Presidentti Putinin Haastattelu Valdai Klubilla

Miten Kääntää Maailmanlaajuinen Kriisi Uudeksi Mahdollisuudeksi

  • Tämä on oikolukematon Yandex.RU:n käännös
  • Valdimir putinin haastattelusta Valdai klubilla 2020
  • Samalla tutkielma haastatteluformaatista
  • keskusteluformaatista
  • Pikkukuvan korkeus on 45 pikseliä
  • Kuvan leveys on kultainen leikkaus x korkeus
  • Pikkukuvat ovat tavallaan väliotsikoita
  • Miltä näyttäisi, jos nämä väliotsikot tekstitettäisiin ja niistä tehtäisiin hakemisto alkuun?

Perinteiseen tapaan kokoukseen osallistui poliitikkoja, asiantuntijoita, toimittajia ja julkisuuden henkilöitä Venäjältä ja muista maista. Täysistunnon moderaattori oli Fyodor Lukyanov, Tutkimuksen Johtaja, Valdai Kansainvälinen Keskustelua Club.

Fjodor Lukyanov

Ystävät, Valdai-Klubin Vieraat

Olen iloinen voidessani toivottaa teidät viimeinen istunto 17ˆth vuosikokous Valdai Kansainvälistä Keskustelua Club. Se on minun erityinen kunnia ja ilo tervetuloa meidän perinteinen vieras meidän lopullinen kokouksia, Presidentti venäjän Federaation Vladimir Putin.

Venäjän presidentti Vladimir Putin
Hyvää päivää, hyvät kollegat ja ystävät,
Osallistujat 17ˆth täysistunto Valdai-Klubin,

Hyvät naiset ja herrat,

Haluan toivottaa teidät kaikki meidän perinteinen vuosikokous. Meidän aremeeting epätavallinen muodossa tällä kertaa; olemme videoneuvottelua. Mutta en voi ks. myös ihmiset huoneessa. Ei niin paljon kuin tavallista, tietenkin, mutta kuitenkin on ihmisiä läsnä, ja ilmeisesti sinulla on ollut inperson keskustelua, ja olen iloinen, että sinulla on.

Olemme varmasti tietoisia siitä, voimme nähdä, että coronavirus epidemia on vakavasti vaikuttaa julkisen -, liike-ja kansainvälisten asioiden. Enemmän kuin, että – se on vaikuttaa kaikkien rutiini elämänrytmin.

Lähes kaikissa maissa oli asettavat erilaisia rajoituksia, ja suuri julkinen kokoontumisia on ollut suurelta osin peruttu. Tämä vuosi on ollut haastava oman Club samoin. Tärkeintä, vaikka, voit jatkaa työtä. Avulla kauko-teknologia, voit suorittaa lämmitetty ja mielekkäitä keskusteluja, keskustella asioista, ja tuoda uusia asiantuntijoita, jotka jakavat heidän mielipiteitä ja läsnä mielenkiintoisia ulkopuolella-the-box, joskus jopa vastakkaisia, näkemyksiä nykyisestä kehityksestä. Tällainen vaihto-on, tietenkin, erittäin tärkeää ja hyödyllistä nyt, että maailma on edessään niin monia haasteita, jotka on ratkaistava.

Näin, meidän täytyy silti ymmärtää, miten epidemia vaikuttaa ja jatkaa vaikuttaa nyt ja tulevaisuudessa ihmiskunnan. Koska se kohtaa tämä vaarallinen uhka, että kansainvälinen yhteisö on yrittänyt ottaa tiettyjä toimia ja liikkeelle itse. Joitakin asioita on jo tehty, kuten yhteistyöprojekteja, mutta Haluan todeta heti, että tämä on vain murto-osa siitä, mitä on olla tehdä kasvot tämän valtava yhteinen haaste. Nämä jäi mahdollisuuksia ovat myös aihe suorapuheinen kansainvälistä keskustelua.

Oireiden pandemian Venäjällä, olemme keskittyneet varjelemaan elämää ja varmistaa turvallisuuden meidän ihmisiä kuin meidän keskeisiä arvoja. Tämä oli tietoisen valinnan sanelee meidän kulttuuri-ja hengellisiä perinteitä, ja meidän monimutkainen, joskus dramaattinen historia. Jos ajattelemme takaisin suuren väestörakenteen tappiot olemme kärsineet vuonna 20ˆth-luvulla, meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin taistella jokaisesta henkilö ja tulevaisuudessa jokainen venäläinen perhe.

Joten, teimme parhaamme säilyttää terveyden ja elämän ihmisiä, auttaa vanhemmat ja lapset sekä eläkeläiset ja ne, jotka ovat menettäneet työpaikkansa, työllisyyden ylläpitämiseksi niin paljon kuin mahdollista, minimoida vahinkoa talouden, tukea miljoonia yrittäjiä, jotka pyörittävät pientä tai perheyrityksiä.

Ehkä, kuten kaikki muutkin, olet tiiviisti päivittäin päivitykset pandemian ympäri maailmaa. Valitettavasti, coronavirus ei ole vetäytynyt ja silti on suuri uhka. Luultavasti tämä hämmentävä tausta tehostaa mielessä, kuten monet ihmiset kokevat, että kokonaan uusi aikakausi on alkamassa ja että me emme ole vain partaalla dramaattisia muutoksia, mutta aikakauden maankuoren muutoksia kaikilla elämän alueilla.

Näemme nopeasti, eksponentiaalinen kehitys prosesseja, jotka meillä on toistuvasti keskusteltu at Valdai-Klubilla. Näin kuusi vuotta sitten, vuonna 2014, me puhuimme tästä asiasta, kun keskustelimme teema Maailman Järjestys: Uusi Säännöt tai Peli Ilman Sääntöjä. Niin, mitä nyt tapahtuu? Valitettavasti peli ilman sääntöjä, on yhä kauhistuttava ja joskus tuntuu olla tosiasiana.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Pandemia on muistuttanut meitä siitä, miten hauras ihmiselämä on. Se oli vaikea kuvitella, että meidän teknologisesti 21ˆst-luvulla, jopa kaikkein vauras ja varakas maissa ihmiset voisi löytää itse puolustuskyvyttömiä edessä mitä näyttäisi olevan ole niin kohtalokas infektio, ja ei ole niin kamala uhka. Mutta elämä on osoittanut, että ei kaikki kiehuu alas tasolle lääketieteen tiede joitakin sen fantastinen saavutuksia. Kävi ilmi, että organisaatio ja saavutettavuus julkisen terveydenhuollon järjestelmään, ei vähemmän, ja luultavasti paljon tärkeämpää tässä tilanteessa.

Arvojen keskinäinen apu, palvelu ja uhrautuminen osoittautunut kaikkein tärkeää. Tämä koskee myös vastuuta, maltti ja rehellisyys viranomaiset, niiden valmiutta vastata kysyntään yhteiskunnan ja samaan aika tarjota selkeä ja hyvin perusteltu selitys logiikka ja johdonmukaisuus on hyväksynyt toimenpiteitä, jotta ei salli pelko kukistamaan ja jakaa yhteiskunta vaan päinvastoin, kyllästää se luottamusta siihen, että yhdessä me voittaa kaikki tutkimuksissa ei väliä kuinka vaikeaa se voi olla.

Taistelu coronavirus uhka on osoittanut, että vain elinkelpoinen valtio voi toimia tehokkaasti kriisitilanteissa – vastaisia perusteluja, jotka väittävät, että valtion rooli globaalissa maailmassa on vähenemässä ja että tulevaisuudessa se on kokonaan korvattu joitakin muita muotoja sosiaalisen organisaation. Kyllä, tämä on mahdollista. Kaikki voi muuttua tulevaisuudessa. Muutos on kaikki ympärillämme, mutta tänään roolia ja merkitystä valtion merkitystä.

Meillä on aina pidetty vahva valtio perusedellytys Venäjän kehittämisen. Ja olemme nähneet jälleen kerran, että olimme aivan pikkutarkasti palauttaa ja että vahvistetaan valtiollisia instituutioita jälkeen niiden lasku, ja joskus täydellinen tuhoa 1990-luvulla.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Sitten, kysymys on: mikä on vahva valtio? Mitkä ovat sen vahvuudet? Ehdottomasti, ei hallita tai ankara lain täytäntöönpano. Ei tyhjäksi yksityinen aloite tai kansalaistoimintaan. Ei edes ehkä sen asevoimien tai sen korkea puolustuksen potentiaalia. Vaikka, mielestäni sinun ymmärtää, miten tärkeä tämä osa on Venäjän, koska sen maantiede ja alueen geopoliittiset haasteita. Ja siellä on myös historiallinen vastuumme pysyväksi jäseneksi Yhdistyneiden Kansakuntien turvallisuusneuvoston varmistaa yleinen vakaus.

Olen kuitenkin varma, että mitä tekee valtion vahva, ensisijaisesti, on luottamusta kansalaisten on siinä. Se on vahvuus valtion. Ihmiset ovat lähde voima, me kaikki tiedämme, että. Ja tämä resepti ei ole vain liittyy menee äänestyspaikalle ja äänestää, se merkitsee ihmisten halukkuutta siirtää laaja viranomaisen niiden valittu hallitus, nähdä valtion, sen elinten, kansalaisyhteiskunnan palvelijoita, koska niiden edustajat – ne, jotka ovat uskoneet tehdä päätöksiä, mutta joka myös kantaa täysi vastuu tehtäviään suorittaessaan.

Tällainen tila voidaan määrittää haluamallasi tavalla. Kun sanon “millään tavalla”, tarkoitan että sellainen poliittinen järjestelmä ei ole merkitystä. Jokaisella maalla on oma poliittinen kulttuuri, perinteet, ja oma näkemys niiden kehitystä. Yrittää sokeasti matkia jonkun toisen agenda on turhaa ja haitallista. Tärkein asia on valtion ja yhteiskunnan harmoniaa.

Ja tietenkin, luottamus on kaikkein vankka perusta luovan työn valtion ja yhteiskunnan. Vain yhdessä he voivat löytää optimaalinen tasapaino vapauden ja turvallisuuden takeita.

Jälleen kerran, vaikein hetkiä pandemian, tunsin ylpeyttä ja ollakseni rehellinen, olen ylpeä Venäjän, kansalaisille, heidän halukkuutta on toistensa selkänsä. Ja tietenkin, ensinnäkin, olen ylpeä meidän lääkärit, sairaanhoitajat, ja ambulanssi työntekijöitä – kaikki, poikkeuksetta, jolle kansalliset terveydenhuollon järjestelmä perustuu.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Uskon, että kansalaisyhteiskunta on keskeinen rooli Venäjän tulevaisuuden. Niin, me haluamme ääni meidän kansalaisten olla ratkaiseva ja nähdä rakentavia ehdotuksia ja pyyntöjä eri yhteiskunnallisten voimien saada täytäntöön.

Tämä herättää kysymyksen: miten tämä toimintapyyntö on muodostunut? Jonka ääni pitäisi valtion olla piittaamatta? Miten se tietää, jos se on todella ääni ihmiset ja jotkut takana-the-scenes viestejä tai edes joku laulu huutaa, että ei ole mitään tekemistä mitä meidän ihmiset, ja että tällä kertaa tulee hysteerinen?

Joskus joku on yrittänyt korvata itsekästä etujen pieni sosiaalisen ryhmän tai jopa ulkoisia voimia aitoa yleisön pyynnöstä.

Aitoa demokratiaa ja kansalaisyhteiskuntaa ei voi olla “tuontitavaraa.”Olen sanonut niin paljon kertaa. He eivät voi olla tuote, toiminta ulkomaisten “hyvin wishers”, vaikka “jos he haluavat meidän parastamme.”Teoriassa tämä on luultavasti mahdollista. Mutta, suoraan sanottuna, En ole vielä nähnyt sellaista ja ei usko paljon se. Näemme, miten tällaisia tuotuja demokratian mallit toiminto. Ne eivät ole mitään muuta kuin kuori tai edessä ei takana, vaikka näennäinen itsemääräämisoikeus. Ihmiset niissä maissa, joissa tällaisia järjestelmiä on toteutettu koskaan pyydetty heidän lausuntoa, ja niiden johtajat ovat pelkkiä vasalleja. Kuten on tunnettua, overlord päättää kaiken vasalli. Toistan vielä, että vain kansalaiset maassa voi määrittää niiden yleisen edun mukaista.

Me, Venäjällä, meni läpi melko pitkän ajan, jossa ulkomaiset rahastot olivat hyvin paljon tärkein lähde luoda ja rahoitus kansalaisjärjestöjen järjestöjen kanssa. Tietenkin, ei niitä kaikkia pyritään itsekästä tai huono maalia, tai halusi horjuttaa tilannetta maassamme, puuttua meidän sisäisiin asioihin, tai vaikuttaa Venäjän kotimaan ja, joskus, ulkopolitiikka omia etujaan. Ei tietenkään.

Siellä oli vilpitön harrastajat keskuudessa riippumattomat kansalaisjärjestöt (he eivät olemassa), joille olemme varmasti kiitollisia. Mutta jopa niin, he enimmäkseen pysynyt vieraita ja lopulta heijastuu näkemyksiä ja etuja niiden ulkomaisten omaisuudenhoitajien pikemminkin kuin venäjän kansalaisia. Sanalla sanoen, ne olivat väline, jossa kaikki seuranneessa seurauksia.

Vahva, vapaa ja riippumaton kansalaisyhteiskunta on kansallisesti suuntautunut ja suvereeni määritelmän mukaan. Se kasvaa syvyyden ihmisten elämää ja voi ottaa eri lomakkeet ja ohjeet. Mutta se on kulttuurinen ilmiö, perinne, erityisesti maan, ei tuote abstraktin “valtioiden mieli” ja muita ihmisten intressit takana.

Velvollisuus valtion on tukea julkisia aloitteita ja avata uusia mahdollisuuksia heille. Tämä on juuri sitä, mitä me teemme. Mielestäni tämä asia on tärkeintä hallituksen asialistalla tulevina vuosikymmeninä – riippumatta siitä, kuka tarkalleen tulee asemissa, että hallitus. Tämä on takuu Venäjä on suvereeni, progressiivinen kehitys, aidon jatkuvuuden liike eteenpäin, ja meidän kyky vastata globaaleihin haasteisiin.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Hyvät kollegat, olette hyvin tietoinen monet akuutit ongelmat ja ristiriidat se on kertynyt moderni kansainvälisten asioiden, jopa liikaa. Koskaan Kylmän Sodan malli kansainvälisten suhteiden, joka oli vakaa ja ennustettavissa omalla tavallaan, alkoi muuttua (en sano kaipaan sitä minä eniten varmasti ei), maailma on muuttunut useita kertoja. Asioita, itse asiassa tapahtui niin nopeasti, että ne yleensä nimitystä poliittinen eliitti ei yksinkertaisesti ollut aika, tai ehkä vahva kiinnostus tai kyky analysoida, mitä oikeasti tapahtui edelleen.

Joissakin maissa hätäisesti juoksi jakaa kakku, enimmäkseen napata isompi pala, voit hyödyntää etuja kylmän vastakkainasettelua toi. Toiset olivat kuumeisesti etsivät tapoja sopeutua muutoksiin, hinnalla millä hyvänsä. Ja joissakin maissa – muistaa omaa surullinen kokemus, suoraan sanottuna – vain taisteli selviytymisen, selviytymään kuin yhden maan, ja koska aihe globaalia politiikkaa, liian.

Samaan aikaan yhä enemmän ja itsepintaisesti tekee meidät kysymykseen, mitä on edessä ihmiskunnan, mitä uusi maailmanjärjestys pitäisi olla, tai ainakin näennäinen , ja onko otamme tietoisen askeleen eteenpäin, koordinoimalla liikkuu, tai me kompastuvat sokeasti, jokainen meistä vain luottaa itse.

Tuoreessa raportissa Valdai-Klubi, club, lukee: “… täysin muuttunut kansainvälinen asetus, instituutiot itse on tullut este rakentaa järjestelmä suhteiden, joka vastaa uuden aikakauden melko kuin takaa maailmanlaajuista vakautta ja hallittavuutta.”Kirjoittajat uskovat se, että olemme maailmassa, missä yksittäisten valtioiden tai valtioiden ryhmää toimii paljon enemmän itsenäisesti, kun taas perinteiset kansainväliset järjestöt menettävät niiden merkitys.

Tämä on mitä haluan sanoa tässä yhteydessä. Tietenkin, se on selvää, mitä taustalla tässä asennossa. Itse asiassa, sodan jälkeisen maailmanjärjestyksen perustettiin kolme voittajana maata: Neuvostoliitto, yhdysvallat ja Iso Britannia. Rooli-Britanniassa on sittemmin muuttunut; Neuvostoliitto ei enää on olemassa, vaikka jotkut yrittävät erottaa Venäjän kokonaan.

Vakuutan teille, rakkaat ystävät, että olemme objektiivisesti arvioida meidän huomioi: meidän henkinen, alueellinen, taloudellinen ja sotilaallinen potentiaali. Olen viitaten nykyiseen vaihtoehtoja, meidän yleinen potentiaali. Konsolidointiryhmän tämä maa ja katsot, mitä tapahtuu maailmassa, muiden maiden haluan haluan kertoa niille, jotka odottavat edelleen Venäjän voimaa vähitellen hiipua, ainoa asia, olemme huolissamme on kiinni kylmä hautajaisissasi.

Koska valtionpäämies, joka toimii suoraan ympäristössä, joka sinun ja kollegat kuvaavat asema asiantuntemusta, en voi yhtyä oletukseen olemassa olevien kansainvälisten rakenteiden on oltava kokonaan uudelleen, jos ei hylätty vanhentuneena ja kokonaan purettu. Päinvastoin, se on tärkeää säilyttää perus mekanismeja ylläpitää kansainvälistä turvallisuutta, joka ovat osoittautuneet tehokkaiksi. Tämä on YK:n, turvallisuusneuvoston ja pysyvien jäsenten veto-oikeus. Olen hiljattain puhui tämän YK:n vuosipäivä Yleiskokous. Sikäli kuin tiedän, tämä kanta – säilyttäminen perusteet kansainvälisen järjestyksen perustettu toisen maailmansodan jälkeen – nauttii laajaa kannatusta maailmassa.

