Valerokote

Valerokote

Biologisia tuotteita valmistavat yritykset kertoivat torstaina Global Timesille, että heidän rokotteensa eivät olleet edes tulleet markkinoille, kun he jo saavat kyselyjä tuottamistaan “COVID-19-rokotteista”, koska niitä on jo mainostettu netissä.

Valerokote

Äskettäin joidenkin WeChat-tilien kohdalla on ilmestynyt mainos “COVID-19-rokotteesta”. Se väitti, että rokote maksaa 498 yuania (71,70 dollaria) annosta kohden ja kolme rokotuskertaa on riittävä.

“Etusijalla ovat lääketieteen työntekijät ja ulkomaille matkustavat, ja rokotetta tullaan käyttämään laajasti tämän vuoden loppuun mennessä”, lukee ilmoituksessa.

Verkossa liikkuvien kuvien mukaan “rokotteet” ovat kehittäneet Pekingissä sijaitseva Sinovac Life Sciences Corp ja Wuhan Institute of Biological Products Co.

Sinovac kertoi keskiviikon iltana Global Timesille, että he eivät vielä tuota näitä rokotteita, koska vaiheen III tutkimukset ovat vielä kesken Brasiliassa ja Indonesiassa.

Wuhan-yhtiö kertoi myös keskiviikkona Global Timesille, että sen tuotteella tehdään III-vaiheen kokeita, ja kehotti kansalaisia olemaan uskomatta tällaisiin mainoksiin.

Rokotteiden myyminen sosiaalisen median alustoilla, kuten WeChat, on myös laitonta, koska Kiinan rokotehallintolaissa sanotaan, että sairauksien torjuntaa ja ehkäisyä harjoittavien laitosten lisäksi mikään instituutti tai henkilö ei saa tarjota rokotteita myyntiin.

Kiina, Yhdysvallat, Venäjä ja eräät Euroopan maat ovat viime kuukausina suorittaneet tutkimuksia ja kehitystyötä COVID-19-rokotteesta kiivaalla tahdilla, ja Kiina todennäköisesti saa rokotteen valmiiksi Venäjän jälkeen, asiantuntijat huomauttivat.

Maailman terveysjärjestön (WHO) mukaan vahvistettujen COVID-19-tapausten määrä maailmanlaajuisesti ylitti 20 miljoonaa keskiviikkona.

Viitteet

  1. Alkuperäinen artikkeli
    Global Times, Kiina
    Pharma companies slam fake ads for COVID-19 circulating on social media