Valtiollinen Sissisota Netissä

Joka hallitsee meriä, se hallitsee maailmaa.
Joka hallitsee mediaa, se hallitsee mieliä.

Median Valta

Kansainvälisessä politiikassa on tapana sanoa, että
– joka hallitsee meriä, se hallitsee maailmaa.
Nykyaikana ei ole ollenkaan väärin sanoa, että
– joka hallitsee mediaa, se hallitsee mieliä.

Mediasta on nyt tullut maailman voimakkain väline. Sillä on valta tehdä viattomia syyllisiksi ja tehdä syyllisiä viattomiksi. Siitä on myös tullut tehokas tapa levittää disinformaatiota ja väärää propagandaa vastustajia vastaan.

Propaganda

Mediapropaganda ei vain luo konflikteja yhteiskunnan erilaisten luokkien, vaan myös valtioiden välille. Kaikkina aikakausina propaganda on aina ollut käytössä sosiaalisissa liikkeissä; esimerkiksi Yhdysvaltain itsenäisyysliikkeessä, Ranskan vallankumouksessa, ja erityisesti sodan aikana julkisen mielipiteen muokkaamisessa, jotta saadaan lisää liittolaisia ulkomailta tasolla.

Nykyinen yhteiskunta, joka on median, joukkotiedotusvälineiden ja sosiaalisen median kyllästämä, ovat isoimmat foorumit ja julkaisut tärkein kanava propagandan toteuttamisessa. Koska Internet on ennennäkemättömällä tavalla jokaisen yksilön käytössä, ja interaktiiviset sosiaalisen verkostoitumisen sivustot tarjoavat vahvan foorumin keskusteluun ja mielipiteiden jakamiseen; sosiaalisesta mediasta on tullut entistä vaikutusvaltaisempi väline propagandalle.

Propagandatarkoituksessa YouTubeen ladatulla videolla, Facebook- tai Twitter-viestillä tai jopa kommentilla, on laajalle leviävä vaikutus haluttujen uskomusten levittämisessä. Netin käyttäjät, valtion virastot ja poliitikot hyödyntävät näitä alustoja levittääkseen roskapostiuutisia oman asiansa edistämiseksi.

Intia

Näin on toiminut myös Intia. Se on käyttänyt näitä välineitä tuottaakseen ja levittääkseen vääriä ja väärennettyjä uutisia 750 valemedian ja 550 eri verkkotunnuksessa olevien sivustojen kautta 162 maassa. Tämän tiedon paljasti EU DisinfoLab.3

 1. Intian tarkoituksena on ollut heikentää Pakistanin imagoa, vahingoittaa, häpäistä, eristää ja esittää Pakistan terrorismia tukevana valtiona.
 2. Toinen Intian tavoite on halventaa aasialaisia Intian kanssa eri mieltä olevia maita, erityisesti Pakistania, mutta myös Kiinaa jossain määrin määrin.
 3. Intian pitkän aikavälin tavoitteet ovat:
  1. vahvistaa Intialle myönteisiä tunteita
  2. vahvistaa Pakistania ja Kiinaa vastustavia tunteita;
  3. vahvistaa Intian valta-asemaa ja
  4. parantaa Intian kansainvälistä imagoa;
  5. vahingoittaa muiden maiden mainetta ja hyötyä tästä kansainvälisten instituutioiden, kuten EU:n ja YK:n, tuen muodossa; ja
  6. ohjata maailman huomio pois ihmisoikeustilanteesta Intiassa ja Intian laittomasti miehittämässä Jammussa ja Kashmirissa (IIJOK).

Intian Aikakirjat

Intian Aikakirjat -hanke4, kuten EU DisinfoLab paljastaa, on 15 vuotta kestänyt operaatio, joka on jatkunut vuodesta 2005 ja on edelleen käynnissä tällä hetkellä.

 1. Sivustojen lähdekoodin tutkiminen5 on osoittanut, että operaatiota johtaa valtiollinen RAW-ryhmittymä6 Srivastava Group (SG) ja sitä tukee Intian johtava uutistoimisto Asian News International (ANI).

 2. Sen toimintatapana on käyttää väärennettyjä julkaisuja levittämään väärennettyjä uutisia Pakistanista ja jakamaan ne sitten ANI:lle julkaistavaksi.7

 3. Intia on myös käyttänyt kuvitteellisia kansalaisjärjestöjä disinformaation levittämiseen ja käyttänyt näiden alustoja myös ulkomaisten arvohenkilöiden mielipidevaikuttamiseen.

 4. Tätä varten operaatio sisältää tukea vähemmistö- ja ihmisoikeusjärjestöille ja ajatushautomoille.

 5. Euroopan parlamentin jäseniä käytetään välikappaleena luomaan institutionaalinen tuki EU:n toimielinten kautta monille vähemmistöryhmille Intian edun hyväksi ja Pakistanin tai Kiinan vahingoksi.

