Turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten yksityisen terveydenhuollon kustannukset miljardeja euroja veronmaksajille.

Suomessa maahanmuuttajat ja turvapaikanhakijat rasittavat raskaasti terveydenhuoltoa (Osa 1)
Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka tuberkuloosin hoitokustannukset syntyvät ja kuinka taudin hoito kuormittaa Suomen terveydenhuoltoa.

Suomessa vuonna 2016 sairastui 231 ihmistä tuberkuloosiin, joista 46% eli noin puolet sairastuneista oli Suomen ulkopuolella syntyneitä. 38:lla sairastuneella ei ollut suomalaista sosiaaliturvatunnusta. Kymmenen vuotta sitten muualla kuin Suomessa syntyneiden osuus oli vain n. 19%. Muutos johtuu vain maahanmuuton lisääntymisestä.

Vuoden 2016 tuberkuloositartunnoista kuusi tapausta oli monilääkeresistenttiä muotoa, yhdellä tapauksella oli erittäin laaja resistentti mikrobilääkityksiä kohtaan.

Tuberkuloosin hoidon tarkan hinnan määritteleminen on vaikeaa sen moninaisen hoidon takia. Jo pelkkä lääkehoito kustantaa tuhansia euroja.
Ei-resistentin eli ”perusmutoisen” taudin lääkekulut ovat noin 2000€. Hieman haastavamman, moniresistentin taudin muodon lääkehoito maksaa jopa 120.000€ ja laajasti resistentin tautimuodon lääkehoito noin 600.000€.

Kuulostaa melko hurjalta, mutta lääkityksen hinta ei ole ainoa hoidosta aiheutuva kulu. Lisäksi on huomioitava hoitohenkilökunnan kulut ja laitteet.

Epäiltäessä tuberkuloosia tautipesäkettä etsitään ensisijaisesti röntgenkuvauksin.
Tuberkuloosipesäkkeitä etsitään elimistöstä myös tarvittaessa tietokonetomografiatutkimuksella tai magneettikuvauksella.
Kaikille Suomeen pitemmäksi aikaa asettuville, myös turvapaikanhakijoille, tehdään keuhkojen röngenkuvaus, jos he tulevat maasta, jossa tuberkuloosi on yleinen. Tutkimus on kuitenkin vapaaehtoinen.
Seulonnassa merkkejä tuberkuloositartunnasta voidaan etsiä ihokokeella tai laboratoriotesteillä (IGRA-testeillä), jotka ovat paljolti syrjäyttäneet aiemmin yleisemmät ihokokeet. Ne näyttävät, onko elimistö kohdannut tuberkuloosibakteerin.
Tuberkuloosidiagnoosin varmistuttua on aina tarpeen tutkia myös mahdolliselle tartunnalle altistuneet henkilöt potilaan lähipiiristä tartunnan poissulkemiseksi.

Tuberkuloosihoidon aloitus tapahtuu aluksi aina erikoissairaanhoidossa ja hoito aloitetaan yleensä sairaalan vuodeosastolla. Kun huomataan, että lääkityksestä ei tule haittavaikutuksia, voidaan aloittaa lääkehoito tabletteina. Tablettimuotoinen lääkehoito toteutetaan aina terveydenhuollon valvonnan alla
ns. DOT hoitona, koska kyse on yleisvaarallisesta tartuntataudista jonka hoito ei ole vapaaehtoista. Käytännössä tämä tarkoittaa päivittäistä, valvottua lääkkeenottoa esim. terveydenhoitajan tai lääkärin vastaanotolla. Tuberkuloosin hoito kestää aina vähintään 6kk ajan, jopa kahteen vuoteen asti.

Näin siis kertyy TODELLISET KULUT tuberkuloosin hoidosta. Käännetään tämä kansan laskuihin.

– Vuodehoito osastolla väh. viikko. 850€/vuorokausi

– Keuhkokuvaus röntgenillä 113€/ Tietokonetomografia kuvaus 486€/ Magneettikuvaus 672€

– Mantoux- eli ihotesti 132€

– IGRA-testi 50-200€

– Hoitohenkilökunnan palkat, lääkkeenanto päivittäin väh. 180 vrk ajan. Varattu aika vastaanotolle noin 10-15 min/pvä.

