Onko Afrikka Vapautumassa Siirtomaaisännistä?

Nigerian hallitus on arvostellut Yhdysvaltoja ja Yhdistynyttä kuningaskuntaa niiden suunnitelmasta asettaa saartoon ihmisiä, jotka heikentävät Nigerian vaaliprosesseja.

Ulkoministeriön tiedottaja Ferdinand Nwonyen perjantaina julkaisemassa lausunnossa hallitus totesi, että *he (Iso-Britannia ja Yhdysvallat), ovat ilmaisseet aikomuksensa ryhtyä rankaisutoimenpiteisiin niitä henkilöitä vastaan, joiden he päättelevät osallistuvan toimintaan, jota he kutsuvat “demokratian heikentämiseksi*.

Hallituksen mukaan Nigerian suvereniteettia ei kunnioiteta, jos jokin ulkopuolinen viranomainen voisi tuomita kansalaisten käyttäytymistä ja soveltaa yksipuolisesti omia rangaistustoimenpiteitä, kuten viisumirajoituksia.

Lausunnossa korostettiin sitä, että Nigeriassa on voimassa olevat omat lait, jotka käsittelevät vaaleihin liittyviä kysymyksiä. On huomattava, että laeissamme on runsaasti säännöksiä seuraamuksista vaaliväkivallan ja vaalipetosten tekijöilleOn tärkeää korostaa, että vastuu vaalien järjestämisestä Nigeriassa kuuluu yksinomaan riippumattomalle kansalliselle vaalilautakunnalle ja valtiosta riippumattomalle komissioille2. lausunnossa todettiin.

Liittohallitus ei kuitenkaan torjunut näiden maiden tukea vaalimenettelyn proseduureille, mutta pyysi niitä kunnioittamaan maan instituutioita ja työskentelemään niiden kanssa yhdessä. Vaikka arvostamme kansainvälisten kumppaneidemme, kuten EU:n, tukea ja kannustusta, kehotamme yhtälailla arvostamiamme kumppaneita, kuten Iso-Britanniaa ja Yhdysvaltoja, tekemään yhteistyötä asiaankuuluvien virastojemme kanssa, hallitus sanoi.

Omat Kommentit

Onko Afrikka heräämässä?
Vapautuvatko Afrikan valtiot siirtomaavaltojen ikeestä yksi toisensa jälkeen?

Nyt on jo lyhyen ajan sisällä tullut itsenäisyyttä vaativia lausuntoja johtomiehiltä. Vaarantavatko he oman henkensä asettuessaan USA:ta vastaan. Eihän neekerin henki paljon maksa silloin, kun USA:n ulkopolitiikan tavoitteet ovat vaarassa, kun “demokratia” asetetaan maahan aseita ja lahjuksia käyttäen.

Viitteet

 1. Alkuperäinen artikkeli

  Nigeria rebukes UK and USA for undermining sovereignty

 2. the Independent National Electoral Commission and State Independent Electoral Commissions

9 Comments

 1. Aivan moraalitonta paljastaa SPR:n bisneksiä. Toivottavasti poistatte nämä paljastukset mahdollisimman pian. Ei ole hyvä jos ihmiset eivät rahoita SPR:n toimintaa jää johtajilta yli 100 000 euron vuosipalkka pian saamatta. Ei ole hyvä, jos ihmiset saavat tietää totuudeen SPR:n ja muiden hyväntekeväisyysjärjestöjen toiminnasta. Jotenkin nämä paljastukset pitäisi saada estettyä ja sensuroitua, koska olette jääneet useasti kiinni, että paljastatte totuuden asioista, joita kansalaisten ei tule tietää. Moni paljastuksenne on vielä salassa pidettävää tietoa, jota ette saa paljastaa.

  -Anne SPR:n työntekijä

  1. Tämä ei ole paljastus vaan kaikkien nähtävissä SPR avustusmaksulomakkeissa oleva ainut tili joka on Nordeassa eikä ole muita pankkeja vaihtoehtona. Itse en käytä Nordeaa koska se ei ole ihmisten pankki vaan klobaalin riistokapitalismin pankki jota SPR ainoastaan käyttää.

  2. Miksi poistaa täysin faktuaalinen julkaisu? SPR on syöpää ja on itse soppansa keittänyt. Kärsikää seuraukset älkääkä ulisko kuin pikkutytöt. Se on moraalitonta, että HYVÄNTEKEVÄISYYSjärjestölle menevät LAHJOITUKSET menevätkin JOHTAJIEN taskuun, eikä sinne minne ne kuuluvat. Hävetkää. Tue vain niitä matuja jotka tulee raiskaamaan ja tappamaan Suomen kansalaisia, mutta älä inise sitten jos osuu omalle kohdalle. Tämä kohdistettu sinulle, Anne.

 2. Fakta lähteet paljastavat armotta SPR:n ja muiden hyväntekeväisyysjärjestöjen kansalaisten huijaamisen. Yhdestä annetusta eurosta menee vain 15 senttiä siihen hyväntekeväisyyteen. Ei ole mitään järkeä kenenkään antaa SPR:lle eikä muille hyväntekeväisyysjärjestöille yhtään mitään. Ei verta, ei rahaa, ei omaisuutta, ei mitään nyt eikä koskaan enään. Kirkonherrat ryyppää kirkollisverorahoilla ja tukee Suomen islamisaatiota. Ei ole mitään järkeä maksaa myöskään kirkollisveroja. Älkää antako kirkon verottaa teitä ja erotkaa kirkosta. Ei kukaan miljonääri tai rikas kuulu kirkkoon, koska eivät ne ole niin tyhmiä, että maksaisivat vapaaehtoisesti veroja. Erotkaa kirkosta 2% lisää palkkaa/tuloja tunnissa tai kuukaudessa ja levittäkää tietoa somessa eroakirkosta.fi/

 3. Milloin tulee loppu johtajien ahneudelle? Vastaus on ei ikinä! Eihän niillä ole muuta isoa kuin iso turpa johon hyvä uskoiset ihmiset uskovat ja käyttävät niitä hyväksi!!! (arvaa v______ko)

 4. Tässä vuosien varrella on uskomukseni SPR:ää kohtaan saanut aikamoisen kolauksen.

  Nyt olen sitä mieltä, että jos hallituksemme päätösten jälkeen vielä jäisi jotakin pois annettavaa, antaisin Pelastusarmeijan hoitaa sen.
  Uskonnolla ei tällä(kään) kohtaa ole ajatteluuni mitään sijaa, mutta kuvittelen, että he paljon enemmän huomaavat ja auttavat näitä kotimaamme vähäosaisia kuin tämä SPR!

  Korjatkaa jos olen väärässä!

Comments are closed.