Sosiaalietuuksilla elävistä ulkomaalaisista jättilasku Helsingin kaupungille.

Vuonna 2015 tulleista turvapaikanhakijoista, jotka saivat turvapaikana Suomesta on kertynyt aika hulppea lasku Helsingin kaupungille. Kun maahan tuli kaikenkaikkiaan yli 32 000 turvapaikanhakijaa niin näistä turvapaikan sai 28 000 ja siitä reilu 5 500 meni Helsinkiin. Yksi turvapaikanhakija tai pakolainen maksaa vuodessa yli 100 000 euroa yhteiskunnalla kulut jakautuvat valtion ja kuntien ja kaupunkien kesken.

Valtamedian uutisten raportin mukaan kaupunki maksoi turvapaikanhakijoista keskimäärin 200 euroa asumisyksikölle per vuorokausi, mutta on tullut ilmi tapauksia, joissa hoitokoti on laskuttanut kaupunkia jopa 800 euroa vuorokaudessa. Laskelmien mukaan vuonna 2015 tulleet turvapaikanhakijat maksoivat kaupungille siten 275 miljoonaa euroa, joka vastaa oikeuslaitoksen tai poliisin vuosibudjettia.

Turvapaikanhakijoiden lasten majoitus perustuu suurimmaksi osaksi siihen, että kaupunki ostaa asumispalvelut yksityisiltä lastenkodeilta. Esimerkkinä vaikkapa lastenkoti, jossa asuu 10 turvapaikanhakijaa ja se laskuttaa kaupunkia keskimäärin 400 euroa per lapsi. Orpokoti lähettää siten kerran kuussa kaupungille laskun, jonka loppusumma on: 120 000 euroa.

Näin ollen turvapaikanhakija lapsi on todellinen kultakimpale miltä kantilta katsottuna tahansa. Rahantekokone, sampo. Yksi turvapaikanhakija on moninkertaisesti arvokkaampi kuin tavallinen maatiainen. Yksi turvapaikanhakija tuo taloon 12 000 euroa kuukaudessa. Tavallinen suomalainen yksilapsinen lapsiperhe, jossa molemmat vanhemmat ovat keskivertotöissä, saavat kuukaudessa käteen palkkaa yhteensä noin 3 500 euroa. Päälle pieni lapsilisä.

Miten on siis mahdollista, että kantalaisen perhe voi elättää lapsensa tällä rahamäärällä? Tietenkin lastenkodin laskutuksessa on otettu huomioon muutkin toimintaan vaikuttavat rahalliset menot kuten kiinteistön hoitokulut yms. Mutta niin on otettu huomioon myös lapsiperheen 3 500 euron tuloissa. Siitä on maksettava asuminen ja kaikki muutkin kulut.

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish this site what many people (+100) are sending to me without reading content.