– Hoidon seurannassa käytettävät laboratoriokokeet ja tarvittavat kuvaukset tuhansia euroja

Eli yhteenvetona halvimmillaan yhden ”tavallisen” keuhkotuberkuloosipotilaan hoito maksaa n. 10 000-15 000€ /potilas.
Moniresistentin tuberkuloosin hoito 160 000€ / potilas
Laajasti resistentin tuberkuloosin hoito jopa 550 000- 650 000 € /vuosi

Herää kysymys jos toinenkin. Kuinka paljon maksaa juhlapaikanhakijan tutkimukset, kun yksi tuberkuloositarunta todetaan VOK:ssa.
Aletaan puhua jo sadoistatuhansista euroista ja monista sadoista henkilötyötunneista jotka suoraan lankeaa yhteiskunnan maksettavaksi.
Kun vokeista luultavasti löytyykin tartuntoja mahdollisesti useampia, niin taloudellinen kuormittavuus voi yllättäen ollakin miljoonia euroja…

Tässä vain yksi syy siihen, miksi esimerkiksi Helsingissä leikataan lapsiperheiltä. On sanonta että puroista ne meretkin syntyy niin tässä jo yksi melkoinen joki.
Toivon lämpimästi että te ihmiset luette tämän hartaudella läpi ja alatte keskustelemaan kotona. Tällä hetkellä Suomessa on monessa kunnassa ilmainen hoito koko maailmalle.
Ollaan kaulaamme myöten lirissä koko kansa tämän kanssa. Seuraavassa osassa lasketaan taas kaikkea hassua.

Lähteet:
thl.fi/fi/-/suomessa-tuberkuloosi-vahenee-maailmalla-tautiin-sairastuu-ja-kuolee-yha-enemman
www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00611#s6
www.mehilainen.fi/kuvantaminen/hinnat
www.aava.fi/toimipiste/aava-matkailuklinikka/price-list
thl.fi/fi/web/infektiotaudit/taudit-ja-mikrobit/bakteeritaudit/tuberkuloosi/suositus-tuberkuloosin-tartunnanjaljityksesta/igra-testit
www.eiransairaala.fi/fi/Palvelut/Vuodeosasto
www.faktabaari.fi > uploads > 2015/04

V***tuneita terveydenalan ammattilaisia

Maahanmuuttajat ja turvapaikanhakijat rasittavat terveydenhuoltoa (Osa 2)
Tätä et ehkä tiennyt rokotuksista.
Rokotukset

Jokainen Suomeen saapuva maahanmuuttaja/juhlapaikanhakija tulisi rokottaa kansallisen rokotusohjelman mukaisesti, jotta ennaltaehkäistään vaarallisten tartuntatautien leviäminen. Lain mukaan turvapaikkaa hakevalla lapsella on oikeus kansallisen rokotusohjelman rokotuksiin, myös aikuiselle turvapaikanhakijalle tulisi tarjota yksilön ja väestön suojelun kannalta välttämättömät rokotukset. Jos aiemmin saatuja rokotuksia ei ole, tai niistä ei ole varmaa tietoa, aloitetaan koko rokotusohjelma alusta. Jokainen maahanmuuttaja rokotetaan julkisessa terveydenhuollossa useaan kertaan, koska monet rokotteet vaativat tehosterokotuksia suojan syntymiseksi. No mitä se käytännössä tarkoittaa? Sitä, että rasitetaan julkisen sektorin hoitohenkilökuntaa joka on taas pois suomalaisilta veronmaksajilta.

Seuraavissa tietoa Suomen rokotusohjelmista

Kansallinen LASTEN rokotusohjelma eli kaikki Suomeen saapuvat lapset rokotetaan seuraavan ohjelman mukaisesti:

Antoikä, Rokotteen lyhenne, Tauti, jolta rokote suojaa

2 kk RV Rotavirusripuli
3 kk PCV Pneumokokkibakteerin aiheuttama aivokalvontulehdus, keuhkokuume, verenmyrkytys ja korvatulehdus
3 kk RV Rotavirusripuli
3 kk DTaP-IPV-Hib Kurkkumätä, jäykkäkouristus, hinkuyskä, polio ja Hib-taudit, kuten aivokalvontulehdus, kurkunkannen tulehdus ja verenmyrkytys
5 kk PCV Pneumokokkibakteerin aiheuttama aivokalvontulehdus, keuhkokuume, verenmyrkytys ja korvatulehdus
5 kk RV Rotavirusripuli
5 kk DTaP-IPV-Hib Kurkkumätä, jäykkäkouristus, hinkuyskä, polio ja Hib-taudit, kuten aivokalvontulehdus, kurkunkannen tulehdus ja verenmyrkytys
12 kk PCV Pneumokokkibakteerin aiheuttama aivokalvontulehdus, keuhkokuume, verenmyrkytys ja korvatulehdus
12 kk DTaP-IPV-Hib Kurkkumätä, jäykkäkouristus, hinkuyskä, polio ja Hib-taudit, kuten aivokalvontulehdus, kurkunkannen tulehdus ja verenmyrkytys
12–18 kk MPR Tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko
6–35 kk Influenssa Kausi-influenssa (vuosittain)
4 v DTaP-IPV Kurkkumätä, jäykkäkouristus, hinkuyskä, polio
6 v MPR Tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko
6 tai 12v Vesirokko Vesirokko,cmikäli ei sairastettu
11–12 v (tytöt) HPV Kohdunkaulansyöpä
14–15 v dtap Kurkkumätä, jäykkäkouristus, hinkuyskä