Uskon kuitenkin, että ajatus säätäminen institutionaalinen järjestely maailmanpolitiikassa on ainakin keskustelun arvoinen, jos vain koska korrelaatio voimia, mahdollisuuksista ja kantoja jäsenvaltioiden on vakavasti muuttunut, kuten sanoin, erityisesti viimeisten 30 – 40 vuotta.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Tosiaan, kuten sanoin, Neuvostoliitto ei ole enää olemassa. Mutta siellä on – Venäjällä. Kannalta sen taloudellista painoarvoa ja poliittista vaikutusvaltaa, Kiina on siirtymässä nopeasti kohti suurvalta-asemansa. Saksa on menossa samaan suuntaan, ja Saksan Liittotasavallan on tullut tärkeä pelaaja kansainvälistä yhteistyötä. Samaan aikaan, roolit, iso-Britannia ja Ranska kansainvälisissä asioissa on tapahtunut merkittäviä muutoksia. Yhdysvallat, joka jossain vaiheessa täysin hallinnut kansainvälisen vaiheessa, tuskin väite erilainen kuin muut enää. Yleisesti ottaen, ei yhdysvallat tarvitset tätä poikkeusasema? Tietenkin huippuluokkaa, kuten Brasilia, Etelä-Afrikka ja joissakin muissa maissa on tullut paljon enemmän vaikutusvaltaa.

Todellakin, tähän mennessä ei kaikki kansainväliset järjestöt ovat tehokkaasti suorittaa niiden tehtäviä ja tehtäviä. Kutsuttu olemaan puolueeton päätöksen, he toimivat usein perustuu ideologiset ennakkoluulot, kuuluvat vahva vaikutus muiden valtioiden, ja tullut työkalut käsissään. Jongleerausta menettelyjä, manipuloimalla oikeuksia ja viranomainen, puolueellinen lähestymistapoja, varsinkin kun se tulee konflikteja, joissa kilpailija voimia tai ryhmää valtioita, on valitettavasti tullut yleinen käytäntö.

Se, että arvovaltainen kansainvälisten järjestöjen seuraavat vanavedessä joku on itsekäs etujen vedetään politisoitunut kampanjoita vastaan erityiset johtajat ja maissa on surullista. Tämä lähestymistapa ei ole mitään, mutta häpäistä nämä laitokset, ja johtaa heidät kohti lasku ja pahentaa maailman järjestyksen kriisi.

Toisaalta, on myönteistä kehitystä, kun ryhmä asiasta kiinnostuneita valtioita yhdistää voimansa ratkaista erityisiä kysymyksiä, kuten Shanghai cooperation Organisation, joka on lähes 20 vuotta, nyt on ollut edistää ratkaisun rajakiistoja ja vakauden lujittamisessa Keski Euraasiassa, ja muotoiluun on ainutlaatuinen kumppanuuden hengessä tässä osassa maailmaa.

Tai, esimerkiksi, Astana muodossa, joka oli keskeinen ottaen poliittinen ja diplomaattinen prosessi, Syyrian ja ulos syvään umpikujaan. Sama koskee OPEC-Plus, joka on tehokas, vaikkakin hyvin monimutkainen, työkalu vakauttaa maailmanlaajuisen öljyn markkinat.

Vuonna hajanainen maailma, tämä lähestymistapa on usein tuottavampaa. Mutta mitä tärkeää on, että yhdessä ratkaisemaan erityisiä ongelmia, tämä lähestymistapa voi myös uutta eloa monenvälisen diplomatian. Tämä on tärkeää. Mutta se on myös selvää, että emme voi tehdä ilman yhteinen, universaali kehys kansainvälisten asioiden. Mitä etua ryhmät, yhdistykset tai ad-hoc-liittoja me muodossa nyt tai tulevaisuudessa – emme voi tehdä ilman yhteistä kehystä.

Monenvälisyyden olisi oltava selvää, ei niin yhteensä osallisuutta, mutta koska tarve mukaan osapuolten, jotka ovat aidosti kiinnostuneita ratkaisemaan ongelma. Ja tietenkin, kun ulkopuoliset voimat karkeasti ja häpeämättömästi puuttua prosessi, joka vaikuttaa joukko toimijoita, joka pystyy sopimaan täydellisesti keskenään – ei mitään hyvää voi tulla siitä. Ja he tekevät näin ainoastaan varten flaunting heidän kunnianhimoa, valtaa ja vaikutusvaltaa. He tekevät sen laittaa osuuden maahan, outplay kaikille, mutta ei tehdä positiivinen tukea tai apua tilanteen ratkaisemiseksi.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Jälleen, jopa keskellä hajanaisuus kansainvälisten asioiden, on olemassa haasteet, jotka vaativat enemmän kuin vain yhteenlaskettu kapasiteetti muutamat valtiot, jopa erittäin vaikutusvaltainen niistä. Ongelmien suuruus, joka on olemassa, vaatia maailmanlaajuista huomiota.

Kansainvälisen vakauden, turvallisuuden, terrorismin ja kiireellisten alue konfliktit ovat varmasti joukossa niitä, kuten ovat edistäminen maailmantalouden kehitys, köyhyyden torjuminen, ja laajentaa yhteistyötä terveydenhuollon. Tuo viimeinen yksi on erityisen tärkeää tänään.

En puhui yksityiskohtaisesti noin nämä haasteet YK:n Yleiskokouksessa viime kuussa. Kohtaaminen vaatii yhteistyötä pitkällä aikavälillä, järjestelmällisellä tavalla.

Kuitenkin, on olemassa näkökohtia luonteeltaan yleisempi, jotka vaikuttavat kirjaimellisesti kaikille, ja haluan käsitellä niitä tarkemmin.

Monet meistä lukenut Pikku Prinssi Antoine de Saint-Exupéry, kun olimme lapset ja muistaa, mitä päähenkilö sanoi: “Se on kysymys kuria. Kun olet valmis pesu ja pukeutuminen joka aamu, sinun täytyy yleensä planeetta… Se on erittäin ikävä työ, mutta erittäin helppoa.”

Olen varma, että meidän täytyy jatkaa tätä “tylsiä työtä” jos me haluamme säilyttää meidän yhteiseen kotiin tuleville sukupolville. Meillä on yleensä planeettamme.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Teema ympäristönsuojelu on jo pitkään tullut kiinteä osa maailmanlaajuista asialistalla. Mutta haluan käsitellä sitä laajemmin keskustella myös tärkeä tehtävä luopumalla käytännöstä hillitön ja rajoittamaton kulutus – liikakulutus – puolesta järkevä ja kohtuullinen riittävyys, kun älä elää vain tänään, vaan myös huomenna.

Sanomme usein, että luonto on erittäin alttiita ihmisen toiminnasta. Erityisesti kun luonnonvarojen käyttöä on kasvava maailmanlaajuinen ulottuvuus. Kuitenkin, ihmiskunta ei ole turvassa luonnonkatastrofit, joista monet ovat seurausta ihmisen toiminnan aiheuttamia häiriöitä. Muuten, jotkut tutkijat uskovat, että viimeaikainen puhkeamisen vaarallisia tauteja ovat vastaus tähän häiriöitä. Tämä on miksi se on niin tärkeää kehittää hyviä suhteita Ihmisen ja Luonnon välistä.

Jännitteitä on saavuttanut kriittisen pisteen. Voimme nähdä tämän ilmastonmuutosta. Tämä ongelma vaatii käytännön toiminta ja paljon enemmän huomiota meidän puoleltamme. Se on pitkään lakannut olemasta verkkotunnuksen abstrakteja tieteellisiä etuja, mutta nyt koskee lähes jokainen asukas Maapallon. Napajäätiköiden ja ikiroudan sulavat ilmaston lämpenemisen takia. Mukaan asiantuntija-arvioiden, nopeus ja mittakaavassa tämä prosessi tulee lisää seuraavien vuosikymmenten aikana.

Se on valtava haaste koko maailmalle, koko ihmiskunnan, myös meidät, Venäjälle, missä ikirouta sijaitsee 65 prosenttia maamme alueella. Tällainen muutoksia voi tehdä korjaamatonta vahinkoa biologista monimuotoisuutta, on erittäin haitallisia vaikutuksia talouden ja infrastruktuurin ja aiheuta välitöntä uhkaa ihmisille.

Saatat olla tietoinen siitä, että tämä on meille erittäin tärkeää. Se vaikuttaa putkistojen, asuinalueista rakennettu ikiroudan, ja niin edelleen. Jos kuin paljon kuin 25 prosenttia lähellä pintakerrosten ikiroudan, joka on noin kolme tai neljä metriä, sulaa vuoteen 2100 mennessä, voimme tuntea vaikutuksen hyvin voimakkaasti. Lisäksi ongelma voisi lumipallo kriisiin hyvin nopeasti. Eräänlainen ketjureaktio on mahdollinen, koska ikiroudan sulaminen edistää metaanipäästöjä, joka voi tuottaa kasvihuoneilmiö, joka on 28 kertaa (sic!) suurempi kuin hiilidioksidin hiilidioksidi. Toisin sanoen, lämpötila kasvaa edelleen planeetalla, ikiroudan jatkaa sulaminen ja metaanin päästöjä entisestään. Tilanne on kierre. Haluammeko Maan tullut kuin Venus, kuuma, kuiva ja eloton planeetta? Haluaisin muistuttaa teille, että Maan päällä on keskimäärin pinnan lämpötila on 14°C, kun Venus on 462°C.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Toinen aihe, täysin erilainen. Haluaisin sanoa pari sanaa eri aihe. Älkäämme unohtako, että ei ole enää vain maantieteellinen mantereella Maan päällä. Lähes loputon digitaalinen tilaa on muotoutumassa planeetalla, ja ihmiset ovat masterointi se kiihtyvällä vauhdilla joka vuosi.

Rajoitukset pakotti coronavirus on vain kannusti kehittämiseen kauko-e-tekniikkaa. Tänään, viestintä perustuu internet on tullut yleinen etu. On tarpeen nähdä, että tämä infrastruktuuri ja kaikki kyberavaruudessa toimii ilman epäonnistuvat ja turvallisesti.

Näin, kauko -, matka-työ ei ole vain pakko varotoimi pandemian aikana. Tämä on tullut uusi lomake järjestää työ -, työllisyys -, sosiaali – yhteistyö ja yksinkertaisesti ihmisen viestintää. Nämä muutokset ovat väistämättömiä kehitystä teknologisen kehityksen. Tämä viimeisin käänne on vain saostettu näitä prosesseja. Jokainen arvostaa mahdollisuuksia ja varusteluun tarjoama uusi teknologia.

Mutta, tietenkin, siellä on käänteinen puolella sekä – kasvava uhka kaikille digitaalinen järjestelmät. Kyllä, kyberavaruudessa on täysin uusi ympäristö, missä, pohjimmiltaan, yleismaailmallisesti tunnustettuja sääntöjä ei ole koskaan ollut olemassa. Tekniikka on yksinkertaisesti siirretään edellä lainsäädäntöä ja siten oikeudellista valvontaa. Samaan aikaan, tämä on hyvin erityinen alue, jossa kysymys luottamuksesta on erityisen kiireellistä.

Luulen, että tässä vaiheessa meidän on palattava meidän historiallinen kokemus. Mitä tehdä Tarkoitan? Anna minun muistaa, että vakiintunut käsite “luottamus-rakennus toimenpiteet” oli Kylmän Sodan aikana. Se soveltaa suhteet NEUVOSTOLIITON ja MEITÄ, ja välillä Varsovan liitto ja NATO, joka on sotilaallinen ja poliittinen suhteita.

Että sanoi, haluaisin korostaa, että nyt, kilpailu on yleensä “hybridi” in merkin. Se koskee kaikkia aloja, mukaan lukien ne, jotka ovat vasta muotoutumassa. Tämä on miksi se on tarpeen rakentaa luottamusta monilla aloilla.

Tässä mielessä, online-maailmassa voi toimia paikka testaamalla nämä toimenpiteet, kuten aikoinaan, asevalvonnan tietä korkeampi luottamus koko maailmassa.

Ilmeisesti, se on erittäin vaikea laatia tarvitaan “toimenpidepaketti” tässä alue, kyberavaruudessa. Kuitenkin, se on tarpeen aloittaa. Tämä on tehtävä nyt.

Kuten ehkä tiedätte, Venäjä on aktiivisesti edistää kahden-ja monenvälistä cyber security sopimuksia. Esitimme kaksi luonnos sopimukset tästä asiasta YK:n ja perusti vastaavan avoimen työryhmän.

Viime aikoina olen ehdottanut, alkaa kattavaa keskustelua kansainvälisen kyberturvallisuuden kysymyksiä yhdysvaltojen kanssa. Olemme tietoisia siitä, että poliitikot yhdysvalloissa on muita asioita, keskittyä nyt, koska vaalit kampanjaa. Toivomme kuitenkin, että seuraava annos, mitä se voi olla, vastaamme meidän kutsun aloittaa keskustelun tästä aiheesta vain kuten muut kohteet Venäjän ja YHDYSVALTOJEN agenda, kuten globaali turvallisuus, tulevaisuus strategisten aseiden vähentämisestä tehdyn sopimuksen ja useita muita kysymyksiä.

Kuten tiedätte, monet tärkeät asiat saavuttanut pisteen, että he vaativat suorapuheinen keskusteluja, ja olemme valmiita rakentavaan keskusteluun yhtä – arvoisesti.

Tietenkin, ajat, jolloin kaikki tärkeät kansainväliset asiat keskusteltiin ja ratkaista lähinnä vain Moskova ja Washington ovat pitkään poissa, kadonnut ikäisille. Kuitenkin, näemme sellaisen kahdenvälisen vuoropuhelun, tässä tapauksessa cyber security, sillä se on tärkeä askel kohti paljon laajempaa keskustelua johon monet muut maat ja organisaatiot. Mikäli yhdysvallat valita ei osallistua tähän työhön, mikä olisi valitettavaa, voimme silti olla valmis työskentelemään kaikkien asianomaisten kumppaneiden kanssa, mikä toivottavasti ei ole.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Haluaisin huomauttaa toinen tärkeä näkökohta. Elämme aikakaudella käsin kosketeltava kansainvälisen häiriöihin ja kriiseihin. Tietenkin, olemme tottuneet niihin, varsinkin sukupolvea, joka on elänyt Kylmän Sodan aikana, saati sitten toisen maailmansodan joille se ei ole vain muisti, mutta osa heidän elämäänsä.

On mielenkiintoista, että ihmiskunta on saavuttanut erittäin korkean tason teknologisen ja sosioekonomista kehitystä, mutta samalla edessään menetys tai eroosio moraalisten arvojen ja viitearvojen, tunne, että olemassaolo ei ole enää merkitys ja, jos haluat, että tehtävä ihmiskunnan Maapallolla on menetetty.

Tätä kriisiä ei voida ratkaista diplomaattisia neuvotteluja tai jopa suuri kansainvälinen konferenssi. Se kehottaa tarkistamaan painopisteitä ja uudelleenarviointia meidän maalia. Ja kaikki on aloitettava kotona, jokaisen yksilön, yhteisön ja valtio, ja vasta sitten työ kohti global configuration.

Se COVID-19 pandemian, josta olemme kaikki olleet tekemisissä tämän vuoden aikana, voi tarjoile lähtökohtana tällaisen muutoksen. Meidän on arvioitava uudelleen meidän painopisteet joka tapauksessa. Luota minuun, me todella täytyy tehdä se, ennemmin tai myöhemmin. Kaikki meistä ovat tietoisia tästä. Siksi olen täysin samaa mieltä niiden kanssa, jotka sanovat, että se olisi parempi aloittaa tämän prosessin nyt.

Mainitsin historia ja vanhemmat sukupolvet, jotka menivät läpi kaikki kokeet viime vuosisadan syystä. Kaiken, josta tänään keskustelemme pian tullut vastuuta nuorille. Nuoret joutuvat käsittelemään kaikki ongelmat, jotka mainitsin ja keskusteltu tänään. Puhuessaan Venäjä, sen nuorten kansalaisten, jotka ovat vielä kasvamassa ja saamassa kokemusta, täytyy tehdä tämä niin pian kuin 21ˆst-luvulla. He ovat niitä, jotka ovat kohdata uusia ja luultavasti vielä vaikeampaa haasteita.

Heillä on omia näkemyksiä menneisyyden, nykyisyyden ja tulevaisuuden. Mutta uskon, että meidän ihmiset säilyttävät aina parhaat ominaisuudet: isänmaallisuus, rohkeus, luovuus, kovaa työtä, joukkue henki ja kyky yllättää maailman löytämällä ratkaisuja kaikkein vaikeaa ja jopa näennäisesti ratkaisemattomia ongelmia.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Ystävät, kollegat,

Kosketin monenlaisia eri asioita tänään. Tietenkin, haluaisin uskoa, että huolimatta kaikki nykyiset ongelmat kansainvälisen yhteisön voi liittyä voimat torjumiseksi ei kuvitteellinen, mutta hyvin todellinen ongelmia, ja että me lopulta onnistua. Sen jälkeen, kun kaikki, se on meidän vallassamme estää on egoistical, ahne, mieletön ja tuhlaileva kuluttaja. Jotkut saattavat ihmetellä, jos tämä on utopia, unelma.

Voit olla varma, se on helppo ihmetellä, jos tämä on edes mahdollista, ottaen huomioon, mitä jotkut yksilöt tekevät ja sanovat. En kuitenkaan usko syy ja keskinäistä ymmärrystä, tai ainakin toivon, että he voittavat. Meidän täytyy vain avata silmät, katsoa ympärillemme ja nähdä, että maa, ilma ja vesi ovat meidän yhteinen perintö ylhäältä, ja meidän täytyy oppia vaalia niitä, aivan kuten me on vaalia jokaisen ihmisen elämässä, joka on arvokasta. Tämä on ainoa tie eteenpäin tässä monimutkainen ja kaunis maailma. En halua nähdä virheitä menneisyyden toistuvan.

Kiitos erittäin paljon.

Fjodor Lukyanov

Arvoisa Puhemies, kiitän teitä tästä yksityiskohtainen selvitys. Sinun ovat sanoneet, että COVID-19 voi toimia lähtökohtana uudelleenarviointia. Huomaan, että olet todellakin alkanut pohtia asioita, koska se ei ole kaikille kuka puhuu nyt siitä, luottamus, harmoniaa, elämän tarkoitusta ja tehtäväämme Maa-planeetalla, ja se oli harvoin niin menneisyydessä kuin hyvin.

