Infektiolääkäri kertoo miten suojatua koronaa vastaan.

Infektiolääkäri kertoo miten suojatua koronaa vastaan.
Infektiolääkäri kertoo miten suojatua koronaa vastaan.

Infektiolääkäri suosittelee kaikkia suomalaisia välttämään kaikkia julkisia paikkoja ja olematta koskematta missään julkisissa paikoissa mihinkään ilman nitriilikäsineitä. Ruokaa ja elintarvikkeita ja muita päivittäin tarvittavia tarvikkeita kannattaa ostaa useiksi viikoiksi, jotta ei tarvitse käydä kaupassa. Ne, jotka pystyvät parhaiten eristäytymään selviytyvät parhaiten ja ihmisten kannattaa tosiaan linnoittautua mökeille. Säännöllinen käsienpesu. Suositus olisi olla 1-3 kuukauden elintarvikkeet ja muut säännöllisesti tarvittavat tuotteet ja tarvikkeet. Mitä paremmin pystyy vähentämään julkisissa paikoissa olemista ja vähentämään aikaa niissä sitä paremmin on suojassa koronalta. Jos on pakko käydä julkisissa paikoissa pitää käyttää ehdottomasti FFP3 tai FFP2 tai N95 puolimaskeja/hengityssuojaimia ja siihen suojalasit ja käteen nitriilikäsineet. “Olkaa rohkeita ja näyttäkää hyvää esimerkkiä muille ja laittakaa ne naamarit päähän ja hanskat käteen ja lasit päähän, ennen kuin menette julkisiin paikkoihin, joissa on tai on ollut ihmisiä, kertoo infektiolääkäri.

Infektiolääkäri suosittelee boostaamaan elimistön vastustuskykyä syömällä runsaasti, joka päivä 1000mg c-vitamiinia, 5000-10000 iu d-vitamiinia, 50-60mg sinkkiä. Ketkä kuuluvat riskiryhmään. Kaikki tupakoitsijat ja entiset tupakoitsijat, ikä yli 50 vuotta, huumeiden käyttäjät, alkoholistit, ylipainoiset, sekä kaikki joilla on joku sairaus diabetes, korkea verenpaine, kolesteroli, astma tai joku muu sairaus. Korona vahingoittaa pysyvästi keuhkoja eli se jättää pysyvän vahingon (pienentyneen keuhkojen tilavuuden) kaikkiin sairastaneisiin. Näin yksinkertaisilla toimenpiteillä, jokainen voi omalta osaltaan estää ja vähentää koronan leviämistä ja suojata itsensä tartunnoilta.

Kuolleita tulee olemaan Suomessa 50 000 – 300 000 ja tartunnan saaneita 3-4 miljoonaa. Hallitus ja THL ovat tietoisesti valinneet sen linjan, että tartunnan saaneiden, tehohoidossa ja kuolleiden määrä ilmoitetaan moninkertaisesti (10-100x) todellisuutta pienemmäksi. Tartunnan saaneita on Suomessa useita kymmeniä tuhansia, tehohoidossa useita satoja ja kymmeniä kuolleita. Määrät tulevat kasvamaan moninkertaisiksi lähiaikoina. Syy miksi tämä salataan kansalta on se, että pyritään välttämään massapaniikki. Siksi hallitus, valtamedia ja THL tietoisesti vähättelee ja valehtelee jatkuvasti. Tämä on kuitenkin väärä tapa ja sen takia ihmisiä tulee kuolemaan paljon normaalia enemmän ja tartunta leviää useampaan ihmiseen.

