Korona-Virus: Paraneeko Tauti Vasta Kun Potilas Kuolee?

Martin Armstrong tuotti The Forecaster elokuvan. -- swprs.org

Tauti parani,
mutta potilas kuoli.

Martin Armstrongin kirje Donald Trumpille

Maailman johtava pankeista riippumaton talousanalyytikko Martin Armstrong lähetti kirjeen presidentille, jotta korona-viruksen hoidossa “potilasta ei tapettaisi taudin parantamiseksi”.

Presidentti Donald Trump

Valkoinen talo
1600 Pennsylvania Ave, NW
Washington, DC 20500

19. maaliskuuta 2020

Arvoisa Herra Presidentti

Talousanalyytikkona / neuvonantajana ja arvopaperikauppiaana, jolla on tunnetusti parhaat pitkäaikaiset meriitit. Aikaisemmat presidentit, maailman johtajat ja keskuspankit eri puolilla maailmaa ovat kutsuneet minut avuksi eri kriiseihin jo vuodesta 1985 lähtien. Olin erityisneuvonantajana vuoden 1987 kriisissä. Olin ehkä ensimmäinen Amerikkalainen analyytikko, jonka Kiinan keskuspankki kutsui avuksi ja lensin Pekingiin vuoden 1997 aikana auttamaan maata Aasian valuuttakriisissä. Olen ollut todistajana parlamentin “House Ways & Means” -komitean edessä. Tärkeimmät poliittiset johtajat ovat olleet vierailevia puhujia meidän talouskonferensseissamme (World Economic Conferences), ei vain Margaret Thatcher ole ollut vieraanamme, vaan myös ystäväsi Nigel Farage puhui Rooman konferenssissamme toukokuussa 2019.

Mitkään talouden elvytyspaketit eivät auta tippaakaan niin kauan kuin ihmisiltä puuttuu luottamus tulevaisuuteen. On epäilemättä otettu käyttöön vakavasti otettavia ja ennalta harjoiteltuja ratkaisumalleja, joilla on aiheutettu tämä terveysjärjestöjen ja median aiheuttama uskomaton talouskatastrofi.

On täysin totta, että jos jäämme kaikki kotiin ja vain katselemme televisiota, voimme välttyä tavanomaiselta flunssalta. Se vahinko, jonka nämä ihmiset ovat saaneet aikaan nyt, kun Amerikassa on ollut vain alle 200 kuolemaa verrattuna siihen, että pelkästään auto-onnettomuuksissa kuolee yli miljoona ihmistä vuodessa, antaa aiheen ihmetellä, miksi emme kiellä autoja. Lähes 500’000 kansalaista vuodessa kuolee tupakointiin, miksi annamme tupakkayritysten jatkaa toimintaansa? Kustannukset pitää harkiten punnita. Nämä ihmiset ovat aiheuttaneet valtavan vahingon huutamalla tässä teatterissa “tuli on irti” ja nämä vahingot ovat huimaavan korkeat.

Yhdysvaltain tautikeskuksen toimintaa voi verrata siihen, että huutaa “tuli on irti” täydessä teatterissa. Koko talouselämä ollaan uhraamassa yhden ainoan viruksen takia. Viruksen, jonka aiheuttama vahinko on minimaalinen verrattuna tavanomaiseen flunssaan ja joka flunssa on jo laantumassa Kiinassa ja Etelä-Koreassa. Tämä ei ole missään järkevässä suhteessa koko maailman talouteen ja siihen kuinka monen työpaikka on uhattuna.

Opiskelijat ja nuoret äänestäjät, jotka työskentelevät ravintoloissa tarjoilijoina, he ovat menettäneet työpaikkansa, kun ravintoloita on tarpeettomasti suljettu. Heidät on jätetty ilman konkurssilakien suojaa ja he ovat suorittaneet tutkintoja, joilla ei ole mitään arvoa, tutkintoja jotka eivät takaa työpaikkaa. Suurin osa opiskelijoista päätyy ammatteihin, joilla ei ole mitään tekemistä heidän tutkintojensa kanssa. Mikä tutkinto vaaditaan presidentiltä, senaattorilta, kongressiedustajalta tai keskuspankin pääjohtajalta? Opintolainat pitäisi antaa anteeksi, jos he eivät löydä työtä, johon heillä on tutkinto. Tällainen uudistus pakottaisi koulutusjärjestelmän uudistumaan, jotta se tarjoaisi vain hyödyllisiä tutkintoja. Kaikki opintolainojen lyhennykset pitäisi myös keskeyttää tämän hetken lainasaldojen tasolle.

Teidän pitäisi nyt harkita 9 kuukauden jäädytystä kaikille asuntolainoille ja pienyritysten lainoille, samoin kaikki koronmaksut pitäisi jäädyttää tämän jakson ajalle. Nyt on olemassa vakava vaara eskaloituvasta markkinoiden sulkeutumisesta, jos emme katso realistisesti sitä vahinkoa, joita on jo aiheutunut. Negatiiviset korot vain tuhoavat joukkovelkakirjamarkkinat, kuten on jo todistettavasti tapahtunut Euroopassa vuodesta 2014 alkaen. Euroopan Keskuspankki ei voi enää käyttää Keynesin talousoppia (Keynesian Economics) alentaakseen korkoja ja lisätäkseen kulutuskysyntää, jos ihmisiltä puuttuu luottamus tulevaisuuteen.

Taloutta pitää tukea, mutta ei jakamalla sellaista rahaa, jota tavallinen henkilö ei kuluta, koska pelkää mitä huominen tuo tullessaan. Meidän pitää kiinnittää huomio pienyrityksiin ja tavalliseen ihmiseen. Heidän osuutensa taloudesta on 70%. Ei saa mennä isojen yritysten ehdoilla.

