Kaikkien aikojen suurin lama on tulossa ja mikään ei voi sitä estää.

Maailma on tilanteessa missä kaikkien aikojen suurin ja ankarin lama on väistämätön. Taloutta on elvytetty jo pitkään velkarahalla ja on syntynyt iso kupla. Talouden velka on kasvanut jo niin suureksi, että se on kaksikymmentä kertaa suurempi, kuin koko maailman varallisuus. Kaikki keinot on jo käytetty ja sillä on vain lykätty tulevaa kaikkien aikojen suurinta lamaa, jota mikään keino ei voi enää estää. Tilannetta voi verrata ilmapalloon puhaltamiseen, jossain vaiheessa ilmapallo (kupla) puhkeaa, koska ilmaa ei voi puhaltaa loputtomasti ilman, että ilmapallo (kupla) ei puhkeaisi. Moni ei ymmärrä, että talouden pelastamiseksi on jo käytetty kaikki mahdolliset ja mahdottomat keinot mitä voi käyttää. Ei ole olemassa enää mitään keinoja pelastaa taloutta ja talous tulee tekemään kaikkien aikojen suurimman romahduksen mitä on koskaan ollut. Maailman kovin ja ankarin lama tulee ja sitä ei voi mikään estää.

Valtamedia tulee salaamaan, pimittämään ja valehtelemaan tulevassa lamassa, aivan kuten nyt. Valtamedia pitää yllä valheellisia kulisseja yhteiskunnasta. Suomen tilanne on moninkertaisesti pahempi ja sitä valtamedia ei koskaan kerro, vaan aina valehtelee. Samalla lailla, kun valtamedia nyt valehtelee ja pimittää sen, että Suomi on jo laman alkuvaiheessa ja työttömiä on yli 1,1 miljoonaa. Eli valtamedia salaa ja pimittää myös tulevan laman aikana sen vakavuuden ja valehtelee lamaa moninkertaisesti paremmaksi mitä se on todellisuudessa, mitä se tekee nytkin.Eri maiden johtajat ja valtamedia tulevat pian juuri ennen loppullista tuhoa ja romahtamista valehtelemaan muka paremmasta toivosta ja rauhasta. He tulevat julistamaan useasti maailman rauhaa valtamedioissa, vaikka tilanne on sama, kuin titanicin upotessa. Titanicissa musiikki soi ja ihmiset tanssivat ja osa ihmisistä vakuutti ei hätää kaikki hyvin, mitään ei tarvitse tehdä, kuin odottaa ja kaikki muuttuisi paremmaksi mitään tekemättä. Vaikka titanic laiva uppoaa ja valot sammuvat. Samalla lailla maailman johtajat yhdessä valtamedian kanssa julistavat useasti toivoa ja maailman rauhaa. Vaikka mitään toivoa ei ole, koska tilanne on toivoton. Se jää heidän viimeiseksi valheeksi ja tyhmät ihmiset uskovat noita korruptoituneita ammattivalehtelijoita. Ihmisiä tulee kuolemaan lamassa erilaisissa sodissa, nälkään, erilaisiin tauteihin, kylmyyteen, lämpöön, rikolliset ryöstävät raiskaavat ja tappavat ja jopa villieläimet tappavat ihmisiä. Suomen eduskuntapuolueet menettävät kaiken vallan ja tuhoutuvat pysyvästi.

Suurin lama mitä koskaan on ollut tulee aiheuttamaan talouden, pankkien, valtioiden, terveydenhuollon ja yhteiskuntien pysyvän tuhoutumisen. Kaikkien maailman uskontojen erityisesti kaikkien kirkkojen ja kristinuskontojen kaikki varallisuus tullaan pakkolunastamaan valtioille kaikkialla maailmassa. Kaikki maailman uskonnot erityisesti kaikkien kirkkojen ja kristinuskonnot tullaan kieltämään. On vain yksi poikkeus, yksi uskonto joka sallitaan pieni uskonto, joka ei ole kirkko, eikä kristinusko tulee säilymään. Tässä tilanteessa, jokainen ihminen kaikkialla maailmassa tulee näkemään ja tietämään, että tämä yksi uskonto on ainoa oikea uskonto ja kaikki muut uskonnot ovat vääriä. Laman takia tulee sotia, nälänhätää, tautien leviämistä, rikollisuutta, väkivaltaa, sotia valtioiden kesken, sotia valtion sisällä ja sisällissotia. Eu, Euro, Nato tuhoutuvat ja lakkaavat pysyvästi olemasta. Rahasta, kullasta, hopeasta, osakkeista, sijoituksista, arvopapereista, pankkitalletuksista ja virtuaalivaluutoista tulee arvottomia.Kelassa, kunnissa, kaupungeissa ja valtiossa valmistaudutaan jo nyt tilanteeseen, jossa lopettaan kaikkien sosiaalietuuksien maksaminen ainoastaan kantaväestölle. Sosiaalietuuksien maksaminen jatkuu erityisesti kaikille islaminuskoisille normaalisti tulevan laman aikana. 85% nyt töissä olevista tulee menettämään työnsä tulevan laman takia ja silloin yhteiskunta hylkää ja tulee jättämään ilman rahaa kaikki kantaväestön ihmiset. 4-5 miljoonaa suomalaista ovat silloin ilman rahaa, ilman ruokaa, ilman sähköä, ilman hanavettä ja jopa ilman asuntoa. Tulevan laman aikana kaikki pankit ovat kaatuneet kaikkialla maailmassa, joten ei ole olemassa mitään paikkaa, joka lainaa tai antaa rahaa.

