Vladimir Putin: Nordstream-2.

Vladimir Putinin Vuosittainen Lehdistötilaisuus Joulukuussa 2020.

Toimittajat kysyvät Venäjän presidentiltä Vladimir Putinilta joulukuussa 2020 Sergey Kholoshevsky, NTV televisio.

Jos sallitte, kysyisin vielä Nord Stream 2 -hankkeesta. Yhdysvallat painostaa Eurooppaa ennennäkemättömällä voimalla tämän hankkeen estämiseksi, mutta hämmästyttävää kyllä, Eurooppa ja erityisesti Saksa ovat vastustaneet tätä painostusta.

Mitkä ovat putken mahdollisuudet? Luuletteko, että saammeko rakentamisen valmiiksi vaiko emme?

Venäjän Presidentti, President of Russia Vladimir Putin Vladimir Putin

Nord Stream 2 on epäilemättä hyödyllinen EU:n taloudelle yleensä ja erityisesti Saksan taloudelle, koska toinen vaihtoehto on kalliimman primääri-energian ostaminen Yhdysvalloista. Nesteytetty kaasu on 20 prosenttia kalliimpaa kuin meidän putkikaasumme. Se vaikeuttaa Saksan kilpailukykyä ja merkitsee kotitalouksille korkeampia hintoja.

Siinä kaikki. Tämän ymmärtämiseksi ei tarvitse olla kaasuasiantuntija tai taloustieteilijä.

Hanke on sopusoinnussa Euroopan ja Saksan kansallisten etujen kanssa. Ainakin toistaiseksi Saksan talouden edustajat ovat tukeneet tätä hanketta avoimesti. Meillä on siellä paljon ystäviä, vähääkään liioittelematta.

Saksan poliittiset johtajat yrittävät olla puuttumatta asiaan, koska kyseessä on puhtaasti taloudellinen projekti.

Yhden linjan loppuun saattamisesta on jäljellä 160 kilometriä. Molemmista linjoista puuttu hieman yli 160, 165 kilometriä.

  • Se on siinä. Se on melkein valmis.

Uskon, että saamme työn päätökseen. Toivon, että uusi hallinto kohtelee kumppaneitaan ja liittolaisiaan kunnioittavasti, ei vaadi heitä laiminlyömästä omia kansallisia etujaan ja palaa reiluun kilpailuun globaaleilla markkinoilla.

Uskon, että myös tämä projekti saatetaan täysimääräisenä loppuun asti.

Venäjän Presidentti, President of Russia Vladimir Putin
Vladimir Putin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.