎

 3. ↩︎

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.