Haluaisin sanoa muutamia asioita, follow-up, mitä sanoitte. Tietenkin, tällainen uudelleenarviointi on käynnissä, ja pyrimme edistämään tätä prosessia at Valdai-Klubilla. Kuitenkin, järkyttävä kevät kehitystä, kun me luulin, että maailma ei koskaan olla sama uudelleen, seurasi aste vakautus. Kun globaali politiikka heräsi henkinen tylsyys, se osoittautui, että esityslista on tuskin muuttunut: meillä on edessämme sama ongelmat, konfliktit ovat takaisin, ja niiden määrä on jopa lisääntynyt. Mutta jatkaa aktiivista työtä, vaikka kireät tilanne maailmanpolitiikassa. Luuletko, että tämä isku oli mitään vaikutusta meihin? Tuntuuko muutos tunteita oman kollegansa ylimmällä tasolla?

Venäjän presidentti Vladimir Putin

sanoit, että konfliktit uudelleen, kun tilanne parani hieman. Itse asiassa, he eivät koskaan laantunut. Siellä on paljon puhua toisen aalto, ja että tilanne on takaisin missä olimme keväällä. Mutta vain katso, mitä tapahtuu Vuoristo-Karabahin: konflikti on yhä kanssamme. Ja se ei ole vain konfliktit, jotka väliä. Uskon, että ei väliä kuinka tarvetta torjua pandemia voi ralli kansainvälisen yhteisön, meillä on vielä täytyy ottaa systeemisiä toimenpiteitä asettua toistuvia ongelmia. Tämä koskee Lähi-Idän, Syyrian kriisi, Libyan ja suuri määrä muita ongelmia, myös terrorismin ja ympäristö. Toisin sanoen, pandemia ei auta meitä käsittelemään niitä.

Kuitenkin, pandemia on pelaa osaksi meidän käsissä, kun se tulee nostaa meidän tietoisuutta voimien vastaan vakavia maailmanlaajuisia kriisejä. Valitettavasti, se ei ole vielä opetti ihmiskuntaa tulemaan yhdessä kokonaan, kuten me täytyy tehdä tällaisissa tilanteissa. Katso vain kriisien olen maininnut. Meillä on jo ehdotettu, YK:ssa, muun muassa, että kaikki taloudellinen ja kulttuurinen rajoitukset poistetaan humanitaarisista syistä, ainakin väliaikaisesti.

En tarkoita nyt kaikkia näitä pakotteita Venäjää vastaan; unohtaa,että saamme sen yli. Mutta monet muut maat, jotka ovat kärsineet ja ovat vielä kärsivät coronavirus ei edes tarvitse mitään apua, että voi tulla ulkopuolelta, he vain tarvitsevat rajoituksia nostetaan, ainakin humanitaarisella alalla, toistan, jotka koskevat lääkkeitä, laitteet, luotto resurssit, ja vaihto-teknologiaa. Nämä ovat humanitaariset asiat niiden puhtaimmassa muodossaan. Mutta ei, niitä ei ole poistettu mitään rajoituksia vedoten joitakin näkökohtia, joilla ei ole mitään tekemistä humanitaarisen komponentti – mutta samaan aikaan, kaikki puhuvat humanismi.

Sanoisin, että meidän täytyy olla rehellisiä toisilleen ja luopua kaksinkertainen standardien. Olen varma, että jos ihmiset kuulevat minua nyt media, he ovat luultavasti löytää se vaikea olla eri mieltä sen kanssa, mitä olen sanonut, on vaikea kieltää se. Syvällä sydämessään, mielessään, kaikki on luultavasti ajattelevat, “Kyllä, aivan, tietenkin.”Kuitenkin, poliittisista syistä, julkisesti, he silti sanoa, “Ei, meidän on pidettävä rajoituksia, Iran, Venezuela, vastaan Assad.”Mitä ei Assad edes tarvitse tehdä tätä, kun se on tavallisia ihmisiä, jotka kärsivät? Ainakin, antaa heille lääkkeitä, antaa heille teknologia, ainakin pieni, kohdennettuja laina lääke. Ei.

Siksi, toisaalta, näyttää siltä, on taipumus yhdistää, mutta suoraan sanottuna, ja suuri, en näe mitään käytännön toimia, jotta se todellisuuteen. Vaikka tämä suuntaus ei ole olemassa.

Kuten tekniikka, se on toinen puoli asiasta. Kuten tekniikka, tietenkin, online-koulutus, etälääketieteen ja muita kehittyneitä ratkaisuja – kaikki modernit digital technologies, joka oli ollut yhä enemmän läpitunkeva kaikilla aloilla, tietenkin, pandeemisen on tehnyt aukon nykyisen sääntelyn järjestelmät. He pakottavat poliitikot, juristit, ja hallinnolliset sääntelyviranomaisten, siirtyä kohti päätöksentekoa nopeammin kuin ennen. Ja tämä on varmasti, ehdottomasti muuttuvassa maailmassa.

Fjodor Lukyanov

Kiitos.

Tässä on yksi kysymys liittyy siihen, mitä olet sanonut.

Puhuessaan strategian torjua epidemian, selvästi ja yksiselitteisesti todettu, että ihmisten henki ja turvallisuus ovat tärkeimpiä arvoja. Tämä strategia on ymmärrettävää, mutta taktiikat eroavat toisistaan. Viime keväänä maissa, jotka valitsivat eri polku oli voimakkaasti arvosteltu.

Esimerkiksi Ruotsissa ja Valko-venäjällä ei esitellä talous-lukitus tai tiukka karanteeni. Siellä oli paljon pro-ja contra-argumentit. Kuusi kuukautta myöhemmin, voimme nähdä, että maailma on pitkälti jalanjäljissä nämä maissa, sen sijaan tehdä mitä teimme keväällä. Uskon, että te sanoitte myös, eilen, että ei olisi mitään taloudellista lockdown.

Tarkoittaako tämä, että tasapaino on muuttumassa ja että tasapaino olisi joskus muuttua hyväksi taloudelle?

Venäjän presidentti Vladimir Putin

en sanoisi, että mikään on muuttumassa maassamme. En tietää Ruotsi. Toisaalta, tiedän joitakin asioita, ja minä sanoa muutaman sanan niistä. Sama koskee Valko-venäjä ja muut maissa, joissa päätökset tehdään niiden johtajuutta. Kuten meille, mikään ei ole muuttunut: ihmisten elämän ja terveyden edelleen painopisteemme, ilman epäilystäkään.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Toisaalta, elämä ja terveys ovat suoraan yhteydessä terveydenhuollon, joka on saanut vakavia tukea liittovaltion ja muut budjetit. Nämä budjetit on täydennettävä, tarvitsemme toimivan talouden kanssa. Kaikki on tarkasti toisiinsa. Yksi tarvitsee löytää tasapaino. Uskon, että löysimme tämän saldo vuoden alusta. Otimme useita vakavia vaiheet tukea talous. Tämä tuki oli 4,5 prosenttia BKT:sta. Jotkut muut maat jaetaan jopa enemmän varoja tähän tarkoitukseen.

Kohta on oikeastaan ole niin paljon määrä varoja, mutta niiden tehokas käyttö. Uskon (keskustelimme useita toisiinsa liittyviä ongelmia Hallituksen tänään), että olemme hävittää nämä varat melko tehokkaasti, valikoivalla tavalla ja käyttää huomattavia resursseja meillä on kertynyt viime vuosina, samoin kuin luottaa makrotalouden terveyden meidän talouteen, makrotalouden indikaattorit ja kaikki muut myönteisiä saavutuksia viime vuosina, tukea meidän ihmiset, lapsiperheet, pienet ja keskisuuret yritykset, ja jopa suuret yritykset ja kokonaiset teollisuudenalat.

Yleisesti ottaen ei ole tarvetta, nykyinen tilanne, ainakin Venäjällä, uudelleen käyttöön tällaisia rajoituksia, joita meillä oli keväällä, kun me lähetetty meidän ihmiset maksettu jättää ja sulkea koko yritykset. Ei ole tarvetta tämän myös koska meidän terveydenhuollon järjestelmä suorittaa varsin tehokkaasti. Olemme myös rakentaneet varauksia, mukaan lukien varaus sairaalan sängyt, luonut uusia lääkkeitä ja kehitetty hoito-ohjeet. Meidän lääkärit ovat oppineet, miten käsitellä tätä sairaus, he tietävät, mitä ja milloin on tehtävä. Toisin sanoen, meillä on tullut luottavainen, että voimme käsitellä näitä ongelmia. Tämä on ensimmäinen asia Halusin sanoa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Toinen asia. Sanoimme alusta alkaen, ja haluaisin vain muistuttaa teitä siitä, pitäen mielessä valtaville meidän alueella, että olimme jakamassa alas huomattava osa viranomaisen päätöksenteon tasolle osatekijä yksiköt venäjän Federaation. Muuten, kaikki suuret maat, ovat, itse asiassa, seuraa tätä polkua hieman myöhemmin. Tämä on osoittautunut oikea lähestymistapa.

Ei tällaista tarvetta tänään. Talous on elpymässä. Käsittely teollisuus on elpymässä, maatalouden raaka-aineita jalostavan teollisuuden alalla toimii melko hyvin ja on jopa kasvaa, vienti on elpymässä… Kyllä, meillä on ongelmia, että meidän pitäisi tavoite. Mutta katso, meillä on periaatteessa hyväksyttävää makrotalouden indikaattorit. Venäjä ’ ssecond neljänneksellä talouden supistuminen oli 8 prosenttia, ja, sano, YHDYSVALTAIN talous, laski 9 [prosenttia], ja euroaluetta, jos en erehdy, jonka 14.5 – 14.7 [prosenttia].

On mainittu, että Ruotsi asetettu mitään rajoituksia, mutta ne myös tapahtui kohdata taloudellinen taantuma. Ensin he menivät julkinen luku 8,3 [prosenttia], joka oli myöhemmin säätää alle 8 [prosenttia] – 7.7 [prosenttia], jos muistini palvelee minua oikein. Täällä mennään: he ovat ottaneet käyttöön ei rajoitukset, he eivät myöskään ole tehneet, mitä meidän on tukea ihmiset ja talous, mutta niiden tulos on sama kuin omamme. Moderni maailma on erittäin toisiinsa. Mutta taloudellinen lasku on väistämätöntä, ensimmäinen asia tehdä, on ottaa huolta ihmisistä. Tämä logiikka on moitteeton. Olen varma, että olette samaa mieltä tässä kohdassa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Nyt, koskien Valko-venäjällä. Presidentti Lukashenko – minulla oli monia keskusteluja häntä – on täysin tietoinen COVID-19 uhka. Mutta Valko-venäjä ei ole vertailukelpoisia kulta-ja valuuttavaranto, eikä niin monipuolinen taloudellinen maisema, ja hän, kun hän sanoo, oli yksinkertaisesti pakko pitää talouden kannattavaa. Mutta koko tilanne ei ole pahempaa, itse asiassa, kuin monissa muissa maissa.

Siksi me kasvot – ja edessä – ei valinta tämän tavallaan; painopisteemme ovat ihmiset, terveys ja elämä. Emme aio asettaa tiukkoja rajoituksia ei ole tällaista tarvetta. Ei tarvitse sulkea yrityksiä. On tarpeen säätää tukea tiettyjä aloja, esimerkiksi pienille ja keskisuurille yrityksille. Tiettyjä osia tämän työn vaatia lisätukea, ehkä tiedostotunnistetta vero etuja ja joitakin muita toimenpiteitä, jotka on määrä päättyä pian. Se on tarpeen ottaa tarkemmin kuljetus, liikenteen ja palvelut. Tiedämme tämän, voimme nähdä tämän, ja jatkamme työtä näillä aloilla, ei ole väliä kuinka vaikeaa tämä voi olla. Kuten olen useaan otteeseen sanonut, emme saa läpi tämän vaikean ajan yhdessä, kansan tukea ja luottamusta.

Fjodor Lukyanov

Kollegat, olemme siirtymässä meidän perinteinen keskustelu. Tällä kertaa setup tämä keskustelu on varsin monimutkainen, koska olemme ihmisiä istuu yleisön täällä, ja olen myös vastaanottaa kysymyksiä niiltä, jotka ovat katsomassa verkossa, ja jotkut kollegat voivat esittää heille kysymyksiä vuonna henkilö. Siksi yritän toimia puolueettomana sovittelijana ja hallita tätä keskustelua, ja pyydän anteeksi mahdolliset hikka.

Aloittakaamme. Timofei Bordachev, kollegamme Valdai-Klubilla.

Timofei Bordachev

Hyvää iltaa ja kiitos, että tämä ainutlaatuinen tilaisuus.

Arvoisa Puhemies, täällä on ollut paljon puhetta ja keskustelua, yhteydessä maailmanlaajuiseen taloudelliset mullistukset, siitä, että liberaali markkinatalous on lakannut luotettava työkalu selviytymisen valtioiden, niiden säilyttäminen ja niiden ihmiset.

Paavi Francis sanoi äskettäin, että kapitalismi on tullut tiensä päähän. Venäjä on ollut elää kapitalismissa 30 vuotta. On se aika etsiä vaihtoehto? On olemassa vaihtoehtoinen? Se voisi olla herätys vasemmistolainen idea tai jotain radikaalisti uutta? Kiitos.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Lenin puhui birthmarks kapitalismin, ja niin edelleen. Hanketta ei voida sanoa, että olemme eläneet viimeiset 30 vuotta täysimittainen markkinoilla talous. Itse asiassa, olemme vain vähitellen rakentaa sitä, ja sen toimielimet. Venäjä piti tehdä se alusta alkaen puhtaalta pöydältä. Tietenkin, meidän teemme tämän huomioon ottaen kehitys ympäri maailmaa. Afterall, kun lähes sata vuotta valtion suunnitelmatalouden, siirtyminen markkinatalouteen ei ole helppoa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Tiedät, kapitalismi, miten olet kuvaillut, oli olemassa enemmän tai vähemmän puhtaassa muodossa alussa viime vuosisadan. Mutta kaikki muuttui sen jälkeen, mitä tapahtui maailmantaloudessa ja yhdysvalloissa 1920-luvulla ja 1930-luvulla ensimmäisen maailmansodan jälkeen. Olemme jo keskustelleet tästä useita otteeseen. En muista, jos olen maininnut tämän Valdai Klubin kokouksissa, mutta asiantuntijat, jotka tietävät tämän asian paremmin kuin minä ja joiden kanssa olen säännöllisesti kommunikoida, he sanovat ilmeisiä ja tunnettuja asioita.

Kun kaikki on hyvin, ja makrotalouden indikaattorit ovat vakaat, eri rahastot ovat rakennus heidän varat, kulutus on nousussa ja niin edelleen. Tällaisina aikoina, kuulet enemmän ja enemmän, että valtio vain seisoo tiellä, ja että puhdas markkinatalous olisi tehokkaampaa. Mutta heti kun kriisit ja haasteita syntyy, kaikki kääntyy valtion, jossa vaaditaan vahvistaminen sen valvontatehtävien. Tämä jatkuu ja jatkuu, kuin sinimuotoinen käyrä. Tämä mitä tapahtui edellisenä kriisejä, kuten uudempiin, kuten 2008.

Muistan hyvin, miten keskeiset osakkeenomistajat Venäjän suurimmista yrityksistä se on myös suurten Eurooppalaisten ja globaalien toimijoiden tuli minulle ehdottaa, että valtio ostaa varansa varten yksi dollari tai yksi rupla. He pelkäsivät vastuuta työntekijöilleen, painostavat muutospyyntöihin, ja vastaavat. Tällä kertaa, meidän yritykset ovat toimineet eri tavalla. Kukaan ei pyri kiertämään vastuun. Päinvastoin, ne ovat jopa käyttää omia varojaan, ja on varsin antelias näin. Vastaukset voivat vaihdella, mutta yleisesti ottaen yritykset on ollut todella sitoutunut sosiaaliseen vastuuseen, josta olen kiitollinen nämä ihmiset, ja haluan heidän tietävän tämän.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Siksi, tällä hetkellä, emme voi todella löytää täysin suunniteltua taloutta, voimme? Ota Kiina. On se puhtaasti suunnitelmataloutta? Ei. Ja siellä ei ole yhden puhtaasti markkinatalouden joko. Kuitenkin, hallituksen sääntely toiminnot ovat varmasti tärkeitä. Ajatellaan esimerkiksi suurta aloilla lentokoneiden rakentaminen. Ilman sääntelyn funktion alkuun – tai vasen, oikea, alhaalta, että asia, onko tämä sääntely toiminto on näkyvissä tai ei – ilman sitä on mahdotonta toimia näillä markkinoilla. Ja voimme nähdä, että kaikki maat, jotka väittävät osin kuin ilma-rakennus powers (asiayhteyteen, sanoisin), niiden hallitukset apua niiden ilma-alusten valmistajien, ne kaikki. Ja siellä on runsaasti tuen menetelmiä.

Muuten, tilanne on paljon samaa autoteollisuudessa, ja muilla teollisuudenaloilla. Meidän täytyy vain määritellä itse, kohtuullinen taso valtion osallistuminen talouteen; kuinka nopeasti, että osallistuminen on vähennettävä, jos ollenkaan, ja missä tarkalleen. Kuulen usein, että Venäjä on talous on ylisäänneltyä. Mutta kriisien aikana, kuten tämä nykyinen pandemia, kun meidän on pakko rajoittaa liiketoimintaa, ja rahtiliikenteen kutistuu, ja ei ole vain rahtiliikenteen, mutta matkustajaliikenteen samoin, meidän täytyy kysyä itseltämme – mitä teemme ilmailun nyt, että matkustajat välttää lentää tai lentää harvoin, mitä tehdä teemme? No, valtio on välttämätön telineeseen, ei ole mitään keinoa, että he voisivat tehdä ilman valtion tukea.

Joten, jälleen, ei ole malli on puhdas tai jäykkä, ei markkinatalous eikä komento talous tänään, mutta meidän on yksinkertaisesti määrittää tason valtion osallistuminen talouteen. Mitä käytämme vertailukohtana tämän päätöksen? Tarkoituksenmukaisuuden. Meidän täytyy välttää käyttämällä mitä tahansa malleja, ja toistaiseksi olemme onnistuneesti välttää sitä. Kuten olen sanonut, niin sanotut kehittyneissä talouksissa Euroopassa olen nähnyt niiden BKT romahti yli 14 prosenttia. Kuinka korkea on työttömyys kasvanut euroalueella? Sikäli kuin tiedän, yli 10 prosenttia. Meidän on kasvanut, liian, mutta vain 6,3 prosenttia. Tämä on seurausta valtioneuvoston asetuksella. Tai ottaa inflaatio. Meillä on taistellut epätoivoisesti. Ei tämä ole sääntelyn toiminto valtion?

