Vladimir Putin: Ulkomainen Vaikuttaminen Vaaleihin

Vladimir Putinin Vuosittainen Lehdistötilaisuus Joulukuussa 2020.

Venäjän Presidentti, President of Russia Vladimir Putin Vladimir Putin

Yksi kysymys, joka täällä on tullut esille on ulkopuolinen puuttuminen vaaleihin.
Pahoittelen, että en ole vastannut siihen, mutta tämä ei johdu siitä, että en haluaisi vastata kysymykseen vaan siitä, että ajattelin, että on olemassa muita, tärkeämpiä asioita vastattavaksi. Tämä on kuitenkin yleinen kysymys.
Tietenkin ulkopuoliset yrittävät puuttua, näin on aina tehty eikä vain meidän vaaleissa, vaan lähes kaikkialla maailmassa.
Tämä on globaalia politiikkaa. Aivan kuten on tukikohtien rakentaminen ympäri maailmaa. Nimenomainen tarkoitus on vaikuttaa muiden maiden asioihin. Me tiedämme tämän ja alamme olla valmiita myös vastaamaan siihen.

Pystymme estämään tämä ulkopuolisen vaikuttamisen vain, jos ylivoimainen enemmistö kansalaisista ymmärtää, että

  1. se on häiriöitä,
  1. meidän on pyrittävä estämään se, ja
  1. sitä ei voida hyväksyä

Meidän täytyy itse päättää omasta kohtalostamme.

Venäjän Presidentti, President of Russia Vladimir Putin Vladimir Putin

On erittäin tärkeää, että yhteiskuntamme tietää ja tunnistaa tämän vaikuttamisen olemassaolon. Siksi netti-bloggaajien ja median näkemykset ovat tärkeitä. Omien näkemysten vapaa esilletuominen on samalla maamme itsenäisyyden, suvereniteetin suojaamista. Samaan aikaan, tietenkin, olemme avoimia yhteistyöhön kumppaneidemme kanssa ja avoimia kansainvälisille vaalitarkkailijoille.

Tällaista avoimuutta ei ole olemassa missään muualla maailmassa. Joissakin Yhdysvaltojen osavaltioissa, niitä on tusinan verran, on kielletty kaikkien ulkomaisten tarkkailijoiden osallistuminen vaaleihin.

Meidän linjamme on päinvastainen, olemme avoimia, toimimme yhteistyössä ja tarkkailijat maan sisällä toimivat aktiivisesti, niin julkiset tarkkailijat kuin järjestöjenkin. Monet eri tahot voivat osallistua osallistua vaaleihimme tarkkailijoina. Nykyään poliittisilla puolueilla ja tiedotusvälineillä on paremmat mahdollisuudet tarkkailla vaaleja kuin mitä tilanne oli ennen. Aiomme ehdottomasti lisätä tätä toimintaa; saada kansalaiset luottamaan siihen, että vaalit ovat avoimet ja läpinäkyvät, ja että niiden tuloksia on kunnioitettava.