Akateemikko Chersky Matkalla Nordstream-2 Putkelle

Akateemikko Chersky Matkalla Nordstream-2 Putkelle

Akateemikko Chersky

Akateemikko Chersky Matkalla Nordstream-2 Putkelle

Akademik Chersky on venäläinen kaasuputkien laskemiseen tarkoitettu alus. Juuri nyt se on jännittävällä matkalla kohti Kaliningradin satamaa. Siellä sen putkenlaskulaitteistoa uudistetaan sopivaksi Nordstream-2 putken laskemista varten.

Akademik Chersky lähti matkalle Nahodkan satamasta kuukausi sitten ja saattueena on kaksi sotalaivaa: pelastusalus “Nikolai Chiker” ja vartiolaiva “Jaroslav Viisas”. Matka on ollut mutkainen, koska aluksen pitää välttää provosoivia eleitä ja vihollisen asettamia ansoja. Kaikki keinot ovat käytössä, kun USA yrittää haitata ja estää Nordstream-2 putken valmistumista.

Juuri tätä kirjoitettaessa alus on kansainvälisillä vesillä Englannin kanaalissa. Saattona olevat sota-alukset ovat todella tarpeen. Viime kesänähän, 2019, Englannin laivasto kaappasi Gibraltarin salmessa kansainvälisillä vesillä “Grace 1” tankkerin, joten odotettavissa voi olla yllättäviä “mutkia matkassa”. Kanaalissa saattojoukkoon liittyy myös “Akademik Pashin” -sotalaiva.

Nordstream-2

Se, että kaasuputken laskemiseen käytettävä alus pitää suojata näinkin suurella sota-alusten määrällä on todiste tuon aluksen todellisesta arvosta juuri tällä hetkellä. Sen pitää “hinnalla millä hyvänsä” päästä perille Kaliningradiin. – Ja sieltä edelleen Nordstream-2 putkelle.

Korona-viruksella on vaikutuksensa tähänkin soppaan. Putken vastustajat toimivat poliittisessa tyhjiössä. Toiseksi. Energian hintaromahduksen takia nesteytetyn kaasun toimittaminen USA:sta Eurooppaan on tällä hetkellä järjetöntä. Kolmanneksi. Saksa ajaa aktiivisesti Nordstream-2:n irrottamista Euroopan “energiapaketista”. Nyt sillä on mahdollisuus onnistua.

Pääseekö Akademik Chersky tavoitteena olevan tehtävän, Nordstream-2 putken laskemisen, valmiiksi saattamiseen? Aika näyttää.

Artikkeli pohjautuu