Vaihtoehtoja pienyrittäjille koronakriisissä

h1>Mitä jos kilpailevat pienyritykset sopivat yhteistyöstä jotta molemmat selviytyvät? 

On tietysti mahdollista että yrittäjän unelma olisi monopoliasema markkinoilla, ainakin paikallisesti. Näin ollen voi houkutus olla suuri yrittää selviytyä yksin, ja faktoihin perustumattomasti vain toivoa että se kilpaileva yritys olisi se joka nyt menee konkkaan. Olisiko jokin muu ratkaisu fiksumpi? Vaikkapa että kirjoitetaan sopimus että kriisin ajaksi, tai määräajaksi, ollaan yhteistyössä jossa yritykset voivat vaikkapa käyttää yhtä varastoa, tai suunnitella muutoksia toimintaan, johon saa koronatukea, kuten alle kerrottu.

 


 

   

Luettelen alle muutaman syyn miksi kannattaisi ehkä lyödäkin hynttyyt yhteen kilpailevan yrityksen kanssa näinä vaikeina aikoina.


   
         
  • Korona-tukia jaetaan ELY-keskuksesta max 5 henkilön yrityksille, ja 6 – 250 henkilön yrityksille Business Finlandlilta. ELYsta saadut tuet ovat velattomia, ja tukea voi hakea vain yhdestä näistä. Ely-keskuksen tukea voi hakea tilanneanalyysin tekemiseen ja suunnitteluun sekä kehityshankkeisiin. Business Finland -tuissa samoihin asioihin on 20% omavastuuosuus. Business Finland kertoo:  

       

Monia vaihtoehtoja kehittämiseen


       

Rahoituksella yritys voi selvittää, suunnitella ja toteuttaa itselleen uusia kehitystoimenpiteitä, kuten uusia palveluita tai tuotteita, joilla se pyrkii ehkäisemään ja korjaamaan koronavirusepidemian aiheuttamia markkina- ja tuotantoketjuhäiriöitä.


       

Business Finland listaa sivuillaan erilaisia esimerkkejä, mihin tukea voisi käyttää. Keinoja voivat olla myös esimerkiksi kumppanuus- ja alihankintaketjut tai työn ja tuotannon uudelleen organisoimista.


     
     

  • Jos kaksi yritystä siirtävät laskutuksen samalle ulkoistetulle palvelulle, voi syntyä ajansäästöä, säästöä palkkakuluissa ja niin edelleen.

 

  • Yhdella yhtiöllä voi olla valmis nettikauppa, johon toisen yhtiön tarjonta tuo asiakkaalle lisävaihtoehtoja.


   

 

PS. HUOM! Itsemurha on laskettava pois vaihtoehdoista. Älä suostu alistumaan kortisolille ja adrenalinille, sopiiko?!


   

Jokaisella yrittäjällä on mainiot aivot, joten ei tähän sen enempää. Kiitos kuitenkin jokaiselle yrittäjälle, ilman teitä ei tämä maa olisi tolpillaan.

   

www.yrittajat.fi/uutiset/623596-yrittaja-tassa-lahteet-rahoituskanaviin-ohjeet-ovat-vaihdelleen-pitkin-matkaa-nyt#01b16ac1“>www.yrittajat.fi/uutiset/623596-yrittaja-tassa-lahteet-rahoituskanaviin-ohjeet-ovat-vaihdelleen-pitkin-matkaa-nyt#01b16ac1


   

www.yrittajat.fi/uutiset/624373-ely-keskusten-avustushakemuksissa-ruuhkaa-mutta-reilu-sata-paatosta-jo-tehty-hakija“>www.yrittajat.fi/uutiset/624373-ely-keskusten-avustushakemuksissa-ruuhkaa-mutta-reilu-sata-paatosta-jo-tehty-hakija


 

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish this site what many people (+100) are sending to me without reading content.