AIKUISTEN rokotusohjelma

Antoväli Rokote

0, 2 ja 6 kk dT (kurkkumätä-jäykkäkouristus)

0, 2 ja 6 kk IPV (polio)

0, 2 ja 6 kk MPR (tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko)

Nämä rokotukset maksavat suomalaisille VALTAVIA summia. Voitte vaan kuvitella, jos yhden rokotteen antaminen maksaisi esimerkiksi 75€. Valitettavasti konkreettista hinnastoa ei löydy julkisesta rekisteristä, koska tämähän sotkisi Kokoomuksen tulevat sote-bisnekset.
75€ x 22 kpl tekee vaivaiset 1650€ per nuppi. No viime vuonna Suomeen tuli noin 5000 juhlapaikanhakijaa! Repäisee veronmaksajalta vain sen 7.8 miljoonaa euroa vuositasolla.

Jotta saadaan kustannukset laskettua yhteen, tulee vielä lisäosia tuotantoon.

Katso alla oleva video niin ymmärrätte enemmän miksi näin tapahtuu!
youtu.be/UiN-7XVOo3U

Lähteet:

thl.fi/fi/web/rokottaminen/eri-ryhmien-rokotukset/turvapaikkaa-hakevien-rokotukset
www.rokote.fi/lasten-rokoteopas/lasten-rokotusohjelma/
www.mehilainen.fi/rokotukset/rokotus-hinnat
thl.fi/fi/web/rokottaminen/eri-ryhmien-rokotukset/maahanmuuttajien-rokotukset

Maahanmuuttajat ja turvapaikanhakijat rasittavat terveydenhuoltoa (Osa 3)
Tässä osassa käymme läpi hammashoitoa jonka suomalaiset tarjoavat maahanmuuttajille ja turvapaikanhakijoille ilmaiseksi.
Tässä näytämme teille hieman hintahaarukkaa mitä se maksaa yhteiskunnalle, kun Agbar tulee 20 minuutin vastaanotolle johon varataan tulkki.

Nyt hyökätään osioon kolme, olemme siis rahastusketjun loppusuoralla.

Kun heille tarjotaan välitöntä hammashoitoa on kyseessä yleensä juurihoitoja ja hampaiden paikkauksia. Nehän maksavat tunnetusti p***leesti. Jokainen käyttää hammashoidon palveluita ainakin kerran vokkeilun/vierailun aikana.
Kun tehdään hammashoitaja, alla on listattu hinnastoa joilla hoidot aloitetaan.

Suututkimus 59,50–80,50 €
OPTG Röntgen 70,00–114,00 €
1 pinnan paikka 63,00–83,00€
2 pinnan paikka 111,00–141,00€
3 pinnan paikka 127,00–155,00€
Juurihoito 117,00–231,00€
Hampaanpoisto 63,00–239,00€
Puudutus 19,30–28,00€

Jokainen juhlis/mamu kun käy hammaslääkärissä niin hoito aloitetaan tutkimuksella jonka jälkeen kuvataan ja lopuksi paikataan eli käytetään laskukaaviona 59,5+70+111+19,30= 259,8€

Eli ensimmäisen käynnin hinta on vähintään 260 euroa. Entä jos kertoja tulee useampia vaikka neljä? No taas mennään lähemmäs 700 euroa riippuen reikien koosta.

Vielä näin loppuun tiedoksi, että Terveystalolla on hoitosopimus vokkien kanssa ainakin Helsingin alueella. Samaa hintahaarukkaa ovat hoidot myös julkisella puolella, jotka ovat myös ilmaisia juhliksille ja mamuille.

Lähteet:

www.terveystalo.com/fi/Palvelut/Hammaslaakari-ja-suunterveys/#Hammaspalvelut-hinnasto

Tässä näytämme teille hieman hintahaarukkaa mitä se maksaa yhteiskunnalle, kun Agbar tulee 20 minuutin vastaanotolle johon varataan tulkki.
Tulkkaus

Tulkki on maahanmuuttajille ja juhlapaikanhakijoille taattu oikeus. Tulkkaustuki on taattu sosiaali ja -terveysalalla jonka maksaa veronmaksaja.
No mitenkä se liittyy terveydenhoitoon? Siten, että kansalaisten jonotusajat tuplaantuvat kuten myös hoitohenkilökunnan työaika, mikä johtaa kustannuksien tuplaantumiseen.

