Vladimir Putin: Mistä korona-virus on peräisin?

Vladimir Putinin Vuosittainen Lehdistötilaisuus Joulukuussa 2020.

Toimittajat kysyvät Venäjän presidentiltä Vladimir Putinilta joulukuussa 2020 Pjotr Marchenko: MIC Izvestia, REN TV-kanava.

Hyvää iltapäivää, Arvoisa Puhemies,

Kiitos siitä, että meillä on rokote. Ennen kaikkea, kiitokset tutkijoille. Kuitenkin puhutaan paljon viruksen alkuperästä. Mistä se on tullut? Yhdysvallat syyttää Kiinaa ja Kiina Yhdysvaltoja. Myös siitä puhutaan onko virus ihmisen kehittämä.

Mitä tiedämme viruksesta? Ehkä Teillä on erityispalvelujen hankkimaa tietoa viruksen alkuperästä?

Venäjän Presidentti, President of Russia Vladimir Putin Vladimir Putin

  1. On olemassa monia huhuja, jotka koskevat viruksen alkuperää. En halua keskustella tästä aiheesta koko maan ja koko maailman edessä, varsinkaan kun meillä ei ole mitään todisteita tällaisten syytteiden tueksi. Luulenpa, että on tärkeämpää yhdistää omat voimamme ongelman torjumiseen kuin etsiä syyllisiä.

    Yhteistyö on tässä oikea toimintamalli. Tämä on minun ensimmäinen prioriteettini.

  1. Toiseksi. Jotkut meidän Läntisistä kumppaneistamme eivät lakkaa korostamasta, että ne noudattavat humanistisia periaatteita, niin sisä- kuin ulkopolitiikassakin. Niinpä, meidän pitäisi miettiä, miten auttaa erityisen vaikeissa olosuhteissa eläviä ihmisiä.

    Kaupan rajoituksia ja sanktioita pitäisi vähentää. Nämä ovat kriittisiä tekijäitä vaikean pandemian aikana. Ehkä olisi aloitettava poistamalla rajoitukset lääkkeiden, lääkinnällisten laitteiden ja lääkärien koulutukselta.

    Tämä on asia, johon kaikkien pitäisi keskittyä pikemminkin kuin syyllisten etsimiseen.

  1. Minun täytyy todeta, että onneksi meillä on kehitteillä yhteistyötä monien maiden kanssa, mukaan lukien yhteistyö Kiinan kansantasavallan kanssa niin asiantuntijoiden, alueellisen tason kuin valtioidenkin tasolla.
  1. Kysyitte tiedustelupalvelun roolista tässä asiassa. Suoritamme monia erilaisia tehtäviä, tietenkin, mutta mielestäni tämä ei ole oikea paikka keskustella siitä, miten nämä tehtävät täytetään.