Jokaisen tulisi nähdä alla oleva video ja levittää sitä somessa kaikille.
SYRJITYT Leo Mannermaa
Maahanmuuttajat saavat moninkertaiset tuet verrattuna kantaväestöön. (Kesto 3½ min)
vk.com/video353410894_456239345Rahanarvo kaikkialla mailmassa romahtaa arvottomaksi. Kaikki yritykset tulevat menemään konkurssiin, koska kukaan ei osta mitään, koska ei ole rahaa ja kaikki raha on arvotonta. Kaikkien valtioiden verotulot loppuvat ja palkanmaksaminen loppuu kaikkialla. Sähkön saaminen loppuu, puhtaan veden saaminen loppuu, kaukolämmön saaminen loppuu. Kerrostalot ja rivitalot ja kaikki talot, jotka ovat riippuvaisia ostettavasta sähköstä, ostettavasta vedestä ja ostettavasta kaukolämmöstä. Tulevat olemaan kuoleman loukkuja monille ihmisille. Polttoaineita ei saa enää huoltoasemilta, koska tankit tyhjinä ja uutta ei saa lisää. Kaikki yritykset menevät konkurssiin, koska rahasta on tullut arvotonta ja uusia tuotteita ei saada enää varastoihin. Ruokakaupoista loppuvat ruoka ja kaikki muutkin ja kaikki ruokakaupat sulkevat ovensa. Islaminuskoiset valmistautuvat ryöstämään, raiskaamaan ja tappamaan vääräuskoisia laittomilla aseilla, joita he jo nyt keräävät ja hankkivat.On huomioitavaa, että kaikki nämä tapahtuvat kaikkialla maailmassa samanaikaisesti. Ihmisiä tulee kuolemaan valtavasti puhtaan veden puutteeseen, nälkään, sähkön puutteeseen, erilaiset taudit, virukset tappavat, moni kuolee kylmyyteen, moni kuolee kuumuuteen, moni kuolee pahojen ihmisten ryöstäessä ja tappaessa, jopa villieläimet tappavat ihmisiä. Kaikkien aikojen suurin ja pahin lama kohtaa kaikkia ihmisiä. Täytyy muistaa, että mitään keinoja ei ole estää sitä, eikä myöskään viivästyttää sitä. Ainoastaan viisaat ja järkevät ihmiset jäävät jäljelle, koska he varautuvat jo nyt. Myy siksi kaikki ylimääräinen pois, koska pian kaikki on arvotonta ja kukaan ei osta yhtään mitään. Osta elintarvikkeita, aggregaatteja, aurinkopaaneeleja, paljon elintarvikkeita, polttoaineita ja kaikkia muita tarvittavia tarvikkeita ja kaikkea muuta.

Opettele metsästämään, kalastamaan, kasvattamaan oma ruoka ja viljelemään maata. Kaikki linnut ja metsän eläimet ovat hyvää ruokaa. Osta metsästysaseita ja ammuksia runsaasti. Sillä joudut myös puolustamaan itseäsi ihmisiltä, jotka yrittävät varastaa kaikki tarvikkeesi ja ruuat. Mikäli et saa aselupaa voit aina ostaa jousipyssyjä, taljajousia ja paljon nuolia niihin. Ilmakivääreitä vähintään 4,5mm mutta suositus on 5,5mm – 6,35mm ja paljon ammuksia niihin. Metsästyskäyttöön on tehtyjen 22- tai 25-kaliberisten ilmakiväärien luoti on 5,56 mm ja 6,35 mmm ja sillä etäisyys on 5,56mm 15-30 metriä ja 6,35mm on 50 metriä. Osta kalastuvälineitä, keinomatoja ja keinotoukkia, jokainen aloittelijakin oppii kalastamaan pelkällä ongella kesäisin ja talvisin pilkillä. Onkeen tarvitsee onkilaitteen, joka sisältää kaiken tarvittavan koukut, kohot, painot ja siiman. Oikea siimankoko on 0,20-0,40 käy onkeen ja pilkkiin. Pilkkiin tarvii siiman ja jääkairan. Ammattilaiset käyttävät verkkoja, katiskoja ja virveleitä ja muita. Metsästy, oman ruuan kasvattaminen,maanviljely, kalastus tulevat olemaan ne keinot millä ruokaa saa. Valmistaudu selviytymään useita vuosia niillä. Paikat mistä ostaa kaikkia tarvittavia on alla.

