Keskitetyn Sisällönhallinnan Aika On Ohi

Liian kauan olemme toimineet siten, että seurauksena on ollut faustilainen kauppa4: Jos lähetät kommenttisi, kuvasi, videosi, esseesi, arvostelusi – minkä tahansa sisällön – Big Techin valtaville keskitetyille alustoille, Big Tech kyllä tarjoaa sinulle ilmaisen isännöinnin, laajan yleisön ja sisältötyökalut. Niillä pärjää hyvin. Kaikki näyttää reilulta. Ainakin näin he kannustavat meitä ajattelemaan tätäkin kauppaa tehdessä.5

Free services cost too much – for humankind.
Free services cost too much
     – for humankind.

Somen Hinta

Mutta olemme nyt heränneet – silti useimmat vain puolihereillä – järjestelyn todellisiin kustannuksiin. Ne ovat korkeammat kuin luulemme.

Luovutamme kaupassa paljon enemmän kuin vain väliaikaisen käyttöoikeuden sisältöön. Sisällön isännöinti on kasvanut erittäin monimutkaiseksi ja yleisö on sisäänrakennettuna heidän tuotteisiinsa ja erityisen vaikeaa , ellei mahdotonta, on siirtää suuri osa sisällöstä ja yleisöstä muille alustoille. Näin olemme tosiasiallisesti luovuttaneet pois oman sisältömme ja oman yleisömme.

Myyt Itseäsi

Mutta luovutamme myös itsemme. huomiomme on siirtynyt palveluntarjoajan haltuun, myös vapautemme ja itsenäisyytemme. Kun yritykset päättävät puolestamme, mitä voimme ladata tai lukea ja sitäkin voivatko muut tarkkailla osallistumistamme netin tapahtumiin. Näin tulemme lahjoittaneeksi oman maineemme, siis julkisen tukemme juuri käytössämme olevalle toiminta-alustalle. Vuokraamme mielemme ja ajatuksemme, kun avaudumme näiden alustojen ohjaajien manipulointiin. Osallistumalla toimintaan itse pidämme tätä kohtelua laillisena riippumatta siitä, mitä laittomuuksia kulissien takana tehdään.

Illuusio Suosiosta

On olemassa myös toinen asia, jonka saamme tässä vaihtokaupassa – toinen tärkeä osa tätä faustilaista vaihtokauppaa – johon kannattaa tutustua. Saamme illuusion olevamme suosittu. Saamme mahdollisuuden yleisöön, “ystäviin” ja “seuraajiin”, jotka “tykkäävät” siitä, mitä tuotamme, jotka toistavat sen mitä sanomme. Niinpä ajattelemme: “Kukapa nyt ei haluaisi ystävien ja seuraajien tykkäävän meistä ja toistavan sanomisiamme?” Ja niin, huomaamattamme olemme koukussa.

Onko tämä vaihtokauppa kaiken sen arvoista? Todella?

Olemme vain olettaneet, että näin on. Sanon, että kyseessä on objektiivisesti katsoen kauhea järjestely, joka hyödyttää vain heitä ja vahingoittaa enimmäkseen vain meitä, no ainakin suurinta osaa meistä. Miksi silti hyväksymme tämän vaihtokaupan siinäkin tapauksessa?

Koska “heillä” on määräysvalta meidän sosiaalisesta elämästämme.

Olemme eksyksissä ilman yleisöä, ilman huomiota! Tämä menetyksen uhka on niin kauhistuttava, että useimmat ihmiset sietävät yhä vastenmielisempää kohtelua kuin se pelkkä “hinta, jonka sinun on maksettava”. Se on hyvä esimerkki esimerkiltä Tukholman oireyhtymästä.6

Paljon Tietokoneen Luomia Ystäviä Vaiko Vähän Mutta Oikeita

Mielestäni tämä vaihtokauppa ei ole sen arvoinen. En puhu puolestasi. Mutta voin sanoa luottamuksellisesti, että se kauppa ei ole hintansa väärti. Viime vuonna kerroin, mitä todella haluan: se on hajautettu sosiaalinen media7. Olen tuntenut itseni melko likainen käyttäessäni Twitteriä ja YouTubea. Myönnän sen – esitin itselleni tekosyitä. “Vain tällä tavalla saan ääneni tehokkaasti kuuluviin”, sanoin itselleni. Tietenkin tiesin, että se ei ollut totta. Voisin kirjoittaa kirjan. Voisin julkaista blogissani.

“Mutta voisinko jättää piippaukseni!”

Mutta ajattelepa. Kukaan ei siellä lopultakaan tarvitse sinua tai minua, ja jos he tykkäävät minusta oikeasti, he voivat kyllä aina tulla blogiini. Luopuisinko taistelusta “Twitter vapauden ja oikeuden puolesta!” En lopultakaan ole mikään teräsmies, ja jos ääntäni todella tarvitaan, voin taistella tehokkaammin omassa blogissani ja muissa julkaisuissa.

Tekosyitä

Kaikki nämä asiat ovat vain tekosyitä. Halusin huomiota. Mutta todellinen kauppa, ja mikä tekee kaupasta niin sanakseni demonisen, on se, että osa hintaa on muiden huomion saaminen ja se vain ruokkii egoamme. Ison median alustoilla vastineena kaikesta tästä luovumme jostain paljon arvokkaammasta: annamme halveksimiemme ihmisten hallita meitä. Kun asiaa vähänkin ajattelee, useimmat meistä ovat järjestelmän orjia ja vastineena niistä oikeasti tärkeistä asioista, joita olemme halunneet saamme vain hetkellisen ja häviävän, lopultakin vain merkityksettömän narsistisen ilon. Sekö on mitä tarvitset ja todella haluat elämältä?