Korona tulee kestämään 1-2 vuotta vähintään. Sinä aikana suurin osa pk-yrityksistä on mennyt konkurssiin ja Suomeen on tullut useita satojatuhansia työttömiä lisää. Tulee lama, joka on pahempi mitä ikinä on ollut Suomessa. Siksi on suositeltavaa, jokaisen pyrkiä maksamaan kaikki laskut ja velkansa pois ja myydä tarpeeton omaisuus ja maksaa velka pois. Rahat kannattaa nostaa pois pankeista, vasta sitten kun kaikki laskut on maksettu, koska hallitus yhdessä pankkien kanssa pyrkii jäädyttämään suomalaisten pankkitilit ja rajoittamaan tai estämään rahojen nostamisen pankeista.

Pankit tulevat käyttämään asiakkaidensa pankkitileillä olevat varat omien valtavien tappioidensa kattamiseen mitä lama tuo tullessaan. Pankeissa on talletussuoja vain 100 000 euroon asti. Eli niillä ihmisillä, jotka haluavat säilyttää rahat pankeissa. Pankit eivät suojaa, kun 100 000 euroon asti. Jokainen euro joka ylittää 100 000 euroa pankki voi ottaa laman sattuessa itselleen ja kattaa sillä laillisesti omia tappioitaan. Mutta ison laman hetkellä pankit voivat ottaa asiakkaidensa kaikki rahat itselleen laillisesti ja käyttää niitä omien tappioidensa kuluihin. Pankit eivät tule maksamaan asiakkailta ottamiaan rahojaan koskaan takaisin. Kuten jokainen tietää pankit pelastetaan aina veronmaksajien rahoilla, aivan kuten 90-luvullakin tehtiin ja on aina maailmassa tehty. Nostamalla tilit tyhjiksi varmistat sen, että pankkeja ei pelasteta sinun rahoillasi. Laskut voi maksaa käteisellä r-kioskeissa tai pankeissa. Tai tallettaa tilillesi s-kaupoissa sen verran aina rahaa, että voit maksaa kaikki kuukauden laskut.

Jos haluat muuttaa varasi virtuaalivaluuttaan niin silloin parhaimmat vaihtoehdot ovat Monero XMR, litecoin, etherium, bitcoin. Näistä vain monero XMR on sellainen virtuaalivaluutta, jota kukaan ei pysty jäljittämään mitenkään. Ison laman sattuessa pankit voivat yhdessä hallituksen kanssa saada takaisin vain sellaisia virtuaalivaluuttoja, jotka voidaan jäljittää. Isoissa lamoissa tosin ei kulta, eikä hopea, eikä virtuaalivaluutat auta. Silloin käteinen on kuningas, jolla voi ostella mitä vain. Paitsi silloin jos lama on niin valtava, että koko yhteiskunta romahtaa. Silloin riittävät ruoka, vesi, lämmin asunto ovat ne, jotka pitävät ihmiset hengissä.

Mm. Kiinassa suositus on käyttää naamaria, jos henkilö liikkuu kohteissa joihin mahdollisesti saapuu ihmisiä tartunta-alueilta.

Yksinkertaisimpia naamareita voit ostaa mistä tahansa, mutta ne on tarkoitettu suojaamaan keuhkoja pölyltä. Niiden suodatuskyky ei riitä pienimpiin hiukkasiin, eivätkä ne ole täysin ilmatiiviitä.

Terveydenhuollon ammattilaiset käyttävät N95-hengityssuojaimia. Ne suodattavat vähintään 95% ilmassa olevista hiukkasista, kun niitä käytetään huolellisesti. FFP3 puolinaamari suodattaa 99%. FFP2 puolinaamari suodattaa 97%. Terveystyöntekijöillä on koulutus naamareiden oikeassa käytössä. 100%:sta suojaa ei siis käytännössä ole.