www.karkkainen.com/verkkokauppa/

Ilma-aseet
www.karkkainen.com/verkkokauppa/era-ja-retkeily-24163501/aseet-ja-tarvikkeet

www.aceros-de-hispania.com/gb/infer.asp?ac=8&trabajo=listar&pa=airecomprimido&vista=cuadricula

www.carabinasypistolas.com/

www.target-master.nl/index.php?osCsid=3eqm71n14op43hjiuqh5288vm7

Jousipyssyt, taljajouset ja nuolet

www.karkkainen.com/verkkokauppa/era-ja-retkeily-24163501/aseet-ja-tarvikkeet

www.wish.com/search/Hunting%20Bow%20

www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20200726130902&origin=y&SearchText=hunting+bow

www.bogensportwelt.de/crossbows_1

Muut

www.raeer.com/shopdisplayproducts.asp?catid=1038

Kalastus

www.wish.com/search/fishing

www.karkkainen.com/verkkokauppa/era-ja-retkeily-24163501/kalastus

www.karkkainen.com/verkkokauppa/era-ja-retkeily-24163501/kalastus/pilkkikalastus-ja-onkikalastus/syotit-tahnat

www.karkkainen.com/verkkokauppa/era-ja-retkeily-24163501/kalastus/pilkkikalastus-ja-onkikalastus/onkivavat

Onkilaite

www.karkkainen.com/verkkokauppa/tt-2kpl-mato-onki

Siimat oikea siimankoko on 0,20-0,40

www.karkkainen.com/verkkokauppa/era-ja-retkeily-24163501/kalastus/pilkkikalastus-ja-onkikalastus/pilkkisiimat

Pilkit

www.karkkainen.com/verkkokauppa/era-ja-retkeily-24163501/kalastus/pilkkikalastus-ja-onkikalastus/pilkkivavat?orderBy=3&fromPage=catalogEntryList&beginIndex=0

Jääkaira.

www.karkkainen.com/verkkokauppa/era-ja-retkeily-24163501/kalastus/pilkkikalastus-ja-onkikalastus/kairat?orderBy=3&fromPage=catalogEntryList&beginIndex=0

Opettele metsästämään, viljelemään maata ja kalastamaan ja tekemään vedestä ja lumesta juomakelposta, keittämällä sitä 5 minuuttia kiehuvana lumi 20 minuuttia kiehuvana, jolloin kaikki virukset, bakteerit, alkueläimet, loiset ja muut tuhoutuvat. Suurin osa maailman ihmisistä tulee kuolemaan ja vain alle 500 miljoonaa tulee jäämään eloon. Nämä eloonjäävät ihmiset ovat valmistautuneet jo nyt. Kaikki ne ihmiset, jotka eivät valmistaudu tulevat kuolemaan. Eloonjäävät ihmiset elävät pysyvästi erilaisessa maailmassa. He rakentavat kaiken itse ja viljelevät oman ruokansa itse tai metsästävät ja kalastavat ruokansa itse. He kasvattavat perheensä ja opettavat lapsensa itse. Ihmiset ovat omavaraisia, vesi tulee omasta kaivosta, sähkö tulee aurinkopaneeleistä ja omasta tuulivoimalasta. Ajoneuvot kulkevat sähköllä, sähkön jokainen tuottaa itse aurinkopaneeleilla ja tuulivoimalla.

Ihmiset tulevaisuudessa ovat kaikkien aikojen suurimman laman jälkeen, joka kestää useita vuosia. Ovat ensimmäistä kertaa vapaita ja tekevät kaiken itse ja itselleen. He eivät tee enää työtä muille vaan työtä itselleen ja perheilleen. Ihmiset eivät enää osta muilta, koska kaikki ovat omavaraisia ja vaihtotalous kukoistaa. Yksi uskonto ja yksi kansa. Pankkeja, poliiseja, kouluja, valtamedia, kansanedustajia, presidenttejä, kuninkaita, armeijaa, rahaa, yrityksia, puolueita, hallituksia, valtioita, erilaisia uskontoja mitään ei ole enää olemassa. Eikä kukaan halua enää koskaan mitään niistä, eikä mitään sellaista mikä johti vanhan maailman tuhoon ja miljardien ihmisten kuolemaan. Uusi maailma tulee olemaan pysyvästi erilainen, eikä vanhaan maailmaan ja sen rakenteisiin kukaan ei koskaan tule palaamaan. Ne ovat vain paha muisto. Täydellisesti epäonnistuneesta monikulttuurisuudesta, avoimista rajoista, korruptiosta, eu:sta, eurosta, pankeista, finanssijärjestelmistä ja monesta muusta ihmiset ovat pysyvästi vapaita tulevaisuudessa, eikä kukaan halua mitään vanhaa koskaan enään takaisin. Vanha maailma ei tule koskaan enään takaisin ja kukaan ei sitä enää edes muista 1000 vuoden päästä.


Koskaan ei enää tulla näkemään nykyisen kaltaisia talousjärjestelmiä, eikä hallitusjärjestelmiä. Tuleva lama on niin valtava ja tuhoisa, että se tuhoaa aivan kaiken ja vain harvat ihmiset jäävät eloon. Raha ja kulta ja muut eivät tule pelastamaan, koska pulaa on kaikesta perustarvikkeista puhtaasta vedestä, sähköstä, ruuasta, lämpimistä asunnoista, kun ankarat ja kylmät talvet tappavat pohjoisessa, kun taas etelässä valtava helle tappavat. Rahasta, kullasta, hopeasta, osakkeista, sijoituksista, arvopapereista, pankkitalletuksista ja virtuaalivaluutoista tulee arvottomia pysyvästi. Nyt on kaikilla ihmisillä viimeinen mahdollisuus varautua ja myydä kaikki tarpeeton pois kulta, hopea, osakkeet, sijoitukset, arvopaperit, virtuaalivaluutat. Ostaa niillä rahoilla ruokaa vuosiksi, juotavaa vettä, hankkia sellainen asunto, jossa on puulämmitys. Sähköä aurinkennoista tai aggrigaateista. Samalla lailla, kun nyt Suomessa kaikkialla on loppu hengityssuojat ja maailmassa. Samalla lailla tulee olemaan pula koko maailmassa ruuasta, juotavasta vedestä, sähköstä ja lämpimistä asunnoista, joissa puu lämmitys. Kun tilanne on päälle kuten nyt kävi monille on myöhäistä ja kuolema korjaa satoa. Kaikki ne ihmiset, jotka eivät usko varoituksia ja varaudu nyt pian tulevaan maailman pahimpaan lamaan tulevat kuolemaan ja maksamaan omalla hengellään kovan hinnan.

