Alibaban Omistaja Katosi Julkisuudesta

Suosittu kiinalainen verkkokaupan miljardööri Jack Ma vetäytyy julkisuudesta kritisoituaan Kiinan ​​sääntelyviranomaisia, etenkin Kiinan valtion rahoitusjärjestelmää.

Shanghaissa pidetyssä konferenssissa Alibaban perustaja sanoi Kiinan pankkijärjestelmän toimivan “panttilainaamon” mentaliteetilla, ja kuvaili myös maailmanlaajuisen varainhoidon sääntelyjärjestelmän menetelmiä vanhanaikaisiksi.

Vaatiessaan uudistuksia herra Ma totesi, että “Baselin sopimukset ovat kuin vanhojen herrojen klubeja … emme voi käyttää eilisten menetelmiä tulevaisuuden säätelyyn.” – Hän lisäsi, että “nykyinen rahoitusjärjestelmä on teollisuusajan perintöä. Meidän on perustettava uusi järjestelmä uudelle sukupolvelle. Meidän on uudistettava nykyinen järjestelmä.”

Hänen yritystoimintaansa vastaan on hyökätty tämän julkisen kritiikin jälkeen. Kiinan sääntelyviranomaiset keskeyttivät hänen yrityksensä, Ant Groupin, suunnitteleman maailman suurimman listautumisannin, arvoltaan noin 35 miljardia dollaria. Lisäksi Kiinan kilpailuvirasto on alöoittanut tutkimukset hänen verkkokauppayrityksestään Alibabasta.

Tämä liikemoguli on yhtäkkiä kadonnut julkisuudesta, mikä lisää spekulaatioita, että häntä vastaan on tehty kohdennettu hyökkäys. Ma ei päässyt esiintymään päävieraana ja tuomarina “Kykyjen Kilpailu” ohjelman finaalissa, jossa hänen säätiönsä tarjoaa taloudellista tukea menestyville afrikkalaisille yrittäjille. Alibaba-edustaja mainitsi poissaolonsa syynä “aikataulullisen ristiriidan”. Herra Ma ei ole myöskään julkaissut mitään sosiaalisessa mediassa yli kahden kuukauden aikana.

Hänen äkillisen katoamisensa julkisuudesta johtuen edellä mainituista ilmeisistä syistä, lisää uskottavuutta teorialle, jonka mukaan sääntelyviranomaisia ​​ja kommunistista järjestelmää kritisoivat kiinalaiset liikemiehet viranomaisten hyökkäyksen kohteeksi.

Toinen tyypillinen esimerkki on tapaus kiinteistömogulista, Ren Zhiqiang, joka hävisi julkisuudesta syytettyään kommunistista puoluetta koronaviruspandemian väärinkäytöksistä. Myöhemmin hänet tuomittiin 18 vuodeksi vankeuteen.

Kolmas esimerkki on kohtelu, joka kohdistui Tomorrow Groupin toimitusjohtajaan Xiao Jianhuaniin. Tämä sijoitus ekspertti siepattiin hotellista Hongkongissa tammikuussa 2017. Valtio myös takavarikoi osia hänen yrityksestään.

BBC kertoi myös, että Interpolin entinen johtaja Meng Hongwei, joka katosi syyskuussa 2018 matkalla Ranskasta Kiinaan.

Ihmiset ihmettelevät uteliaina tämän Ant-Groupin perustajan ja kiinalaisen e-kaupan Alibaban omistajan Jack Ma’n äkillistä katoamista julkisuudesta.

Viitteet

  1. Alkuperäinen artikkeli
    Chinese Billionaire, Jack Ma ‘lays low’ after criticizing state financial regulators↩︎

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.