Onko Afrikka Vapautumassa Siirtomaaisännistä?

Nigerian hallitus on arvostellut Yhdysvaltoja ja Yhdistynyttä kuningaskuntaa niiden suunnitelmasta asettaa saartoon ihmisiä, jotka heikentävät Nigerian vaaliprosesseja.

Ulkoministeriön tiedottaja Ferdinand Nwonyen perjantaina julkaisemassa lausunnossa hallitus totesi, että *he (Iso-Britannia ja Yhdysvallat), ovat ilmaisseet aikomuksensa ryhtyä rankaisutoimenpiteisiin niitä henkilöitä vastaan, joiden he päättelevät osallistuvan toimintaan, jota he kutsuvat “demokratian heikentämiseksi*.

Hallituksen mukaan Nigerian suvereniteettia ei kunnioiteta, jos jokin ulkopuolinen viranomainen voisi tuomita kansalaisten käyttäytymistä ja soveltaa yksipuolisesti omia rangaistustoimenpiteitä, kuten viisumirajoituksia.

Lausunnossa korostettiin sitä, että Nigeriassa on voimassa olevat omat lait, jotka käsittelevät vaaleihin liittyviä kysymyksiä. On huomattava, että laeissamme on runsaasti säännöksiä seuraamuksista vaaliväkivallan ja vaalipetosten tekijöilleOn tärkeää korostaa, että vastuu vaalien järjestämisestä Nigeriassa kuuluu yksinomaan riippumattomalle kansalliselle vaalilautakunnalle ja valtiosta riippumattomalle komissioille2. lausunnossa todettiin.

Liittohallitus ei kuitenkaan torjunut näiden maiden tukea vaalimenettelyn proseduureille, mutta pyysi niitä kunnioittamaan maan instituutioita ja työskentelemään niiden kanssa yhdessä. Vaikka arvostamme kansainvälisten kumppaneidemme, kuten EU:n, tukea ja kannustusta, kehotamme yhtälailla arvostamiamme kumppaneita, kuten Iso-Britanniaa ja Yhdysvaltoja, tekemään yhteistyötä asiaankuuluvien virastojemme kanssa, hallitus sanoi.

Omat Kommentit

Onko Afrikka heräämässä?
Vapautuvatko Afrikan valtiot siirtomaavaltojen ikeestä yksi toisensa jälkeen?

Nyt on jo lyhyen ajan sisällä tullut itsenäisyyttä vaativia lausuntoja johtomiehiltä. Vaarantavatko he oman henkensä asettuessaan USA:ta vastaan. Eihän neekerin henki paljon maksa silloin, kun USA:n ulkopolitiikan tavoitteet ovat vaarassa, kun “demokratia” asetetaan maahan aseita ja lahjuksia käyttäen.

Viitteet

  1. Alkuperäinen artikkeli

    Nigeria rebukes UK and USA for undermining sovereignty

  2. the Independent National Electoral Commission and State Independent Electoral Commissions