Vladimir Putin: Donald Trump

Vladimir Putinin Vuosittainen Lehdistötilaisuus Joulukuussa 2020.

Toimittajat kysyvät Venäjän presidentiltä Vladimir Putinilta joulukuussa 2020 Sergey Shnurov, RTVI kansainvälinen kanava.

Jätän Navalnya koskevat korkean profiilin kysymykset kollegoilleni. Tällä kertaa käytän vain kauniita sanoja.

Koska työskentelen kansainvälisellä kanavalla, minua kiinnostavat seuraavat kysymykset, jotka ovat tulleet esille keskustelupalstoilla:

  • Miksi venäläiset hakkerit eivät auttaneet valitsemaan Trumpia uudelleen?
  • Ovatko he kaikki jo menneet Piilaaksoon? Olettehan itsekin sanonut, että “ketään ei jätetä yksin”.
  • Mistä Trump saa nyt töitä?
  • Tarjoatteko hänelle poliittista turvapaikkaa kuten Snowdenille, jos hän pyytää?

Vielä kysymys itseltäni:

  • kuinka tavallinen venäläinen, joku maamme väestön enemmistöön kuuluva, voi kuvata nykyistä elämänmenoa ilman että käyttää rumia sanoja?
Venäjän Presidentti, President of Russia Vladimir Putin Vladimir Putin

Vastaan ensiksi viimeiseen kysymykseesi.

Muistelepa vain Neuvostoliiton ajan elokuvaklassikkoja. Kohtaus, jossa lämpöpatteri putoaa seinältä jalan päälle, sanotaan: “No, voihan retiisi”, sen sijaan, että kiroiltaisiin.

Venäjän kieli on hyvin rikas. Kuka tahansa saa viestinsä selkeästi ja ymmärrettävästi esille turvautumatta sellaiseen raakaan kieleen, johon viittasit. Haluan kiittää sinua siitä, ettet käyttänyt sitä sanaa tällä kertaa, kun puhumme suurelle yleisölle. Paljon kiitoksia huomaavaisuudestasi tällä kertaa.

Miksi sitten venäläiset hakkerit eivät auttaneet Trumpin uudelleenvalintaa?

Haluat kysymykselläsi vain provosoida. Venäläiset hakkerit eivät auttaneet Yhdysvaltojen nykyistä presidenttiä ensimmäisellä keralla, eivätkä puuttuneet tuon suurvallan sisäisiin asioihin.

Tällaiset väitteet ovat vain spekulaatioita ja tekosyy heikentää Venäjän ja Yhdysvaltojen suhteita. Näiden väitteiden syy on sisäpoliittinen: haitata Yhdysvaltain laillisen presidentin mahdollisuutta vaikuttaa Yhdysvaltojen sisäisiin asioihin.

Venäjän Presidentti, President of Russia Vladimir Putin Vladimir Putin

Tällä tavalla Venäjän ja Yhdysvaltojen välisistä suhteista on tullut Yhdysvaltojen sisäpolitiikan panttivanki.

Uskon, että tämä on huono asia nimenomaan Yhdysvalloille itselleen, mutta sekin on heidän sisäinen asiansa ja heidän on annettava tehdä niin kuin itse parhaaksi näkevät. Uskomme, että valittava presidentti selvittää kyllä mitä on tekeillä. Hän tulee olemaan kokenut poliitikko niin sisä- kuin ulkosuhteissakin.

Odotamme uuden hallinnon ratkaisevan ainakin osan nykyisistä ongelmista.

Mielestäni herra Trumpin ei tarvitse etsiä työtä. Lähes 50 prosenttia ihmisistä äänesti häntä, jos lasketaan rekisteröityneiden äänestäjien, ei vaaleissa annettujen äänien, määrä. Häneen luottaa melko laajaa valitsijakunta Yhdysvalloissa eikä hän ymmärtääkseni aio poistua maansa poliittiselta näyttämöltä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.