LAKI Julkisista Puheista

1 §.

Valtiollisia asioita taikka valtion hallintoa käsittelevää julkista puhetta älköön tasavallassa pitäkö henkilö, joka puhuu joko liian pitkään taikka pateettisesti, ei myöskään henkilö, jolla ei jokaista puheensa 10 minuuttia kohti ole vähintään yhtä hyvää sukkeluutta.

2§.

Henkilölle, joka on nimitetty virkaansa ennen tämän lain voimaantuloa ja joka voi kahden henkilön todistuksella osoittaa olevansa vailla löysäranteista elämäntyyliä, voidaan myöntää oikeus pitää puheita virkaansa liittyvistä aiheista poiketen 1 §:n säännöksistä.

3 §.

Jos henkilö julkista puhetta pitäessään esittää tökerön sukkeluuden, on hänet ammuttava hiljaisella tulella aamunkoitteessa.

4§.

Se, mitä 1 ja 3 §:ssä on sanottu julkisen puheen pitäjästä, olkoon lakina myös hänen puheensa kirjoittajaan nähden.

Pekka Peitsi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.