Verikoiran Ennätysyritys

Vielä kerran. Pystyykö ihmisen ohjaama ja maan pinnalla pyörien päällä liikkuva ajoneuvo tekemään uuden nopeusennätyksen? Sitä yritetään Afrikassa Kalaharin autiomaassa. Onko tämä ennätysyritys viimeinen niiden nopeusennätysten sarjassa, jotka alkoivat, kun ranskalainen Gaston de Chasseloup-Laubat ajoi ensimmäisen autojen nopeusennätyksen 63,15 kilometriä tunnissa vuonna 1898.

Bloodhound – Verikoira

“Olemme saavuttaneet jo nopeuden 904 kilometriä tunnissa”, kertoo nopeusennätystä yrittävän auton, Bloodhound’in, kuljettaja Andy Green.

Tämä auto on kuin pyörien päälle asennettu suihkukoneen moottori. Siinä on ohjauspyörä, kaasupoljin ja jarrupoljin. – Kaikki mitä auton määritelmään kuuluu. – Auton moottorina on Rolls Royce’n valmistama suihkumoottori, joka on alkujaan ollut Englannin ilmavoimien Eurofighter Typhoon hävittäjäkoneen voimanlähteenä. “Itse asiassa moottori on koottu kolmen eri suihkumoottori osista ‘ilman käsikirjaa’”, täsmentää yksi ryhmän jäsen.

“Suurin vaikeus on aerodynamiikka, kuinka saada auto pysymään maan pinnalla. Emme halua sen olevan mikään lentokone”, jatkaa Chapman.

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish this site what many people (+100) are sending to me without reading content.