Suomalainen Rehellisyys

Valkoliljojen Maa – Suomi

Tietämäni mukaan ei suomalaisessa ruokalassa eikä ravintolassakaan mitään myydä. Ruokalaan katetaan pöytä. Kaikki ruuat pannaan keskellä olevalle suurelle pöydälle. Yhdessä kulmassa on hyllyllä kaiken kokoisia lautasia, veitsiä, haarukoita ja lusikoita. Kaikki on levitettynä pöydälle. Kukaan ei jaa ruokaa. Jokainen matkustaja, joka haluaa syödä ja juoda, ottaa pöydästä mitä haluaa ja täyttää lautasensa. Syö vatsansa täyteen ja sen jälkeen maksaa kassaan päivällisestä tai illallisesta markan tai puolitoista.

Vaikka asuin kaksi viikkoa viipurilaisessa hotellissa, ei kukaan tiennyt, montako yötä olin ollut, milloin lähtisin, montako päivällistä tai illallista olin syönyt. Minun piti itse laskea lasku ja maksaa sen mukaisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.