Suomi ei sulje rajojaan, eikä estä lentoja Kiinasta. Koronavirus tulee Suomeen.

Suomi ei sulje rajojaan, eikä estä lentoja Kiinasta. Kaikki tartuntataudit ja siirtolaiset tullaan Suomessa ottamaan vastaan. Wuhan-koronavirus halutaan päättäjien toimesta saada Suomeen mahdollisimman paljon, jotta kantaväestöä kuolisi mahdollisimman paljon. Suomen hallituspuolueiden mielestä on rasismia ja vihapuhetta estää koronaviruksen tulo Suomeen. Siksi rajat pysyvät auki ja kaikki koronavirukseen sairastuneet voivat tulla Suomeen levittämään sitä mahdollisimman monella Suomalaiselle.

Tässä nyt jokainen järkevä ihminen näkee monikulttuurisuus ja avoimien rajojen järjettömyyden. Tappavat tauditkin ollaan ottamassa maahan seurauksista välittämättä ja ihmisistä joita tulee kuolemaan. Yhteiskunta on valmistautunut jättämään hoitamatta useita tuhansia jopa kymmeniätuhansia ihmisiä ja jättämään heidät kuolemaan. Suomi on valmistautunut erittäin huonosti ja kymmeniätuhansia suomalaisia tulee kuolemaan. Valtamedia ja viranomaiset vähättelevät ja valehtelevat medissa, siksi niihin eivät kansalaiset voi missään nimessä luottaa. Sairaalat valmistautuvat jättämään ihmisiä kuolemaan, koska resursseja ei ole hoitaa, kuin noin 10-30% sairastuneista.

Mikä nyt leviävän pandemian aiheuttaja 2019-nCoV on:

Koodi nCoV tarkoittaa uutta koronavirusta, mikä tarkoittaa, että se on uusi eikä sen käyttäytymistä ole vielä täysin ymmärretty. Tiedämme, että se on tyypiltään koronavirus.

Koronaviruksia tunnetaan lähes 40 tyyppiä, ja niillä kaikilla on samanlaiset ominaisuudet. Koronaviruksia löydetään villeistä eläimistä kuten lepakoista, ja kotieläimistä, mm. naudoista ja kissoistakin. Viruskannat voivat säilyä eläin-populaatioissa, myös oireettomilla tartunnankantajilla. Kun virus hyppää toiseen eliölajiin, sen seuraukset voivat olla pahimmillaan tappavia.

Juuri näin tapahtui 2019-nCoV-virukselle. Ihmiseen asetuttuaan virus on voinut mutatoitua, saada uusia ominaisuuksia, kuten kyvyn levitä isännästä toiseen ilman välityksellä. Tämänhetkiseen epidemiaan liittyy tapauksia, joissa henkilö on saanut tartunnan oltuaan kontaktissa tartunnansaaneeseen ihmiseen.

Pelottava piirre koronaviruksen nyt leviävässä versiossa on kyky tartuttaa uusia potilaita jo ennenkuin se aiheuttaa oireita taudinkantajassa. Aikajakso tartunnasta oireiden ilmaantumiseen on 14 päivää.

Jokainen ihminen saa todennäköisesti elämänsä aikana jonkin koronaviruksen, ehkä useitakin kertoja. Tyypillisiä oireita ovat  yskä, nuha, päänsärky ja kuume. Alemmissa hengitysteissä koronavirus voi aiheuttaa keuhkoputkentulehduksia ja keuhkokuumetta. Katso alla oleva video.

Wuhan-koronavirus, mitä me tiedämme?

2019-nCoV on yli 85 prosenttisesti samankaltainen SARS-viruksen kanssa, mutta  se kuuluu itse asiassa toiseen Coronaviridae-virusperheen sarbekovirus-alagenun haaraan.

Koska virus on uuttaa tyyppiä, sen torjunnasta ei ole kokemusta.  Samankaltaisuus SARS:n kanssa on pahaenteistä: SARS aiheuttaa erittäin vakavia oireita ja kuolleisuusaste oli korkea.

Potilaat, joilla oli vahvistettu 2019-nCoV-infektio, ilmoittivat lievistä tai vakavista oireista: kuume, yskä ja hengenahdistus. Nämä oireet voivat ilmetä 2–14 päivää altistumisen jälkeen. Sen jälkeen voi ilmetä keuhkokuume, joka on vakava ja voi johtaa kuolemaan.

Ettei tämänkertaisen viruksen leviämismekanismia täysin tunneta, se on toinen huono uutinen. Tiedämme, että 2019-nCoV leviää henkilöstä toiseen, mutta emme tiedä tarkalleen miten. Siksi Wuhan-koronavirus leviää niin helposti ja nopeasti, paljon nopeammin kuin muut tunnetut virukset.

Tällä hetkellä ei ole rokotetta 2019-nCoV:ta vastaan. Paras tapa, kuten muidenkin virusten kohdalla, on välttää altistumista virukselle.

Mm. Kiinassa suositus on käyttää naamaria, jos henkilö liikkuu kohteissa joihin mahdollisesti saapuu ihmisiä tartunta-alueilta.

Yksinkertaisimpia naamareita voit ostaa mistä tahansa, mutta ne on tarkoitettu suojaamaan keuhkoja pölyltä. Niiden suodatuskyky ei riitä pienimpiin hiukkasiin, eivätkä ne ole täysin ilmatiiviitä.