Kestolama ja suurtyöttömyys on väistämätön. Talous ei lähde enää koskaan pysyvään kasvuun. 85% nyt töissä olevista suomalaisista menettää työnsä pysyvästi.

Eroa heti kirkosta niin saat 2% lisää rahaa tunnissa tai kuukaudessa. Jopa tuhansia euroja vuodessa lisää rahaa. Kirkko kannattaa avoimesti Suomen islamisaatiota ja kantaväestön tuhoamista. Kaikkien maailman kirkkojen kaiken omaisuuden siirto valtioille tulee tapahtumaan pian ja kaikki kirkkouskonnot tullaan kieltämään. Joten kaikki raha, jota ihmiset lahjoittavat tulevat menemään täysin hukkaan. Eroa kirkosta heti ja levitä tietoa!
www.eroakirkosta.fi/dynamic/index.php/

Kaikki seuraavaksi mainitut asiat koskevat myös Suomea. Tässä tulevassa lamassa ruoka loppuu kaupoista ja moni tulee kuolemaan nälkään. Siksi on hyvä jo nyt alkaa varautumaan tulevaan kaikkien aikojen pahimpaan lamaan. Ostaa vuosien varasto elintarvikkeitta säilykkeitä, jotka säilyvät vuosia. Tässä tulevassa lamassa myös puhdasta vettä ei saa enään hanasta, koska yhteiskunta tulee romahtamaan. Siksi on syytä opetella miten voi puhdistaa vettä keittämällä kiehuvana 5 minuuttia tai käyttää erilaisia vedenpuhdistus menetelmiä. Tässä tulevassa lamassa sähköä ei saa enään pistorasiasta, koska yhteiskunta tulee romahtamaan. Siksi on hyvä ostaa aggregaatteja ja aurinkopaneeleja. Runsaasti polttoainetta ja runsaasti lääkkeitä ja aseita, joilla voit puolustatua ja myös metsästää lisää ruokaa. Kaukolämpö ja sähkölämmitys ei toimi, koska yhteiskunta tulee romahtamaan. Kylmät talvet, siksi olisi hyvä olla puulämmitys tai muu lämmitys. katso alla olevat videot.

www.bitchute.com/video/CUVvRlC0wdRW/

www.bitchute.com/video/NsuxZJKrRYDS/

www.bitchute.com/video/rBt0SAdvwnAB/

www.bitchute.com/video/V2WhJb9rr0b0/

www.bitchute.com/video/BKO1LvkBspDt/

Talouseliitti pelkää Euroopan romahtavan
www.kansalainen.fi/talouseliitti-pelkaa-euroopan-romahtavan/

Jos joku on seurannut talouslehtien kirjoittelua, niissä povataan suurta maailmanlaajuista taloudellista romahdusta, vanhojen rakenteiden romahtamista. Kehoitetaan ihmisiä luopumaan pörssiosakkeeistaan ja kaikista sijoituksistaan, joista uhkaa tulla muuten taloudellisia menetyksiä, jos niitä ei nyt myy kaikkia pois. Vain harva tästä tietää, minä en tiennyt. Rikkaat ovat myyneet kaikki sijoituksensa pois, koska iso romahdus on tulossa. He ovat varautuneet.

Kohta 2. Tärkeimmät taidot, jotka jokaisen tulee hallita, kun yhteiskunta romahtaa ja silloin jokainen on omillaan. Raha on turha pankkitillä, koska pankit jäädyttävät kaikkien ihmisten tilit isossa talousromahduksessa. Siksi iso määrä käteistä kotona varmassa piilossa on ainoa keino. Kreikka todisti, että talletussuojaa ei ole olemassa. Kaikki varastot loppuvat joskus, joten mistä ruokaa. Tulen tekeminen tarpeeksi tulitikkuja ja sytkäreitä. Hyvä on ns. sytytyspala, joka palaa noin 5 minuuttia. Tulentekovälineetkin loppuvat joskus, joten kipinärauta ja suurennuslasi ovat hyviä tulentekovälineitä. Osaamalla metsästyksen ja kalastuksen saat ruokaa suoraan luonnosta. Kaikki vesi on juotavaa, jos veden keittää kiehuvaksi, jolloin kaikki mikrobit yms kuolevat. Tämän jälkeen vesi on juotavaa. Ruoka ja vesi ilman niitä ei selviä, onneksi luonnosta saa ruokaa ja vettä. Talvi tulee sähköt poikki ja lämmitys ei toimi. Siksi puulämmitys on paras tapa. Puut eivät metsästä lopu. On hyvä muistaa, kun yhteiskunta romahtaa lakkaavat kaikki lait olemasta voimassa. Eli voit metsästää kaikkia eläimiä niin paljon, kuin haluat mitä ikinä haluat. Voit kaataa puita niin paljon, kuin haluat, mistä tahansa. Mitään lakia ei ole olemassa, eikä kukaan niitä noudata siksi vahvimmat ja viisaimmat selviävät. Osa ihmisistä alkaa ryöstelemään ja tappamaan toisia esim. matut ja muut epärehelliset ihmiset. Agrigaatti, moottorisaha ja niihin riittävästi polttoainetta ja öljyä helpottavat elämää paljon. Polttoaineetkin loppuvat joskus, joten kaarisaha ja muut korvaavat tavat ja tarvikkeet pelastavat. Aurinkopaneeleilla saat sähköä. Moottorisahalla tai kaarisahalla sahaat puut ja rakennat. Kirves, puukko ja muut tarpeelliset välineet.

