Kuntien rahat loppumassa. Syynä jatkuvasti kasvavat ulkomaalaisten sosiaalietuuksilla elävien määrät.

Jokaisessa kunnassa, jonne on otettu tai tullut lisää pakolaisia, turvapaikanhakijoita, perheenyhdistämisen kautta, laittomasti maahan tulleita tai muita sosiaalietuuksilla koko elämänsä eläviä ulkomaalaisia. Ulkomaalaisia, jotka elävät sosiaalietuuksilla määrät kasvavat jatkuvasti, jolloin myös kustannukset kasvavat jatkuvasti kunnille ja valtiolle. Siksi kunnat ja valtio joutuvat jatkuvasti leikkaamaan ja jatkuvasti korottamaan veroja ja jatkuvasti ottamaan lisää lainaa. Mikään leikkaus, eikä verojen korotus, eikä lainanottaminen auta, koska kustannukset kasvavat jatkuvasti. Koska jatkuvasti tulee lisää ulkomaalaisia, jotka tulevat elämään koko elämänsä sosiaalietuuksilla. Kelalla, kunnilla ja valtiolla on rahat jatkuvasti loppu ja syynä on ulkomaalaisten sosiaalietuuksillä elävien jatkuvasti kasvavat kustannukset, koska jatkuvasti tulee lisää kiitos avoimien rajojen.

Espoon taloussuunnitelmassa tuleville vuosille kerrotaan, kuinka vieraskielisten määrän jatkuva, voimakas kasvu kaupungissa lisää julkisten palveluiden kuormitusta. Tulkkauspalveluita vaativat maahanmuuttajat tarvitsevat käsittääkseni noin tupla-ajan esim. terveyspalveluissa asiointeihinsa. Tällaista tupla-aikaa maahanmuuttajille onkin esitetty vihervasemmistosta mielenterveyspalveluihin. Kustannuspaineiden kasvaessa kevyemmän palvelun asiakaskunta – suuri osa suomalaisista – siirretään enenevissä määrin digitaalisten palveluiden piiriin terveydenhuollossa.

(Kuva: Espoon kaupungin taloussuunnitelma 2020-2022. Puolet tekstistä leikattu ja liitetty seuraavalta sivulta.)

Espoon taloussuunnitelmassa tuleville vuosille kerrotaan, kuinka vieraskielisten määrän jatkuva, voimakas kasvu…

Posted by Ehdokas Henna Kajava PS on Monday, November 4, 2019

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish this site what many people (+100) are sending to me without reading content.

1 Comment

 1. > Kuntien rahat loppumassa. Syynä jatkuvasti
  > kasvavat ulkomaalaisten sosiaalietuuksilla
  > elävien määrät.

  Juuri näin päättäjät haluavat sinun ajattelevan. Miksi? Siksi, että ratkaisu tähän kysymykseen on hallinnon lisääminen “ongelmien ratkaisemiseksi”. Kun juuri tuo hallinto on se ongelma. Tuo hallinto itse on luonut sosiaalietuus- ja maahanmuutto-ongelman.

  Kuntien rahat loppuvat riippumatta siitä mihin rahaa syydetään. Se johtuu yksinomaan hallintojärjestelmän rakenteesta, siis demokratian rakenteesta.

  — Demokratia ei missään olosuhteissa ole kestävän kehityksen mukainen hallintomalli.

  Helposti ajattelemme, että ratkaiskoot ongelman, jonka ovat luoneetkin. — Mutta ei se niin mene! — Ongelma ei ole noissa pienissä yksityiskohdissa.

Comments are closed.