Lämpöä Talven Kylmyyteen — Teatteri Luspekayeva

“Luspekayeva” -teatteri on kuin uudelleen syntynyt fenix-lintu. Se antaa lämpöä sielullemme tässä kylmässä ajassa.

Jokainen on löytänyt lapsuutensa unelmat omalla tavallaan: yksi elokuvateattereista, toinen sirkuksesta, kolmas huvipuistoista, neljäs matki merenneitoja ja veden eläimiä ja kuka mitenkin. Minä rakastuin teatteriin. Tuohon maagiseen maailmaan, jossa satu muuttuu todeksi. Eikä minulle riitä vain rakkaus vaan myös itse kirjoitan näytelmiä, vaikka olenkin vasta tämän matkani alussa.

Tästä syystä Donbass’in venäläisestä draamateatterista “Luspekayeva” on tullut minulle toinen koti. Siellä voin voin kokea surun ja päästä pois pahasta olosta.

Taikakaappi
Taikakaappi

Elämä on kyllä mahdollista elää ilman makeisia tai lahjoja, mutta voiko sen elää ilman ihmeitä? Epäilenpä! Luspekayevka-teatteri taikoo eteemme ihmeitä ja puhaltaa hengen kaikille tuttuihin tarinoihin, vieden katsojat fantasian maailmaan. Ja tapahtuipa mitä tahansa, aina hyvä voittaa pahan. Tällä tavalla näinä synkkinä uudenvuoden päivinä maailma muuttuu hieman kirkkaammaksi ja elävämmäksi.

Teatteri on täynnä värikkäitä vilkkuvia valoja, ja alat kokea ympärilläsi loman odotuksen aikaa, eikä vain harmaata tylsää maisemaa ikkunan ulkopuolella.

Haluan saada näytöksesta kaiken irti ennen tämän lyhyen teatteriloman loppumista.

Kun katsoin esitystä “Aladdinin taikalamppu”, tunsin itä-tuulen kuuman tuulahduksen ja Bagdadin upottavan hiekan jalkojeni alla, Elin kirkkaan tähtitaivaan yön pimeyttä vasten ja hillittömän hauskuuden.

Näyttelijät taikalinnan edessä
Näyttelijät taikalinnan edessä

Minulle antisankarit ovat kiinnostavimpia. Niinpä taas kerran seurasin Jafarin4 juonitteluja “Aladdinin Taikalampussa” tarkasti läpi näytännön, ja taas kerran olen salaa iloinen, että jokainen sai lopulta ansionsa mukaan. Äkkiä katsoen näyttää siltä, että Aladdinissa ei voi olla enää mitään uutta. Päin vastoin! Joka kerta kun elää tarinan uudestaan, näkee sen eri tavalla ja aina tuo tarina on yhtä koskettava, sen jokainen hahmot on empaattinen omalla tavallaan.

Tämä on todellista teatteria! Se avaa verhon todellisen rakkauden salaperäiseen maailmaan, taikuuteen ja vallanhimoon. Ja tietysti hauska tarinan juoni, jota ilman mitään ei olisi tapahtunut.

En tiedä muista teattereista, mutta minulle “Luspekayevka” on uudestisyntynyt phoenix-lintu. Se lämmittää sieluamme tässä kylmässä ajassa. Voin sanoa, että se on onnistunut täydellisesti. Teatterimme on yksi iso perhe. Teatterimme on elossa. Ja näin tulee aina olemaan.

Faina Savenkova ja Lumiukko
Faina Savenkova

Viitteet


  1. Alkuperäinen artikkeli
    “Luspekayeva” theatre is a resurgent phoenix, warming our souls with its warmth in this cold time

  2. Alkuperäinen kirjoittaja
    Faina Savenkova

  3. Faina Savenkova Kantasuomalaisessa

  4. Jafar, جعفر, on Aladdin-piirroselokuvissa esiintyvä pahantahtoinen hahmo. Jafar esiintyy ainakin elokuvissa Aladdin ja Jafarin paluu.

    Vuonna 1992 Walt Disney’n piirroselokuvan “Aladdinin Taikalampun” versiossa hahmot Velho ja sulttaanin suurvisiiri oli yhdistetty Jafar -nimiseksi roolihahmoksi. Prinsessa nimettiin Jasmin’iksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.