Ukrainasta Töihin Ruotsiin

Näillä Tarinoilla Tienaat

Radiossa kerrottiin Peltek -nimisestä ukrainalaisesta firmasta. Se hankkii tulonsa turvapaikkajärjestelmän hyväksikäyttämisellä.

Päivän Neekerinsuukko myönnetty ukrainalaiselle firmalle Peltek!
Päivän Neekerinsuukko myönnetty ukrainalaiselle firmalle Peltek!

Tämä nyt oikeastaan ei ole mikään uutinen, koska sadat­tuhannet ihmiset ovat toimineet näin jo yli 40 vuoden ajan. Nimittäin Ruotsin turva­paikka­järjestelmän systemaattinen hyväksi­käyttäminen.

Firma Peltek

No. Peltek on ukrainalais­yritys, joka myy noin 1’200 euron hintaan valmiita tarinoita, jotka turva­paikan­hakija sitten kertoo Ruotsin maahan­muutto­virastolle turvapaikkaa hakiessaan. Yritys mainostaa avoimesti, että turva­paikan­hakijan hakemus joka tapauksessa hylätään 99,9 prosentin varmuudella, mutta sillä ei ole mitään väliä, koska “turva­paikan­hakijan” tarkoituksena on vain mennä töihin Ruotsiin. Ja töitähän saa tehdä niin kauan kuin hakemus on käsittelyssä. Lisäksi siltä ajalta maksetaan kaiken lisäksi asunto, ruoka ja vieläpä annetaan pieni tasku­raha.

Koska turva­paikan hakeminen voi kestää periaatteessa kuinka kauan tahansa ziljoonan valituksen ja avuliaiden asian­ajajien avulla, niin “turva­paikan­hakija” voi toden­näköisesti työskennellä Ruotsissa varsin monta vuotta ja palata takaisin Ukrainaan varakkaana miehenä ruotsalaisten veron­maksajien kustannuksella.

Maahanmuuttovirasto on epäillyt, että jokin ei täsmää, koska suuri joukko ukrainalaisia turva­paikan­hakijoita on saapunut Ruotsin maahan­muutto­viraston toimistoon nimenomaan Tukholman Telefon­planilla.

Ruotsin maahan­muutto­virasto on ollut yhteydessä Peltekiin, mutta sille lyödään luuri korvaan, kun käy selväksi kuka soittaa. Ruotsin maahan­muutto­virasto on ilmoittanut yrityksestä Ruotsin poliisille, mutta se on sulkenut silmänsä ja Ruotsin maahan­muutto­viraston valtuudet loppuvat siihen.

Kaikki siis jatkuu kuten ennenkin, ja tämän suunnitelmallisen petoksen annetaan jatkua. Tämän läimäyksen toisellekin poskelle ruotsalaiset veron­maksajat saavat kärsiä ja vain maksaa laskun.

Edellä mainittu “hauska” uutinen osoittaa selkeästi, kuinka vitun naïveja ja sini­silmäisiä ruotsalaiset sekä Ruotsin viran­omaiset ovat ja kuinka helppoa on yksin­kertaisesti vain tulla maahan elelemään ruotsalaisten kustannuksella. Tällainen huolenpito jatkuu niin kauan kuin on mistä ottaa. Hyvin­voinnin rakentaneilta ruotsalaisilta eläkeläisiltä tämä ottaminen on jo loppunut. – Kun ei ole enää mistä ottaa.

Viitteet