Sähköautojen todellinen hinta

Sähköauton väitetään olevan ympäristöystävällinen ratkaisu. Mutta kuinka ympäristöystävällistä akkuihin käytettävien raaka-aineiden hankinta on?

Saksan ZDF-kanavan esittämä Erik Hanen dokumentti avaa ekologiseksi mainostetun sähköautoilun pimeää puolta maissa, joissa tuotetaan akkujen valmistuksessa tarvittavia raaka-aineita.

Sähköautojen akuissa tarvitaan mm. kobolttia ja litiumia. Kobolttia tuotetaan pääasiassa Kongossa vaarallisissa olosuhteissa, ja onnettomuuksia tapahtuu lähes päivittäin. Litiumia puolestaan tuotetaan valtavissa haihdutusaltaissa useissa Etelä-Amerikan maissa.

Litiumkaivokset ehdyttävät ympäristön pohjavesiä tuhoten maanviljelyn ja kaiken elämän edellytykset. Altaiden ympäröimissä kylissä ihmiset joutuvat säännöstelemään vettä, ja ekosysteemi vaarantuu laajoilla alueilla.

Dokumentissa haastateltu maanviljelijä ilmentää paikallisten ihmisten tuntoja sanoessaan:

”Myös teidän toisella puolella maailmaa tulisi tietää, että me täällä olemme litiumin tuotannon uhreja. He ansaitsevat miljoonia euroja, mutta uhraavat ihmiset. He uhraavat eläimet. He uhraavat elämän. Näin maailma toimii, eikä se kiinnosta ketään.”

Suomessa liikenteen ilmastopolitiikan työryhmä asetti tavoitteeksi, että vuonna 2040 sähköautojen osuus kaikista Suomen teillä liikkuvista autoista on 90 prosenttia loppujen 10 prosentin kulkiessa kaasulla.

Hanen dokumentti herättää kysymyksen: jos sähköautot eivät olekaan lainkaan niin ekologisia kuin on esitetty, mitkä ovat todelliset motiivit sähköautoteknologian massiiviselle tukemiselle?

Dokumentin on tekstittänyt suomeksi Juha ”Hämis” Hämäläinen.

vastavalkea.fi/2019/04/02/sahkoautojen-todellinen-hinta/

Katso video.

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.