Kun on varattu aika lääkärille, niin tulkki ottaa siitä oman siivunsa tuntilaskuna, joka määräytyy sopimuksen mukaisesti. Tulkkausta vaatii yleensä asiakas.
Kun aika on varattu terveysasemalle niin hoitohenkilökunta joutuu varaamaan tuplasti aikaa verrattuna kantasuomalaiseen.
No sehän tietysti maksaa ja paljon. Tässä näytämme teille hieman hintahaarukkaa mitä se maksaa yhteiskunnalle kun Agbar tulee 20 minuutin vastaanotolle johon varataan tulkki.

Tulkin palvelut 55€+ alv
Lääkärin palkka 59€ per 20 min.

Tässä myös pieni listaus tulkkauksen laskutuksesta ja ehdoista. Otettu suoraan tulkkauspalvelun sivuilta.

Paikan päälle tapahtuvan tulkkauksen hinta: 58,95 euroa + alv 24 % / tunti.
Puhelintulkkauksen hinta: 54,95 euroa + alv 24 % / tunti.
Oikeustulkkaustunnin hinta: 65,95 euroa + alv 24 % / tunti.
Käännökset 58,95 € / sivu (laskutusyksikkönä käytettävä sivu on 1560 merkkiä).
Simultaanitulkkaustilaukset, sovitaan tapauskohtaisesti tarjousten perusteella
Mikäli on kiirellinen asia, soita päivystykseen 045 3307 087
Matkakulut pääkaupunkiseudulla laskutetaan seuraavasti: 2 x julkisen kulkuneuvon kertalipun hinta + alv 24%, lähtöpaikkana Helsinki.
Käännökset 58,95 euroa + alv 24 % / käännössivu (käännössivu = 1560 merkkiä välilyönteineen). Laskutamme aina jokaiselta alkavalta sivulta 58,95 euroa + alv 24 %. Viikonloppu, ilta- sekä pyhälisät virallisen taulukon mukaan.

Esite- ja opaskäännökset tai muut julkaistavat käännökset: 58,95 euroa + alv 24 % / käännössivu

Lauantaitulkkaukset:
klo 6.00-24.00 korotus 50%

Arki-illat:
18.00-21.00 korotus 10%
21.00-07.00 korotus 20 %

Sunnuntai ja arkipyhät:
korotus 100 %.

Pikatulkkaus, samana päivänä tilattu tulkkaus:
perushinta + 4,03 € + alv 24 %

Matka-aikakorvaus:
puolet tulkkaustunnin hinnasta + alv 24 %

Tulkkaukset

Tulkkaus laskutetaan aina vähintään tilatun ajan mukaan. Paikan päälle tapahtuva tulkkaus laskutetaan tunnin jaksoissa ja etätulkkaus (puhelin ja video) puolen tunnin jaksoissa. Ylimenevältä ajalta laskutetaan paikan päällä tapahtuvassa tulkkauksessa jokainen alkava tunti ja etätulkkauksessa jokainen alkava puoli tuntia. Jos edestakainen matka tulkkauspaikalle kestää yli neljä tuntia, tilaajalta laskutetaan vähintään kolme tulkkaustuntia, vaikka todellinen tulkkausaika olisikin lyhyempi.

Tulkkitilaukset laskutetaan aina tilaajaviranomaiselta, ellei tilausvaiheessa erikseen ilmoiteta muuta laskutusosoitetta.
Käännökset

Käännöksen hinta riippuu tekstin sisältämästä erityistermistöstä, sen määrästä sekä tekstin käyttötarkoituksesta.
Matkakustannukset

Matka- ja majoittumiskustannukset laskutetaan tilaajalta todellisten kustannusten mukaan. Tilaajalta laskutetaan matka-aika sekä mahdolliset päivärahat ja kilometrikorvaukset. Päivärahojen ja kilometrikorvausten suuruus määräytyy vuosittain Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) pohjalta.
Tulkkauksen peruminen

Tulkkipalvelu laskuttaa tulkkauksen tilatun ajan mukaan myös seuraavissa tapauksissa:

Tulkkaus perutaan samana päivänä, kun sen olisi pitänyt tapahtua.
Tulkkaus perutaan tulkkauspaikalla.
Tulkkausta ei ole peruttu tulkkipalveluun vaan suoraan tulkille.
Asiakas (maahanmuuttaja tai viranomainen) ei saavu tapaamiseen. Tulkki odottaa asiakasta noin 15 minuuttia, jonka jälkeen hän voi sopia poistumisesta viranomaisen kanssa. Viranomaisen pyynnöstä tulkki odottaa koko varatun ajan.
Tulkki toteaa tulkkauspaikalla olevansa jäävi viranomaisen tilaustilanteessa antamien puutteellisten tietojen vuoksi (esim. asiakkaan nimeä ei ole ilmoitettu).