Tietenkin, Keskuspankki ja Hallitus ovat tärkeimpiä valtion laitokset. Siksi, että se oli itse asiassa kautta yhteisiä ponnisteluja Keskuspankki ja Hallitus, että inflaatio laski 4 prosenttia, koska Hallitus investoi merkittäviä resursseja kautta sosiaalisia ohjelmia ja kansallisten hankkeiden ja vaikuttaa meidän rahapolitiikkaa. Se meni alas 3,9 prosenttia, ja Keskuspankin Pääjohtaja on kertonut minulle, että me todennäköisesti pitää sen ympärillä kohteen arvioitu noin 4 prosenttia. Tämä on säätö-toiminto valtion; ei ole mitään keinoa sen ympärille. Kuitenkin, tukahduttaa kehitystä liiallinen läsnäolo valtion taloudessa tai liiallisella sääntelyllä olisi kohtalokasta kuin hyvin. Tiedätkö, tämä on muoto art, jonka Hallitus on soveltanut taitavasti, ainakin nyt.

Fjodor Lukyanov

Arvoisa Puhemies, koska te mainitsitte, ahneus, minun täytyy pyytää sinua seuraavat. Vilkas keskustelu alkoi toinen päivä, Valtiovarainministeriön ehdotus vähentää henkilöstön turvallisuuteen liittyvien virastojen ja säätää niiden palkat ja eläkkeet. Onko tämä hyvä aika tämän ehdotuksen? Tai on se, että kriisi pakottaa meidät leikkaamaan kuluja?

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Valtiovarainministeriö tekee säännöllisesti tällaisia ehdotuksia, kriisi tai ei kriisi. Se on aina hyväksi vähentämällä menoja. Yleensä, lähes kaikki valtiovarainministerit muissa maissa tehdä tämän yhtä hyvin. Ei ole mitään uniquein ehdotuksen venäjän Valtiovarainministeriö.

Emme aio tehdä mitään päätöksiä vielä. Meillä ei ole aikavälillä vähentää tai laajennus suunnitelmia. Se oli vain yksi Valtiovarainministeriön ehdotukset. Se on ei edes ilmoitettu minulle vielä. Se on edelleen tasolla keskustelua keskuudessa Valtion virastot. Kun meidän täytyy tehdä lopullinen päätös, otan huomioon huomioon taloudelliset realiteetit ja todellista tilannetta koskevat ihmisten tulot, myös turvallisuus-ja sotilaallinen aloilla, ja vertailu tasoilla tuloja maan sotilaallisen ja siviilikriisinhallinnan aloilla. On monia tekijöitä, meidän täytyy ottaa huomioon estämään epätasapainoa työmarkkinoilla, ja niin edelleen. Haluan toistaa, että näitä kysymyksiä ei ole käsitelty käytännön tasolla. Nämä keskustelut ovat käynnissä puitteissa Hallitus.

Fjodor Lukyanov

Suuri. Kokous on tuotettu vähintään yksi tulos: sotilaallinen voi hengittää ulos.

Haluaisin antaa puheenvuoron meidän pitkäaikainen ystävä, joka on auttanut Valdai-Klubi on paljon. Ole hyvä ja täytä Sam Charap päässä Washington DC:ssä Yleensä meillä oli hänet tänne, mutta nyt hän on työpaikallaan. Voimme saada hänet ilmaan nyt.

Sam, ole kiltti.

Sam Charap

Hei, Herra Presidentti,

Haluaisin palata aloitteen palauttaa luottamus kyberavaruudessa, jossa voit mainitut huomiot. Monet väittävät, onko luottaa lopputulokseen neuvottelut tai tiloja pitämällä niitä. Se ei ole vain vaaleista kampanja, mutta vakaasti monet Washingtonissa (ja sen ulkopuolella), että Venäjä on aktiivisesti puuttua tällä alalla, ja niin edelleen.

Voimme pohtia jonkinlainen aselepo tällä alalla, jotta voidaan luoda oikea perusteet luennot ja vähimmäistaso luottamuksen saavuttamisen edellytyksenä enemmän aikana seurannut keskusteluja? Miten luulet tällaisen digitaalisen aselepo, niin sanoakseni, voi näyttää?

Venäjän presidentti Vladimir Putin

sikäli kuin cybercrime on huolissaan, se meni aina käsi toisaalta digitaalinen teknologia ja tulee luultavasti aina olemaan siellä, aivan kuten muut rikokset. Kuitenkin, kun puhutaan valtioiden välisiä suhteita, se ei ole sattumaa, että avauspuheenvuorossani mainitsin dialogue rajoittamista loukkaavaa aseiden välillä Neuvostoliiton ja yhdysvaltojen välillä.

Sovimme keskenämme pitää nämä aseet tietyllä tasolla. Ehdotamme, sopimuksia alalla, joka on muotoutumassa nyt aivan silmiemme edessä ja mikä on erittäin tärkeää koko maailmassa ja maamme. Me täytyy keskustella näistä asioista laajassa yhteydessä ja keksiä ratkaisuja.

En ole aivan varma millainen aselepo puhut. Uskon, että se on jo paikallaan. Sanoit, että Venäjä on aktiivisesti puuttua. Mutta minä sanon: “Emme voi puuttua mitään.”Lisäksi virallinen antureista tehdään yhdysvalloissa, mukaan lukien osallistuminen erityinen neuvoa, ei ei tuo mitään tuloksia. Ne johtivat myöntää se, että ei ollut näyttöä siitä, että Venäjä on häiriöitä. Siksi uskon, ei tarvitse asettaa mitään alustavia ehtoja aloittaa vuoropuhelu. Meidän on välittömästi istua alas ja puhua. Mikä on vikana, että lähestymistapa? Emme ehdota mitään, joka ei täytä meidän yhteistyökumppaneiden etuja. Jos joku ajattelee, että joku muu on puuttua niiden asioihin, no, anna meidän keksiä joitakin yleiset säännöt ja kehittää tarkastuksen välineitä, joilla seurataan niiden noudattamista. Rehellisesti, en ei ymmärrä, missä tämä pysyvyys on lähtöisin.

Viime kuukausien aikana Presidentti Obama puheenjohtajakauden, hänen hallintonsa lähettänyt meille viestin siitä, että, todellakin, se oli ottanut ne taas uudelleen tämä asia, mutta ne ovat nyt valmiita vuoropuheluun. Valitettavasti tämä päättyi nopeasti, ja toinen presidentti astui virkaan. Aloitimme keskus-alalla uuden hallinnon. Jälleen, lähes neljä vuotta myöhemmin, nyt, me emme ole paljon aikaan.

Toivon vahvasti, että kun vaalit ovat ohi, yhteistyökumppanimme palaa tähän kysymys ja vastata positiivisesti ehdotuksiimme.

Fjodor Lukyanov

Kiitos.

Fjodor Voitolovsky, Johtaja IMEMO, meidän lippulaiva institute of international suhteita. Kiitos.

Fjodor Voitolovsky: Herra Presidentti, puheessanne tänään mainitsitte, yksi kaikkein polttavia kysymyksiä globaalin politiikan, aseiden valvontaa. Kylmän Sodan aikana ja erityisesti sen viimeinen vaihe, Neuvostoliitto ja yhdysvallat sekä sovelletaan valtava määrä pyrkimyksiä luoda verkosto sopimusten ja järjestelmä luottamusta lisääviä toimenpiteitä, jotka rajoitettu määrällinen kasvu sekä niiden arsenaalia ja vähensi konflikteja. Viimeisten 20 vuotta, meidän Amerikan kumppanit ovat johdonmukaisesti ja hyvin helposti purkaa tätä järjestelmää: ensimmäinen ABM Sopimuksen, ja sitten INF ja Open Skies-sopimuksia. Kuten nyt, on olemassa ongelmia laajentaminen Uuden START-Sopimuksen. Siksi kysyn. Luulet aseiden ohjausjärjestelmä on tulevaisuus? Mitä uusia liikkeitä voidaan ottaa tässä pallo?

Kiitos.

Fjodor Lukyanov

haluaisin lisätä, että meillä on suuri määrä kysymyksiä noin strategisten loukkaavaa aseita ja varsinkin viimeisin aloite on edennyt kaksi päivää sitten, ja myös suuri hämmennys siitä, mitä tämä voi tarkoittaa ja onko Venäjä on tehnyt liikaa myönnytyksiä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

kysyit, niin aseiden valvontaa sopimuksia on tulevaisuus. Mielestäni että maailma ei ole tulevaisuutta, ellei rajoitukset on laittaa kilpavarustelu. Tämä kaikki meistä pitäisi miettiä, ja tämä on mitä me vaadimme kaikki kumppanit ajatella.

Kaikki meistä ovat hyvin tietoisia ongelmasta, ja sinulla on maininnut tämän vain nyt: vetäytymistä ABM-sopimuksesta, INF-Sopimuksen ja Avoin Taivas Sopimuksen (yhdysvallat ei ole virallisesti vedetty pois sitä vielä, mutta se on totesi, että se oli käynnistänyt peruuttaminen prosessi). Miksi? Mikä on syy tämän päätöksen? He eivät edes yritä selittää. He eivät yksinkertaisesti selittää. Meidän Eurooppalaisten kollegojen kertoa meille, “Anna heidän peruuttaa, mutta sinun ei pitäisi tehdä sama.”Minä vastaan, “Kaikki ovat NATON jäseniä, joten voit tehdä lennot ja toimittaa tiedot voit kerätä Amerikkalaisille, kun emme voi tehdä tämä siksi, että meillä on edelleen sitoutunut Sopimukseen. Älkäämme pelata tyhmä. Olkaamme rehellisiä toisillemme.”Itse asiassa, niin pitkälle kuin olen tietoinen siitä, Yhdistyneiden Valtioiden Eurooppalaiset kumppanit haluavat pysyä jäsenenä Avoin Taivas Sopimuksen, pitää se ennallaan.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Osalta INF-Sopimuksen, me olemme puhuneet siitä monta kertaa, ja en haluan mennä uudestaan. Kun vetäytymistä ABM-sopimuksesta, Yhdistyneiden Jäsenvaltioiden on toiminut avoimesti, suoraan ja tylysti, mutta rehellisesti. Täällä, vaikka he tulivat anteeksi ja syytti Venäjä joitakin rikkomuksia, ja sitten vetäytyi sopimuksesta. Jos näin olisi, jos kaikki olisi vain kuin Amerikkalaisten kumppanit sanovat, he voisivat myös mennä eteenpäin ja rikkoa sitä ilman paljon melua. Kuka oli pysäyttää heidät? Sen sijaan he ottivat tässä vaiheessa julkisesti kaikille nähdä.

Eivät vain kerro minulle, että he ovat valkoinen ja pörröinen goody kaksi kengät, jotka eivät ole osaksi salakähmäisiä. Olemme tietoisia siitä, mitä tapahtuu todentaminen, alalla ydinaseita muun asia, jossa he hitsata kannet tai peukaloida lentokoneiden. He koira veräjästä, ja älä anna meille on. Okei, olemme hiljaa, mutta asiantuntijat tietävät, mistä puhun. He vain teki se kohta ottaa nämä vaiheet, ja tehdä niin julkisesti, joilla on laaja kattavuus. Selvästi, että he tavoittelevat poliittinen tavoite. En vain näe mitään sotilaallista tarkoitusta täällä. Mutta paras ratkaisu on se, että tarkastuksen ja valvonnan täytäntöön kaikki sopimuspuolet, niin että meidän sopimukset ovat luotettavasti suojattuja näiden seurantajärjestelmät.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Nyt, START-3. Otimme huomioon kaikki ongelmat, kun neuvottelimme näitä kysymyksiä. Vain yksi asia oli jätetty pois. Se on se, mitä Venäjä hankittu vastaus yhdysvaltojen vetäytymistä ABM-sopimuksesta. Juuri vastaus peruuttamiseen. Viittaan innovatiivinen korkean tarkkuuden hypersonic aseita. Todellakin, ei yhdysvalloissa eikä muissa maissa on pääsy tällaisia aseita, vaikka he työskentelevät, ja jonain päivänä he on ne samoin. He kertovat meille, että “Sinulla on se, että emme, niin meidän on otettava tämä huomioon.”No, meillä ei ole mielessä, anna meidän ottaa se huomioon. Molemmat koskevat määrä harjoittajia ja useita ydinkärkien. Meillä ei ole mielessä.

On olemassa muita asioita, että voimme keskustella. Mutta mitä vaihtoehtoja meillä on? Sopimuksen voimassaolo päättyy helmikuussa. Sen jälkeen, kun kaikki, minun ehdotukseni on hyvin yksinkertainen. Se sijaitsee pinnalla. Mitään ei tapahdu, jos me laajentaa tätä sopimusta, ilman mitään edellytyksiä, yhden vuoden ja jatkuvasti työtä kaikki kysymykset huolta sekä meille että Amerikkalaiset. Meidän tulee työskennellä yhdessä ja katsoa ratkaisuja.

Sen jälkeen, kun kaikki, temppu on, että meillä on ollut tuskin mitään rakentavaa keskustelua tästä toistaiseksi. Kumppanimme, suoraan sanottuna, vältellyt suoraa ja aineellisten ammatillista keskustelua. Sopimus päättyy helmikuussa 2020, ja se on kaikki mitä meillä on jäljellä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Kysymys: Mikä on parempi: jos haluat säilyttää nykyisen perustamissopimuksen sellaisena kuin se on, aloittaa keskustella siitä yksityiskohtaisesti, ja yrittää löytää joitakin kompromisseja aikana tai menettää se kokonaan ja jättää meidät, YHDYSVALTOJEN ja Venäjän, ja koko maailma käytännössä ilman oikeudellista perustaa, joka rajoittaa kilpavarustelua? Uskon, että toinen vaihtoehto on paljon huonompi kuin ensimmäinen.

Luulen, että se on yksinkertaisesti mahdotonta hyväksyä, mutta olen sanonut, ja haluan korostaa sitä jälleen kerran, että emme ole tilalla tämän sopimuksen. Jos kumppanimme, mikä se on ole välttämätöntä – kaikki oikein, anna sen olla, ei ole mitään emme voi tehdä estääkseen heitä. Meidän tietoturva-Venäjän turvallisuus ei ole vaurioitunut, etenkin koska meillä on uusimmat aseet. Tämä on ensimmäinen osa.

Toinen osa kuihtuu tehdä näitä sopimuksia, monenvälisiä, jonka myös Kiinalaisia ystäviämme niitä. Mutta me tätä vastaan? Venäjä ei ole vastaan tämä mutta eivät vain siirtää meidän vastuulla tehdä tämän sopimuksen monenvälinen. Jos joku haluaa tehdä tämän, se on hyvin yrittää saavuttaa tämä. Emme vastustan tätä. Me este tällä tiellä? Ei.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Mutta argumentit lainaama Kiinalaiset ystävämme ovat hyvin yksinkertaisia. Kiina on valtava maa, suuri voima, valtava talous ja 1,5 miljardia ihmiset. Mutta taso sen ydinvoiman potentiaali on lähes kaksi kertaa, jos ei enemmän pienempi kuin Venäjä ja yhdysvallat. He pyytävät laillinen kysymys, “Mitä meillä raja? Tai me jäädyttää meidän epätasa-arvo tällä alueella?”Mitä voit vastaa tähän? Se on suvereeni oikeus 1,5 miljardia vahva kansa päättää paras tapa rakentaa politiikkaansa varmistaa oma turvallisuus.

Tietenkin, se on mahdollista kääntää tämä aihe argumentti tai keskustelu ja yksinkertaisesti estää minkä tahansa sopimuksen. Mutta saanko kysyä, miksi vain Kiinan painetaan olla mukana tässä prosessissa ja allekirjoittamalla tämän sopimuksen? Missä ovat muut ydinasevaltiot? Missä on Ranska, joka, kuten lehdistössä, on vain testattu toinen sukellusvene-käynnisti risteilyohjuksia? Iso-Britannia on myös ydinvoima. On muitakin ydinasevaltioita, jotka eivät ole virallisesti tunnustettu sellaisena, kuin se oli, mutta koko maailma tietää, että heillä on ydinaseita. Niin, aiomme käyttäytyvät kuin strutsit? Piilottaa päätämme pensaaseen ja teeskennellä, että emme ymmärrä, mitä on tekeillä? Mitä me tarvitsemme ei ole ruutukuvio on meidän auto. Meidän täytyy ajaa sitä, ja siksi meidän on varmistettava, turvallisuus. Joten, olkaamme saada heidät mukana. Anna meidän tehdä se. Emme ole vastaan tämä. Ainoa kysymys on, onko syy tämä, tavoite, pyrkiä sillä, onko olemassa myönteisiä esimerkkejä, kuten sopimukset välillä YHDYSVALTOJEN ja Venäjän? Vai onko siellä mitään?

Olemme valmiita työskentelemään alusta alkaen, keskus-alalla, hyvin. Jos et kysy asema, uskon, että se on parempi olla menettää mitä oli saavutettu ennen, liikkua eteenpäin kantoja, jotka on jo saavutettu aiemmat sukupolvet, johtajat maissa. Kuitenkin, jos kumppanimme päättää jotain erilaisia, olemme valmiita työskentelemään missä tahansa muodossa ja millä tahansa näistä kappaleista.

Fjodor Lukyanov

Kiitos.

Anatol Lieven, toinen meidän veteraaneja, jotka eivät voineet tulla tähän kokoukseen mutta ei osallistu sen kautta videoneuvottelun. Kiitos.

Anatol Lieven

Kiitos hyvin paljon, Arvoisa Puhemies, puhuitte meille. Ja haluan myös kiittää teitä henkilökohtaisesti erittäin vahva statement ilmaston muutos ja ympäristö.

Kysymykseni kuitenkin liittyy uuden konfliktin puhkeaminen Vuoristo-karabah. Venäjä, kuten muutkin kansainvälisen yhteisön jäseniä, on kovasti yrittänyt saada aikaan rauhanomainen ratkaisu tähän konfliktiin, mutta niin toistaiseksi nämä ponnistelut ovat epäonnistuneet. Jos he epäonnistuvat, koska Venäjä on vanha historiallinen linkkejä ja koska Venäjä on sotilasliitto Armenian kanssa, se on tarpeen lopulta Venäjä ottaa kantaa vastaan Azerbaidžan ja Turkki?

