Valkoinen Mies Muuttaa Afrikkaan

Gambian hallitus on ryhtynyt toimiin häätääkseen omia kansalaisiaan Tranquilissa sijaitsevalta kiinteistöltä ja antaakseen maan valkoiselle miehelle, jolle hallitus siirsi omistusoikeuden aikaisemmin.

Tranquil, Gambia
Tranquil, Gambia

Paikallisen tiedotusvälineen The Fatu Networkin3 mukaan kantaja [nimi salattu] yritti aikaisemmin ottaa haltuunsa kyseisen kiinteistön Gambian entisen presidentin Yahya Jammehin aikana ja väitti, että hän sai omistuksen maatilaan vuosikymmeniä sitten.

Silloinen presidentti tarjosi vaihtoehtoista maa-aluetta estääkseen asukkaiden häätämisen. He ovat käyttäneet miljoonia dollareita maatilan kehittämiseen. Raporttien mukaan kantaja kieltäytyi tarjouksesta ja vaatii itselleen saman maan, jonka hän osti vuosikymmeniä sitten.

Kantajan väitettiin lähteneen Gambiasta Eurooppaan sen jälkeen, kun hän ei onnistunut pitämään maatilaa itsellään. Nyt hän on gambialaisen asiamiehen välityksellä uudelleen ottanut asian esille hallituksen vaihdon jälkeen ja on nyt ottamassa maatilaa haltuunsa poliisiin avustuksella.

Tilanne on nyt se, että poliisi on lähetetty häätämään asukkaat väkivaltaa käyttäen, jotta maatila voidaan antaa eurooppalaiselle isännälle. Tilalla sijaitsevat 22 perheen kodit. Gambialaisten mukaan he ovat käyttäneet paljon resursseja maan ostamiseen ja kehittämiseen eivätkä halua lähteä kotoaan.

Valakoone mies tuloo! — Pois alta musta valta.

Jotkut asukkaista totesivat haastattelun aikana, että Gambia on heidän kotimaahansa; he eivät salli ulkomaalaisten viedä omaisuuttaan.

Eräs asukas totesi, että on mahdotonta hyväksyä sitä, että Gambian häätää omat kansalaisensa

“jonkun valkoisen miehen keksimän tarinan perusteella”.

Viitteet