Peruutuksesta aiheutuneet matkakulut laskutetaan tilaajalta toteutuneiden kustannusten mukaan.

Tulkkaus tulee perua tulkinvälittäjälle edellisenä päivänä klo 12:00 mennessä. Muissa tapauksissa tulkkaus laskutetaan tilaajalta varatun ajan mukaisesti. Yli kaksi tuntia kestävästä tulkkauksesta, joka perutaan edellisenä päivänä, laskutetaan vähintään kaksi tuntia.
Käännöstoimeksiannon peruminen

Käännöstoimeksiannon peruuntumisesta laskutetaan, mikäli käännöstyö on aloitettu. Vähimmäislaskutus on yksi sivu tai jo käännetyn sivumäärän mukainen.
Tulkkipalvelusta johtuva peruutus

Jos tulkkipalvelun tulkki tai kouluttaja ei voi hoitaa sovittua toimeksiantoa esimerkiksi sairastumisen tai välitysprosessin epäselvyyden vuoksi, toimeksiantoa ei laskuteta tilaajalta. Tulkkipalvelusta johtuvasta käännöstoimeksiannon peruuntumisesta tai viivästymisestä sovitaan tilaajan kanssa tapauskohtaisesti erikseen. Tulkkipalvelu pidättää itsellään oikeuden kieltäytyä käännöstoimeksiannosta esimerkiksi eettisiin syihin tai käännöksen epäselvyyteen vedoten.

Kun kantasuomalaisella on lääkärin vastaanotto, maksaa se yhteiskunnalle 59€ per 20 minuuttia. Kun taas kyseessä on maahanmuuttaja tai juhlapaikanhakija hinta tuplaantuu ja lisätään myös tulkin palkka 2h ja kilsat päälle.

Eli verrannollisesti näin:

suomalainen 59€
ulkomaalainen 59+59+58+58=234€ per käynti vähintään.

No onneksi Suomessa riittää jakovaraa! Muistakaa seuraavalla kerralla kun varaatte aikaa lääkäriltä, että miksi se kestää niin p***een kauan saada se aika.

Viimeisessä osassa kokoamme kasaan tämän kokonaishinnan juhlapaikanhakijoille ja maahanmuuttajille.

Lähteet:
www.terveystalo.com/fi/Palvelut/Hinnasto/
espoontulkkipalvelu.weebly.com/hinnasto.html
www.lstulkkipalvelu.fi/tulkkipalvelut/hinnasto

Näin maahanmuuttajat ja turvapaikanhakijat tuhosivat suomalaisen terveydenhuollon!
Järisyttävän juttusarjan viimeinen osa – lue ja kauhistu!

Suomalainen terveydenhuoltojärjestelmä on ollut poliitikkojen hampaissa kulujen takia jo useamman vuoden ajan ja poliitiikassa oikea kuuma peruna.
otimme selvää, ketkä oikein sitä yhteistä hyvää sieltä sitten rohmuavat. Kuluja selvitellessä kävi äkkiä hyvin selväksi, että suurimmiksi soten tuhoajiksi voidaan suoraan yhdistää Suomen rajat auki -politiikka ja järjetön tukien jako maahanmuuttajille.

Osassa 4 alustavasti perehdyimme kulurakenteeseen, jossa laskimme vastaanotetun juhlapaikanhakijan/maahanmuuttajan hinnan, ennenkuin yksilö on valmis ”kotiutettavaksi” suomalaiseen järjestelmään.

Henkilön terveyden kohennukselle tuli hintaa suomalaisille vain 3265€

Rokotukset (1650€)
Tuberkuloositestaus (1300€)
Hammashoito vähintään 260€
Tulkki vähintään 55€ kerta

Viimeisen vuosien kulut vuosittain 2008 lähtien

(määrät laskettu 3265€ x vuosimäärä)

2008 -4035 hakijaa 13 174 275€
2009 -5988 hakijaa 19 550 820€
2010 -4018 hakijaa 13 118 770€
2011 -3088 hakijaa 10 082 320€
2012 -3129 hakijaa 10 216 185€
2013 -3238 hakijaa 10 572 070€
2014 -3651 hakijaa 11 920 515€
2015 -32 476 hakijaa 106 034 140€
2016 -5651 hakijaa 18 450 515€
2017 -5059 hakijaa 16 517 635€

Kun kaikki lasketaan yhteen, niin viimeisen kymmenen vuoden aikana on Suomen 1 puolue järjestelmä polttanut kansalaisten rahoja vaivaiset 300 miljoonaa euroa.