Toisaalta, tämä voisi ehkä tarjota positiivinen mahdollisuus-Venäjä, koska kasvava vastakkainasettelu, jossa näemme välillä Ranska ja Turkki Turkin väitteet Itäisellä Välimerellä? Tämä voisi ehkä olla tilaisuus lähentymistä Venäjän ja Ranskassa ja muissa Länsi Euroopan maissa? Kiitos.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

en oikein ymmärrä kysymyksen viimeiseen osaan. Mitä onko [Vuoristo-Karabahin] konflikti on tämän kanssa tekemistä?

Fjodor Lukyanov

Ehkä hän tarkoitti mahdollisuutta lähentymistä Ranskassa ja Euroopassa, koska Turkki on nyt toisin sekä ne ja, jossain määrin, meille?

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Aloittakaamme alusta, Vuoristo-Karabahin ja kuka tukea tässä konfliktissa. Sanoit, että Venäjä on aina ollut erityiset suhteet Armenia. Mutta meillä on myös aina ollut erityinen side republic samoin. Maassa on yli 2 miljoonaa Armenialaista ja noin 2 miljoonaa asuvien Azerbaidžanilaisten Venäjällä, sekä niille, jotka ovat tulleet Venäjälle etsimään työpaikkoja, ja ne, jotka asuvat täällä pysyvästi. He lähettävät miljardeja dollareita heidän perheilleen takaisin kotiin. Kaikki nämä ihmiset ovat vakaa ja läheiset suhteet Venäjän humanitaarisen tasolla, henkilö-to-person, liikematka, humanitaarinen ja perhesiteet. Siksi, Armenia ja Azerbaidžan ovat molemmat tasa-arvoisia kumppaneita meille. Ja se on meille suuri tragedia kun ihmiset kuolevat siellä. Haluamme kehittää täysimittainen suhteet sekä Armenia ja Azerbaidžan.

Kyllä, on olemassa joitakin yksittäisiä elementtejä kussakin tapauksessa, ja joitakin asioita meidän suhteita yhden kumppanin eroavat meidän suhteita muihin kumppani. Vuonna Armenian tapauksessa, se on Kristinusko. Mutta meillä on myös erittäin läheiset siteet Azerbaidžanin kanssa muilla aloilla.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Puhuessaan uskonnon, haluaisin huomauttaa, että lähes 15 prosenttia Venäjän kansalaiset ovat Muslimeja. Siksi, Azerbaidžan ei ole ulkomaalainen maa meille tässä mielessä myöskään.

Mutta mitä emme voi unohtaa, mitä tapahtui kohtalo Armenian ihmiset, Armenian kansakunnan maailmansodan aikana I. se on valtava tragedia Armenian kansan, Tämä on toinen osa.

Kolmas osa perustuu siihen, että tämä konflikti puhkesi ei vain interstate konflikteja tai taistelu alueilla. Se alkoi etninen vastakkainasettelu. Valitettavasti se on myös se, että väkivaltaisten rikosten Armenian kansan oli myös sitoutunut Sumgait ja myöhemmin Vuoristo-Karabahin. Meidän on harkitse kaikki tämä samassa paketissa.

Samalla, ymmärrämme, että tilanne, jossa Azerbaidžan on menettänyt merkittävä osa sen alueella ei voi jatkua. Vuosien varrella olemme ehdotettu monia erilaisia vaihtoehtoja ratkaista tämän kriisin vakauttamiseen tilanne pitkän aikavälin historiallisesta näkökulmasta.

En aio mennä yksityiskohtiin tässä vaiheessa, mutta uskokaa minua, tämä oli intensiivinen työ tuo kannat osapuolet lähemmäksi. Joskus se tuntui hieman enemmän vaivaa, toinen pieni askel, ja meidän olisi löydettävä ratkaisu. Valitettavasti se ei tapahdu, ja tänään me näemme pahin skenaario tässä konfliktin. Kuolema on tragedia. On olemassa raskaita tappioita molemmin osapuolet. Saamiemme tietojen mukaan, on yli 2000 kuollut kummallakin puolella. Uhrien kokonaismäärä on jo lähestymässä 5,000.

Haluan korostaa, että Neuvostoliitto, Neuvostoliiton armeija menetti 13000 ihmistä kymmenen vuoden aikana Afganistanin sodan. Nyt toll on lähes 5000 niin lyhyt span aikaa. Ja kuinka moni on loukkaantunut? Kuinka monta ihmistä, kuinka monet lapset kärsivät? Tämä on, miksi se on erityinen tilanne meille.

Kyllä, Minsk-Ryhmä perustettiin, uskon, vuonna 1992. Sen puheenjohtajat, Venäjä, Ranska ja yhdysvallat ovat vastuussa järjestämisestä neuvotteluprosessi. Se on selvää, ja olen 100-prosenttisen varma, että kaikki osallistujat prosessi ponnistelevat vilpittömästi ratkaista tilanne. Se sanoi, kukaan ei ole kiinnostunut tässä yhtä paljon kuin Venäjä on, koska tämä on hyvin herkkä asia meille. Tämä on ei vain tapahtuu silmiemme edessä, mutta laajassa merkityksessä, se tapahtuu kansamme, meidän ystävät ja sukulaiset. Tämä on, miksi olemme siinä asemassa, että voimme olla luotettavia molemmat osapuolet ja pelata merkittävä rooli välittäjänä edelleen lähentymistä tehtävissä ratkaista tämä konflikti. Haluaisin erittäin paljon haluaisin löytää kompromissi.

Kuten ehkä tiedätte, minä ylläpitää läheisiä yhteyksiä sekä Presidentti Alijev ja Pääministeri Pashinyan. Minä puhua heille puhelimessa useita kertoja päivässä. Omissa ulkoministerit, puolustusministerit ja päämiesten erityinen palvelut ovat jatkuvasti kosketuksissa. Ulkoministerit molempien maiden cameto meitä jälleen. Tänään, tai pikemminkin 23. lokakuuta, ne on tapaaminen Washington. Toivon vahvasti, että Amerikkalaiset kumppanimme on toimittava yhdessä kanssamme ja edistää ratkaisun. Toivokaamme parasta. Tämä kattaa ensimmäisen osan.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Toinen osa koskee riitoja NATOSSA Turkin ja Ranskan. Emme koskaan hyödyntää kitkaa välillä muita valtioita. Meillä on hyviä ja vakaat suhteet Ranskan kanssa. En sanoisi, että he ovat täysi, mutta he lupaavat paljon, ja, joka tapauksessa, on hyvä track record.

Meidän yhteistyö Turkin kanssa on laajenemassa. Turkki on meidän naapuri, ja en voi kertoa tarkemmin, miten tärkeää kanssakäymistä valtioidemme välillä on sekä Turkki ja Venäjä.

En usko, että kukaan tarvitsee sovittelua. Turkki ja Ranska ovat täysin kykenee säätelemään suhteita keskenään. Ei ole väliä kuinka kovaa Presidentti Erdogan on asenne voi tiedän, että hän on joustava henkilö, ja löytää yhteistä kieltä hänen kanssaan on mahdollista. Siksi toivon, että tilanne tulee saada takaisin normaaliin täällä.

Fjodor Lukyanov

Arvoisa Puhemies, follow-up, jos en voi, koska se on kuuma aihe.

Silti Turkki on paljon aktiivisempi rooli kuin koskaan ennen on mitä tekee nykyinen kriisi Etelä-Kaukasian eri. Sanoit, Presidentti Erdogan on joustava. Että voi hyvin olla kyse, koska olet viettänyt paljon aikaa hänen kanssaan. Kuitenkin monet asiantuntijat uskovat, että Erdoganin politiikka on oikeastaan laajentaa hänen alue vaikuttaa rajojen entisen Ottomaanien Imperiumin. Näitä rajoja venytetty pitkälle ja leveä, kuten tiedämme, ja he liittivät paljon alueella, mukaan lukien Krimin, joka oli osa sitä jossain vaiheessa. Se oli kauan sitten, mutta kuitenkin.

Meidän ei pitäisi pelätä, että jos tämä tulee johdonmukaista politiikkaa, emme olisi tiettyjä eroja Ankara?

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Venäjä ei pelkää mitään. Luojan kiitos, emme ole tilanteessa, jossa meidän pitäisi pelätä mitään.

En tiedä, Presidentti Erdoganin suunnitelmia tai hänen asenne Ottomaanien perintö. Sinun pitäisi kysyä sitä häneltä. Mutta tiedän, että meidän kahdenväliset kauppa yli 20 miljardia dollaria. Tiedän, että Turkki on todella kiinnostunut jatkamaan tätä yhteistyön. Tiedän, että Presidentti Erdogan on itsenäistä ulkopolitiikkaa. Huolimatta paljon paineita, olemme toteuttaneet TurkStream-hanke yhdessä melko nopeasti. Emme voi tehdä samoin Euroopassa; meillä on ollut keskustella tästä asiasta vuosia, mutta Euroopassa näyttää pysty osoittamaan tarpeeksi perus itsenäisyys tai itsemääräämisoikeus toteuttaa Nord Stream 2-hankkeeseen, joka olisi edullista, että se joka suhteessa.

Turkin osalta toteutimme projektimme melko nopeasti, vaikka mitään uhkia. Erdogan, joka oli tietoinen hänen kansallisia etujaan, sanoi, että teemme sen, ja me teimme sen. Sama on totta meidän siteet muissa tiloissa, esimerkiksi, meidän sotilaallinen-teknistä yhteistyötä. Turkki päätti, että tarvitaan nykyaikainen ilmapuolustus järjestelmä, ja maailman paras on S-400, triumph venäjän teollisuuden. Hän sanoi, että hän voisi tehdä sen, ja hän osti sen. Työskentely tällainen kumppani ei ole vain miellyttävä, mutta myös turvallinen.

Mitä toiveita, koskien Krimin tai jotain muuta, en tiedä mitään niitä, ja minä älä välitä heistä, koska Venäjän etujen mukaista on luotettavasti suojattu, ota minun sana se. Olen varma, että muut osapuolet ovat täysin tietoisia siitä, tämän.

Turkin suhteen, joka kieltäytyy tunnustamasta Krimin osana Venäjää, no, me tehdä näe silmästä silmään kaikista aiheista. Esimerkiksi, emme ole aina samaa sivu koskien Etelä-Kaukasian tilanteesta. Mutta meidän on myös tietää kannat Euroopassa ja yhdysvalloissa. He väittävät olevansa totta dyedin-the-wool demokraattien ryhmä, mutta he eivät edes halua kuulla ihmisiä Krim äänestää omasta tulevaisuudestaan kansanäänestyksessä, joka on korkein muoto suoran demokratian.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Kuten sanoin, ne hyväksynyt pakotteita Krimin ihmisiä. Jos Krimillä oli liitteenä, niin he ovat uhreja. Miksi pakotteita hyväksyi vastaan uhreja? Mutta jos he äänestivät vapaasti, se oli demokratian toimintaa, niin miksi he ovat rangaistaan siitä, että demokratia? Tämä on kaikki roskaa ja hölynpölyä, mutta se on myös elämän tosiasia. Miksi osoittaa sormella Erdogan? Vain katsomaan mitä on tapahtuu muissa maissa.

Tämä on johdonmukainen seistä: hän ei tunnusta Krimin, ja hän ei tunnusta Vuoristo-Karabahin. Mitä meidän pitäisi tehdä? Meidän on jatkettava työtä kaikkien kanssa ja pysyä rauhallisena. Tämä on juuri sitä, mitä olemme tehneet: yrittää todistaa, että asento on oikea, ja jatkamme vaalia sitä ja kun kannat poikkeavat toisistaan, me etsiä kompromissia.

Esimerkiksi, sikäli kuin tiedän, meidän näkemyksiä kehityksestä Etelä – Kaukasiassa eivät ole yhteneväiset, koska uskomme, että konfliktit olisi ratkaistava diplomaattisesti neuvottelupöytään pikemminkin kuin aseellinen voimankäyttö. Tietysti voisi sanoa, että neuvottelut ovat olleet käynnissä on 30 vuotta, mutta turhaan. No, en näe tässä syytä aloittaa ammunta.

Fjodor Lukyanov

Kiitos hyvin paljon.

Tietenkin, pääministeri Erdogan on ollut johdonmukainen. Esimerkiksi hän myöntää, Pohjois – Kyproksen. Mutta tämä on ehkä osa joustavuutta, että puhuit.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Kyllä, olet oikeassa. Olen samaa mieltä. Minun piti sanoa tämä, mutta se liukastui mieleeni. Mutta olet oikeassa. Pohjois-Kyproksen, kyllä. Kuitenkin, sikäli kuin tiedän, Turkki ei vastusta maan lopulta on yhtenäinen. Periaatteet tämä yhdistyminen on ongelma. Mutta yleisesti ottaen olet oikeassa.

Fjodor Lukyanov

Kiitos.

Anatoli Torkunov, Puheenjohtaja Moscow State Institute of International Suhteita.

Anatoli Torkunov

Arvoisa Puhemies,

Vaikka vielä on yli kaksi kuukautta jäljellä vuonna 2020, uskon, että kaikki meistä ks. tämän vuoden yksi hyvin dramaattisia ja ennalta arvaamattomia tapahtumia. Niin tietenkin on on vitsi, joka menee, jos vuoden lopussa kohtaamme ulkomaalaisten, kukaan ei olla yllättynyt.

Älä välitä, ulkomaalaisten, näemme, miten se menee. Kysymykseni on, tietenkin, ei noin niitä. Se liittyy kehitykseen rajoillamme. Kiitos tällainen yksityiskohtainen ja mielenkiintoinen huomioon. Kuten asiantuntija, olin hyvin utelias kuulla teidän huomioita Etelä-Kaukasiassa.

Mutta yleensä, kehitys rajojemme ympärillä näyttävät olevan melko dramaattinen. Ottakaamme Kirgisian tapahtumiin. Vaalit ovat aina sai jonkinlaista turbulenssia, vaikka tänä vuonna siviili häiriöitä on ollut erityisen rankka. Valko-venäjän tilanne on hieman monimutkainen. Siellä on myös ongelma Donbass. Ymmärrän, että sinun täytyy olla väsynyt puhua tästä. Tiedämme teidän luja ja johdonmukainen kanta tässä kysymyksessä.

Kysymykseni on, mitkä ovat Venäjän nykyinen perusoikeuksien ulkopolitiikan tavoitteet in Neuvostoliiton jälkeinen tilaa, ottaen huomioon, että se koskee suoraan meidän turvallisuus ja humanitaarisia yhteyksiä? Tänään sinulla on korostanut useaan otteeseen, että nämä ihmiset eivät ole ulkomaalaisia meille – eli Kaukasian, mutta myös meidän ystäviä Keski-Aasiassa ja meidän ystäviä, Valko-venäjällä ja Ukrainassa.

Kiitos.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Te tiedätte tämän paremmin kuin kukaan muu, olet hyvin kokenut henkilö ja ammattilainen isolla “P”. Meidän policy in the post-Soviet tilaa sisällä IVY framework on tärkein osa meidän yleistä ulko politiikka. Tämä on selvää, koska kaikki maat on lueteltu ja joka toinen maa, jonka kanssa meillä on hyvä, erittäin hyvä monenväliset suhteet, sekä ne, kenen kanssa meidän siteet näyttävät olevan umpikujassa joissakin tapauksissa – ne eivät ole ulkomailta meille kaikille sama. Nämä eivät ole kaukaisia maita jossain ulkomailla, josta tiedämme vain vähän.

On selvää, että me elimme yhdessä maassa, ja ei vain vuosia, mutta vuosisatojen ajan, Meillä on vahvat siteet ja erittäin syvä yhteistyö talouden, humanitaarisen siteet. Me kaikki puhuvat yhteistä kieltä. Tietyssä mielessä enemmän tai vähemmässä määrin, meidän on pääasiassa ihmiset samasta kulttuurista tilaa, ei mainita meidän historiaa. Meillä on yhteinen historia ja yhteinen voiton Natsismin. Meidän edeltäjät – meidän isät ja isoisät – validoitu meidän erityiset suhteet heidän verensä.

Riippumatta siitä, ajankohtaisista tapahtumista ja nykypäivän poliittinen ympäristö, olen varma että tämän yhteisön etujen lopulta tasoittaa tietä palauttaminen meidän siteet kaikki nämä maat, ei väliä kuinka vaikeaa, meidän siteet heidän kanssaan ovat.

Samaan aikaan, ja tämä on myös ilmeinen tosiasia, kun meidän yhteinen tila, NEUVOSTOLIITTO alkoi hajota, ihmiset, jotka ovat käsitelleet tätä ei usko mitä seurauksia tämä johtaisi siihen, mitä he olisi uskonut noin. Mutta se oli selvää, että meidän naapurit eivät aina ole samanlaisia etuja. Joskus niiden intressit poikkesivat toisistaan ja köysi vetää, oli aina mahdollista. Uskon, että meillä on ja löytää ratkaisuja monimutkaisiin kysymyksiin millään tavalla meidän voi, mutta meidän täytyy välttää tankkaus tai liioittelematta mitään tai korostaa dis- puted kysymyksiä. Päinvastoin, meidän on tarkasteltava, mitä voidaan ja pitää yhdistää meidät ja mitä yhdistää meidät. Mitä on tämä? Meidän yhteisiä etuja.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Katso osalta taloudellista yhdentymistä, joka ei ole kiinnostunut tästä? Vain kilpailijat. Ja post-Neuvostoliiton maissa on pakko ymmärtää, vähintään fiksuja ihmisiä on pakko ymmärtää, että yhteisiä ponnisteluja, ottaen huomioon, että meillä on yhteinen infrastruktuuri, yleinen liikenne-ja energia-järjestelmä ja yhteinen kieli, joka pikemminkin yhdistää kuin erottaa meitä, jne. on meidän selvä kilpailuedun saavuttaminen asioita, joista joitakin taloudellisia yhdistykset ja rakenteet ovat taistelleet vuosikymmeniä, kun olemme saaneet kaikki tämä meidän edeltäjänsä. Meidän täytyy käyttää tätä, ja tämä tuo etuja kaikille meistä. Se on täysin selvää, että tämä on yksinkertaisesti hyödyllistä.

