Pako Ruotsista

Venäläinen Denis Lisov, joka kesällä 2019 pakeni Ruotsista lapsineen viranomaisten sijoitettua hänen lapsensa muslimiperheeseen, on nyt, 03.11.2019, astunut Venäjän maaperälle Moskovassa. Tiedon kertoi [Venäjän] ihmisoikeusasiamies Mikhail Dmitriev.

Pakolaisen Tie Ei Ole Helppo

Paettuaan lapsineen Ruotsista Huhtikuussa 2018 Denis Lisov pidätettiin Varsovan lentokentällä Ruotsin antaman pidätysmääräyksen johdosta. Hän anoi turvapaikkaa Puolasta. Varsovassa Lisov sai lapsensa kouluun sekä perheelle asunnon ja itselleen työpaikan.

Puolalainen tuomioistuin kielsi Lisovin luovuttamisen vedoten ihmisoikeuksien loukkaamiseen. Ruotsin viranomaiset ovat saattaneet isän toivottomaan tilanteeseen ja asettaneet hänelle mahdottomia ehtoja, totesi tuomari päätöksessään.

Ruotsin viranomaisten päätökset ovat suoraan loukanneet Lisovin lasten ihmisoikeuksia ja vieneet heiltä isän rakkauden. Lapset on myös sijoitettu kulttuuriltaan vieraaseen ympäristöön, kun heidät annettiin sijaisperheeseen, joka on uskonnoltaan muslimeja.

Myöskin syyttäjä vastusti lasten luovuttamista Ruotsiin.

Moskova

Harkittuaan kohtaloa pakolaisena elämisestä Puolassa, Lisov päätti lopulta pyrkiä kotimaahansa Venäjälle ja he ovat nyt saaneet avun julkisilta järjestöiltä palatakseen Khabarovsk’in alueelle. Siellä heillä on sukulaisia ja viranomaiset ovat luvanneet apunsa, kertoi ihmisoikeusasiamies Dmitriev.

Ruotsissa Lisov’ia odottaa syyte ja neljän vuoden vankeusrangaistus siitä, että hän uhmasi viranomaisten mielivaltaa ja pakeni ulkomaille.

www.youtube.com/watch?v=hxUnJf5oPpE

Lähteitä:

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish this site what many people (+100) are sending to me without reading content.