Vladimir Putin: Kuinka Kauan Pandemia Kestää?

Vladimir Putinin Vuosittainen Lehdistötilaisuus Joulukuussa 2020.

Toimittajat kysyvät Venäjän presidentiltä Vladimir Putinilta joulukuussa 2020 TV-kanava Zvezda.

Arvoisa presidentti, kuinka kauan pandemia kestää?

Venäjän Presidentti, President of Russia Vladimir Putin Vladimir Putin

Sitä ei kukaan tiedä. Se riippuu laumasuojan saavuttamisesta ja rokotteen tehokkuudesta. Sanoin aiemmin, että jotkut länsimaiset kumppanit ovat ilmaisseet valmiutensa yhteistyöhön. Tämä on erittäin hyvä.

Se osoittaa, että ammattilaiset voivat löytää yhteisymmärryksen sielläkin, missä se on poliittisesti mahdotonta. En ole varma pandemian poliittisesta kehityksestä, mutta toivon kovasti, että työ tehdään ammatillisella tasolla.

On olemassa myös sellainen vaihtoehto, että kehitetään “kevyt-rokote”, kuten Gamaleya-keskus sitä kutsuu: vain yksi pistos, jonka tehokkuus on vain 85 prosenttia, suojauksen kesto lyhempi, suojaustaso matalampi, mutta pystymme tuottamaan tällaisia rokotteita kymmeniä miljoonia annoksia välittömästi.

Tämä on yksi vaihtoehto. Voimme kehittää sen itse tai yhdessä kumppaneidemme kanssa. Tähän on monia vaihtoehtoja.

Milloin pandemia päättyy? Kukaan ei anna suoraa vastausta tähän kysymykseen. Jotkut rokotteiden tuottajat kertovat rehellisesti, siitä kiitos Jumalalle, että rokotteen kehittäminen ei suju kovin hyvin, heillä on ollut joitain epäonnistumisia. Mutta tässäkään en näe vielä mitään katastrofaalista.

Meidän ei pidä osoitella sormella toisia ja haukkua: “Katsokaa! Eivät he osaa tehdä mitään” Ei! Tällainen ei ole meidän tapamme toimia.

Venäjän Presidentti, President of Russia Vladimir Putin
Vladimir Putin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.