Klaanihallinto Ohittaa Demokratian

Vuonna 2006 Metin Ataseven astui politiikkaan maltillisena. Vuonna 2010 Metin Ataseven sanoi, että perhe oli aiemmin ollut sosiaalidemokraatteja, mutta silti hän sai vaaleissa 500 henkilökohtaista ääntä.

Göran Rosenberg (TV4), kysyi Atasevilta asiasta:

– Äänet eivät siis menneet puoluerajan mukaan?
– Ataseven vastasi: kyllä. Aivan niin. Kirjoitin siitä blogin vuonna 2013. 2

Valta, Mafia Ja Perhe

Klaani, perhe, perhe menee ennen kaikkea muuta. Klaani-mentaliteetti leviää koko Södertäljessä, alhaalta ylös. He neuvottelevat äänistä, valta-asemasta. Jokainen, joka liittyy puolueeseen, ei tule yksin, vaan tuo saatoja ääniä mukanaan. Klaaniajattelu on tuotu politiikkaan ja demokratia on poistettu pelistä. Metin Atasevenista tuli maltillisten 3 kansanedustaja vuosiksi 2010 – 2014. Kesti vain neljä vuotta siitä, kun hän tuli mukaan politiikkaan.

  • Ideologialla ei ole merkitystä. Puolue on vain väline vallan säilyttämiseksi omalla ryhmällä – klaanilla.
  • Metin Atasev blogissa 4

Nyt Rebecca Weidmo Uvell ottaa asian uudelleen esille 5. Nyt ei ole kyse eduskuntavaaleista, vaan äänestetään Ruokablogin palkinnosta, se ei ehkä kuulosta vakavalta, mutta takana on etninen äänestys. On vaikea kilpailla, kun kaikki somalit äänestävät somalialaisen suosikkinsa puolesta. Ruoka itsessään on merkityksetön.

Mitä tapahtuu, kun äänestämme etnisten rajojen mukaan? Paras ruokabloggaaja, paras jalkapalloilija, paras pääministeri, monet ryhmät – paitsi ruotsalaiset itse – ovat valmiit valitsemaan etnisyyden mukaan.

Meillä on entinen maltillinen parlamentin jäsen Abdisiriak Waberi, joka tulee Somaliasta. Petterssonin kysyessä asiasta suoraan, hän kieltäytyi kysymykseen.

Ruotsi, Somalia Vaiko Islam?

Luulen, että Ruotsi tuli viimeiseksi, kun vasta nimitetystä parlamentin jäsenestä Waberista (M) tuli varapuheenjohtaja puolustusvaliokunnassa, joka valmistelee sotilaallisia asioita, yhteiskunnan kriisivalmiutta ja maan turvallisuutta. Aikana, jolloin Ruotsilla oli sotilaita Somaliassa. Moderaattien edustajana puolustusvaliokunnassa hän vastasi muun muassa Ruotsin kansallisen puolustuskollegiosta ja sotilasyliopistoista.

Vuonna 2014 häntä ei enää valittu Riksdagiin.

  • Abdisiriak Waberin blogi … 6
  • Entinen puolustusministeri Karin Enström (M) ja Waberi (M) 7
  • Laila Elmi Ali 8 pyysi apua jalkapallojoukkueelta tullakseen Riksdagiin.
  • Leila Elmi Ali. lehdistökuva Vihreä puolue. 9

Socialdemokraterna lupaa tehdä yhteistyötä Ruotsin muslimineuvoston kanssa 10

Nauramme Ruotsalaisille

He pitävät meitä pilkkanaan: Jos tulet Lähi-idästä, katsot hämmästyneenä skandinaavista näkemystä yhteiskunnasta. Tulet paikasta, jolle on ominaista verinen taistelu kaikkien ryhmien välillä. Joten lähtökohtaisesti toimit itsesäilytysvietin mukaan. Ota tämän lähtökohta mukanasi Skandinaviaan. Maa, johon tulet, jakaa paljon etuja, jotka vain odottavat hyödyntämistä. Seurauksena on uuden (koti)maan halveksunta ja näkemys “nehän ovat vain ruotsalaisia, joita huijaamme”.

Kirjoittaja

Edellä olevat rivit on kirjoittanut Thomas Gür, maahanmuuttaja ja toimittaja Turkista.

Viitteet