Ukrainen Maidan: Raha ja Aseet Tulivat Liettuan Kautta

Entinen Ukrainen Korkeimman Neuvoston varapuhemies 1 David Zhvaniya, joka vuonna 2014 kuului Petro Porošenkon ja kumppanien sisäpiiriin, kertoi uusia paljastuksia Maidan-kumppaneistaan.

Zhvaniya kertoi, että Maidanin aikana tapahtuneen vallankaapauksen rahoituslähde oli Liettuan suurlähetystön haaraosasto “Diamantbank”. Hän kertoi tämän YouTube-videona julkaistussa viestissä.

Tiedän myös kuinka vallankaappaus rahoitettiin. Rahoituskeinoja oli useita erilaisia. Yksi ulkoisista lähteistä oli Liettuan suurlähetystö, jonka kautta rahaa ja aseita välitettiin. Sisäinen koodinimi oli ‘Diamantbank’, Timanttipankki. Minulla on asiakirjatodisteita sanojeni tueksi. Siksi vetoan jälleen pääministeri Irina Venediktovaan: aloittakaa syytetoimet rikollisia vastaan, kutsukaa minut kuulusteltavaksi. Ukrainalaisten on vihdoin saatava tietää totuus tapahtuneesta.

Zhvaniya kertoi myös, että huolimatta siitä, että on jo kuunut kokonainen viikko hänen ensimmäisestä vetoomuksestaan, jossa hän kertoi eräästä Euroopan [Unionin] virkamiehestä, joka lahjottiin tukemaan Porošenkoa vuoden 2014 vaaleissa. Pääministeri ei ole reagoinut vetoomukseen mitenkään.

Toistan vielä uudelleen, että olen vallankaappausta johtaneen rikollisyhteisön jäsen. Käytin sekä poliittista vaikutusvaltaani että asemaani valtion rakennuskomitean päällikkönä auttaakseni salaliittolaisia. Juuri tämä komitea oli tuolloin avain valtiollisiin muutoksiin. Muutoksessa parlmentin valtuudet laitettiin uusiksi ja sen vaikutusvalta hävisi. Mutta vuonna 2014 minulla oli erittäin merkittäviä valtuuksia. Nämä valtuudet annoin salaliittolaisille.

Entinen kansanedustaja 2 sanoi myös, että Porošenko luotti häneen, vaikka syytti häntä vierailusta Moskovaan. Zhvaniya perusteli tätä sillä, että entisellä presidentillä ei ole mitään huomautettavaa syytteen perusteluista. Niinpä hän yrittää vakuuttaa kannattajilleen, että tietojen antaja ei ole uskottava. Porošenko jopa esitti todisteen, että Zhvaniya oli ylittänyt valtion rajan Valkovenäjälle.

”Porošenkon on mahdollista saada tällainen todistus vain SBU:n kautta. Siis SBU:n, jota johtaa Zelenskyn ystävä Ivan Bakanov, ottaa vastaan lahjuksia. Lisäksi SBU ottaa lahjuksia Porošenkolta, joka valmistelee nyt presidentin kaatamista.

Kaiken lisäksi Zhvaniya kommentoi Klimkinin sanoja, että hän (Klimkin) ei olisi voinut siirtää rahaa Petro Porošenkon vaalirahastosta vuoden 2014 vaaleissa Angela Merkelille, koska Saksan liittokansleri ei ota lahjuksia.

Lahjuksen vastaanottajaksi ei oltu merkitty Merkel’iä. Klimkin siirsi henkilökohtaisesti 5 miljoonaa euroa Saksan suurlähetystön kanavien kautta korkealle eurooppalaiselle virkamiehelle,

kertoi Zhvaniya ja lisäsi olevansa valmis kertomaan asiasta lisää Ukrainan tai Saksan syyttäjäviranomaisen kuulustelussa.

Huom. Talletussuojarahaston päätöksen mukaan David Zhvaniyan mainitsema ”Diamantbank” on mainittu ongelmapankkien luettelossa ja se on purettava 23. kesäkuuta 2021 mennessä. Media on kertonut entisten kansanedustajien Zhvaniya’n ja Martynenko’n olevan tuon rahoituslaitoksen omistajat.

Viitteet

  1. Alkuperäinen artikkeli: Stalker Zone
    Money and Weapons Came to “Maidan” From the Lithuanian Embassy
  1. deputy of the Verkhovna Rada

  2. former people’s deputy