Kaasutetaanko Muslimeja Euroopassa

Erdogan: Euroopassa On Miljoona Muslimia Tuhottu Lopullisesti Ja 12 Miljoonaa Ajettu Maanpakoon

Presidentti Recep Tayyip Erdoğan aloitti 26. lokakuuta 2020 juhlat profeetta Muhammadin syntymän johdosta.2 Tässä yhteydessä hän piti lyyrisen puheen, jossa kuvattiin muslimien kärsimyksiä ympäri maailmaa, erityisesti Euroopassa: maailmassa, jossa julmuuksia, kauhua ja kidutusta käytetään pakottamaan muslimit luopumaan uskostaan; maailma, jossa miljoona heistä tuhottiin lopullisesti ja 12 miljoonaa karkotettiin kodeistaan, pakotettiin pakenemaan tai kuolemaan.

Turkin johtaja osoitti sormella Ranskan presidentti Emmanuel Macronia tämän islamin vastaisen vihakampanjan kärkinimenä. Hän pyysi eurooppalaisia ottamaan opiksi kansanmurhasta, jonka he tekivät juutalaisia vastaan toisen maailmansodan aikana, ja olemaan toistamatta samaa rikosta muslimeja vastaan. Hän muistutti Anders Behring Breivikin (2011) Norjassa tekemästä verilöylystä symbolina sille, mihin eurooppalaiset kykenevät.

Presidentti Erdoğan totesi lopuksi:

Eurooppa-neuvosto ei saa enää sivuuttaa islamofobiaa. Euroopan parlamentti, joka puuttuu maamme politiikkaan jokaisessa asiassa, ei voi kuitata islamofobiaa sillä, että laittaa pään pensaaseen.

Varovaisen, moraalisen ja tunnollisen Euroopan johtajien tulisi murtaa pelon seinät ja alkaa puhua vihamielisyydestä islamia ja muslimeja kohtaan. Äärimmäisoikeistolaisten ideoiden ei pitäisi antaa vangita Euroopan valtavirran politiikkaa. Eurooppalaisten poliitikkojen pitäisi sanoa Ranskan presidentti Macronin johtamalle vihakampanjalle: “lopeta nyt hyvän sään aikana”.

Vaikka Macron ei pidä siitä, haluaisin toistaa tässä aiemmin tekemäni vetoomuksen. Rasismi ja islamofobia ovat psykooseja, jotka tuhoavat ihmisen henkiset kyvyt ja omatunnon heidän työstään, asemastaan tai toiminnastaan riippumatta. Tätä ongelmaa ei voida voittaa kieltämällä se tai toimimalla ikään kuin sitä ei olisi.

Kaikkien poliitikkojen, jotka ajattelevat maansa ja sen kansalaisten tulevaisuutta, on hyväksyttävä tämä tosiasia, kohdattava se ja etsittävä tapoja ongelman ratkaisemiseksi.

Tämä puhe pidettiin sen jälkeen, kun presidentti Erdoğan oli ilmoittanut 13. marraskuuta 2015 tehdyistä terrorihyökkäyksistä Ranskassa (Bataclan). Heti sen jälkeen hänen puolueensa, AKP3, oli kovasti iloinen; että Turkki edelleen kieltää armenialaisten kansanmurhan ja jatkaa toimia tuon kansanmurhan loppuunsaattamiseksi Azerbaidžanissa.

Presidentti Erdoğan esitti vain Srebrenican verilöylyn (1995) esimerkkinä muslimien vastaisista julmuuksista Euroopassa. Hän ei selittänyt mitä tarkoittavat “julmuudet, kauhu ja kidutus”, joiden hän sanoi olevan vallalla tänä päivänä Euroopassa.

Sanonta “psykoosi, josta presidentti Macron saattaa kärsiä”, viittaa haastatteluun, jossa presidentti Erdoğan neuvoi häntä hakeutumaan hoitoon. Se oli johtanut Ranskan Ankaran suurlähettilään kotiinkutsumiseen.

Viitteet

  1. Alkuperäinen artikkeli
    Erdoğan threatens the EU and France in particular

  2. Profeetan syntymä on ei-kanoninen juhla. Sitä kunnioitetaan joissakin muslimivaltioissa ja se on kielletty toisissa. Saudi-Arabia hävitti talon, jossa profeetta syntyi vuonna 2014, estääkseen epäjumalanpalvelijoita viettämästä juhlaa.

    Kohdassa “psykoosi”, josta presidentti Macron saattaa kärsiä, viitataan haastatteluun, jossa presidentti Erdoğan neuvoi häntä hakeutumaan hoitoon. Se oli johtanut Ranskan suurlähettilään Ankaraan kutsumiseen.

  3. Oikeus ja kehitys -puolue – Adalet ve Kalkınma Partisi – AK Parti – AKP