Perussuomalaisten kannatus nousi 34%

Perussuomalaiset ottivat jättiharppauksen ylöspäin verkkomedian mielipidekyselyssä. Jussi Halla-ahon johtaman puolueen kannatus nousi edellisestä mittauksesta peräti kymmenen prosenttiyksikköä. Perussuomalaisilla on tässä kyselyssä vankka piikkipaikka.

Marraskuussa ja tammikuussa sekä Kokoomus että Perussuomalaiset olivat suunnilleen tasoissa, kysely näytti molemmille noin 25%:n kannatusta. Helmikuussa Kokoomuksen lukemat pysyivät samana, Perussuomalaiset menivät menojaan kärkipaikalle huimalla 34%:n kannatuksella. Kovinta alamäkeä on tapahtunut SDP:n kannatuksessa, se on vaipunut yli 20%:n lukemista reiluun kymmeneen.

Mistä Perussuomalaisten hurja nousu voi johtua. Selittäviä tekijöitä on varmasti monia. Halla-aholaiset ovat menestyneet myös ”oikeissa” mielipidekyselyissä viime aikoina, eli osa hurjasta noususta on varmasti aitoa. Toisaalta tiedetään, että perussuomalaiset ovat taitavia sosiaalisen median käyttäjiä, he saavat hyvin masinoitua joukkonsa äänestämään tällaisissa vapaissa kyselyissä. Sama ilmiö on havaittu vaikkapa iltapäivälehtien päivittäisissä kyselyissä, Perussuomalaisten agendaa lähellä olevat teemat saavat aina hurjia äänivyöryjä. Kannatuksen nousi on niin nopeaa, että perussuomalaiset ovat pääsemässä ensimäisenä puolueena yli 50% rajan yli. Äänestä ja ole mukana tekemässä historiaa ylivoimaisen voittaja puolueessa.


fuengirola.fi/perussuomalaiset-juhlii-fuengirola-fi-mielipidekyselyssa/

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish this site what many people (+100) are sending to me without reading content.