Jos olet tilanteessa, jossa epäilet altistuneesi tartunnalle, toimi näin:

  • Pese kädet saippualla ja vedellä vähintään 20 sekunnin ajan.
  • Vältä koskettamasta päätäsi pesemättömillä käsillä.
  • Vältä läheistä kosketusta sairaiden ihmisten kanssa.
  • Pysy kotona, jos sinulla on oireita.
  • Yskiessäsi tai aivastaessasi peitä hengitysteiden alue jollakin kudoksella, ja hävitä kudos huolellisesti.
  • Peseydy usein.
  • Desinfioi usein niitä pintoja asunnossasi, joita koskettelet paljain käsin.
  • Jos epäilet altistuneesi 2019-nCoV: lle, ota yhteyttä lääkäriltäsi heti.

Kun tämä virus tulee Suomeen parin kuukauden päästä niin on hyvä olla:

– muovitettuja paperihaalareita, jotta pisarat eivät joudu vaatteille tai sitäkautta iholle
– nitriilikäsineet, sillä ne ehkäisevät nesteen kulkeutumisen käsineestä ihon pinnalle
– silmäsuojat (suojalasit), koska silmät ovat herimpiä limakalvojamme ja siihen puolimaski FFP3
– hengityssuojia suodattimilla, joissa koko maski, koska ne estävät pisaroiden kulkeutumisen hengitystiehyeisiin. Yksinkertaiset eivät ole riittävät pitää olla vähintään FFP3. Tai sitten puolimaski FFP3, jos ei ole saatavilla käy FFP2.
– Ruokaa riittävästi vähintään viikon ruoka, jotta ei tarvitse käydä julkisissa paikoissa, joissa on suuri tartuntavaara esim kaupat.
-Kuivamuonaa useiksi kuukausiksi.
-Käsienpesuainetta vähintään 3-4 litran purkeissa useita.
-Käsidesi
– WC-paperia runsaasti 24 rullan säkkejä, talouspaperia 16 rullan säkkejä useita.

Mitä sitten pitää tehdä kun tilanne on päällä.

– Välttää sellaisia julkisia paikkoja jossa on paljon ihmisiä tai käy paljon ihmisiä koulut, kaupat, työpaikka, kirjasto, bussi, metro, taksi…
-Välttää koskemasta julkisissa tiloissa, joissa käy paljon ihmisiä mihinkään pinnoille ilman nitriilikäsineitä.
-Käyttää kokomaski suojaa käsineillä aina kun on pakko käydä paikoissa joissa käy paljon ihmisiä esim. kaupat.
– Käyttää puolimaskia FFP3 jossa suojalasit jos FFP3 ei ole saatavilla käy FFP2.
-Säännöllinen käsienpesu.

Alkamalla valmistautumaan heti pystyy välttämään tartunnan ja jopa kuoleman. Tilanteen pahentuessa kauppojen hyllyt ovat tyhjiä ja sieltä ei saa ruokaa, käsienpesuainetta, hengityssuojia, nitriilikäsineitä.

Yllä mainitut kannattaa hakea heti lähimmästä kärkkäiseltä tai tilata netistä. www.karkkainen.com/verkkokauppa/

Näitä tarvikkeita löytyy vielä kauppojen hyllyiltä, mutta ei välttämättä enää parin kuukauden kuluttua. On siis hyvä varustautua jollakin tasolla sillä tämä virus tulee olemaan Suomessakin epidemia. Kyse ei ole siitä tuleeko siitä epidemia, vaan koska. Kaupungeissa tämä virus leviää nopeimmin. Jolloin haja-asutusalueella ihmiset ovat paremmassa turvassa. On siis syytä katsoa että kesämökkikin on siinä kunnossa että sinne pääsee pikaisesti mikäli tarvetta ilmenee. Ja muutenkin, on syytä katsoa hieman kuivamuonaa sekä vessapaperia kaappeihin. Hammastahnoista tai shampppoista puhumattakaan. Sillä kun epidemia puhkeaa, koko yhteiskunta pysähtyy pariksi kuukaudeksi. Se tarkoittaa että kauppojen hyllyt tyhjenevät parissa päivässä. Ja sitten vaan odotellaan…

Lue myös:

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish this site what many people (+100) are sending to me without reading content.