Ruotsin Oikeusjärjestelmä Romahduspisteessä

Oikeuslaitoksen vartijat ja tuomioistuinten syyttäjät soittavat hälytyskelloja. Oikeusjärjestelmä on kaaoksessa.

Hollituvat Jakavat Oikeutta

Oikeuden istunnoissa huudetaan, melutaan ja riehutaan; huoritellaan, vitutellaan, haukutaan kusipääksi ja äidinnussijaksi.2 On lievästi sanottu, että syytettyjen käyttäytyminen on vastenmielistä. Sanoja käytetään loukkaamiseen ja uhkaamiseen – ja vielä oikeussalissa! Nämä tuholaiset eivät ole kuin Pertsa ja Kilu ennen vanhaan.3 ja 4

Meillä täällä Ruotsissa on vakava ongelma, ja on korkea aika aloittaa avoin keskustelu. Jos oikeussalissamme sallitaan kaaos, onko edes oikeusjärjestelmämme silloin toimiva? On aika kääntää jokainen kivi, jotta oikeusvaltioperiaate ja turvallisuus saadaan palautettua.

Tuomioistuimen Auktoriteetti

Jo pitkään tuomioistuimet ovat tarkoituksellisesti lieventäneet kaikkea auktoriteettiin viittaavaa. Oikeussalit ovat kuin taukotupia. Tuomari istuu niin kuin muutkin, kieli ja todistelu ovat vapaamuotoista.

Tämän mukaisesti tuomarit eivät enää jaa oikeutta vaan pitävät tehtävänään tutkia ja noudattaa hallinnollisia määräyksiä. Aivan kuten muutkin virkamiehet. Seurauksena on ollut, että oikeudenkäynti rikosasiassa saattaa hyvinkin näyttää tältä:

– ”Edessämme on Pelle. Syyttäjän mukaan hän on tehnyt bla blaa …“
– Puolustus sitten sanoo sanansa ja
– lopuksi tuomari lukee lakikirjaa ja muita lähteitä sääntöjen tulkitsemiseksi ja määrittelee seuraamuksen.

Rangaistuksista On Tullut Seuraamuksia

Tuomiota ei enää sanota rangaistukseksi. Puhutaan seuraamuksista. Valinta on tietoinen, mutta rangaistuksen pitää olla rangaistus!

Vallitsevan ideologian mukaan rikoksia tekevien ihmisten rankaiseminen on primitiivistä ja siitä aiheutuu vain lisää haittaa. Painopiste on nyt rikollisen hyvinvoinnissa ja hänen integroitumisessaan yhteiskuntaan. Tästä syystä rangaistusten itää olla sellaisia, että niitä ei mielletä rangaistuksiksi. Esimerkiksi vankeutta vältetään aina kun se on mahdollista.

Anderssonskan Oikeusjärjestelmä

Nykyinen oikeusjärjestelmä, voisi toimia Anderssonskan Kallen aikana, mutta nykyinen todellisuus on täysin erilainen.

Asiasta kirjoittaa Dagens Juridik -lehti.5

Pettersson Puhuu

Pettersson, tämän artikkelin kirjoittaja uskoo, että ongelmia ei ole vain oikeussaleissa, vaan koko yhteiskunta perustuu 1950- ja 1960-luvuilla vallinneelle idyllille eikä tänä päivänä vallitsevalle Lähi-idän kulttuurille. Kaikki on tuhottu,
– kirjastot,
– uima-altaat,
– kylpylät,
– kadut ja
– torit.

On vain ihmisiä, jotka eivät osaa käyttäytyä…

Viitteet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.