Nord Stream 2 Edistyy

Uutta Tieto Telegram’ista

Useat saksalaiset Telegram-kanavat kertoivat erittäin mielenkiintoista tietoa Nord Stream 2 -kaasuputkesta. Ilmeisesti putken viimeistelytyöt ovat jo käynnissä. Tiedot, jotka ovat lähtöisin Saksan hallituksen korkeilta työntekijöiltä, kertovat, että sellaiset työt, joihin ei enää tarvita putkenlaskualuksia on aloitettu.

Tiedon julkaisemisen jälkeen kävi selväksi, että Akademik Cherskin monimutkainen matka Kaukoidästä Mukranin satamaan2 ja muiden venäläisten huoltoalusten häirintä vain hidastivat Nord Stream 2:n tyylikästä loppuunsaattamista.

Yhdysvallat ja monet muut putken vastustajat istuivat maanisesti painelemassa F5-päivitysnappulaa saadakseen uusia tietoja putken edistymisestä ja venäläisten alusten liikkeistä Silti Venäjä ja Saksa toteuttivat ovelan suunnitelman, joka saattaa yllättää monet. On todennäköistä, että putkilinja julistetaan valmiiksi kahden tai kolmen kuukauden kuluessa,

vaikka yksikään aluksista ei edes tullut lähelle paikkaa, johon putken rakentaminen pysähtyi Yhdysvaltojen pakotteiden käyttöönoton jälkeen.

Jättiläistunkki

Suunnitelma on hämmästyttävä. Lähelle Saksan Greifswaldin kaupunkia, jossa putki laskeutuu mereen, insinöörit Venäjältä ja Saksasta rakensivat vaakacuorassa olevan valtavan teleskooppisen hydraulisylinterin, tunkin.

  • Tämän yksikön teho on 170’000 hevosvoimaa.
  • Sylinterin ylettymä on 12 metriä.
  • Tämän tunkin avulla putket voidaan pinota 3D-tulostetulle nanopolymeerialustalle,
  • jossa osat hitsataan yhteen.
  • Sen jälkeen hydraulisylinteri työntää putkea pitkin merenpohjaa
  • erityisesti valmistettujen alustojen päällä,
  • joissa on kahdeksan titaanipyörää.
  • Sähkömoottoreilla varustettu päälaite saa virtansa virtakaapelista, joka on asennettu kaasuputken sisään.

Tämä “juna” liikkuu askel kerrallaan pitkin merenpohjaa kohti paikkaa, jossa Nord Stream 2:n rakentaminen keskeytyi. Oikeassa suunnassa pysyminen varmistetaan erityisen kallistusmittarina toimivan laseretäisyysmittarin avulla. Jälkimmäistä ohjaa Nord Stream 1 -kaasuputki ja se ohjaa tämän junan kulkua tarkalleen kolmen metrin päässä siitä.

576 Metriä Päivässä

Saatavilla olevien tietojen mukaan putkien asennuksnopeus tällä menetelmällä on 576 metriä päivässä. Yksinkertaisen laskutoimituksen avulla voimme päätellä, että päätaso saavuttaa “määränpään” 140 päivässä. Ottaen huomioon, että hydraulisylinteri alkoi työntää putkea elokuun puolivälissä, voidaan olettaa, että uudenvuoden aattona Nord Stream 2:n vastustajat tulevat yllättymään.

Saatavilla olevan tiedon mukaan putken valmistumiseen ei enää mene kauan aikaa eikä Yhdysvalloilla ole aikaa reagoida tilanteeseen.

Samalla kun USA:ssa lasketaan vielä vaalien ääniä, Nord Stream 2 on mukana, kun joulukalkkunaa paahdetaan. Putki otetaan käyttöön, kaasun pumppaus alkaa ja putkenlaskijat pääsevat ansaitulle lomalle.

Viitteet