Että ei rasismikorttia vedettäisi, niin todettakoon, että kaikki laskut on laskettu vähimmillä kertoimilla. Jos laskettaisiin verollisilla ja korkeimmalla kertoimella, olisi summa rapeat yli miljardin euron.

Jos haluat lisää v***tua, niin rusinana pullassa: Vastaanottokeskusten kulut vuosittain. Käytetään kertoimena keskiarvoa, joka on 16000€ (44€/päivä) per aikuinen. Lapsi on 2 kertoinen.

Jotta ei taas syytellä, niin mennään vain aikuishinnalla.

Alla vuodet ja hinnat:

2008 -4035 hakijaa 64 560 000€
2009 -5988 hakijaa 95 808 000€
2010 -4018 hakijaa 64 288 000€
2011 -3088 hakijaa 49 408 000€
2012 -3129 hakijaa 50 064 000€
2013 -3239 hakijaa 51 824 000€
2014 -3651 hakijaa 58 416 000€
2015 -32 467 hakijaa 519 472 000€
2016 -5651 hakijaa 90 416 000€
2017 -5059 hakijaa 80 944 000€

Vastaanottokeskusten kulut ovat olleet viimeisen kymmenen vuoden aikana aivan järjettömiä!!!

Kaikkien turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten tervdeydenhuollon kulut 2008 vuodesta 2020 ovat olleet 13,5 miljardia euroa eli yhdessä vuodessa 1,125 MILJARDIA EUROA! Ja oletettava vain, että yksi hakemus per ihminen!!! + Terveydenhoitokulut 300 miljoonaa euroa.
Ei sisällä säätiö ja veikkausrahoja eikä myöskään kotouttamistoimirahoja.

Lähteet:
web.archive.org/web/20130720170446/http://www.migri.fi/download/16707_Tp-hakijat_vuosi_2008.pdf
web.archive.org/web/20130203135703/http://migri.fi/download/16705_Tp-hakijat_2009.pdf
web.archive.org/web/20130203140021/http://migri.fi/download/16709_Tp-hakijat_vuosi_2010.pdf
web.archive.org/web/20130720171320/http://www.migri.fi/download/31491_Tp-hakijat_vuosi_2011.pdf
web.archive.org/web/20130720170552/http://migri.fi/download/39437_Tp-hakijat_tammi_joulukuu_2012.pdf
web.archive.org/web/20160816183539/http://www.migri.fi/download/50498_Tp-hakijat_tammi_2014.pdf
web.archive.org/web/20160207142352/http://www.migri.fi:80/download/64990_Tp-hakijat_2015.pdf
web.archive.org/web/20170114142932/http://www.migri.fi/download/65764_tp-hakijat_2016.pdf
emn.fi/files/981/EMN_Maahanmuuton_tunnusluvut_2013_final.pdf
migri.fi/artikkeli/-/asset_publisher/vuoden-2017-tilastot-turvapaikanhakijoita-selvasti-edellisvuosia-vahemman-ensimmaisen-hakemuksen-jatti-reilut-2-100-hakijaa
www.is.fi/kotimaa/art-2000001007892.html

Lähes puolet Suomessa olevista turvapaikanhakijoista ja pakolaisista kantaa antibiooteille vastustuskykyisiä superbakteereja!
Pahinta tässä kaikessa on se, että tämä hulluus rahoitetaan suomalaisten työssäkäyvien verovaroilla!

Lähes puolet Helsingin yliopistollisessa sairaalassa hoidetuista turvapaikanhakijoista ja pakolaisista kantaa antibiooteille vastustuskykyisiä superbakteereja, kertoo professori Anu Kanteleen johdolla tehty tutkimus. Suurin osa tutkimukseen osallistuneista matuista oli peräisin Irakista, Somaliasta, Syyriasta ja Afganistanista.

Yleisimmin matuista löydettiin ESBL-bakteereja, tai ihon MRSA-bakteereja. Antibiooteille vastustuskykyisiä bakteereja pidetään suurena terveysuhkana ihmisille, ja niiden määrä lisääntyy nopeasti, erityisesti alueilla, joilla hygienia on huonoa. Useimmat Suomeen tulevat matut ovat kotoisin maista, joissa antibiooteille vastustuskykyisiä bakteereja kantaa suurempi osuus väestöstä, kuin mitä Suomessa.

