7 sovellusta joille poliisi on täysin voimaton.

Poliittinen poliisi jahtaa maahanmuuttokriitikoita, joten on aika jokaisen suojautua ja tehdä poliisille jäljittäminen mahdottomaksi. 7 sovellusta joille poliisi on täysin voimaton ja ei pysty selvittämään tai jäljittämään käyttäjiä mitenkään.

Wickr

wickr.com/

Wickr Inc. on amerikkalainen, yksityisessä omistuksessa oleva yhtiö. Viiden vuoden ikäisen ohjelmistoyhtiön päätuote on ilmainen Wickr-pikaviestin, joka salaa käyttäjien välisen viestinnän päästä päähän. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka salakuuntelija pääsisi matkalla olevaan viestiin käsiksi, sen avaaminen on käytännössä mahdotonta vahvan salauksen vuoksi.

Wickrissä voi määritellä viestit tuhoutumaan tietyn määräajan päästä, jolloin vastaanottaja ei voi niitä enää katsella. Mutta kuten muissakin sovelluksissa, vastaanottaja voi halutessaan ottaa valokuvan tai kuvakaappauksen sovelluksen ruutunäkymästä.

Sovelluksen latauskertojen perusteella Wickrin käyttäjät lasketaan miljoonissa, mutta ei kymmenissä miljoonissa.

Wickr Inc. tekee rahansa myymällä sovelluksesta maksullisia Wickr Pro- ja Wickr Enterprise -versioita yrityksille.

Signal

signal.org/

Signal on Wickrin tapaan viestin koko matkan käyttäjältä käyttäjälle salaava pikaviestin, mutta sitä ei kehitä voittoa tavoitteleva yksityinen yhtiö vaan avoimempi kehittäjäyhteisö, lahjoituksilla toimeentuleva Whisper Open Systems.

Sovellus on avointa ohjelmakoodia, eli kuka tahansa asiansa osaava ihminen voi tutkia, mitä se sisältää. Muun muassa tietovuotaja Edward Snowden on suositellut Signalia salaustyökaluksi.

Signal mahdollistaa pikaviestien, kuvien ja muiden liitetiedostojen lähettämisen ohella myös äänipuhelut. Myös Signal-viestit voi määritellä itsetuhoutuviksi.

Android-käyttäjä voi halutessaan salata viestit vielä puhelimellakin, jolloin varas tai toiset sovellukset eivät pääse niihin käsiksi. Signalilla voi myös korvata puhelimen tekstiviestisovelluksen.

Signal tunnistaa käyttäjänsä samaan tapaan kuin WhatsApp, eli puhelinnumeron perusteella. Sovellus on käytettävissä Android- sekä iPhone-puhelimissa sekä Windows-, Mac- ja Linux-tietokoneissa.

Tor

www.torproject.org/download/

Tor Browser on verkkoselain, jolla on kaksi tehtävää. Se toimii samaan aikaan surffauksen anonymisoijana ja toisaalta se mahdollistaa pääsyn piilopalveluihin eli verkkosivuille, joille tavallisilla selaimilla ei ole asiaa.

Torin antama selaussuoja perustuu siihen, että surffauksen verkkoliikennettä kierrätetään Tor-verkossa olevalta tietokoneelta toiselle. Koska kohdesivun ja surffaajan välillä on monta reititintä, surffaajan henkilöllisyyttä on vaikea selvittää. Usein puhutaan ”sipulimallista”, millä viitataan sipulin ydintä suojaavaan useampaan kuoreen.

Piilopalvelut puolestaan ovat Tor-verkkoon piilotettuja verkkopalveluita. Ne ovat usein verkko-osoitteeltaan .onion-päätteisiä keskustelu- tai chat-foorumeita, kuten poliisin sulkema kuvalauta Sipulikanava. Suuri osa verkon laittomista palveluista, kuten huumekauppa ja lapsiporno, perustuvat Torin piilopalveluihin. Torin piilopalvelut ovat osa niin sanottua darknetiä, eli internetiä, jolle ei pääse tavanomaisilla sovelluksilla.

Tor-selain on saatavissa ilmaiseksi kaikille yleisimmille tietokoneiden ja mobiililaitteiden käyttöjärjestelmille.

Tor on Android
2019.www.torproject.org/docs/android.html.en


Veracrypt
www.veracrypt.fr/en/Downloads.html

VeraCrypt on ilmainen avoimen lähdekoodin salausohjelma, jota voidaan käyttää salaamaan tietoa tietokoneella. Ohjelmaa voidaan käyttää salaamaan levyosioita. salaamaan kokonaisia tallennuslaitteita kuten kiintolevyjä käyttöjärjestelmineen, mutta vain Windows-käyttöjärjestelmissä.

Kovalevyjen tietojen tuhoaminen siten, että mitään tietoja ei voida palauttaa.

www.cnet.com/how-to/how-to-securely-erase-an-ssd-drive/

helpdeskgeek.com/free-tools-review/5-free-programs-to-completely-wipe-a-hard-drive/

www.ccleaner.com/docs/ccleaner/using-ccleaner/wiping-free-disk-space

LinuxKäyttöjärjestelmä
www.linux.org/

Linux viittaa Linux-ydintä käyttävien Unixin kaltaisten käyttöjärjestelmien perheeseen. Linuxia voi käyttää monissa tietokonelaitteissa, muun muassa matkapuhelimissa, taulutietokoneissa, pelikonsoleissa, palvelimissa ja supertietokoneissa.

Ubuntu touch aina puhelimessa ja tabletissa. devices.ubuntu-touch.io/

Selaimena silloin kun ei tarvetta torbrowserille niin aina brave.com/

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish this site what many people (+100) are sending to me without reading content.