Lopulta vasta tämän viimeisin YouTuben uhkaus poistaa kaikki videot, joissa puhutaan vuoden 2020 vaalipetoksista sai minut raivostuksiin! Vasta se sai minut miettimään uudelleen suhtautumistani Piilaakson hirviöihin. Nyt en millään tavalla halua osallistua heidän toimintaansa.

Lopetan Twitterin – Lopetan YouTuben

Niinpä aion lopettaa Twitter- ja YouTube-tilini käytön. En ole täysin varma, mitä teen niiden kanssa. Twitteriä voisin ehkä pitää toiminnassa, mutta käyttää sitä vain tämän blogin mainostamiseen; eikä mitään muuta. Voisin sulkea YouTube-kanavani kokonaan. Olen melko varma, että tulen siirtämään kaikki YouTube-videoni Bitchute-kanavalle8 ja muutto on jo alkanut, mutta en ole varma, onko se videoiden lopullinen määränpää. Haluan todella olla mukana tukemassa täysin hajautettuja verkkoja, jotta voisin hallita kaikkea, mitä sisältöä sinne annan ja hallita sitä täältä omasta verkkotilastani käsin. Eikö se olisikin mukavaa? Onko se todella liikaa pyydetty?

HyvästiBig Tech

Joka tapauksessa olen tällä hetkellä erittäin motivoitunut jättämään Big Tech -hirviöt taakseni. Olen irtautumassa heidän Faustisesta tarjouksestaan. Olen sitoutunut omistamaan ja hallitsemaan oman sisältöäni ja oman yleisöni nyt ja tästä eteenpäin. Olen puhunut tästä paljon, mutta on – vihdoinkin! – aika tehdä viimeiset, tarpeelliset ja kovat muutokset, jotta tästä tulisi todellisuutta.

Viitteet

 1. Alkuperäinen artikkeli
  The Era of Centralized Social Media Is Over

 2. Alkuperäinen kirjoittaja
  Larry Sanger

  Larry Sanger on varhainen omaksuja ja edelläkävijä silloin, kun kysytään mikä on tulevaisuuden trendi.
  Larry Sanger Visionääri ja Itsenäinen ajattelija
  Larry Sanger Visionääri ja Itsenäinen ajattelija

 3. Julkaisija
  Larry Sanger itse ja omassa blogissa. – Ei missään some-palvelussa.

 4. Faustilainen kauppa tehdään tavalla, jonka neuvottelija itse tunnustaa pahaksi tai epämoraaliseksi. Faustilaiset kaupat ovat luonteeltaan traagisia tai itsetuhoisia niitä tekevälle henkilölle, koska luovutettu kauppahinta on viime kädessä paljon arvokkaampi kuin saatava hyöty, riippumatta siitä, ymmärtävätkö kauppiaat sitä vaiko eivät.

 5. Oma kommentti
  Tätä kauppaa käydään informaatiolla ja myyjän määrää hinnan. Palvelun käyttäjältä ei kysytä kuinka paljon hän haluaa luovuttaa informaatiota, se vaan otetaan lupaa kysymättä, varastetaan. Niinhän se on ollut kautta aikojen, että varastaminen on hyvä bisnes ja tästä johtuu se, että Big Tech on kasvanut hulvattomasti ja ennen näkemättömiin mittoihin. Kasvu tulee jatkumaan niin kauan kuin uutta varastettavaa löytyy.
  Niinpä hinnan korotus tehdään yksinkertaisesti vain ottamalla enemmän informaatiota “palvelujen” käyttäjältä. Tätä voisi verrata maaorjuuden jälkeiseen patruunateollisuuteen, jossa syrjäisen kaivoksen työläisille kyllä maksettiin erinomaista palkkaa, mutta jokaisen oli ostettava elintarvikkeensa patruunan omasta kaupasta. Kilpailua ei sallittu ja tyytymättömyydet oli helppo sopia rahalla, tulihan tuo raha takaisin kaupan kalliimmissa hinnoissa.
  Varastaminen on kasvanut sellaisiin mittoihin, että Big Tech kilpailee jo menestyksekkäästi aiemmin varastamisen markkinoita hallinneiden valtioiden kanssa. Monet valtiot ovat jo luovuttaneet päätäntävaltansa kaikessa Big Tech’in alaan kuuluvissa asioissa noille yhtiöille itselleen.
  Informaatio on verovapaata ja se liikkuu esteettömästi maarajojen yli päätyäkseen sitten monimutkaisten siirtoketjujen kautta veroparatiisiin, jossa se lopulta realisoidaan rahaksi.

 6. Oma kommentti
  Muistatko muuten, kun sinut ensi kerran bännättiin joltain sosiaalisen median alustalta; vai etkö koskaan halua sen tapahtuvan sinulle. Miksi? Sehän oli vain tietokoneen algoritmi, jonka kanssa “keskustelit”.
  Tietokoneet ovat ihmisten hallinnalle sama kuin mitä olivat sähköaidat lehmäkarjan paimentamiselle: massojen hallinta automatisoidaan ja nyt on mahdollista alistaa kokonaisia kansakuntia yhden hallinnon alle sellaisessa mittakaavassa, mikä oli mahdotonta vielä parikymmentä vuotta sitten.
  Algoritmin antama hallinnollinen määräys tehoaa alamaiseen kansaan yhtä hyvin kuin ihmisen antamakin. Ja jos ei aivan yhtä hyvinkään, niin se voidaan helposti toistaa loppumaton määrä kertoja.

 7. Since, last year, I declared that what I really wanted was decentralized social media

 8. moving all my YouTube videos to my Bitchute channel