COVID-19 jyllää: kansanpetturipoliitikoilla on prioriteetti ongelma

COVID-19 jyllää: kansanpetturipoliitikoilla on prioriteetti ongelma

Koronaviruksen aiheuttama COVID-19 -tartuntatautiepidemia tekee tuhoaan maailmalla, kuten myös Suomessa, jossa kuitenkaan turvallisuutta edistäviin toimenpiteisiin ei ole ajoissa ryhdytty. Suomessa ei ole katsottu mahdolliseksi rajojen sulkemista, vaikka sen ovat toteuttaneet esimerkiksi Tanska ja Puola. Norjassa hallituksensa päätöksellä ovat koulut ja päiväkodit suljetut, jotka toimenpiteet eivät edes vaadi valmiuslain käyttöönottoa.

Virallinen Suomi on vitkastellut turvallisuutta edistävissä toimissa

Kiinassa käynnistyi alkuvuonna uuden koronaviruksen aiheuttama COVID-19 -tartuntatautiepidemia. ja Maailman terveysjärjestö WHOjulkaisi koronavirusepidemian pandemiaksi 11.3.2020. Näistä seikoista huolimatta Suomen hallituksen ja kyseisistä asioista vastaavien viranomaisten päätökset, eivät huomioineet kansalaisten turvallisuuden asettamista etusijalle riittävän aikaisin ja tarvittavin toimenpitein. Näitä turvallisuutta edistäviä toimenpiteitä olisivat olleet esimerkiksi seuraavat: asettamalla karanteeneja, rajoittamalla kokoontumisia, matkailua, turhaa liikkumista ja jopa rajojen sulkemista Tällaista välinpitämättömyyttä yleisestä turvallisuudesta on havaittavissa muissakin Euroopan Unionin maissa.

Kuitenkin Tanskan pääministeri Mette Frederiksen ilmoitti, että Tanskan raja suljetaan lauantaina (viikko 11) puoliltapäivin paikallista aikaa väliaikaisesti. Tanskalaisten maahan tulemista ei estetä, mutta ulkomaalaisilta vaaditaan todiste tulosyystä. Mikäli todisteita ei ole esittää, maahantulo kielletään. Tanskan toimenpiteen jatkuvan pääsiäiseen asti. Myös Puola sulkee rajansa keskiyöllä lauantain ja sunnuntain välisenä aikana. Norja, joka ei ole EU:n jäsen maa, on hallituksensa päätöksellä ilmoittanut sulkevansa koulut ja päiväkodit koronavirusepidemian takia. Helsingin kaupungin pormestari Jan Vapaavuoripitää Norjan hallituksen päätöksiä yliampuvina. Vapaavuoren mukaan koronavirusepidemia ei ole niin suuri uhka, joka edellyttäisi Norjan kaltaisia operaatioita.

Suomessa pääministeri Sanna Marinilmoitti kolme vuorokautta sitten, että Suomi ei voisi enää pysäyttää koronaviruksen etenemistä edes rajuilla toimilla. Oppositiossa oltiin asiasta eri mieltä. Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon mukaan valmiuslaista pitäisi päättää välittömästi.

Neljä viidestä. Hallituksen ministeriryhmien johtajat.
Neljä viidestä. Hallituksen ministeriryhmien johtajat.

Kansanedustaja Arja Juvonen (ps) kysyi hallituksen kantaa toimenpiteissä koronavirusepidemian leviämistä vastaan:

”Arvoisa hallitus, oletteko valmiit tiukkoihin toimenpiteisiin, jopa valmiuslain käyttöönottoon, kansalaisten suojelemiseksi? Annatteko suosituksen kunnille sulkea koulut”, Juvonen kysyi.

Sanna Marinin(sd) mukaan tilanne Suomessa ei vielä vaatinut mainittuja toimenpiteitä.

Ylen LIVE Suomi ohjelmassa Marinin mukaan Suomessa tautitilanne ei edellytä päiväkotien ja koulujen sulkemista. Tulee huomata, että valmiuslaki ei ole ehtona näiden sulkemiselle, vaan päiväkodit ja koulut voidaan sulkea aluehallinnon päätöksellä.

Valmiuslain käyttöönottoa valmistellaan

Viimeisempien uutisointien mukaan valmiuslain käyttöön ottamisen valmistelu on vihdoin aloitettu. ”Valmiuslaki ei ole maanantaina hallituksen käsittelyssä. Varaudumme kuitenkin kaikkeen”, Sanna Marin sanoo. Hallitus linjaa lisäksi maanantaina päiväkotien ja koulujen tilanteesta.

Rajoituksia pitäisi toteuttaa

Tunnettu lääketieteen tiedejulkaisu Lancet arvioi, että viruksen leviämisen estämiseksi tehdään liian vähän. ”On todellinen vaara, että maat ovat tehneet liian vähän ja liian myöhään, jotta epidemia voitaisiin estää”, toteaa julkaisu.

Rajoituksia, jotka luovat muiden muassa etäisyyttä ihmisten välille täytyy vain toteuttaa, vaikka ne toisivat väliaikaista epämukavuutta elämään. Koronan torjuminen on myös Suomessa kuten vuotavan katon korjaus, mitä ei tarvitse poudalla korjata, ja sateella sitä ei viitsitä kunnostaa.