Osta ennemmin samalla rahalla kunnollinen kaarisaha pitkällä terällä esim. Bacho 36″ ja varaterä sekä kunnon kirves, kenttälapija, puukko, magnesium tulukset, taikaviitta, pilkkionki setti, merisuolapussi, kompassi, permilankaa, painettu kartta, ensiapupakkaus, dynamolamppu-radio..

Kipinärauta
www.varusteleka.fi/fi/product/light-my-fire-firesteel-2-0-army-kipinarauta/33900

KAARISAHA BAHCO SE-15-36
www.k-rauta.fi/rautakauppa/kaarisaha-bahco-se-15-36

Hyvä moottorisaha alle 100 eurolla

www.verkkokauppa.com/fi/product/46520/gmhfs/Takoi-CS-5200-moottorisaha

www.nettimyynti.fi/tuote/moottorisaha-timco-cs4100-16-41-cc/6438014117652/

Pieni ja kevyt moottorisaha

www.tokmanni.fi/kausitori/moottorisaha-25-4cc-2ketjulla/6438114953372/dp?openGroup=3742

Näin vähän suomalaisilla on käteistä lompakoissaan

www.taloussanomat.fi/oma-raha/2016/09/23/nain-paljon-suomalaisilla-on-kateista-lompakoissaan/20169871/139

Osta samalla rahalla kunnollinen kaarisaha pitkällä terällä esim. Bacho 36″ ja varaterä sekä kunnon kirves, kenttälapio, puukko, magnesium tulukset, taikaviitta, pilkkionki setti, merisuolapussi, kompassi, permilankaa, painettu kartta, ensiapupakkaus, dynamolamppu-radio..

Uskotko, että maailmantalous on elpymässä? Luuletko, että velkaantuminen on hyvä asia? No, emme mekään.

Vaikka moni pitää valmistautumista talouden romahtamiseen ennenaikaisena ja ”kahelina” – me olemme eri mieltä. Nyt, kun meillä vielä on mahdollisuus ostaa asioita, tehdä töitä ja valmistautua rauhassa – pitää meidän myös se tehdä.

Triljoonien suuruiset valtioiden lainat, satoja kertoja uudelleenpaketoidut johdannaiset ja hiipuva kysyntä ovat huono yhdistelmä. Samanaikaisesti useissa maailman kolkissa on käynnissä aseellisia konflikteja joko maiden välillä, kansojen sisällä tai erilaisia ääriryhmittymiä vastaan.

Me olemme sitä mieltä, että romahtaminen ei ole mikään ”jos” -kysymys – vaan MILLOIN. Me emme tiedä milloin se tapahtuu, mutta tiedämme, että niin tulee joskus käymään.

Olemme alle listanneet ohjeet kahteen eri tilanteeseen:

 • Tilanteeseen, jossa maailma ajautuu romahduksen myötä kaaokseen.
 • Tilanteeseen, jossa ihmiset yhä käyttäytyvät sivistyneesti, mutta talous ei yksinkertaisesti pyöri.

Jos haluat vain selvitä

Jos tavoitteesi on ensisijaisesti vain selvitä hengissä talouden romahduksesta – ja uskot esimerkiksi ryöstelyn, väkivaltaisuuksien ja yleisen anarkian lisääntymiseen, seuraa näitä ohjeita.

