Venäjän Ulkoministeriö Kommentoi Navalnyn Tapausta

Olemme panneet merkille polemiikin, joka on noussut Berliinin, Pariisin, Tukholman ja ehkä myös Washingtonin (Euro-Atlanttisen “solidaarisuuden” tärkein “tukijalka”) aloitteesta. Nimittäin kiista Venäjän pääsyyttäjän 2 ja ulkoministeriön havainnoista koskien laatuluokitellun saksalaisen laboratorioiden 3 löydöksiä koskien Alexey Navalnyn väitettyä myrkyttämistä Novichok-ryhmään kuuluvalla myrkyllä.

Saamme kielteisen vaikutelman Saksan liittotasavallan kieltäydyttyä avustamasta Venäjän viranomaisia sekä Navalnya koskevien biomateriaalien salaisesta siirrosta [OPCW:n] luotetuille kumppaneille. Tämä toimi tehtiin selvästi poliittisista syistä, jotta Pariisi ja Tukholma voisivat ilman tutkintaa vahvistaa Berliinin perusteettomat syytökset Venäjää vastaan.

On vaikea olla muistamatta vuoden 2018 tapahtumia. Silloin Ruotsi, Skripalin tapausta koskevan läntisen hysterian ollessa huipussaan, vakuutti meille, että puolustusvoimien tutkimuslaboratorio Uumajassa 4, joka tällä kertaa vahvistaa herra Navalnyn myrkytyksen, ei ollut saanut haltuunsa Novichok-näytteitä.

Tosiasiassa silloin kävi niin, että ruotsalaiset asiantuntijat eivät edes olleet riittävän päteviä määrittämään “100 prosentin tarkkuudella” tämän myrkyllisen aineen läsnäoloa venäläisen bloggaajan biomateriaaleissa.

Tämän instituutin edustaja Asa Scott kertoi Spiegelille, että he voivat “yksiselitteisesti vahvistaa, että herra Navalnyn näytteet sisälsivät Novitšok-ryhmän neurotoksiinia. Novichok-ryhmän neurotoksiinit ovat erittäin myrkyllisiä. Yksi tippa voi tappaa.

Tärkeää on huomata, että koko viime viikon ajan koko OPCW:n tekninen sihteeristö 5 vain kohautteli olkapäitään vastauksena kysymyksiimme ja sanoivat, että OPCW ei ole millään tavalla mukana tässä Navalny-asiassa. Samaan aikaan teknistä sihteeristöä hallitsevat ranskalais-englantilais-saksalaiset toimijat suorittivat kokonaisen peitetyn “operaation” kerätäksesi lisää biomateriaalia Navalnysta, joka materiaali toimitettiin analysoitavaksi kahdelle muulle nimetyille OPCW-laboratorioille. Emme ihmettele yhtään, jos nämä näytteet päätyivät Sveitsin Spiezin ja Britannian Porton Down -laboratorioihin, jotka olivat vahvasti esillä Skripal-asiassa.

Valitettavasti meidän on todettava, että länsimaat ovat ylittäneet kaikki sopivaisuuden rajat ja muuttaneet kerran arvovaltaisen OPCW:n likaiseksi työkaluksi omien tuhoisten suunnitelmiensa toteuttamiseksi.

Omat Kommentit

Ymmärsin diplomaattiset sanankäänteet niin, että Skripalin tapauksessa Ruotsin valtio todistettavasti valehteli Venäjälle, että puolustusvoimat oli saanut haltuunsa näytteen (vaikka niin ei ollut tapahtunut). Jotta sama ei toistuisi tällä kertaa, on tehty peiteoperaatio, että muka näytteitä olisi siirretty Ruotsiin.

Toisekseen, että OPCW on siirtynyt ajamaan lännen agendaa.

Viitteet

  1. Alkuperäinen artikkeli
    Comment by the Information and Press Department on the situation surrounding Alexey Navalny

  2. the Russian Prosecutor General’s Office

  3. the OPCW-certified laboratories in Germany, France and Sweden

  4. the research lab at the Defence Research Agency in the Swedish town of Umea

  5. the OPCW Technical Secretariat’s official representatives