Trump Otti Käyttöön Jalkaväkimiinat. Pitäisikö Suomenkin?

Trump on perunut Obaman hallinnon vuonna 2014 määräämän kiellon käyttää jalkaväkimiinoja.

Jalkaväkimiinat USA:n Armeijassa

“Kielto saattaa joukkomme kohtuuttomaan vaaraan”, sanoi Valkoisen Talon lehdistösihteeri Stephanie Grisham perjantaina 31.01.2020.

Puolustusministeri Mark Esper sanoo, että “jalkaväkimiinat ovat tärkeä työkalu jonka joukkomme tarvitsevat tehtäviensä onnistumisen varmistamiseksi samoin kuin joukkoja uhkaavien riskien vähentämiseksi”.

Ulkoministeriö vuodettu ohje suurlähettiläille sanoo, että sotavoimat ovat nyt vapaat käyttämään jalkaväkimiinoja “erityisissä tilanteissa” mukaan luettuna sotilasoperaatiot, joita “saatetaan tehdä joskus tulevaisuudessa”.

“Jopa sotilasasiantuntijat ovat ällistyneitä päätöksestä, koska USA ei ole käyttänyt jalkaväkimiinoja lähes kolmeen kymmeneen vuoteen.” Asevalvontayhdistyksen pääsihteeri (Arms Control Association executive director) Daryl Kimball kertoi Vox-uutisille.

Suomi Ja Jalkaväkimiinat

Onko nyt Suomen aika seurata isojen esimerkkiä ja sallia jalkaväkimiinojen käyttö omassa maanpuolustuksessa. Olisihan jalkaväkimiinojen suhteellinen merkitys aivan toista kertaluokkaa Suomen ison maa-alueen puolustamisessa kuin mitä niiden merkitys on suurvallan miehitysoperaatioille ulkomailla.

Pienelle Suomelle, jonka maa-alue on laaja, ovat jalkaväkimiinat tehokas ja kustannuksiltaan edullinen tapa vaikeuttaa ja estää vihollisen maahantunkeutumista.

“Ovathan miinat tehokas ja kustannuksiltaan edullinen tapa vaikeuttaa ja estää vihollisen maahantunkeutumista”, sanoi kansanedustaja Reijo Tossavainen vuonna 2015.

Ikävä kyllä miinoista oli jo vuonna 2014 tuhottu 90 prosenttia. “Puolustusvoimat on tuhonnut jo yli 90 prosenttia jalkaväkimiinoista. Tuhoaminen saatetaan loppuun vuoden 2015 loppuun mennessä.”

On selvä, että USA ja sen johtama “kansainvälinen yhteisö” tulee vahvasti vastustamaan, jos Suomi ottaa tehokkaan ja edullisen puolustusmenetelmän käyttöönsä, mutta Suomen kannalta on loppupelissä kyse itsenäisyydestä ja suvereniteetista omalla alueellaan.

On tehtävä valinta.

Kyse on Suomen itsenäisyydestä!

Lähteitä:

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish this site what many people (+100) are sending to me without reading content.