 1. Opettele selviytymistaitoja; lue kaikki mitä löydät. Aloita lukemalla läpi Selviydy.com:n artikkelit.
 2. Listaa mitä tarvitset selviytymiseen. Kirjoita yhteen listaan ne tarvikkeet, joita sinun täytyy vielä ostaa – ja toiseen suunnitelma siitä, mihin menet turvaan, kenen kanssa toimit ja miten meinaat hankkia elantosi jatkossa.
 3. Varastoi pitkään säilyvää ruokaa. Aloita ainakin yhden kuukauden varastolla. Olemme aiemmin kirjoittaneet preppaajan ostoslistan, josta saat hyvän perusajatuksen mitä kaikkea kannattaa ostaa.
 4. Hanki itsellesi Premium-tason vedenpuhdistin. Ei mitään halpoja kopioita, vaan ehtaa tavaraa. Opettele myös käyttämään kyseistä puhdistinta. Opettele varmuudeksi myösmiten löydät juomakelpoista vettä luonnosta.
 5. Istuta itsellesi puutarha. Paha nakki, jos asut kerrostalossa… Mutta kaikkien omakotitalossa asuvien ja mökin omistavien kannattaa istuttaa ainakin perunoita. (Voi olla, että joudut suojaamaan kasviksiasi pahan paikan tullen…)
 6. Opettele kuivaamaan lihaa ja säilömään sitä pitkään.
 7. Hanki itsellesi kunnon kalastusvälineet sekä mahdollisuuksien mukaan myös metsästysvälineitä (ansat, jouset, aseet – jos sinulla on viimeiseen lupa).
 8. Osta työkaluja kotisi remontoimiseen. Aloita vasaroista, nauloista, sahoista, narusta, tiivistysaineista, pressuista, ruuveista ja vastaavista.
 9. Opettele lääkitsemään itseäsi. Etenkin perustaidot haavojen sitomiseen, murtumien hoitoon ja hygieniaan liittyen ovat ensiarvoisen tärkeitä.
 10. Älä kerro naapureillesi, että olet aloittanut valmistautumaan talouden romahtamiseen… Muuten he tulevat osingoille.

Jos haluat yrittää hyötyä tilanteesta

Jos uskot, että maailmantalouden romahtaminen ei johda suoranaiseen sotatilaan, mutta aiheuttaa paljon inhimillistä kärsimystä työttömyyden ja pulan takia – seuraa näitä vinkkejä.

 • Hankkiudu eroon velasta, ja tee se nyt. Romahduksen sattuessa et halua joutua maksukyvyttömäksi ja menettää taloasi ja omaisuuttasi pankille.
 • Kerää rahaa pahan päivän varalle. Kun paha paikka iskee, sinulla on tyyny valmiina. Omalla ”hätäkassallasi” voit hankkia tarvitsemasi välineet ja ruoan selviytymiseen –
 • Pidä aina käteistä kaapissa. Jos maailmantalous kokonaisuudessan romahtaa, niin romahtavat myös pankit. Tilisi voidaan jäädyttää pelkällä ilmoituksella – ja pahassa tilanteessa suomalaisella talletussuojalla ei ole enää mitään merkitystä, etenkään jos ostoksia pitäisi tehdä heti.

Yhteenveto

Me pidämme maailmantalouden romahtamista todennäköisenä. Se ei välttämättä tapahdu tänä vuonna tai ensi vuonna – mutta se on tulossa. Emme tiedä onko se deflatorinen romahdus – vai korjaako hyperinflaatio potin kotiin. Emme myöskään tiedä mikä on se asia, joka niin sanotusti katkaisee aasin selän eli aiheuttaa romahduksen.

Tiedämme vain, että haluamme valmistautua. Haluamme olla valmiita.

www.selviydy.com/talous/valmistautuminen-romahdukseen/

Pelko maailmantalouden romahtamisesta leviää

Harvoin rahoitusmarkkinat ovat kokeneet yhtä synkkää vuoden alkua kuin kuluvana vuona. Osakkeet ovat syöksyneet, öljyn hinta on alimmillaan yhteentoista vuoteen ja Kiinan pörssi on ehtinyt romahtamaan syöksyvien kurssien vuoksi jo kahdesti.

Ei siis mikään ihme, että pelko uudesta talouskriisistä on levinnyt ympäri maailmaa. Joidenkin mukaan kyse olisi yksittäisistä tapahtumista ja niiden seurauksista, kun taas toiset näkevät taivaalla tummempia pilviä – jos he ovat oikeassa, niin globaali uhka on todellinen.

Kiinan raivoisan talouskasvun uskotaan olleen tärkeässä roolissa toisen suuren laman ehkäisemisessä vuosien 2008 – 2009 välillä, mutta hinta jonka maa joutuu maksamaan voi olla pelättyä raskaampi. Tällä hetkellä korot Kiinassa ovat kasvussa vaikka talous osoittaa selviä hyytymisen merkkejä. Tähän mennessä pörssikurssit ovat laskeneet lähes 20 prosenttia ja ainakin kahden pankin huhutaan olevan maksuvaikeuksissa. Myös useiden muiden maiden pörssit ovat laskeneet selvästi Kiinan vanavedessä.

Viime taantuman aikaan maailman toiseksi suurimmasta taloudesta vastuussa oleva Kiina käytti julkista rahaa hyvin avokätisesti – usein täysin turhiin ja suurudenhulluihin hankkeisiin – ja onnistui tätä kautta pitämään talouden kasvussa ja ihmiset töissä. Tämä ei kuitenkaan ollut ilmaista, sillä työllisyystilanteen elvytyksen kautta maan hallinto on ahdistanut itsensä nurkkaan, josta poispääseminen on vaikeampaa ja epämukavampaa kuin he uskalsivat kuvitellakaan

Samaan aikaan maailman muut keskuspankit ja valtiovarainministeriöt painivat edelleen aikaisemman talouskriisin synnyttämien ongelmien parissa.

