Arabien Puolue Ruotsiin

Ruotsin uusi arabipuolue 3 pitää itseään arabien ja heidän oikeuksiensa puolustajana, jonka tehtävänä on edistää sopeutumista ja yhtenäisyyttä, mutta painottaa kuitenkin, että se ei aio “Arabisoida” heidän uutta kotimaataan.

Arabiska Partiet

Arabiska Partiet

Ruotsiin on perustettu uusi puolue, jonka kohderyhmä on erityisesti maan kasvavaan arabiväestö.

Vaikka puolue on nimetty “arabipuolueeksi” näkee se tehtäväkseen edustaa kaikkia ruotsalaisia arabeja ja “ottavan vastuun” “omasta kansastaan”, puolue painottaa, että se ei aio “Arabisoida” Ruotsia.

Itse puolueen nimeä ei pidä sekoittaa ajatukseen, jonka mukaan puolue edustaa arabiarvoja tai pyrkii arabisoimaan Ruotsia, puolue kertoo verkkosivustollaan korostaen päämääränä olevan helpottaa integraatiota ja edistää yhtenäisyyttä.

Sen sijaan tavoitteena on vastuullinen toiminta monien kokemiin ongelmiin – syrjäytymiseen, tulevaisuuden ahdistukseen, jakautumiseen ja yhteisöllisyyden puuttumiseen.

Sosialistisesti Suuntautunut

Puolue väittää olevansa sosialistisesti suuntautunut tukeutuen tiettyihin kapitalistisiin elementteihin ja se on uskonnollisesti riippumaton, mikä tarkoittaa, että uskonnolliset symbolit tai pukeutuminen ovat kiellettyjä sen edustajille. Puolue lupaa esitellä tarkemman puolueohjelman syyskuussa.

Arabipuolueen kotisivun mukaan jäseneksi tulemisen edellytyksenä on arabialainen alkuperä, joka määritellään, että jolla on suvussa arabi ainakin toisen vanhemman suvussa muutama sukupolvi taakse päin. Lisäksi jäsenillä on oltava ruotsalainen ammatillinen tai korkeakoulututkinto, 4 eikä heillä saa olla rikosrekisterimerkintää viiden vuoden ajalta.

Samhällsnytt’in mukaan 5 puolueen yhteyshenkilö, Malmössä asuva 33-vuotias mies, tuomittiin kuitenkin itse vasta vuonna 2017 laittomista uhkauksista ja häirinnästä.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Ruotsin kasvava maahanmuuttajaväestö, jota perinteisesti houkuttelevat keskusta- ja vasemmistopuolueet, kuten hallitsevat sosiaalidemokraatit ja heidän liittolaiset Vihreät, ovat ryhtyneet itsenäisiin poliittisiin pyrkimyksiin. Viime vuonna aloitti toimintansa islaminuskoinen puolue Nuance 6 ajamaan muslimien etuja7.

Ulkomaalaisia Neljännes Väestöstä

Viime vuosikymmenien suuren maahanmuuton ja uusien tulokkaiden yleisesti korkeamman hedelmällisyysasteen vuoksi ulkomaalaistaustaisten ruotsalaisten osuus on noussut noin neljännekseen maan väestöstä.

Koska rodullista profilointia pidetään Ruotsissa epäeettisenä, maan arabiväestöstä ei ole tarkkoja arvioita.

Kielen mukaan asiamiehenä oli kuitenkin Ruotsissa vuoden 2010 alussa 155’000 arabian kielen puhujaa. Sittemmin heidän lukumääränsä on kuitenkin noussut8, koska Ruotsi otti 163’000 turvapaikanhakijaa pääasiassa Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta pelkästään vuoden 2015 maahanmuuttokriisin aikana.

Sosialistinen Arabipuolue Voitti, Mutta Kakkoseksi Tuli Pieni Ja Sisukas Suomi

Sen jälkeen arabian kielen puhujien määrän on arvioitu ylittäneen suomen kielen Ruotsin toiseksi suurimpana äidinkielenä.

Viitteet