12 Ohjetta Radikaaleille

Saul Alinsky’n havaintoja poliittisen radikalismin toteuttamiseksi yli 50 vuoden takaa.

SÄÄNTÖ 1
Voima ei ole vain siinä, mitä sinulla on, vaan siinä, mitä vihollinen luulee sinulla olevan.
Valta saadaan kahdesta päälähteestä – rahasta ja ihmisistä.

Köyhälistön on rakennettava voima lihasta ja verestä. (Nämä ovat kaksi asiaa, joista on runsaasti tarjontaa. Hallituksen ja yritysten on aina vaikeaa houkutella ihmisiä, ja pystyvät siihen yleensä melkein yksinomaan taloudellisilla perusteilla.)

SÄÄNTÖ 2
Älä koskaan mene kansasi asiantuntemuksen ulkopuolelle.

Se johtaa hajaannukseen, pelkoon ja peräytymiseen. Turvallisuuden tunne lisää kenen tahansa vahvuutta. (Hyökkäyksen kohteena olevat järjestöt ihmettelevät, miksi radikaalit eivät käsittele “todellisia” kysymyksiä. Tästä syystä. He välttelevät asioita, joista heillä ei ole tietoa.)

SÄÄNTÖ 3
Aina kun mahdollista, mene vihollisen asiantuntemuksen ulkopuolelle.

Etsi keinoja lisätä turvattomuutta, ahdistusta ja epävarmuutta. (Tätä tapahtuu koko ajan. Katso kuinka monta hyökkäyksen kohteena olevaa organisaatiota sokeutuu näennäisesti merkityksettömillä argumenteilla, joihin ne sitten pakotetaan vastaamaan.)

SÄÄNTÖ 4
Pakota vihollinen noudattaa omia sääntöjään.

Jos sääntö on, että jokainen kirje saa vastauksen, lähetä 30’000 kirjettä. Voit voittaa heidät tällä tavalla, koska kukaan ei voi noudattaa jokaista omaa sääntöään. (Tämä on vakava sääntö. Hyökkäyksen kohteen uskottavuus ja maine ovat vaakalaudalla, koska, jos aktivistit saavat sen kiinni valheesta tai olemaan pitämättä lupauksiaan, he voivat käyttää syntynyttä vahinkoa hyödykseen.)

SÄÄNTÖ 5
Nauru on tehokkain ase.

Puolustuskeinoa naurulle ei ole. Se on irrationaalista. Se on raivostuttavaa. Se toimii myös keskeisenä painopisteenä pakottaakseen vihollisen myönnytyksiin. (Melko karkeaa, töykeää ja ilkeää, vai mitä? Tarkoitus onkin aiheuttaa vihaa ja pelkoa.)

SÄÄNTÖ 6
Hyvä taktiikka on se, mistä oma kansasi tykkää.

He jatkavat sen tekemistä ilman pakottamista ja palaavat takaisin tekemään vielä lisää. He tekevät tehtävänsä ja pian ehdottavat jopa parempia tehtäviä. (Tässä mielessä radikaalit aktivistit eivät eroa muista ihmisistä. Me kaikki vältämme ikävystyttäviä toimia, mutta nautimme sellaisista, jotka toimivat ja tuovat tuloksista.)

SÄÄNTÖ 7
Taktiikasta, joka kestää liian kauan, tulee taakka.

Älä muutu eilispäivän uutiseksi. (Jopa radikaalit aktivistit kyllästyvät, joten pidä heidät innostuneina ja aktiivisina. Järjestäjän on alati keksittävä uusia taktiikoita.)

SÄÄNTÖ 8
Pidä paine päällä. Älä hetkeksikään anna periksi.

Kokeile jatkuvasti uusia asioita, jotta vastustaja ei pääse takaisin tasapainoon. Kun vastustaja oppiin yhden lähestymistavan, lyö heitä toisesta suunnasta jollain uudella menetelmällä. (Hyökkää, hyökkää, hyökkää kaikilta puolilta, älä koskaan anna vastustajan organisaatiolle mahdollisuutta levätä, ryhmittyä uudelleen, toipua tai laatia uusia strategioita.)

SÄÄNTÖ 9
Uhka on yleensä pelottavampi kuin itse asia.

Mielikuvitus ja ego voivat keksia paljon enemmän kielteisiä seurauksia kuin kukaan aktivisti. (Havainto on todellisuutta. Suuret organisaatiot laativat aina pahimman mahdollisen skenaarion, mikä voi itse aktivistille olla kauimmainen tavoite. Tuloksena on, että organisaatio käyttää valtavasti aikaa ja energiaa valmistellakseen omassa organisaatiossaan vastatoimet. Uhkien mahdollisuudet voivat helposti myrkyttää vastustajan mielen ja demoralisoida tämän.)

SÄÄNTÖ 10
Jos toistat negatiivista agendaa tarpeeksi kauan, siitä tulee todellisuutta ja siitä tulee positiivinen asia.

Vastapuolen väkivalta voi saada yleisön puolellesi, koska yleisö tuntee myötätuntoa heikompaa kohtaan. (Ammattiliitot käyttivät tätä taktiikkaa. Rauhalliset [vaikkakin kovat] mielenosoitukset liittojen kukoistuksen aikaan 1900-luvun alussa ja puolivälissä aiheuttivat yhtiöiden johdon vihan, joka usein ilmeni väkivallan muodossa ja joka lopulta toi julkisen myötätunnon liittojen puolelle.)

SÄÄNTÖ 11
Onnistuneen hyökkäyksen hintana on rakentava vaihtoehto.

Älä koskaan anna vihollisen saada pisteitä, sillä että sinulla ei ole ratkaisua ongelmaan. (Vanha sanonta: Jos et ole osa ratkaisua, olet osa ongelmaa. Aktivistijärjestöillä on oltava agenda, ja strategiana on oltava paikka neuvottelupöydässä josta tulee yksi foorumi oman agendan ajamiseksi. Joten kompromissiratkaisun on oltava olemassa.)

SÄÄNTÖ 12
Valitse kohde. Jäädytä se. Anna sille henkilökohtainen ulottuvuus. Ja polarisoi se.

Katkaise kohteen yhteydet tukiverkkoon ja eristä kohde sympatiasta. Seuraa ihmisiä, älä instituutioita; ihmiset pystyvät aiheuttamaan vahinkoa nopeammin kuin instituutiot. (Tämä on julmaa, mutta erittäin tehokasta. Suora henkilökohtainen arvostelu ja pilkka, se toimii.)

  1. Alkuperäinen artikkeli