Fathom Consultingilla työskentelevä Laura Eaton epäilee, että Peking on joutunut painamaan nyt paniikkinappulaa. Hän odottaa Kiinan keskuspankin devalvoivan valuuttaansa aggressiivisesti tulevina kuukausina. Tämä puolestaan vaikuttaisi tuntuvasti myös maailman taloustilanteeseen, kun halvennetut kiinalaistuotteet virtaisivat länsimaisille markkinoille, ja pakottaisivat samalla myös muut kehittyvät maat kilpailemaan tuotteiden hinnoilla. Länsimaissa tämä tulisi väistämättäkin muuttamaan hitaana edenneen inflaation räjähdysmäiseen deflaation.

Tilanne on vaikea, koska aiemmissa suhdannevaihteluissa maat ovat kohdanneet taantuman hetkellä, jolloin maiden julkinen talous on ollut kohtalaisen terveellä pohjalla. Tämä puolestaan on mahdollistanut sen, että julkiset menot ovat voineet kasvaa entisestään, ja samaan aikaan myös veroja on voitu leikata ja lainaehtoja keventää. Elvyttäminen on ollut mahdollista.  Nyt edellisestä maailmantalouden romahduksesta on kulunut jo lähes seitsemän vuotta, mutta valtioiden talouksien paikkaamista koskeva työ on yhä kesken. Kehittynyt maailma ei ole vieläkään toipunut edellisestä talouskriisistä, eikä länsimaiden hauras talous kestäisi uutta taantumaa joka saapuisi näin pian edeltävän jälkeen.

Paineet perushyödykkeiden tuottajien niskassa ovat jo näkyvissä. Venäjä ja Brasilia kärsivät molemmat pitkään jatkuneesta taantumasta, ja Saudi-Arabia puolestaan on ilmoittanut tiukasta säästökuurista sekä aikeistaan myydä osuuksia valtion omistamasta öljy-yhtiöstä Aramcosta. Maailmanpankki onkin varoittanut jo etukäteen uuden myrskyn olevan tulossa. Pahimmassa tilanteessa Kiinan talous hidastuu laajemmin, joka näkyy esimerkiksi länsimaissa tuotettujen luksustuotteiden sekä kaivosyhtiöiden tuottamien raaka-aineiden viennin hyytymisenä. Tällä tavoin välilliset vaikutukset tuovat Kiinan ongelmat myös Eurooppaan.

masik.puheenvuoro.uusisuomi.fi/209696-pelko-maailmantalouden-romahtamisesta-leviaa

Jos ja kun euro jossain vaiheessa kaatuu tulee se tapahtumaan yllättäen ja nopeasti. Kaatuuko euro vuoden vai 5 vuoden sisällä sitä ei kukaan osaa sanoa. Kun hetki tapahtuu on myöhäistä, siksi voi olla viisasta varautua etukäteen. Ensin tulee syvä lama. Sitten pankit tulevat nostamaan korkojaan kuten 90-luvun lamassa. Pankit vaativat kaikkien lainojen takaisinmaksua heti ja jos ei pysty maksamaan. Vievät pankit omaisuutesi ja myyvät sen moninkertaisella alihinnalla.

Talouseliitti pelkää Euroopan romahtavan
www.kansalainen.fi/talouseliitti-pelkaa-euroopan-romahtavan/

Kolme suomalaistutkijaa: ”Tulisi varautua siihen, että euroalue hajoaa joko kokonaan tai osittain”
www.msn.com/fi-fi/talous/uutiset/kolme-suomalaistutkijaa-%E2%80%9Dtulisi-varautua-siihen-ett%C3%A4-euroalue-hajoaa-joko-kokonaan-tai-osittain%E2%80%9D/ar-AAlFzfz

”Eurokriisi 2.0” edessä ensi vuonna? Strategi: ”Voi uhata koko euron tulevaisuutta”
www.uusisuomi.fi/raha/210466-eurokriisi-20-edessa-ensi-vuonna-strategi-voi-uhata-koko-euron-tulevaisuutta

Maan ja maailman lamoissa on se hyvä puoli, että historia toistaa usein itseään. Joten jotta voimme oppia ja varautua parhaan mukaan on ymmärrettävä 1990-luvun laman ja 1930-luvun laman syyt, seuraukset ja vaikutukset. Tässä esitettyt neuvot ovat suuntaa antavia ja jokainen noudattaa niitä omalla vastuulla. Nämä neuvot eivät ole täydellisiä. Jokainen itse joutuu pohtimaan milloin alkaa toimimaan ja millä laajuudella. Ne jotka varautuvat ajoissa selviytyvät parhaiten vaikka euron kaatuminen kestäisikin oletettua pidempään. Jokainen ymmärtää sen, että kun lama iskee nopeasti on myöhäistä. Parempi olisi toimia siis ripeästi kuitenkin tarkasti miettien/pohtien ja aikaa käyttäen miten ja milloin rupeaa toimiin, eikä jäädä odottelemaan.