Huoli antibiooteille vastustuskykyisten bakteerien leviämisestä on suuri ja ne tappavat vuosittain Euroopassa jopa noin 33 000 ihmistä. Suomessa tilanne on vielä toistaiseksi hyvä, johtuen seurannasta ja torjunnasta. Suurin vaara antibiooteille vastustuskykyisten bakteerien leviämiselle on hoitolaitoksissa, joissa bakteerien leviämisen ehkäisy on avainasemassa.

Sopii tietysti kysyä, että kuinka nopeasti antibiooteille vastustuskykyiset bakteerit alkavat levitä Suomessa, jos sairaaloissamme hoidetaan matuja, joista lähes puolet kantavat näitä superbakteereja. Pahinta tässä kaikessa on se, että tämä hulluus rahoitetaan suomalaisten työssäkäyvien verovaroilla!

Antibioottiresistanssin lisääntymisen syinä pidetään lisääntynyttä matkustamista, huonoa hygieniaa ja antibioottien turhaa käyttöä, joka lienee yleistä matujen kotimaissa. Tuontikoirat voivat kantaa samoja ESBL-bakteereja, kuin matut ja osa koirien kantamista bakteereista voi tarttua myös ihmiseen. Tutkijoiden mukaan ulkomailta tuotavat koirat voivat lisätä antibioottiresistenssiä. Sopii kysyä, miksi ulkomailta voi sitten tuota näitä samoja bakteereja kantavia matuja, joita hoidetaan samoissa sairaaloissa kuin suomalaisia?

Lähteet:
www.lappeenrannanuutiset.fi/artikkeli/723464-turvapaikanhakijoiden-superbakteereihin-eivat-antibiootit-pure-ei-voi-pitaa

www.ksml.fi/kotimaa/Antibiooteille-vastustuskykyiset-bakteerit-tappavat-aiempaa-enemm%C3%A4n-Euroopassa/1283018

seura.fi/asiat/ajankohtaista/antibioottiresistenssi-on-todellinen-terveysuhka-suomessa/

Turvapaikanhakijat ja pakolaiset tuovat tarttuvia tuliaisia: denguekuumetta, lepraa, tuberkuloosia
Saksalaisraportti kertoo synkkää tarinaa tappavien tautien uudelleen tulosta Saksaan.

Pohjois-saksalainen seurakunta päätti antaa perusteettomasti turvapaikkaa hakeneelle jemeniläismiehelle piilopaikan, jotta tätä ei käännytettäisi maasta. Piilottelun tuloksena jemeniläismiehen pelätään tartuttaneen yli 50 saksalaislapseen erittäin tarttuvan tuberkuloosin variantin.

Jemeniläismies, jota piiloteltiin Bünsdorfin kirkossa tammi-toukokuun välisenä aikana tänä vuonna oli säännöllisessä kosketuksissa pieniin lapsiin, jotka olivat päivähoidossa samassa rakennuksessa.

Tuberkuloosi on vain yksi niistä taudeista, jotka ovat saapuneet uudelleen Saksaan matutulvan tuomina.

Kun laittomien maahantulijoiden aiheuttama kriisi lokakuussa 2015 oli pahimmillaan, Regensburgin yliopistollisen sairaalan ylilääkäri Michael Melter kertoi, että hänen sairaalaansa saapui maahanmuuttajia, joilla on sellaisia sairauksia, joita tuskin koskaan on nähty Saksassa.

”Joitakin näistä sairauksista en ole nähnyt 20 tai 25 vuoteen ja moni minun nuoremmista kollegoistani ei ole itse asiassa nähnyt niitä koskaan.”

Saksan liittovaltion alaisuudessa toimivan Robert Koch -instituutin (RKI) heinäkuussa 2017 julkaistusta infektiotautiraportista selviää yli 50 tartuntataudin tila Saksassa vuoden 2016 aikana.

Raportti osoittaa useiden tartuntatautien riskin ja esiintyvyyden lisääntyneen Saksassa vuodesta 2015, jolloin Saksaan saapui ennen näkemätön määrä laittomia maahantulijoita.

Sairauksien luettelo on kuin Sliippareiden muinaisesta laulusta: Giardaasi on, tuberkkeli on, hinkuyskä on, kuppa on… voi mahoton!