Riittää, että kiinnitetään huomio keskuspankissa (FED) oleviin ylimääräisiin varantoihin. Pankit eivät lainaa rahaa, koska niillä ei ole luottamusta tulevaisuuteen. Pankit vain tallettavat saamansa rahat keskuspankkiin (FED). Ei ole mitään määrää sille rahalle, jonka voisi heittää pankkiireille, että se vaikuttaisi talouden taantumaan. Pankit vain keräävät rahan keskuspankkiin, kunnes heidän mielestään pahin on ohi.

Kaikesta tästä voi syyttää Keynesin talousoppia (Keynesian Economics). Ei ole mahdollista alentaa korkoja ja odottaa sen saavan ihmisiä lainaamaan rahaa silloin, kun heiltä puuttuu usko huomiseen. Ainoa seuraus tästä on eläkerahastojen hupeneminen ja eläkeläisten omien säästöjen hukkaaminen. Tällainen oppi korkojen alentamisen vaikutuksista ei ole koskaan historian aikana toiminut. Ei yhden yhtä kertaa. Tämä oppi jättää kokonaan huomiotta kaikkein kriittisimmän tekijän: yleinen luottamus. Ihmiset ovat valmiit maksamaan korkoa vaikka 20%, jos he arvioivat kaksinkertaistavansa rahansa vuodessa. Toisaalta he eivät halua maksaa edes yhden yhtä prosenttia, jos eivät tiedä miten ansaita tuon prosentin edestä seuraavan vuoden aikana.

Haluan, että pyydätte Senaatin kuulemista tähän kriisiin liittyen. Tulette huomaamaan, että on paljon tutkijoita ympäri maailmaa, jotka vakavasti kyseenalaistavat sen, mitä on tapahtumassa tässä virus-asiassa. Nämä pyynnöt, jotka Yhdysvaltain tautikeskus (CDC) on esittänyt lisävaltuuksien saamiseksi. Sen pyytämillä valtuuksilla, tällä autoritaarisella vallalla, voidaan koko talous sulkea. Mutta CDC:n toimet keskittyvät vain lääketieteellisiin seurauksiin ymmärtämättä ollenkaan mitä siitä seuraa, että koko talous suljetaan. Nämä seuraukset ulottuvat vuosien päähän.

Potilasta ei pidä tappaa vaikka sillä saataisiin tauti parannettua. Syntymässä oleva vahinko on torjuttava ja on paljastettava, että tehdyt toimet olivat ylireagointia, jotka perustuivat vääriin uskomuksiin aivan kuten oli tilanne joukkotuhoaseiden suhteen Irakissa.

Ystävällisin terveisin,

Martin Armstrong

Kopio

 • Tomas Philipson
  talouden pääneuvonantaja
 • Steven Mnuchin
  valtiovarainministeri
 • Jerome Powell
  hallituksen puheenjohtaja
  Yhdysvaltain keskuspankki
 • Mitch McConnell
  senaattori
 • Kevin McCarthy,
  Steve Scalise
  edustajainhuone

Martin Armstrong

Martin Armstrong on valtamedian pimittämä ja valtioista riippumaton talouden neuvonantaja. Hänen sivustollaan vierailee kymmeniä miljoonia kävijöitä päivittäin.

Huolestuneena korona-epidemialla perustelluista talouden sulkutoimista, hän lähetti tämän kirjeen Yhdysvaltain presidentille ja pyysi myös jakamaan sitä eteenpäin keskuspankeille ja muille vaikuttavasssa asemassa oleville tahoille.

Ennustaja

Armstrong on tullut tunnetuksi kehittämästään syklisestä talousteoriasta. Hänen Sokrates-tietokoneohjelmansa ennakoi tulevat tapahtumat ällistyttävällä tarkkuudella. Jo vuosia etukäteen ovat tiedossa ne päivät, jolloin maailman taloudessa tai politiikassa tapahtuu merkittävä käänne.

 • Sokrates ennusti päivän, jolloin Venäjä tuli Syyrian avuksi maan puolustamisessa.
 • Sokrates ennusti päivän, jolloin korona-viruksesta ilmoitettiin virallisesti. Tätä käännekohtaa Armstrong pitää “lopun alkuna”: koko länsimainen sivilisaatio lähti vapaaseen pudotukseen.
 • Vuonna 2032 Kiinasta tulee maailmantalouden johtava maa.
 • Vuonna 2034 Yhdysvallat lakkaa olemasta.
 • Vuonna 2064 Venäjä lakkaa olemasta.

Ennustamisessa ja tulevaisuuden näkemisessä itse tapahtuman sisältö ja sen ajankohta ovat toisensa poissulkevia tekijöitä:

 • Mitä tarkemmin tapahtuman ajankohta tiedetään, sitä epätarkempi on tieto sen sisällöstä. Ja vastaavasti
 • Mitä tarkemmin tapahtuma tiedetään, sitä epätarkempi on ajankohta, milloin se tapahtuu.

Näin esimerkiksi “maailmanlopun ennustukset” ja lukuisat kuvaukset sen yksityiskohdista ovat tosia, mutta juuri ennustuksen yksityiskohtien tarkkuudesta johtuen ajankohtaa, milloin se tapahtuu, ei voi tietää. Voipa ajankohta olla yhtä hyvin menneisyydessäkin.

 • Silloin kun “nähdään tulevaisuuteen”, voi tuo näky aivan yhtä hyvin tulla menneisyydestä.

Nykyhetki on sitä, että sekä tieto tapahtuman sisällöstä että sen ajankohdasta kohtaavat toisensa. Mitä kauemmaksi nykyhetkestä katsotaan, eteen tai taakse päin, sitä sumeammaksi kuva muuttuu.

1 Comment

Comments are closed.