Katso, Ukraina näki vallankumouksen vuonna 2004, ja sitten vuonna 2014 toinen vallankumouksen, valtion vallankaappaus. Mitä tapahtui sen seurauksena? Lue tilastoja julkaistu ukrainan tilastollinen palvelut: tuotanto kutistuu, niin jos heillä oli enemmän kuin yksi pandemian. Jotkut paikalliset teollisuudenalat, joita koko Neuvostoliiton ja Ukraina itse oli ylpeä – lentokoneteollisuus, laivanrakennus -, raketti rakennus – kehittämä sukupolvien Neuvostoliiton ihmisiä, kaikki Neuvostoliiton tasavalloissa, perintö-Ukrainassa, liian, voisi ja pitäisi olla ylpeä – ovat lähes poissa. Ukraina on de-teollistuneiden. Se oli ehkä kaikkein teollisuusmaiden Neuvostoliiton tasavalta, ei vain yksi niistä. Siellä oli tietenkin venäjän Federaatio, Moskova, St Petersburg, Siperia, Uralin – hyvä on, mutta Ukraina vielä oli yksi eniten teollistuneiden tasavalloissa. Missä on kaikki tämä nyt ja miksi se on kadonnut?

Se oli vain typerää niille, jotka teki sen, vain tyhmyys, että on kaikki. Mutta Toivon, että näitä yhteisiä etuja, edelleen tasoittaa tietä järkeä.

Sinä vain mainita, Valko – todellakin, olemme nähneet nämä myrskyisä prosesseja on. Mutta on jotain haluan korostaa, Koska sinulla voi olla huomannut, Venäjä ei puutu, mitä oli tapahtumassa siellä. Ja odotamme kukaan muu puuttua joko. Kukaan ei olisi aiheuttamassa tätä konfliktia edistää omia etujaan ja määrätä mitään päätöksiä Valko-venäjän kansalle. Sanoin avauspuheenvuorossani, että mitään käyttöön ulkopuolelta ilman ottaen huomioon erityispiirteet, kulttuurin ja historian ihmiset ei koskaan toimi, sen kulttuuri, ihmiset.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Valkovenäläiset itse olisi annettava mahdollisuus käsitellä rauhallisesti niiden tilanne ja tehdä tarvittavat päätökset. Päätökset he tekevät voisi tasoittaa tietä annetun maan Perustuslakia tai hyväksymällä uusia Perustuslakia. Presidentti Lukashenko sanoi, että tämä julkisesti. Totta, ihmiset voivat sanoa, no, hän vain kirjoittaa jotain omaa etuaan, tällainen perustuslaki ei ole mitään tekemistä demokratian kanssa. Mutta, te tiedätte, se on mahdollista panettelua juuri mitään, ja aina on epäilijöitä. Mutta olen jo sanonut tämän, niin En käsittele tarkemmin.

Mutta mitä Valko-venäjällä tapahtui erottuu edukseen mitä tapahtui kaduilla joissakin suurissa kaupungeissa kehittyneissä demokratioissa, näetkö tuon? Siellä on ollut joitakin kovia toimia todellakin, minä annan teille, että, ja ehkä jopa perusteettomia, mutta sitten, niille, jotka saa sen pitäisi olla vastuussa. Mutta yleensä, jos vertaa ja katso kuvat Valko – venäjällä, ei yksi laukaus aseettoman henkilön takaisin, että on mitä tarkoitan. Olkaamme siis vain rauhallisesti käsitellä kanssa tämä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Sama koskee Kirgisia. Luulen, että nykyinen kehitys on katastrofi Kirgisian ja sen ihmisiä. Joka kerta, kun ne on vaalit, he käytännössä on vallankaappaus. Mitä tämä tarkoittaa? Tämä ei ole hauskaa. Se tarkoittaa, että monet näistä maista ovat ottaneet ensimmäisen askeleen kohti oman valtion ja kulttuuri valtion kehitystä.

Olen kertonut kollegoilleni monta kertaa, että post-Neuvostoliiton maissa pitäisi olla käsitellä erityistä huomiota, ja meidän on huolellisesti tuettava näitä uusia ituja valtiona. Missään tapauksessa meidän pitäisi olla painamalla neuvoja tai suosituksia niitä, ja jopa enemmän niin, välttää häiriöitä, sillä tämä tuhoaa hauras, orastava instituutioiden suvereniteettia ja valtion asemaa näissä maissa. Se on tarpeen antaa nämä kansat mahdollisuuden huolellisesti rakentaa näitä suhteet yhteiskunnassa esimerkkiä, mutta ei toimi kuin norsu posliinikaupassa, neuvoja ja kasoittain rahaa tukea yhdellä tai toisella puolella.

Toivon vahvasti, että olemme auttaneet Kirgisia, jäsenenä CSTO ja EAEU, päästä jaloilleen, investoi satoja miljoonia dollareita tuki Kirgisian talouden ja eri toimialojen ja auttaa Kirgisia mukauttaa joten se voi liittyä EAEU. Tämä koskee myös kasvien palvelut, tulli järjestelmien, yksittäisten talouden aloilla ja yrityksissä. Olemme viime aikoina toteutetaan hankkeita, arvoltaan jopa $500 miljoonaa euroa. En edes puhu myöntää, että voimme tarjota vuosittain määrä kymmeniä miljoonia dollareita.

Tietenkin, emme voi katsoa, mitä siellä tapahtuu ilman sääliä ja huolta. Huomaa, että olemme ei paina meidän neuvoja tai ohjeita heille. Olemme ei tue mitään tiettyä poliittista voimia sinne. Toivon vahvasti, että asiat vuonna Kirgisia on saada takaisin normaaliin, ja että Kirgisia on saada tiellä edistystä ja voimme ylläpitää hyviä suhteita heidän kanssaan.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Sama koskee Moldovaa. Voimme nähdä liittyvän kehityksen Moldova, ja me tiedämme, Moldovan ihmisten tarpeiden ja demokratian edistäminen talous. Mutta kuka ostaa Moldovan viiniä? Ranska ostaa Moldovan viiniä? Kuka tarvitsee Euroopan markkinoilla? Heillä on enemmän kuin tarpeeksi heidän oma. Kun ne ship viini maasta, jopa Euroopan Unionin viljelijöiden upottaa sen osaksi ojien vain päästä eroon lastin.

Tämä ei ole vain viiniä. Muut talouden alat ovat niin tiiviisti sidoksissa Venäjälle, että he yksinkertaisesti ei voi olla olemassa ilman sitä, ainakin nyt. He voivat vain myydä tuotteitaan Venäjällä. Tämä on juuri sitä, mitä on tapahtunut Ukrainassa. Siksi toivomme, että aikana seuraavissa vaaleissa vuonna Moldova, Moldovan ihmiset arvostavat ponnisteluja, että nykyinen tasavallan Presidentti on yritys rakentaa hyvät suhteet Venäjään.

Fjodor Lukyanov

Kiitos hyvin paljon.

Hans-Joachim Coulas on liittynyt Frankfurtista.

Hans-Joachim Coulas

Arvoisa Puhemies,

Käsittelen kysymystä, joka on yhteydessä henkilön kanssa, jonka nimi kuulemma ei ole oikeastaan käytetty Kremlissä, ei ainakaan julkisesti – Alexei Navalny.

Tunnettu venäläinen tutkija Dmitri Trenin, johtaja Carnegie Moskovan Keskustassa, äskettäin totesi, siteeraan: “myrkytys opposition aktivisti Aleksei Navalnyi on tullut käännekohta Venäjän ja saksan suhteet.”Ja tämä hänen mukaansa tarkoittaa sitä, että toinen lainaus, “tämä erityinen rooli suoritetaan Saksa ja sen Liittokansleri viime vuosina on nyt asia menneisyyden. Nyt Saksa on sama asenne Venäjän kaikki muissa maissa Länsi-Euroopassa.”

Minun kysymys on, onko samaa mieltä, että a) siellä oli niin erityinen rooli Saksan kahdenvälisiin saksan-ja venäjän suhteita, ja b) onko sinulla myös havaita tällaiset käännekohta nyt, ja jos on, niin mitä Venäjä voi tehdä, jotta se tapahtuu, tai päinvastoin, käännä käännekohta noin uudestaan? Kiitos.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

aloitan ensimmäisen osan kysymykseesi, noin myrkytyksiä. Ensinnäkin, olemme kuulleet myrkytykset siellä täällä monta kertaa. Se ei ole ensimmäinen kerta.

Toinen, jos viranomaiset olisivat halunneet myrkkyä mainitsemasi henkilö tai myrkyttää ketään, se on erittäin epätodennäköistä, että he olisivat lähettäneet häntä sairaanhoidon Saksaan. Älä luulet niin? Niin pian kuin tämä henkilö on vaimo otti minuun yhteyttä, olin heti ohjeiden valtakunnansyyttäjän Toimisto nähdä jos se oli mahdollista, jotta hän voi matkustaa ulkomaille lääketieteelliseen hoitoon. He olisi voinut kieltää sitä, koska hän oli alle rajoitusten takia tutkimus-ja rikosasia. Hän oli alle matkustusrajoituksia. En heti pyytänyt valtakunnansyyttäjän virasto, jotta se. Ja hän oli ottanut Saksaan.

Sitten meille kerrottiin, että he löysivät jälkiä tämän surullisen Novichok, että on tunnettu ympäri maailmaa. Sanoin, “antakaa meille materiaaleja.”Ensisijaisesti biologinen materiaali ja virallisen raportin niin, että voimme tehdä enemmän tutkimusta se voi antaa meille virallisen ja muodollisen oikeudellisia perusteita aloittaa rikollisen oikeudenkäynnissä. Mikä oli epätavallista tämän pyynnön? Meidän valtakunnansyyttäjän Toimisto, pitää kanssa tehdyt sopimukset ovat Saksan kanssa, on toistuvasti toimitetaan viralliset pyynnöt näitä materiaaleja. On tämä epätavallinen? Lisäksi kes-sation Euroopan johtaja, ehdotin, että asiantuntijamme mennä Saksaan ja yhdessä ranskan, saksan ja ruotsin asiantuntijoiden työtä sivuston saada tarvittavat materiaalit, joita voimme käyttää aloittaa rikosoikeudellinen menettely ja, olisi tämä tapaus rikos, tutkia sitä. Mutta he eivät anna meille mitään. Miten voit selittää, miksi? Ei ole selitystä, on vain mitään selitystä. Tämä kaikki näyttää oudolta.

No, he sanoivat, että he olivat löytäneet jälkiä Novichok. Myöhemmin he kulkivat mitä heillä oli, että OPCW – Järjestön Kielto Kemiallisia Aseita. Sitten aivan yllättäen, ne sanoi, se ei ole Novichok – se on jotain muuta. Niin, on se Novichok vai ei? Tämä on kyseenalaistaa mitä sanottiin ennen. No, olkaamme tutkimaan tapausta yhdessä. Sanon, kuten olen useita kertoja sanonut, että jos tämä on todella totta, olemme varmasti tehdä tutkinnan. Valitettavasti, on yritetty elämään julkinen luvut ja liikemiehiä maassamme. Nämä tapaukset tutkittiin Venäjä, syyllisiä löytyi ja rangaista ja, mikä on tärkeää, ne kaikki rangaistiin. Olemme valmiita tekemään kaikkensa tässä tapauksessa yhtä hyvin.

Mitä erityisiä yksilöitä, meillä on melko harvat ihmiset, kuten Saakashvili, mutta en ei ajatella, että tällä hetkellä näillä ihmisillä on valtaa puhua… Ne voivat myös muuta, miksi ei? He voivat käydä joitakin muutos – joka periaatteessa ei ole huono, ja myös osallistuvat sen sijaan, että reaalipolitiikan melua kadulla. Ota Occupy Wall Street – missä se on? Missä? Missä on kaikki epävirallisen opposition monissa Euroopan maissa tai yhdysvalloissa, että asia? On monia osapuolia. Missä he ovat? Kaksi par- siteet hallitsevat poliittisella näyttämöllä, ja että on se. Kuitenkin, katso, mitä on menossa kaduilla.

Tämän vuoksi kehitämme venäjän poliittiseen järjestelmään ja on edelleen voit tehdä niin, joka tarjoaa kaikki poliittiset voimat – vakavasti-ennakkoluuloton, rehellinen ja isänmaallinen niistä – mahdollisuus työskennellä lain noudattamista.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Nyt, koskien Saksan rooli. Meillä on ollut erittäin hyvät suhteet Saksan kanssa vuonna sodanjälkeisen vuotta. Luulen, että tämä johtui suurelta osin saksan Demokraattisen Tasavallan, DDR:n, joka oli Neuvostoliiton keskeinen ja tärkein liittolainen Euroopassa, ainakin vuoden ajan, että valtio oli olemassa. Olemme kehittäneet erittäin hyvä suhteet henkilökohtaisia ja poliittisia tasoja, ja talouden alalla. Tiedän on vielä paljon ihmisiä nyt kuka myötätuntoa Venäjällä. Ja me arvostan, että.

Muuten, Neuvostoliitto teki ratkaiseva rooli yhdistymisen Saksa. Se oli todella ratkaiseva rooli. Jotkin nykyiset liittolaiset, liittolaisia Saksan, itse asiassa, vastusti saksojen yhdistyminen, ei ole väliä, mitä he sanoivat. Me tiedämme tämän; meillä on vielä se meidän arkistoista. Kun Neuvostoliitto pelasi tätä rooli. Henkilökohtaisesti uskon, että se oli oikea asia tehdä, koska se oli väärin rikkoa kokonaisuuden osiin, ja jos ihmiset siellä todella haluavat jotain Saksan tapauksessa he halusivat yhtenäisyyttä, yhdistämistä, niiden tavoittelu olisi ei voida torjua väkisin, koska se ei tee kenellekään hyvää. Kuten rakennus suhteet Idän ja Lännen välillä Saksa – tämän pitäisi olla jopa Saksalaiset, tietenkin. On Saksa ollut mitään erityistä roolia, sanoa, välittäjänä välillä Venäjän ja muun maailman tai Venäjällä ja muualla Euroopassa? En ajattele niin. Venäjä on maa, joka ei tarvitse välittäjiä.

Samaan aikaan, meillä on aina ollut hyvin erityinen taloudellinen, ja jopa humanitaarisen siteet Saksan kanssa. Miksi? Koska Saksa halusi pelata erityinen rooli? No ei, luulen että se oli enemmän tekemistä Saksan omien etujen mukaista. Jopa nyt Saksa on Venäjän toiseksi suurin kauppakumppani, brutto tilavuus. Se käytetään olla ensimmäinen, muuten, mutta se on toinen Kiinaan nyt, kun meidän kauppa Kiinan kanssa on kaksi kertaa tilavuus on Saksan kanssa. Kuitenkin, on enemmän yli 2000 yritykset, joilla on saksan pääkaupunki meidän markkinoilla. Meillä on melko suuri määrä saksan investointeja ja saksan yritykset ovat kiinnostuneita työskentely Venäjällä. Olemme tästä iloisia, koska tiedämme, että nämä ovat vilpitön ihmiset kiinnostunut laajentamaan yhteyksiä maamme. Olen säännöllisesti tavata edustajat saksan liiketoimintaa; he ovat kaikki ystäviä, tai haluaisin niin, joka tapauksessa. Tämä yhteistyö tarjoaa miljoonia työpaikkoja Liittovaltion Liittotasavalta kuin hyvin, koska tavarat valmistettu saksan yrityksiä mennä venäjän markkinoille; he nauttivat kysyntä täällä, mikä tarkoittaa työpaikkoja.

Muuten, monet teollisuudenalat ovat nähneet korkean tason yhteistyötä viime vuosien aikana. Kaikki edellä mainitut ovat ilmentymiä erityinen luonne suhteita, keskinäisen edun, sanoisin. Molemminpuolista kiinnostusta on ytimessä tämän suhde – ei ole tavoite pelata joitakin erityinen merkitys. Ja tämän edun ei mene pois, riippumatta siitä, nykyinen poliittinen tilanne, ja meidän tulee säilyttää tällaisia suhteita, ei väliä mitä joku tekee.

Fjodor Lukyanov

Kiitos hyvin paljon.

Pysymme Euroopassa nyt.

Nathalie Tocci Roomasta on liittynyt seuraamme. Nathalie, ole hyvä mennä eteenpäin.

Nathalie Tocci

Kiitos, Arvoisa Puhemies, teidän erittäin suorapuheinen huomautuksia.

Puhuitte hyvin kaunopuheisesti tärkeydestä ja keskeisyydestä valtion, mutta samalla kansainvälisen yhteistyön merkitystä, ja erityisesti esiin alueita, kuten turvallisuus sekä ilmasto, jonka haluaisin liittää myös energian siirtyminen.

Nyt, kun se tulee turvallisuus, ehkä jatkokysymys Kaukasuksen ja uudelleen sota Armenian ja Azerbaidžanin välillä. Jossain vaiheessa toivottavasti hyvin pian siellä tulee olla uusi tulitauko. Samaan aikaan, konflikti itse ei ole ratkaistu. Kun otetaan huomioon, että nykyinen kokoonpano kolme Minsk Ryhmän yhteispuheenjohtaja ei ollut kyennyt toimittamaan ratkaisun kaikki nämä 26 vuotta, ei Venäjä sitä mieltä, että tämä on asennusohjelma, että tulisi arvioida uudelleen?

Ja sitten, ehkä, jos en voi, kysymys ilmastonmuutoksesta ja erityisesti energian siirtyminen. Nyt, energian siirtyminen edellyttää rahoitusta. Euroopan Unionin, esimerkiksi omistaa noin 40 prosenttia sen seuraavan sukupolven uusi rahasto Vihreä Juttu. Nyt, kun se tulee Venäjälle, on selvää, että on maa, joka on riippuvainen melko tärkeää on sen fossiilisten polttoaineiden vienti, vakauttava energiamarkkinoilla on ilmeisesti menossa olla avain Venäjän saamiseksi varat eteenpäin.

Puheessanne te korosti OPEC Plus oli, että vakautus-markkinoilla, ja luulen, että Venäjä itse on ollut erittäin tärkeä rooli varmistaa, että toimitukset olivat leikata, jotta hintojen vakauttamiseksi. Mutta samaan aikaan, olemme nyt toinen pandemia-aalto, ja me todennäköisesti näemme kysyntää edelleen melko hidas. Voisi odottaa, tai haluaisit nähdä vuonna 2021, edelleen leikata tarvikkeita varmistaa edelleen vakautus-hinnat?