Valejärjestöjen Toiminta

Aktiivinen toiminta Genevessä8 ja Yhdistyneiden Kansakuntien ihmisoikeusneuvostossa; osallistuminen tapahtumiin ja mielenosoituksiin vähemmistöjen oikeuksien tukemiseksi; YK:n akkreditoimien kansalaisjärjestöjen jäljitteleminen ja niiden nimissä esiintyminen ja sellaisten puheenvuorojen käyttäminen tilaisuuksissa, jotka on varattu erilaisille kansalaisjärjestöille, joiden tarkoituksena ei ole tilaisuuden varsinaisen asian edistäminen.

EU DisinfoLabin tutkijat ovat huolestuneita nähdessään “Intian Aikakirjojen” toiminnan jatkuvan. He ovat ehdottaneet, että

tällaisen toiminnan pitäisi toimia varoittavana esimerkkinä päätöksentekijöille jotta luotaisiin asianmukainen sanktiomallimalli niille, jotka väärinkäyttävät kansainvälisiä instituutioitamme.

He ovat myös kehottaneet verkkotunnusteollisuutta

arvioimaan vakavasti tällaista petollista, väärän tiedon levittämistä harjoittavaa toimintaa verkkotunnusjärjestelmän teknisenä väärinkäyttönä.9

Intian aikakirjat osoittavat kuinka väärennettyjen kansalaisjärjestöjen ja erikoistuneen valemedian toiminta voidaan pakata uskottavaan asuun ja lopulta vääristää ja vahvistaa pahantahtoisten tahojen toimesta maailmanlaajuisesti. Sen mahdollistaa kansainvälisissä instituutioissa ja online-hakukoneissa olevien porsaanreikien käyttäminen.

Päätöksiä Tehdään Vale-Informaation Perusteella

Epäilemättä tämä jatkuvasti meneillään oleva kampanja on pilannut Pakistanin imagoa globaalilla tasolla. Pakistanin politiikkana on rauha kaikkien naapureiden kanssa, mutta Intia keksii aina toimia, jotka vain pilaavat Pakistanin ponnisteluja.

Pakistan on jo kertonut Yhdistyneille Kansakunnille (YK) ja vaikutusvaltaisille maille, mukaan lukien Yhdysvallat, Intian häikäilemättömästä propagandasta. Pakistan, kuten edellisestä käy ilmi, on Intian edessä jatkuvassa ja valtavassa hybridisodassa.

Siitä alkaen, kun Itä-Pakistan erosi Balochistanin kapinan seurauksena, Intia on käyttänyt propagandasodan välineitä Pakistania vastaan. Intian propaganda kukoistaa edelleen yhtenä keinona saada globaali yhteisö omaksumaan Intian poliittisen kannan. Tämä tehtävä jatkuu todennäköisesti myös tulevaisuudessa.

Mitä Pakistanin Pitää Tehdä

 1. Pakistanin pitää parantaa tiedusteluverkostoaan havaitakseen ja torjuakseen Intian propagandan ajoissa.
 2. Lisäksi Pakistanin pitää virallisesti korottaa ääntään YK:n turvaneuvostossa.
 3. Pakistanin ulkomaiset edustustot on saatava mukaan tiedottaakseen asiaankuuluville hallituksille tästä haitallisesta Intian kampanjasta.
 4. YK:n ja kansainvälisen yhteisön on varoitettava Intiaa siitä, että se luopuisi tällaisesta asenteesta.

Viitteet

 1. Alkuperäinen artikkeli
  Indian Guerrilla Networking
  Русский English Español Italiano Српски العربية Français Polski اردو

 2. Alkuperäinen kirjoittaja
  Gulshan Rafiq

 3. Oma kommentti
  EuDisinfoLab on EU:n rahoittama projekti ja jo itsessään tarkoitettu vain levittämään propagandaa. Senkin kaikki tuotteet “menevät kaupaksi” vain sillä, että ne jaetaan ilmaiseksi.
  Ei ole olemassa ilmaista tietoa. Sellainen voi olla vain propagandaa.

 4. The Indian Chronicles

 5. Oma kommentti
  Lähdekoodia tutkimalla on mahdollista identifioida nettisivuston ylläpitäjän, artikkeleiden kirjoittajan ja jopa kommenttien kirjoittajan identiteetti lähes satavarmasti.
  Vilkaisepa vaan tämänkin sivun lähdekoodia (oikea klikkaus – view page / selection source). Siinä on sellaisia uniikkeja elementtejä, joiden toistuminen nettisivustoilla lähes varmasti yhdistää eri sivustojen ylläpitäjät, kirjoitusten tai kommenttien julkaisijat toisiinsa.
  Sitten tulee päälle vielä WordPress’in ja muiden julkaisualustojen eri sivustoille asettamat salaiset ja uniikit “syötit”, jotka ovat kaikki erilaisia ja annettu yhden ja tietyn julkaisijan sivustoilta löydettäväksi.
  Fingerprinting on aiheeseen läheisesti liittyvä hakusana.

 6. India’s external intelligence agency, the Research and Analysis Wing (RAW)

 7. Lännessä näistä valeuutisten tuottajista käytetään nimitystä ajatushautomo, Think Tank.

 8. Geneven ihmisoikeussopimus

 9. Oma kommentti
  Tässä nyt on yhden poliitikon sana toisen poliitikon sanaa vastaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.