Terveydenhuollon ammattilaiset käyttävät N95-hengityssuojaimia. Ne suodattavat vähintään 95% ilmassa olevista hiukkasista, kun niitä käytetään huolellisesti. Terveystyöntekijöillä on koulutus naamareiden oikeassa käytössä. 100%:sta suojaa ei siis käytännössä ole.

Jos olet tilanteessa, jossa epäilet altistuneesi tartunnalle, toimi näin:

  • Pese kädet saippualla ja vedellä vähintään 20 sekunnin ajan.
  • Vältä koskettamasta päätäsi pesemättömillä käsillä.
  • Vältä läheistä kosketusta sairaiden ihmisten kanssa.
  • Pysy kotona, jos sinulla on oireita.
  • Yskiessäsi tai aivastaessasi peitä hengitysteiden alue jollakin kudoksella, ja hävitä kudos huolellisesti.
  • Peseydy usein.
  • Desinfioi usein niitä pintoja asunnossasi, joita koskettelet paljain käsin.
  • Jos epäilet altistuneesi 2019-nCoV: lle, ota yhteyttä lääkäriltäsi heti.

Kun tämä virus tulee Suomeen parin kuukauden päästä niin on hyvä olla:

– muovitettuja paperihaalareita, jotta pisarat eivät joudu vaatteille tai sitäkautta iholle
– nitriilikäsineet, sillä ne ehkäisevät nesteen kulkeutumisen käsineestä ihon pinnalle
– silmäsuojat (suojalasit), koska silmät ovat herimpiä limakalvojamme ja siihen puolimaski FFP3
– hengityssuojia suodattimilla, joissa koko maski, koska ne estävät pisaroiden kulkeutumisen hengitystiehyeisiin. Yksinkertaiset eivät ole riittävät pitää olla vähintään FFP3. Tai sitten puolimaski FFP3, jos ei ole saatavilla käy FFP2.
– Ruokaa riittävästi vähintään viikon ruoka, jotta ei tarvitse käydä julkisissa paikoissa, joissa on suuri tartuntavaara esim kaupat.
-Kuivamuonaa useiksi kuukausiksi.
-Käsienpesuainetta vähintään 3-4 litran purkeissa useita.
-Käsidesi
– WC-paperia runsaasti 24 rullan säkkejä, talouspaperia 16 rullan säkkejä useita.

Mitä sitten pitää tehdä kun tilanne on päällä.

– Välttää sellaisia julkisia paikkoja jossa on paljon ihmisiä tai käy paljon ihmisiä koulut, kaupat, työpaikka, kirjasto, bussi, metro, taksi…
-Välttää koskemasta julkisissa tiloissa, joissa käy paljon ihmisiä mihinkään pinnoille ilman nitriilikäsineitä.
-Käyttää kokomaski suojaa käsineillä aina kun on pakko käydä paikoissa joissa käy paljon ihmisiä esim. kaupat.
– Käyttää puolimaskia FFP3 jossa suojalasit jos FFP3 ei ole saatavilla käy FFP2.
-Säännöllinen käsienpesu.

Alkamalla valmistautumaan heti pystyy välttämään tartunnan ja jopa kuoleman. Tilanteen pahentuessa kauppojen hyllyt ovat tyhjiä ja sieltä ei saa ruokaa, käsienpesuainetta, hengityssuojia, nitriilikäsineitä.

Yllä mainitut kannattaa hakea heti lähimmästä kärkkäiseltä tai tilata netistä. www.karkkainen.com/verkkokauppa/

Näitä tarvikkeita löytyy vielä kauppojen hyllyiltä, mutta ei välttämättä enää parin kuukauden kuluttua. On siis hyvä varustautua jollakin tasolla sillä tämä virus tulee olemaan Suomessakin epidemia. Kyse ei ole siitä tuleeko siitä epidemia, vaan koska. Kaupungeissa tämä virus leviää nopeimmin. Jolloin haja-asutusalueella ihmiset ovat paremmassa turvassa. On siis syytä katsoa että kesämökkikin on siinä kunnossa että sinne pääsee pikaisesti mikäli tarvetta ilmenee. Ja muutenkin, on syytä katsoa hieman kuivamuonaa sekä vessapaperia kaappeihin. Hammastahnoista tai shampppoista puhumattakaan. Sillä kun epidemia puhkeaa, koko yhteiskunta pysähtyy pariksi kuukaudeksi. Se tarkoittaa että kauppojen hyllyt tyhjenevät parissa päivässä. Ja sitten vaan odotellaan…

Tuon vankilamaisuuden ymmärtää hyvin kun miettii paljonko Kiinassa on asukastiheys. Jos sielä ihmiset pääsisivät karkaamaan ja sitäkautta tartuttamaan muista, olisi maa hetkessä kuollut. Siksi on parempi että muutamat ihmiset kuolevat, kuin että kokonainen manner tuhoutuu. Sairaanhoito on usein oikeustoimikelpoisuuden pois ottamista. Sama pätee Suomessakin. jos et alistu hoitoihin, niin ajo-oikeus otetaan välittömästi pois.

Katso video.

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish this site what many people (+100) are sending to me without reading content.

1 Comment

Comments are closed.