Venäjän presidentti Vladimir Putin

aloitan ensimmäisen osan kysymykseen Minskin Ryhmän neuvottelu-muodossa ja onko sen pitäisi olla muuttunut. Valitettavasti Nathalie, en voi vastata kysymykseesi. Tämä on useita objektiivisia syitä, ei siksi, että haluan korostaa Venäjän roolia, me kaikki ymmärtää, että Venäjä on, jos se on lähellä. Nämä ovat naapureitamme, ja me on erityisiä suhteita näihin maihin, ja nämä kansat. Vaikutteita ovat erittäin vahva. Olen jo sanonut, että 2,4 miljoonaa Armenialaista ja noin 2 miljoonaa Azerit elää Venäjällä. Ne lanka kymmeniä miljardeja dollareita tukea niiden perheille. Mutta tämä on vain yksi tekijä. En ole edes mainita monet muut, mukaan lukien käyttö markkinoilla, kulttuuriset siteet, ja niin edelleen. Että on, meidän tapauksessamme, tilanne on hyvin erilainen suhteiden välillä yhdysvaltojen ja Armenia, tai yhdysvaltojen ja Azerbaidžanin, tai jopa Turkin ja Azerbaidžanin. Siksi, tietenkin, me kannamme erityistä vastuuta ja täytyy olla hyvin varovainen mitä me teemme.

Tässä yhteydessä tukea yhdysvallat, Ranska ja muut jäsenet Minskin Ryhmä – 10 tai 12 maissa – asioita paljon meille. On olemassa Euroopan maissa on, ja Turkki samoin. Ei meidän tarvitse muuttaa mitään tässä suhteessa? En ole varma. Ehkä muoto voisi olla viritetty hieman, mutta se on välttämätöntä löytää rakentavia ja hyväksyttäviä kompromisseja molemmin puolin.

Toistan vielä, että monta vuotta olemme etsineet näitä kompromisseja. Me on ehdotettu, uskokaa minua, erittäin sitkeästi, erilaisia kompromisseja, alas minuutin tiedot ja kilometriä, kertoa totuus. Kaikenlaisia “käytävillä” ehdotettiin, sekä vaihto-alueita. Kaikki asioita, jotka olivat ehdotti… Valitettavasti emme pystyneet tunnistamaan ratkaisu, joka lopulta johti tähän tragediaan. Toivon, että nämä vihollisuudet päättyvät pian. Olen samaa mieltä niiden kanssa, jotka uskovat, myös sinulle, että ensimmäinen asia on im- mediately lopettaa vihollisuudet. Me, itse asiassa, hyväksyi tämän kokouksen aikana Moskovassa. Valitettavasti emme voineet välttää tämän tilanteen. Me edelleen pyrittävä tähän.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Nyt haluaisin sanoa muutaman sanan siitä, öljyä ja kaikki siihen liittyvät se, että öljyn kysyntä ja niin edelleen. Työskentelemme vaihtoehtoisia energialähteitä itsellemme. Olemme yksi maailman rikkaimmista maista hiilivedyt, öljy ja kaasu, mutta tämä ei tarkoita, että meidän pitäisi ajatella tulevaisuutta. Olemme ajatellut sitä ja siitä, aurinkoenergia ja vety energiaa. Työskentelemme on tämä. Lisäksi teemme työtä, jotta voidaan parantaa nykyistä – tilanne.

Tiedät varmasti, että olemme hyväksyneet päätöksen mukaisesti, jotka vuonna 2022 meidän on tehtävä 300 suurin contaminators, joka on 300 suuret yritykset että ovat suurimmat päästöjen aiheuttajat nämä kaasut, kytkin helpoimmin, uusinta teknologiaa, joka vähentää päästöjä ilmakehään ja osaksi ympäristö yleensä mitään epäpuhtauksia, ja vähentää näitä päästöjä 20 prosenttia vuoteen 2024 mennessä. Mutta me ymmärrämme, että käsittelemällä nämä 300 yritystä ja 12 kaupungeissa, joissa useimmat niistä sijaitsevat, meillä ei merkittävästi parantaa tilanne. Meidän strategia tältä osin tavoitteena on puolittaa kaikki ihmisen päästöt vuoteen 2030 mennessä. Meidän täytyy siirtyä kohti tätä tavoitetta. Olemme sen itsellemme ja noudattaa sitä johdonmukaisesti. Teemme työtä sen.

Se sanoi, en usko, että se on realistinen, edellyttäen, että jokainen maa haluaa olla kilpailukykyinen, luopua hiilivedyt lähitulevaisuudessa. Uskon, lähellä tulevaisuudessa kattaa useita vuosikymmeniä: 30, 40 ja 50 vuoden päästä. Tämä on yksinkertaisesti epärealistista.

Siksi, kun kuulemme Euroopan uutuuksia hiilivedyt ja asiaa rajoituksia, en tiedä, millä perusteella näitä ehdotuksia, johtopäätöksiä ja päätökset on tehty. He selittyy kotimaisen poliittisen taistelun? Myöhemmin he ovat seuranneet rajoitukset kansainvälinen kauppa-ja yhteistyötä, oikea? En usko, että tämä johtaa mitään hyvää. Se on tarpeen tuloksen saavuttamiseksi tässä suhteessa ole rajoituksia, mutta läpi yhteistyötä ja pyrkivät saavuttamaan yhteiset tavoitteet.

Olemme tehneet sen, mitä meidän pitäisi tehdä, Kioton sopimuksen. Meillä on täytti kaiken, mitä teimme. Olemme aktiivisesti Pariisin sopimuksen ja aion tehdä kaiken tämän. Emme ole sammuttamista alkaen se. Päinvastoin, mielestämme tämä on tapa mennä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Puhuin avauspuheenvuorossani noin nopeus, joka on ikirouta katoamassa ja seurauksia tällä voi olla koko ihmiskunnan. Ja mitä meistä? Meillä on paljon liikennejärjestelmien tätä aluetta: öljy-ja kaasuputket ja rautatiet. Meidän asuinalueita ja kokonaisia kaupunkeja sijaitsevat tällä alueella. Tämä on valtava ongelma meille, ja se on miksi olemme valmiita työskentelemään ja toimii, sekä itsemme ja kansainvälisellä tasolla, puhdas ympäristön ja vähentää ihmisen toiminnasta aiheutuvia. Se sanoi, se on mahdotonta tehdä ilman hiilivetyjä.

Mutta siellä on myös maakaasun hiilivetyjen lähde. Se on oikeastaan puhtain hiilivetyjä. Ja entä ydinvoima? Huolimatta siitä, mitä joku sanoo tai pelottelemalla noin ydinvoima ja ydinvoimalat, se on yksi puhtain erilaista energiaa. Joten mitä me puhumme? Ota autot, mikä on ensisijainen energian lähde on? Jopa nyt, Euroopassa ja koko maailmassa silti käyttää kivihiiltä sähkön tuottamiseen. Kyllä, kivihiilen osuus putoaa, mutta sitä käytetään edelleen.

Miksi pitäisi mitään julkisen talouden rajoitteita saatetaan käyttää maakaasua ja jopa diesel polttoaineen? Muuten, se voi olla tehty on erittäin puhdas ja moderni puhdistus ja käyttö standardeja. Joten mitä järkeä? Antaa kilpailukykyisiä etuja tiettyjen talouden alojen, tässä tai kyseisen maan kanssa poliitikot seisoo sen takana. Se on ainoa tapa voin selittää se ei ole niin yksinkertainen halu parantaa ympäristöä. Toivon kuitenkin, järkeviä päätöksiä tulee otetaan täällä, ja meidän on kyettävä löytämään oikea tasapaino ympäristön ja taloudellisia etuja.

Mitä öljyn kysyntä ja työn kuluessa OPEC+, ylläpidämme yhteyksiä kaikki kumppanimme – sekä Amerikkalaisten ja Saudien kanssa. Teemme niin säännöllisesti ministeritasolla. Kirjaimellisesti vain yhtenä päivänä puhuin kruununprinssi Saudi-Arabia, me keskustella keskenään. Me uskomme, ei ole tarvetta muuttaa mitään sopimuksia vielä. Meidän tulee tiiviisti seurata elpyminen markkinoilla. Sanoit, että se oli hidas. Se oli, mutta on toipumassa, Huomaa, että se on kasvava.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Maailman talous on todellakin sopimus, koska pandemian, mutta kulutus on kasvussa. Että on jotain tekemistä sen kanssa, meidän päätöksiä osana OPEC+. Olemme sitä mieltä, että mitään ei tarvitse muuttaa juuri nyt. Kuitenkin, me eivät sulje pois joko säilyttää nykyisen tuotannon rajoja tai ei nosto niin pian kuin olimme ajatelleet aiemmin. Ja, jos tarpeen, voimme tehdä lisää vähennyksiä. Mutta tällä hetkellä emme näe tarvetta. Olemme sopineet, että kaikki meidän kumppanit, että seuraamme tiiviisti tilannetta.

Venäjä ei ole kiinnostunut korkeampia tai alhaisempia hintoja välttämättä. Täällä meidän etuja päällekkäisiä niiden kanssa kumppanimme YHDYSVALTOJEN kanssa, ehkä ensisijaisesti niitä, koska jos öljyn hinnat laskevat merkittävästi, liuskeöljyn tuotanto tulee kokemaan suuria vaikeuksia, lievästi sanottuna. Kuitenkin, vaikka se ei liity OPEC+ käsitellä mielekäs tapa, yhdysvallat on, itse asiassa, ovat vähentäneet tuotantoaan.

Niin, lähes kaikki markkinatoimijat, kaikki pelaajat ovat lähellä tai päällekkäisiä etuja, kuten diplomaatit sanovat. Jatkamme perustuu todelliseen tilanteeseen, jotta ei tehdä negatiivinen vaikutus markkinoihin. Kuten tiedätte, se on tärkeää, ei vaikutusta geologinen etsintä ja valmistelu uusia kaivoja. Jos me kohtelemme energiaa alalla kuin lapsipuolen ja pitää sanoa, se ei ole tarpeeksi hyvä ja ei mitään mutta saastuttaa, investoinnit kuivuvat, ja hinnat nousee pilviin.

Siksi on välttämätöntä toimia vastuullisesti ja ei politikoida tässä asiassa tai chatter joutilaana, varsinkin niille, jotka eivät tiedä siitä mitään, vaan toimia perustuu etuja globaalin talouden ja omien maiden etuja ja löytää kompromissi luonnon ja kasvava talous, joten ihmiset voivat ansaita tarpeeksi tukea itselleen ja heidän perheilleen. Me menestyä vain, jos onnistumme tasapainottamaan nämä intressit. Mitä vähemmän johtaa pilata.

Fjodor Lukyanov

Arvoisa Puhemies, me Valdai-Klubi on ilo tavata säännöllisesti ja niin meillä on vertailun perustana. Jos en voi sanoa niin, luulen, että olet oppinut jotain-pandemian. Sinun soundat rauhaa, kun puhut siitä. Minun täytyy kysyä. Puhut niin hyvin Euroopassa, mutta häiritseekö sinua, että sinua pidetään lähes murhaaja on, että näiden lähimpänä sinua hallitus on hyväksytty ja olet aina soitti on perustella jotain? Ja silti en voi kuulla synninpäästön mitä sanot.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

tiedättekö, siellä on vähän, että häiritsee minua, koska tietty määrin, kun olen suorittaa velvollisuuteni, olen tullut toiminto suojella etuja venäjän kansan ja venäjän valtion. Kaikkea muuta yritän sulkea pois, niin että se ei häiritse tämän toiminnon suorituskyky. Minulla on ollut aikaa tottua näitä hyökkäyksiä, vuodesta 2000, kun taistelimme kansainväliset terroristit Kaukasuksella. Kuulin ja näin kaiken. He kuvasi minua hampaat ja kaikin tavoin kuviteltavissa. Joten, se on mitään vaikutusta minua.

Fjodor Lukyanov

Kiitos.

Olkaamme hypätä toiselle puolelle. Zhao Huasheng, Shanghai.

Zhao Huasheng

Hyvää iltapäivää, Arvoisa Puhemies.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Hyvää päivää.

Zhao Huasheng

paljon Kiitoksia tästä loistava tilaisuus.

Tämän vuoden teemana tällä Valdai-Klubin istunto on Oppitunteja Pandemian ja Uusi Agenda: Miten Kääntää Maailman Kriisi mahdollisuudeksi Maailmalle. En mukaillen: miten voimme kääntää maailman kriisi tilaisuus Kiinan ja venäjän suhteet?

Maailma on nopeasti muuttumassa. Näissä olosuhteissa, miten luulet Kiinan ja venäjän suhteita pitäisi kehittää? Viittaan poliittisiin ja taloudellisiin siteet ja alueellinen ja kansainvälinen yhteistyö. Mitä uusia lähestymistapoja voi olla odotettavissa? Kiitos.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

haluan antaa lyhyt vastaus kysymykseen siitä, miten kehittää edelleen Kiinan ja venäjän suhteet: samalla tavalla olemme tehneet ja ovat tee se nyt. Venäjän ja Kiinan suhteet ovat saavuttaneet ennennäkemättömän tason.

En ole edes mainita termi “etuoikeutettuja” suhteet, jne. Whatmatters ei ole nimeä mutta laatu näistä siteitä. Mitä laatu, me kohdella toisiaan syvä luottamus; olemme todenneet, kestävä, vakaa, ja useimmat mikä tärkeintä, tehokas siteiden kautta linjan.

Ystäväni ja minulla on täysi syy kutsua häntä ystäväkseni Puheenjohtaja Kansantasavallan Kiinan Xi Jinping ja olen jatkuvasti neuvotella keskenään siitä, mitä ja miten asioita pitää tehdä sen perusteella, mitä on jo saavutettu, mutta olemme aina löytää tapa edetä.

Tiesitkö, että teemme yhteistyötä ilmailu-ja ydinvoima suunnittelu, kuten juuri mainitsin, ja kehittämällä kauppasuhteita. Viime vuonna meidän kauppaan oli yli 111 miljardia euroa. Tämä on kaukana korkein luku, että voimme saavuttaa. Me varmasti saavuttaa enemmän.

Kehitämme infrastruktuuria, rakentaa siltoja, jotka yhdistävät meitä kirjaimellisesti sanan. Kehitämme humanitaarisen siteet ja etsivät täytäntöönpano pikemminkin kuin vain suunnitella suuria hankkeita alueilla, joilla me täydentää toisiaan tehokkaasti, mukaan lukien energiaa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Kiina on suuri osakkeenomistaja useita suurten venäläisten hankkeiden kaasu tuotannon, ja myöhemmin, nesteytyminen (LNG). Missä ovat nämä hankkeet toteutetaan? Ei rajalla Kiinan kanssa, mutta pohjois-venäjän Federaation. Me työskennellä yhdessä useita muita alueita. Ja, kuten olemme sanoneet monta kertaa, ei ole epäilystäkään siitä, että kansainvälinen yhteistyö on erittäin tärkeä tekijä vakauttamaan maailman asioista; tämä on aivan ilmeinen.

Puhumattakaan meidän armeijan ja puolustusteollisuuden yhteistyö. Meillä on perinteisesti ylläpidetään suhteita tällä alalla merkittävässä mittakaavassa. En ole ainoa puhumme ostaa ja myydä, tarkoitan myös jakamisen teknologiat. Me toivoa säilyttää tämä työsuhde Kiinalaisten ystäviemme kanssa – ystävällinen suhde perustuu molemminpuoliseen kunnioitukseen, suuntautunut kohti saavuttaa parhaat tulokset ihmisille, sekä Kiina ja Venäjä.

Kuten Shanghain, se sattuu olemaan sisko Pietarin kaupungin, jossa olen alkaen. Minulla on ollut Shanghai useammin kuin kerran. Se on upea ja kaunis kaupunki, ja toivon, että ihmiset Shanghai kaikki parhaat.

Fjodor Lukyanov

Kiitos.

Tässä on jatkokysymys Kiinasta selventää hieman, mitä juuri sanoit. Professori Yan Xuetong haluaa kysyä hyvin yksinkertainen ja suoraviivainen kysymys: On mahdollista ajatella sotilasliittoa Kiinan ja Venäjän välillä?

Venäjän presidentti Vladimir Putin

on mahdollista kuvitella mitään. Olemme aina uskoneet että suhteemme on saavuttanut sellaisen tason yhteistyötä ja luottaa siihen, että se on ole välttämätöntä, mutta se on varmasti kuviteltavissa, teoriassa.

Pidämme säännöllisesti yhteisiä sotilaallisia harjoituksia – merellä ja maalla sekä Kiinassa ja venäjän Federaation – ja jaamme parhaita käytäntöjä build-up asevoimien. Olemme saavuttaneet korkean tason yhteistyötä puolustuksen teollisuus – en ole puhunut vain vaihto tai osto ja myynti sotilaallisia tuotteita, mutta jakamalla teknologiaa, joka on ehkä kaikkein tärkeää.

Siellä ovat myös hyvin herkkiä kysymyksiä täällä. En puhu niistä julkisesti nyt, mutta Kiinalaiset ystävämme ovat niistä tietoisia. Epäilemättä, yhteistyö Venäjän ja Kiinan on tehostaa puolustuksen potentiaalia Kiinan Ihmisten Armeija, joka on Venäjän etujen mukaista sekä Kiinassa. Aika kerro, miten se aikoo edetä tässä. Toistaiseksi emme ole asettaneet tämän tavoitteen itsellemme. Mutta, periaatteessa, emme sulje sitä pois, joko. Joten, näemme.

Joka tapauksessa, olemme tyytyväisiä nykyiseen valtion suhteiden Venäjä ja Kiina tällä alalla. Valitettavasti joudumme kohtaamaan uusia uhkia. Esimerkiksi aikomus todennut Amerikkalaiset kumppanimme mahdollisesti käyttöön keskipitkän ja lyhyen kantaman ohjuksia Aasian-Tyynenmeren Alueella, tietysti, herättää hälytys, ja me epäilemättä on otettava vastavuoroinen vaiheet – tämä tosiasia on itsestään selvää.

Tietenkin, ennen kuin se tulee, että meidän täytyy nähdä, mitä, jos jotain on menossa tapahtuu, mitä uhkia se aiheuttaa meille, ja, riippuen siitä, että otamme vastavuoroiset toimenpiteet varmistaakseen turvallisuutemme.

Fjodor Lukyanov

Kiitos.

Piotr Dutkiewicz Kanadasta, kiitos.

Arvoisa Puhemies, kiitän sinua niin paljon tätä ainutlaatuista tilaisuutta puhua sinulle.