Suomen hallituksella ja sisäministeriöllä prioriteetti ongelma

Kuten yllä jo mainittiin Tanska ja Puola pystyivät sulkemaan rajansa, mutta Suomessa asia on toisin: ”Suomen ja muun EU:n sisärajat ylittävää liikennettä ei säännönmukaisesti valvota. Rajavalvonnan tilapäinen palauttaminen EU:n sisärajoille ei ole mahdollista kansanterveyden vaarantumisen perusteella”, sisäministeriö toteaa tiedotteessaan.

Suomen hallituksen ja sisäministeriön ensisijaiset prioriteetit ovat:

Turvata väestönsiirtojen mahdollisuus koronavirusepidemiasta piittaamatta. Kun Suomeen vuonna 2015 tuli yli 30 000 turvapaikanhakijaa, vihreät kannattivat avointa linjaa sekä toivottivat hakijat tervetulleiksi.

Mikäli nuo tapahtumat nyt toistuisivat, Suomi ottaisi Ohisalon mukaan ”turvapaikanhakijat” vastaan sekä käsittelisi kaikki hakemukset. Sellaista tilannetta, jossa Suomi rajoittaisi tulijoiden vastaanottoa Ohisalo ei pidä mahdollisena.

Taata, että Israelin ja Yhdysvaltojen liittolaiset ovat kykeneviä jatkossakin valtioterrorismiin Lähi-idässä. Valtioneuvosto myönsi kokouksessaan 12.3.2020 Sisu Akselit Oy:lle ja Katsa Oy:lleasevientiluvan Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin. Tuotteiden vastaanottaja on esimerkiksi panssaroituja ajoneuvoja valmistava LLC Calidus, joka päätöksen mukaan käyttää tuotteita omassa tuotannossa.

Äänin 16 – 1 tehty päätös on yhteensopimaton aikaisemman päätöksen kanssa, sillä Suomi ilmoitti jo vuonna 2018 ettei Saudi-Arabiaan tai Arabiemiraatteihin myönnetä uusia asevientilupiaJemenin konfliktin takia. Arabiemiraatit on yksi osapuoli Jemenin sodassa, joka YK:n arvioiden mukaan on yksi maailman mittavimmista humanitaarisista katastrofeista.

Ylläpitää mahdollisimman kiihkeää ilmastopolitiikkaa: Suomi sekä yksitoista muuta EU-jäsenmaata vaativat tiistaina komissiota (siirryt toiseen palveluun) kiristämään ripeästi vuoden 2030 tavoitetta. Niiden mukaan EU:n on päästävä uudesta tavoitteesta sopuun ja näytettävä näin esimerkkiä muille maailman maille ennen YK:n seuraavaa huipputärkeää ilmastokokousta marraskuussa Glasgow’ssa.

Pysäyttää kaikki avustukset sellaisilta kulttuurimuodoilta, joiden perinteisenä tehtävänä on herättää ja voimistaa kansallista tietoutta sekä ajattelutapaa, kuten myös edistää suomalaista, erityisesti suomenkielistä kulttuuria. Esimerkiksi Sanna Marinin hallitus eväsi kaikki valtionavustukset Suomalaisuuden liitolta, joka oli perustettu vuonna 1906.

Tuotiinko koronavirus Yhdysvalloista Kiinaan?

Tässä artikkelissa emme arvioi sitä, mistä COVID-19 koronavirus on ilmestynyt Kiinaan? Kantaa ottamatta voidaan kuitenkin huomauttaa, että Reutersin uutisoimana Kiinan ulkoministeriön tiedottaja Zhao Lijiang ilmoitti suorasanaisessa lausunnossaan hiljattain virallisella twitter-tilillään, että mahdollisesti Yhdysvaltojen asevoimat olisivat tuoneet COVID-19 tartuntatautiepidemian Kiinan Wuhanin suurkaupunkiin.

Yhdysvaltojen sisä- ja ulkopolitiikkaan vaikuttavat painostavasti Israel, Israel-lobby ja juutalaiseliitin yksityiset rahoituslaitokset, jotka tulevat hyötymään k-viruksen vaikutuksesta globaaliin talouskriisiin, ja sitä kautta maailmantaloudenlamaantumiseen.

amerikkalaiset sotilasurheilijat
Amerikkalaisia sotilashenkilöitä Kiinan
Wuhanin kaupungissa.

Myös Larry Romanoff kirjoittaa tieteellisessä analyysissään, että koronavirus olisi valmistettu Yhdysvalloissa ”Made in America”. Global Research -julkaisun mukaan amerikkalaiset sotilasurheilijat veivät koronaviruksen Kiinaan. Siten USA:n varteenotettava taloudellinen vastustaja olisi haluttu laittaa polvilleen.

Olipa tämä koronavirusepidemian alkusyy mikä tahansa, se vaatii valmiuslain käyttöönottamisen tartuntojen estämiseksi. Negatiivisena puolena poikkeuslaissa on kaiken muun harmin lisäksi se, että sisäministeriön, ja yleensä virallisen Suomen hegemoniasuhde kansalaisiin nähden kasvaa, joten tätä valtasuhdetta poliittinen koneisto pystyy käyttämään hyödykseen. Esimerkiksi sosiaalinen media ja Internet voidaan sulkea määräajaksi sekä yleensä kansalaisten valvonta kiristyy

www.magneettimedia.com/covid-19-jyllaa-kansanpetturipoliitikoilla-prioriteetti-ongelma/

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish this site what many people (+100) are sending to me without reading content.