Investoinnit Rosvouksen Välineenä

Investoinnit Rosvouksen Välineenä

Investoinnit Rosvouksen Välineenä

Amazon on yksi maailman menestyneimmistä yrityksistä, mutta johtuuko tämä menestys ideoiden varastamisesta muilta yrityksiltä ja niiden myynnistä markkinoilla omina? Amazonia tutkitaan Startup-yritysten nitistämisestä investoimalla niihin vain varastaakseen heidän omaisuuttaan koskevia tietoja ja liikeideoita kilpailijoiden eliminoimiseksi.

Investoinnit Rosvouksen Välineenä

  1. Uusi raportti esittää, että Amazon varastaa tuoteideoita.
  2. Raportti on peräisin yrityksiltä, joilta Amazon osti osakkeita.
  3. Esimerkiksi Amazon teki sijoituksen Nucleus-yhtiöön vain käynnistääkseen kaikulaitteiden tuotannon, jotka lopulta kilpailivat alkipeeräisen tuotteen kanssa.
  4. Amazonin tiedottaja totesi, että “kaikki immateriaalioikeuksia koskevat kiistat on ratkaistu lainvoimaisesti tuomioistuimissa”.
  5. Amazon on nyt USA:n kongressin ja liittovaltion anti-trust (monopolilain) mukaisessa tutkinnassa.
  6. Toimitusjohtaja Jeff Bezos todistaa maanantaina parlamentin komitean (House Judiciary Committee) edessä yhtiön liiketoimintakäytännöistä

Investoinnit Rosvouksen Välineenä

Viime vuosina Amazon on investoinut moniin uusiin yrityksiin, saaden siten haltuunsa heidän omaisuuttaan koskevaa tietoa. Tämä auttaa Amazonia murskaamaan pienempiä yrityksiä tuomalla markkinoille samanlaisia tuotteita, jotka lopulta kilpailevat näiden käynnistettävien start-up-yritysten kanssa.

Asiasta kertoi ensiksi The Wall Street Journalin Dana Mattioli ja Cara Lombardo1. Toimittajat keskustelivat useiden eri aloittajien perustajien, sijoittajien ja neuvonantajien kanssa, joiden mukaan Amazon tapasi yrityksiä tai sijoittautui niihin vain, jonka ainoana tarkoituksena oli rakentaa myöhemmin omia tuotteita, jotka kilpailivat suoraan pienemmän yrityksen kanssa.

Amazonin suuren suosion ansiosta Amazonin itse valmistamat tuotteet menestyivät niin hyvin, että pienemmät yritykset murskaantuivat kilpailussa.

LivingSocial, tarjoussivusto, josta Amazon osti 30%:n osuuden, kertoo Amazonin pyytäneen pääsyä yrityksen tietokantaan, se jopa palkkasi omat työntekijät ja otti suoraan yhteyttä LivingSocialin asiakkaisiin tarjoamalla heille parempia tarjouksia.

Luettelo Amazonin Varastamasta Omaisuudesta

“Echo Show” -laite on Alexa-yhteensopiva laite, jossa on suuri videonäyttö, Amazonin tuota, oli alun perin Nucleus -firman omistama idea. Markkinoille lanseerattu Amazon Echo oli samanlainen kuin DefineCrowd, Vocalife ja Ubi.

Jäätyään kiinni Amazon sopi myöhemmin asiasn Nucleuksen kanssa 5 miljoonalla dollarilla, mutta ei myöntänyt rikosta.

Kun murskattu, yritykset luopuvat

Kun Pieni Yhtiö On Tuhottu, Se Luovuttaa Pelin

Kun Amazon oli tuhonnut pienet yritykset, suurin osa niistä luovutti ja sulki ovensa.

“Loppujen lopuksi poltimme käteistämme ja jouduimme supistamaan suurimman osan yrityksestä”, Lech Grebler, “Echo’n” edeltäjän puhemise ja “Ubi’n” keksijä, kertoi The Wall Street Journalille.

Amazon kuitenkin kiisti kaikki nämä väitteet sanomalla, että se ei käytä luottamuksellisia tietoja, jotka yritykset jakavat, kun Amazon sijoittaa niihin.

”26 vuoden ajan olemme olleet edelläkävijöitä monilla ominaisuuksilla, tuotteilla ja jopa kokonaan uusilla tuotekategorioilla. Aina amazon.com -sivustosta, Kindle’stä Echo’oon ja AWS’ään. Tuskin mikään muu yritys voi kehua vastaavista saavutuksista innovaatioiden alalla, kuin Amazon.

Valitettavasti jotkut itsekkäät tahot keskittyvät valittamiseen sen sijaan, että tekisivät itse innovaationsa. Kaikki riidat teollis- ja tekijänoikeuksista ratkaistaan lainvoimaisesti tuomioistuimissa, Amazonin tiedottaja kertoi Business Insiderille2.

Jeff Bezos Todistamaan

USA:n parlamentin oikeuslaitoksen komitea pitää maanantaina anti-trust kuulemisen, jossa Amazonin toimitusjohtaja Jeff Bezos ja muita tunnettuja teknologiajohtajia on todistajina.

Liittovaltion kauppakomissio tutkii myös kaikkia Amazonin ja muiden teknologiayritysten yrityskauppoja tuottaakseen asiassa ratkaisun ja selvittääkseen, onko Amazon todella saanut kohtuuttomia etuja investoimalla start-up yrityksiin.

Viitteet Ja Omat Kommentit

Liitty artikkeliin
Big-Tech Kuristaa Pienet Yrittäjät

Fraktaalisella tavalla suuret amerikkalaiset yritykset toistavat sitä samaa ansaintamallia, joka on Yhdysvaltojen valtion menestyksen takana: Kuristetaan pienet valtiot ja varastetaan niiden malmi, öljy, ohjavesi, ja mitä vain irti saa -varat ja siirretään ne valtion sujeluksesa olevien suuryritysten haltuun.

Nyt informaation aikakaudella Amazonin bisnesidea on täsmälleen se sama mikä oljyn aikakausella oli Exxon’in ja kumppaneiden menestyksen salaisuus.

Mikä on itse USA:n valtion menestys? Onko se tiedon varastaminen toisilta valtioilta ja niiden poliitikkojen kiristäminen “myötämielisiksi”?

  1. Alkuperäinen artikkeli
    GreatGameIndia – July 27, 2020