Mainitsitte puheessanne, että nuoriso on työntää tulevaisuudessa Venäjän, Venäjän kehityksen eteenpäin. Mutta nuoret ovat hyvin onneton maailman kanssa. Katso, mitä tapahtuu yhdysvalloissa, Ranskassa ja Israelissa. He sanovat olemme kiinni ovi hyvä tulevaisuus heille. Mukaan kansainvälisen mielipidemittausten mukaan yli puolet nuorista ajattelevat, he elävät huonompi kuin heidän vanhempansa tekevät. Mutta ne eivät ole vaikuttunut tästä mitään. Niin, Haluaisin kysyä Presidentti venäjän Federaation, mitä olet voi neuvoa ja tarjota venäläisille nuorille?

Venäjän presidentti Vladimir Putin

olen koskettanut tässä avauspuheenvuorossani, mutta voin sanoa sen uudelleen. Tietenkin, tulevaisuus kuuluu nuorille, Tämä on ensimmäinen asia.

Toiseksi, nuoret ovat yleensä tyytymättömyys ei, mitä tapahtuu, mutta mitä he ovat saavuttaneet tänään, ja he haluavat lisää. Ja tämä on tämä on mitä taustalla käynnissä. Tämä on perusta nuorten luoda parempi tulevaisuus kuin meillä on rakennettu. Ja siellä ei ole mitään yllättävää tai uutta ajatusta. Voimme ymmärtää tämän klassinen venäläinen kirjallisuudessa. Lue Isät ja Pojat, se on kaikki siellä.

Mutta mitä voimme tarjota? Uskomme, että meidän tulee antaa nuorille enemmän mahdollisuuksia ammatillista kasvua ja luoda lisää sosiaalista nostaa niitä. Olemme rakentamassa nämä välineet ja luo edellytykset, että ihmiset saavat hyvän koulutuksen, tehdä uraa, perustaa perheen ja saada tarpeeksi tuloja nuoren perheen.

Laadimme yhä useita toimenpiteitä, joilla tuetaan nuoria perheitä. Haluan korostaa, että vaikka pandemian aikana, useimmat tukevat toimenpiteet oli suunniteltu lapsiperheille. Mitä ovat nämä perheet? He areyoung ihmisiä suurin osa.

Jatkamme tehdä tätä siinä toivossa, että nuoret ihmiset käyttävät heidän paras piirteet – heidän rohkea pyrkimys liikkua eteenpäin ilman etsivät takaisin muodollisuudet että varmaan tehdä vanhempien sukupolvien enemmän varattu positiivinen, luova pyrkii. Lopulta, nuorempi sukupolvi ottaa viestikapulan vanhempi sukupolvi ja jatkaa rele rotu, ja tehdä Venäjä vahvempi.

Fjodor Lukyanov

Kiitos.

Meillä on epätavallinen yhteydessä Australiassa tänään. En muista mitään tällaista ennen.

Anton Roux, Ota, anna mennä.

Anton Roux

Kiitos, Arvoisa Puhemies, mahdollisuus kysyä kysymys. Olen todella arvostaa sinun oivaltava, sydämellinen ja pitää huomautuksia aikana puheen, ja minä tulen teille meidän toinen valtio lockdown Melbourne, Australia, joka on myös sisko kaupungin Pietariin. Olen omaksua myös sinun kehotetaan heittää syrjään siilo ajattelutapoja.

Kysymykseni on seuraava: Miten haluat, että sinut muistetaan? Mitä tehdä haluat legacy olla maailman johtaja ja Presidentti Venäjän Federaation vuoden ensimmäisellä puoliskolla 21ˆst-luvulla? Miten haluaisit kansainväliset historioitsijat ympäri maailmaa kirjoittaa sinusta ja sinun perintö kuten a johtaja, mies, ja ihminen lopussa 21ˆst-luvulla? Ja miten voisit muoto tästä yhtään eri tavalla, seuraavassa vaiheessa johtajuutta kuten Presidentti venäjän Federaation?

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Jos käännös on oikea, sanoit, “joka asui 21ˆst – luvulta.”Mutta, Jumalan kiitos, olemme elossa ja pitää elää 21ˆst-luvulla. Ollakseni rehellinen, en koskaan ajattele alalla mainitsit. En usko minun rooli historiassa; ne, jotka ovat kiinnostuneet voivat päättää. En ole koskaan lukenut yhden kirjan itselleni.

En vain jatkaa töitä joka päivä, yrittää ratkaista nykyisiä ongelmia ja etsivät tulevaisuuteen niin, että nämä nykyiset ongelmat eivät seistä tapa saavuttaa meidän strategisia tavoitteita. Se on, itse asiassa, rutiininomaista työtä. Lähden siitä, mitä minulla on tehdä tänään, huomenna, tänä vuonna, tai kolme vuotta, kun otetaan huomioon, että meidän suunnitelma talousarvioon venäjän Federaation kolme vuotta etukäteen.

Tietenkin, kuten sanoin, emme harkita strategisia tavoitteita; tämä on, miksi meillä on laadittu ja jatkaa kansallisten kehityssuunnitelmien ja kansallisia hankkeita. Mutta tämä täysin liity mitään halua merkitä paikkani historiassa joissakin tapa. Se liittyy jotain täysin eri – varmistetaan etuja venäjän kansan, venäjän valtion, vahvistaa Venäjän.

Miten minä olen nähnyt tuleville sukupolville, olisin mieluummin jättää ne ja niiden tuomion. Mutta sitten, en usko, en olisi kiinnostunut näitä tuomioita kun ne on tehty. Tässä mielessä olen pragmaattinen ihminen, ja yritän työtä ei ole minun kuvan maailman johtajana, ja en usko, että olen yksi, (en en ajattele olevani yhtään erilainen kuin kollegani – päämiehet muiden valtioiden), Työskentelen vahvistaa minun maa. Tämä on minun prioriteetti ja merkitys elämääni.

Fjodor Lukyanov

Kiitos. Muistan haastattelussa muutama kuukausi sitten, ennen perustuslain kansanäänestyksessä, kun olet avoimesti sanoi, että mahdollisuus pysyy tehtävässään sen jälkeen, kun 24 vuotta on takuu vastaan byrokraattinen juonittelua, ihmiset ympärilläsi, joten he eivät katsoa ympärilleen etsimään seuraajan.

Mutta jos tämä on totta, se on loputon ympyrä, ne ovat aina etsivät, jopa kun et jatkaa tehtävässään.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Ei, se on ehdottomasti lopussa yksi päivä, olen täysin tietoinen siitä, että. Ja muutokset Perustuslaissa mainitut ovat suunnattu paitsi myöntäminen istuva valtionpäämies oikeus tulla valituksi vuonna 2024 ja myöhemmin, mutta nämä muutokset ovat pohjimmiltaan tarkoituksena on vahvistaa itsemääräämisoikeutta Venäjän Federaation, jossa hahmotellaan kehityksen näkymät ja rakentaa perustuslaillisten perusta edistykselle taloudessa, sosiaalialalla ja parantaa meidän suvereniteettia.

Odotan, että se tulee toimimaan.

Mitä tapahtuu vuonna 2024 tai myöhemmin tulemme näkemään, kun aika tulee. Nyt me kaikki täytyy vain töitä, kuten St Francis, jokainen hänen tai hänen paikka.

Fjodor Lukyanov

Kiitos.

Alexander Rahr, kiitos.

Alexander Rahr

Arvoisa Puhemies, kysymykseni on noin nostalgiaa kuin hyvin. En muista historiallisen puheen saksan Liittopäivillä 20 vuotta sitten, missä voit itse ehdotti rakentaa yhteistä tilaa Lissabonista Vladivostokiin. Kadutko sitä?

Tässä on minun kohta. Ranskalaiset ja Saksalaiset kannattivat ajatusta. Itä Eurooppalaiset eivät ole. Amerikassa ei, joko. Itse asiassa, joka pitää meitä rakennamme suhteita Venäjän kanssa, joka, luulen, että monet Eurooppalaiset haluaisivat.

Jos sinulla olisi mahdollisuus puuttua Liittopäivien uudelleen, olisi myös ehdottaa yhdessä digitaalisen alalla tai, ehkä, ympäristön, joka yhdistäisi Euroopan ja Venäjän energian suhteen? Luulen, että tämä on lupaava idea tulevaisuutta varten.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

mitä sanoisin, jos olisin puhuminen on nyt täällä on, mitä silloin tapahtui.

Tuolloin (se oli 2007, oikea?), monet kollegani kertoi minulle, se oli hieman ankara ja se ei ollut kovin hyvä.

Mitä minä todella sanoa? Voin virkistää muistiasi. Sanoin, että se on hyväksyttävää yksi maa, laajentaa sen lain yli sen kansallisten rajojen ja yrittää alistaa muita valtioita sen määräyksiä. Jotain samansuuntaista.

Mitä nyt on tapahtumassa? Ei se ole Länsi-Euroopan johtajat, jotka sanovat että toisen asteen pakotteita ja laajentaa MEITÄ toimivalta Eurooppalaisten yritysten on hyväksyttävää?

Jos vain he olivat tarpeeksi rohkeutta kuunnella, mitä sanoin silloin ja kokeilla ainakin muuttaa tilannetta, tehdä se huolellisesti, tuhoamatta Atlantin solidaarisuutta tai rakenteellinen järjestely NATON tai muualla. En puhunut siitä, vaan siitä, että se on hyväksyttävää ja huono kaikille, myös ne, jotka eivät tätä.

Takaisin sitten, Eurooppalaisten kumppaniemme ei näyttänyt välittävän, ja kaikki näyttivät toinen tapa. Täällä taas, mitä sitten tapahtui tapahtuu nyt. Sanon että tämä on edelleen huono kaikille, myös niille, jotka harjoittavat tai yrittää harjoittaa politiikkaa poikkeusasema, koska tämä itse asiassa tuhoaa suhteita ja vuorovaikutusta Euroopassa ja yhdysvalloissa, ja lopulta aiheuttaa vahinkoa yhdysvallat itse. Miksi tehdä tätä?

Tämä ohikiitävä taktinen voitto, että yhdysvallat pyrkii saattaa johtaa kielteisiin strategisia seurauksia ja tuhoaminen luottaa. Tämä ei ole minun asiani, mutta koska meillä on vaihto-keskustelussa klubi, mennä eteenpäin ja pohdiskelemme. Tämä on aivan selvä asia.

Niin, en sanonut mitään epätavallista, haitallisia tai aggressiivinen Münchenissä vuonna 2007. Mutta jos minun pitäisi puhua nyt, en halua, tietenkin, sanoa, että minähän sanoin. En tekisi että vain kunnioituksesta kollegani. Olen täysin tietoinen siitä, realiteetit silloin ja tänään. Emme elä tyhjiössä, mutta todellinen elämän olosuhteet, meidän suhteet ovat todellisia ja meidän keskinäinen riippuvuus on vahva.

Ymmärrämme kaikki hyvin, mutta meidän pitää muuttaa asioita. Me puhumme uusi maailmanjärjestys, joten nämä realiteetit on otettava huomioon – tiilin, kun rakennus nykyajan kansainväliset suhteet, joka on, tietenkin, olla perustuu huomioon toistensa edut ja keskinäistä kunnioitusta, ja kunnioituksen valtioiden suvereniteettiin.

Toivon, että voimme rakentaa suhteet huolellisesti ja rauhallisesti, ilman tuhota mitä on luotu yli viime vuosikymmeninä, mutta ottaen huomioon nykypäivän tarpeisiin. Nämä suhteet eivät täytä nykyisiä vaatimuksia ja etuja kaikki osallistujat kansainvälisen viestinnän.

Fjodor Lukyanov

Aleksei Yekaikin. Koska olemme puhuneet paljon siitä, ekologia tänään, emme voi mennä ilman tätä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Mitä kello on?

Fjodor Lukyanov

Kyllä, olemme lopettamassa, Arvoisa Puhemies. Tunnemme jo ylittäneet aikamme, mutta emme voi tehdä ilman ekologia lopussa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Ei, emme voi. Olen samaa mieltä.

Alexei Yekaikin

Kiitos, Fjodor.

Hyvää iltaa, Arvoisa Puhemies.

Ehkä tämä kysymys näyttää hieman yllättävää, vaikka olemme tavanneet useita kertoja vuosien mittaan ja puhuin tästä. Haluaisin nostaa sen uudelleen. Se on noin Etelämantereen. Puhuimme siitä, ilmasto-istunto ja yleensä, tämä on juhlavuosi meille – 200 vuotta siitä, kun löytö Etelämantereen.

Tämä on mitä kysymykseni koskee. Venäjä on hyväksynyt tai on hyväksymässä strategia kehittää toimintaa Etelämantereella. Uusi Vostok-asema on alle rakentaminen Keski-Etelämantereen osana tätä strategiaa. Tiedät tämän.

Näyttää siltä, että kaikki on hyvin, investointeja infrastruktuuriin ja kuten. Joten, saatat saada vaikutelman, että meillä menee hyvin Etelämantereella. Valitettavasti tämä ei ole, koska politiikka on kyse infrastruktuurin, mutta ei sano sanaakaan tieteestä. Tämä on melko ristiriitaista – tilanne. Kutsuisin sitä outoa, koska me investoida infrastruktuuriin ottaa huomioon, että tärkein tavoite, jota varten me tarvitsemme sitä, että on tiede, on edelleen jossain backstage.

Meidän Arktisen ja Antarktisen Tutkimuslaitos, olemme valmiita luonnos liittovaltion ohjelman opiskeluun ympärillä Vostok-asemalla seuraavan 15 vuotta. Se on laadittu yksityiskohtaisesti. Se koostuu kaksi pääteemaa. Ensimmäinen on tutkimus menneisyyden ilmasto perustuu ice core data, ja tämä tutkimus on hyvin läheisesti ilmasto-teema. Kyllä, tämä on poraus jäätä, joka on oikeus.

Alexei Yekaikin

Toinen teema koskee järven Vostok. Sinun on myös tietää tämä. Se on yksi kaikkein ainutlaatuinen ilmiöitä planeetalla.

Nämä ovat kaksi aihetta, jotka me, venäläiset tiedemiehet, ovat yleensä vahvoja, me eivät yritä kiinni kenenkään kanssa tässä suhteessa. Olemme oikealla tasolla ja vaikka edellä jotkut kollegoistamme. Kuitenkin, ei ole hallituksen tukea tutkimusta Etelämantereella. Minusta tämä on outoa.

Lähetimme tämän ohjelmaluonnoksen Ministry of Natural Resources, meidän asianomainen ministeriö. En tiedä tarkalleen missä se on nyt. Emme tiedä, mitä tapahtui se. Kysymykseni on hyvin yksinkertainen: ei venäjän Hallitus on mahdollisuus tukea pyrkimyksiämme tutkia Etelämantereen tai tähän ketjuun mene alas viemäriin?

Sen jälkeen, kun kaikki, se olisi sääli menettää meidän ensisijainen tavoite tällä alalla.

Kiitos erittäin paljon.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Aleksei, ensinnäkin se, että työtovereiden ja olet tehnyt se Järvi Vostok ja tehty, tämä löytö, on tämä vesi, joka on tuhansia vuotta vanha, ja se ei liity millään tavalla maailman jäljellä jään alla, tämä, tietenkin, on suurta kiinnostusta ihmisiä kuin sinä, tutkijoiden, joka tutkia, mitä lopulta tuli Maan päälle ja miten ilmasto oli muuttumassa.

Näin, he toivat minut ydin näytteitä ja vesi. Se on jännittävää. Kuitenkin se, että infrastruktuuri on luotu tarkoittaa, että valmisteet tutkimus on käynnissä. En tiedä suunnitelmista, jotka koskevat jakamista varoja näihin tarkoituksiin. Sanoit, että rahaa oli varattu infrastruktuurin, mutta ei tieteelliseen tutkimukseen. Epäilen, että tämä on paljon rahaa. Jos luonnonvaraministeriön … valitettavasti budjetin leikkaukset ovat käynnissä, mikä on aiheuttanut tiettyjä taloudellisia vaikeuksia.

En ole varma, jos se oli tarpeen leikata jo pieniä kuluja kanssa Etelämantereen tutkimukseen. Lupaan tutkia asiaa. Meillä ei rangaista ketään kuka teki virheen.

Fjodor Lukyanov

Arvoisa Puhemies, mainitsitte puheessanne, että et kaipaan Kylmää Sotaa. Kaipaatko mitään?

Venäjän presidentti Vladimir Putin

lapseni, olen harvoin nähdä niitä.

Fjodor Lukyanov

Me Valdai-Klubin missaa mahdollisuutta saada yhdessä vuonna henkilö. Kaikki suuria edistysaskeleita in tekniikka, jonka avulla voimme pitää lähes täydellinen kokouksia, meillä olisi silti kovasti puhua sinulle ja toisiamme ensi vuonna.

Emme ole rikki ennätys, siellä oli foorumi, jossa Presidentti vietti enemmän aikaa kanssamme, mutta olemme lähellä. Puhuimme Presidentin venäjän Federaation lähes kolme tuntia, josta olemme vilpittömästi kiitollinen.

Kiitos erittäin paljon. Yritämme saada nopeasti takaisin normaaliin aikatauluun, ja me nähdään ensi vuonna.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Kiitos paljon hosting tätä.

Haluan käsitellä kaikki jäsenten Valdai-Klubi, analyytikot, poliitikot ja toimittajia, jotka työskentelevät tätä kokonaisuutta. Se on yhteisö, koska se on ollut operatiivisen vuosia nyt. Toivottavasti löydät mielenkiintoisia ja hyödyllisiä.

Olen kiitollinen osoittaa kiinnostusta Venäjällä, meidän kehittämissuunnitelmat, meihin tänään ja meidän historiaa. Tämä tarkoittaa sitä, että olet mukana, ja se on tärkeää tietää mielipiteesi.

Sanon tämän vilpittömästi, koska vertaamalla, mitä me teemme, joita vertaamalla omia arvioita meidän edistymistä ja meidän taloudelliset ja poliittiset suunnitelmat, vertaamalla niitä teidän ajatuksia siitä, mikä on hyvää ja mikä huonoa, löydämme parhaat ratkaisut, ja voi muuttaa suunnitelmia.

Haluan kiittää teitä ja toivottaa menestystä. Toivon myös henkilökohtainen tapaaminen ensi kerralla.

Onnea sinulle. Kiitos erittäin paljon.

Fjodor Lukyanov

Kiitos hyvin paljon. Hyvä-bye.

Venäjän presidentti Vladimir Putin

Kiitos.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.