Maalaisliiton Tulevaisuus

Maalaisliiton Tulevaisuus

Jättiläislapsi

Kehdossaan makasi jättiläislapsi, kaunista tuudintalaulua kuunnellen ja välittämättä siitä, vaikka ilma oli raskas ja patjat kovat hänen allaan.

Aikaa myöten kasvoi tuosta lapsesta voimakas ja vankkarakenteinen nuorukainen. Se kuuli korvissaan yhä vaan laulua, joka ei ollut enää tuudintamuorien ääntä, vaan polttavaa lemmen paloa, jota hänkin rinnnassaan kaihoten tunsi.

Tuon lemmen kaihon tahtoivat tuudittajat tukahduttaa ja sijaan tarjottiin ikään kuin vaihteen vuoksi ruumiillista työtä aina vaan enemmän ja enemmän. Se pidettiin tarpeellisena sen vuoksi, ettei lapsi koriaksi tulisi.

Uinumisen se näennäisesti jätti ja uusiin töihin se myöskin tottui, sillä se oli kestävä jättiläislapsi. Rinnassaan se tunsi vaan kaihoa. Se tunsi polttavaa kaihoa …

Mitä näki hän ympärillään?
Hän näki ylellisyyden huipussaan,
näki miten toiset ihmiset lisäsivät
yhä enemmän ja enemmän sitä taakkaa,
joka hänen hartioillaan lepäsi.
Se kuuli kerrottavan työlakoista
ja työsuluista.
Se kuuli eläkkeistä
ja lahjapalkkioista
ynnä muusta,

mutta mitä nämä kaikki olivat, sitä hän ei tiennyt, sillä hän uinui henkisesti.

Vihdoin ruvettiin häntä akiteeraamaan. Tämä pani jo hänen päänsä pyörälle, sillä yksi sanoi: tee työlakko, niin sillä voit parhaiden palvella isänmaatasi ja korjata nurjia oloja. Toinen sanoi: kunnioita holhoojiasi, vaikka he sinulle vääryyttäkin tekisivät ja kolmas taas: tee työtä uskollisesti ja ajattele mitä sinun rauhaasi sopii.

Vihdoin hän rupesi ajattelemaan oikein toden teolla ja alkoi ympärilleen ihmeissään katsella. Hän kiinnitti yhä enemmän ajatuksiaan ja rupesi tekemään johtopäätöksiä, kunnes vihdoin hänelle selvisi ikään kuin hämäränä aavistuksena, että kaikki on nurinkurista hänen ympärillään. Hän huomasi, että kaikki tahtoivat häntä sortaa. Sisimmässään alkoi hän vihdoin tuntea yhdenvertaisuusaatteen, sillä mikään muu kuin se, ei voi kyetä tasoittamaan niitä voimakkaita erimielisiä aatteita, jotka nykyään keskenään niin Voimakkaasti kamppailevat.

Tällaisena yhdenvertaisuus-aatteena voimme pitää Maalaisliittoa ja tuoksi jättiläislapseksi tunnemme terveen ja voimakkaan maalaisväestön. Eikö se todellakin ole silloin uinunut kuin toiset ovat aatteissaan eteenpäin astuneet? Eikö se ole maannut silloin kuin toiset ovat valvoneet?

Mistä kehityksen tulee sitte lähteä?
Sen tulee lähteä maalaisväestöstä itsestään.
Lujittakaamme rivimme.
Käykäämme käsi kädessä kohottamaan ammattiamme arvoonsa!

Jos meidän maalaisväestömme ei kykene kohottamaan ja tekemään käännettä maataloudellisessa toiminnassa, joka kykenee todellakin muutoksen tekemään kehityksessä siihen suuntaan, että se avustaisi kohottamaan maanviljelyksen arvoonsa, niin kauan se ei myöskään pääse henkisestä eikä aineellisesta holhuunalaisuudestaan.