Nigerian Nuoriso Pitää Huijareita Idolinaan?

Entinen Nigerian öljyministeri, jota syytetään 2 miljardin dollarin petoksista, kertoi Nigerian nuorison pitävän huijareita idoleinaan.

Huijari On Nuorison Idoli

Entinen Nigerian öljyministeri Diezani Alison-Madueke on kritisoinut suosituksi tulleessa videossa sitä kuinka Nigerian nuoret ovat omaksuneet petoksen hyväksyttäväksi ja tosiasiassa pitävät idoleinaan niitä, jotka harjoittavat tällaista toimintaa.

Hänet kuullaan viittaavan sellaisiin ihmisiin, jotka sanovat:

Ne, jotka ovat “swag’eja”, Yahoo Yahoo poikia kuten lapseni sanoisi; nämä ihmiset ovat suoraan sanottuna esimerkkejä, joita he seuraavat. Juuri nämä vahvistavat negatiivisia yhteiskunnallisia normeja ja arvoja.

Monet Nigerialaiset eivät oikein sulattaneet tätä kommenttia, etenkään kuuluisuudet, jotka ilmaisivat tyytymättömyytensä pilkkaamalla Alison-Madueke’a.

Tarinan ironia on siinä, että talous- ja finanssirikoksia käsittelevä komissio tutkii parhaillaan tätä entistä ministeriä 2 miljardin dollarin petoksesta. Monet ovat sitä mieltä, että petoksista syytetty ei saa puhua moraalista.

Viimeisin julkkis, joka kommentoi häntä, oli kuuluisa muusikko ja näyttelijä Folarin Falana, joka tunnetaan taiteilijanimellä Falz. Pian videon leviämisen jälkeen hän lähetti Instagramiin kuvan ministeristä ja totesi:

Olet karannut oikeudelta, mutta on suusi silti vapaa. Kukapa ois se Yahoo tyttö, ellet sitten sinä?

You are on the run, but your mouth still dey run. Who be Yahoo Yahoo girl if no be you?

Tämä kommentti on entistä kuumentanut keskustelua. Ministeri on ollut maan paossa Englannissa siitä lähtien, kun prosessi alkoi vuonna 2015.

Omat Kommentit

Että ulkomaiset ostajat antavat öljyministereille rahaa ja sitten vastapalveluksena saavat öljyn ilmaiseksi, on vallitseva maan tapa kaikissa länsimaissa.

Tuleehan paljon halvemmaksi ottaa öljy ilmaiseksi kuin maksaa siitä.

Englanti antaa ex-ministerille suojapaikan, koska sen omat yhtiöt ovat lahjusten takana.