Geopoliittinen peli Syyriassa osa 2.

Yhdysvaltojen (siis Obaman) ja EU:n yhteinen hanke Assadin hallinnon kukistamiseksi Syyriassa on päättynyt epäonnistumiseen. EU osallistui hankkeeseen sekä suorasti (Englanti ja Ranska) että epäsuorasti myymällä aseita Turkille. Tähän kauppaan myös Suomi on osallistunut. Ulkopoliittisesti Suomi ei ole nähnyt tässä mitään ongelmaa.

Syyrian tilanne alkoi parantua, kun Venäjä Putinin päätöksellä tuli Syyrian hallinnon tueksi. Varsinainen käänne sai alkunsa, kun Trumpista tuli presidentti. Hän lupasi lopettaa päättymättömän sotimisen jo vaalikampanjassaan. Amerikkalaisten joukkojen vetämisestä Trump puhui vuosi sitten. Nyt hänellä on ensimmäistä kertaa presidenttikautensa aikana ollut vapaat kädet panna täytäntöön niitä suunnitelmia, joista hän on täysin avoimesti puhunut. Kyse ei siis ole politiikan tempoilusta.

Yhdysvaltain joukkojen vetäytyminen on toteutettu tiiviissä yhteistyössä Venäjän kanssa. Paikalliset joukkojen komentajat pitävät jatkuvasti yhteyttä keskenään.

The Duran on tehnyt Syyrian tilanteesta 17.10. videon, jossa varsinkin Yhdysvaltain ja Venäjän yhteistyötä esitellään perusteellisesti:

Laajemman taustan Syyrian tilanteelle antaa Hussein Askaryn 16.10 tehty haastattelu, jossa hän selostaa tapahtumien historiallista kontekstia. Askaryn mielestä ollaan keskellä historiallista murrosta, jossa hyvinkin suuret muutokset ovat mahdollisia. Geopolitiikan aikakausi saattaa olla päättymässä, ihmiskunnan olisi jo lopultakin aika kasvaa aikuiseksi.

Hussein Askary on irakilainen, joka nuorena miehenä tuli ensin Norjaan ja sitten Ruotsiin. Hän on täysin kaksikielinen, kielinä kurdi ja arabia. Lisäksi hän puhuu ainakin norjaa ja ruotsia ja tietenkin englantia. Hän työskentelee Schiller Instituutin Ruotsin osastossa ja ottaa aktiivisesti osaa arabimaiden ja Afrikan taloudelliseen kehittämiseen osana Kiinan uutta silkkitiehanketta.

Esittelin hänet lyhyesti FB:ssä toukokuussa.

Hussein Askary ja BRIKannattaa jättää muutama YLE:n Maailmanpolitiikan arkipäivää -ohjelma väliin ja katsoa Askaryn…

Posted by Timo Kuronen on Saturday, May 18, 2019

Esittelyssä on linkki Askaryn haastatteluun, jossa hän kertoo laajemmin henkilöhistoriastaan ja yhteistyöstä Lyndon LaRouchen ja tämän johtaman organisaation kanssa. Haastattelu on aivan käsittämättömän mielenkiintoinen. Suosittelen sen katsomista kaikille maailman asioista kiinnostuneille. Linkki haastatteluun on tässä:

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish this site what many people (+100) are sending to me without reading content.