Vladimir Putin: Sensuurista

Vladimir Putinin Vuosittainen Lehdistötilaisuus Joulukuussa 2020.

Toimittajat kysyvät Venäjän presidentiltä Vladimir Putinilta joulukuussa 2020 Arvoisa puhemies, Russia Today -henkilökunnan jäsenenä

en voi olla kysymättä mediakanavamme työstä ja usein RT:hen liittyvistä projekteista länsimaisilla Internet-alustoilla.

Kohtaamme jatkuvasti jonkinlaisia esteitä, joita voidaan jopa kutsua sensuuriksi – jonain päivänä he rajoittavat pääsyä RT-dokumentteihin, sitten estävät jotain muuta, kohta kolmatta.

Aikooko valtio ryhtyä toimenpiteisiin, ei vain meidän vaan myös kaikkien venäläisten tiedotusvälineiden suojelemiseksi, joiden on työssään käytettävä näitä länsimaisia alustoja, kuten YouTube, Facebook ja niin edelleen?

Venäjän Presidentti, President of Russia Vladimir Putin

Meidän pitää kehittää näitä alustoja itse – tämä on paras tie itsenäisyyteen tällä alueella, informaatiorintamalla. Riippumattomien tietojen julkaiseminen on mahdotonta, jos olemme riippuvaisia ulkomaisista alustoista.

Se todellakin on mahdotonta. He voivat sulkea kaiken yhdellä klikkauksella. Ja tämä on todellisuutta jo nyt, näemme sen omin silmin.

Onko tähän sitten mahdollista vastata valtiollisella tasolla? Kyllä, on mahdollista vastata, ja toimiva viranomainen tässä asiassa on ulkoministeriö.

Mutta onko se tehokasta: Ei ole.

Tästä syystä informoimme kumppaneitamme, erityisesti niitä jotka ovat huolestuneita ihmisoikeuksista ja tiedonvapaudesta.

Mutta haluan toistaa vielä kerran – avain riippumattomuuden varmistamiseen informaatioavaruudessa on omien teknologisten ja teknisten valmiuksien kehittäminen. Näin me toimimme.