Korot nousevat lamassa aina moninkertaiseksi. Koska verot nousevat lamassa on tärkeää maksaa mahdollisimman vähän veroja ja keinot siihen löytyvät alempana olevasta kirjoituksesta, jossa ei makseta veroja ollenkaan laillisesti. Syy miksi on tärkeää maksaa lamassa mahdollisimman vähän tai ei ollenkaan veroja. On se, että verot ovat erittäin kovat ja rahan riittäminen on tiukassa ellei ole todella rikas. Jotta ymmärtää miten minimoida verot verosuunnittelulla. Pitää ymmärtää miten verotus toimii lue seuraava verosuunnittelun abc alla linkki.
www.kantasuomalainen.net/2016/03/16/verosuunnittelun-abc-miten-valtat-verot/

Toki jokainen voi jo nyt säästää valtavasti rahaa ostamalla käytettyjä tuotteita/laitteita/ajoneuvoja. Sekä ostamalla ulkomailta. Molemmissa tapauksissa ei tarvitse maksaa veroja Suomeen tai ei tarvitse maksaa veroja ollenkaan. Opas ulkomailta netistä ostamiseen on tässä www.kantasuomalainen.net/category/osta-ulkomailta-netista/

Verosuunnittelu on tärkeää ja on erittäin tärkeää osata minimoida verot. Sillä on syynsä miksi suurin osa varakkaista ei kuulu kirkoon, koska he eivät halua maksaa yhtään lisää veroja. Kirkollisvero on vapaaehtoinen jota maksamalla kuulut kirkkoon. Eroamalla kirkosta, et maksa tyhjään veroja eroakirkosta.fi/ Alla verosuunnittelu opas.

www.kantasuomalainen.net/2016/03/16/verosuunnittelun-abc-miten-valtat-verot/

Eurokriisistä kiinnostuneet voivat seurata kriisin kulkua esim seuraavista. Googlella löytää lisää. www.taloussanomat.fi/juttusarjat/eurokriisi/ www.taloussanomat.fi/toimittaja/jan-hurri/52 Levitä tätä tietoutta kaikille. Lyhyesti euro on vain pyramidi huijaus, jossa voitot yksityistetään ja tappiot sosialisoidaan kaikille euromaiden veronmaksajille. Kriisimaiden tukipaketteja perusteltiin valheilla euro kaatuu, Suomeen tulee lama… Valehtelijoina toimivat KOK Katainen ja SDP Urpilainen. Kaikki hallituspuolueet ja keskusta kannattavat tukipaketteja. Siis Suomi takaa muiden valtioiden velkoja antamalla tukipaketteja. Kaikki tukipaketit tullaan myöhemmin antamaan anteeksi. Mikä tarkoittaa sitä, että Suomelle tulee kaikkien kriisimaiden tukipaketeista yli 10 miljardin euron tappio. Laskun maksavat suomalaiset veronmaksajat kohonneina veroina ja leikkauksina. Mitä enemmän hallitus myöntää tukipaketteja sitä suurempi tappio tulee veronmaksajille. Euro ja tukipaketit ovat täyttä huijausta, jossa voitot yksityistetään ja tappiot sosialisoidaan veronmaksajille. Meistä jokainen joutuu maksamaan paljon lisää veroja ja kokemaan paljon leikkauksia. Siitä saamme kiittää kaikkia hallituspuolueita ja keskustaa. Kyseiset puolueet ja niiden johtajat tietävät nämä asiat varsin hyvin. Ovat tienneet siitä hetkestä, kun Suomi liittyi euroon. Eurostoliiton päättäjät ovat yhdessä sopineet, että näin toimitaan ja näin tehdään. Jos et vieläkään usko tai ymmärrä tätä katso ylemmät youtube videot, joissa asiat on tarkasti selvitetty. Valitettavasti vain yksi iso puolue Suomessa vastustaa tukipaketteja ja euro huijausta. Se on perussuomalaiset.

Leikkaukset heikentävät merkittävästi kuluttajien ostovoimaa. Samalla lailla kuin jatkuvat tasaverojen korotukset ja hintojen nousu. Suomi on yksi euroopan heikoimpia maita ostovoimalla mitattuna. Syynä ovat liiallinen byrokratia, maailman kovin verotus, verottaja, alipalkkaus, nollasopimukset, jatkuva hintojen nouseminen, jatkuvat leikkaukset, jatkuvat tasaverojen korotukset, alle euroopan keskitason palkkataso, liian pienet sosiaalietuudet. Leikkauksilla, jatkuvilla tasaverojen korotuksilla ja jatkuvilla hintojen nousulla varmistetaan, että tulee paljon lisää työttömiä, tuloerot kasvavat, köyhyys lisääntyy, yhä useampi keskituloinen tippuu pienituloiseksi, yhä useampi pienituloinen ei elä palkallaa vaan joutuu hakemaan sosiaalietuuksia.

Edellä mainitut asiat tekevät pk-yrittämisen myös kannattamattomaksi Suomessa, sekä varmistavat sen, että kaikilla muilla paitsi rikkailla jää jatkuvasti vähemmän rahaa käyttöön. Sano EI tälle järjettömyydelle ja anna Suomen hukkua omaan paskaansa. Tai äänestä mitä tahansa muuta puoluetta kuin eduskunnassa on paitsi perussuomalaisia. Siirry ostamaan kaikki palvelut, tuotteet, tavarat Virosta tai  ulkomailta netistä, osta lidlistä. Säästät rahaa moninkertaisesti enemmän edellä mainituilla keinoilla. Muuta parempiin maihin Portugali, Espanja, Viro, joissa 75%-150% kaikki hinnat halvempia, eikä ole Suomen ongelmia edessä.

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish this site what many people (+100) are sending to me without reading content.

1 Comment

Comments are closed.