Muun muassa sidekalvontulehdusta, botulismia, vesirokkoa, koleraa, kryptosporidioosia, denguekuumetta, ekinokokkoosia, E. colia, giardiaasia, hantavirusta, hepatiittia, verenvuotokuumetta, HIViä / AIDSia, lepraa, malariaa, tuhkarokkoa, aivokalvontulehdusta, sikotautia, pikkulavantautia, vihurirokkoa, punatautia, kuppaa, toksoplasmoosia, trikinoosia, tuberkuloosia, jänisruttoa, pilkkukuumetta ja hinkuyskää esiintyy yhä laajemmin Saksassa.

Raportin mukaan esimerkiksi hepatiitti B:n esiintyvyys on kasvanut 300 % viimeisen kolmen vuoden aikana. Ilmoitettujen tapausten määrä Saksassa vuonna 2016 oli 3006, kun se vuonna 2014 oli 755 tapausta. Suurimman osan tapauksista sanotaan liittyneen rokottamattomiin afganistanilaisiin, irakilaisiin ja syyrialaisiin maahantulijoihin.

Tuhkarokon esiintyvyys räjähti yli 450 % vuosien 2014 ja 2015 välillä. Samaan aikaan myös vesirokko-, aivokalvontulehdus-, sikotauti-, vihurirokko- ja hinkuyskätapausten määrä on noussut.

Matujen osuus uusista HIV/AIDS -tapauksista on ollut vähintään 40 % vuodesta 2015 lähtien.

Raportoitujen tuberkuloositapausten määrä oli 5915 vuonna 2016, kun se vuonna 2014 oli 4488 tapausta. Kasvua on yli 30 %.

Jotkut lääkärit ovat kuitenkin sitä mieltä, että todellinen tuberkuloositapausten määrä on paljon suurempi. He ovat syyttäneet RKI:ta todellisen tilanteen vähättelystä, jolla pyritään siihen, että haittamaahanmuuton vastustajat eivät saisi vettä myllyihinsä.

Maahantulijoiden tuomiin tartuntatauteihin liittyviä ongelmia on havaittu myös Suomessa.

THL tunnustaa: Laittomien maahantulijoiden tuberkuloosi-, HIV-, hepatiitti- ja kuppatapauksia jää havaitsematta

Jopa kolmannes turvapaikanhakijoista alueellisesti ei ole saanut rokotuksia. Kuppaa ja muita tarttuvia tauteja jää havaitsematta.

Potilaanlaakarilehti.fi kertoo, että turvapaikanhakijoiden terveystarkastukset ja rokotukset eivät toteudu kaikkialla Suomessa THL:n ohjeistuksen mukaan.

Turvapaikanhakijoiden terveyshuollon asiantuntijalääkäri Karolina Tuomisto THL:stä kertoo:

”Joissain kunnissa turvapaikanhakijalapsia ei ole suostuttu hoitamaan lastenneuvolassa tai kouluterveydenhuollossa.”

Puutteita on niin lasten kuin aikuisten terveyspalveluissa. Etelä-Suomen ja Lapin aluehallintovirastojen alueilla yli 30 prosenttia turvapaikanhakijoista ei ole saanut tarvittavia rokotuksia. Muualla Suomessa rokotukset puuttuvat joka kymmenenneltä.

Alkuhaastatteluja ja niiden pohjalta tehtäviä seulontakokeita on jäänyt tekemättä muuta maata enemmän Etelä-Suomessa ja Lapissa.

Tuomisto kertoo:

”Näillä kahdella alueella puolet suunnitelluista laboratoriokokeista on tekemättä. Erot eivät selity pelkästään turvapaikanhakijoiden määrillä eivät­kä yksityisten palveluntarjoajien kapasiteetin erolla.”

Tuomisto muistuttaa, että mikäli seulontakokeita ei tehdä, keuhkotuberkuloosi-, HIV-, hepatiitti B- ja kuppatapauksia voi jäädä havaitsematta.

Turvapaikanhakijoiden terveyspalveluista on olemassa valtakunnalliset ohjeet. Joillain alueilla on kuitenkin käytössä paikallisia ohjeita, jotka ovat ristiriidassa THL:n ja STM:n ohjeistuksen kanssa.

Lähde: potilaanlaakarilehti.fi

Lue myös.

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish this site what many people (+100) are sending to me without reading content.

1 Comment

  1. Ihmisrotu on kaikesta päätellen saavuttanut kulminaatiopisteensä ja taantuminen on jo alkanut..lasketellaan lukujen valossa jo alamäkeä. Avaruudenvalloistukset voi unohtaa, koska uusi uljas negridirotu ei muuta kuin oleilee ja syö. Jatkossa alkaa kova karsinta.

Comments are closed.