Kokoomus ja keskusta aikovat jatkaa leikkauksia, verojenkorottamista ja lainanottamista.

Suomen velkaantuminen jatkaa kasvuaan vastoin Juha Sipilän oikeistohallituksen lupauksia. Hallitus on perustellut pieni- ja keskituloisiin kohdistuvaa raakaa leikkauspolitiikkaa valehtelemalla, että leikkausten avulla Suomi voisi pienentää velkataakkaansa.

Kiihtyvän velkaantumisen taustalla on useita tekijöitä. Erityisesti vuoden 2015 siirtolaiskriisistä lähtien suomalaiset ovat joutuneet elättämään valtavia määriä elämäntapatyöttömiä elintasopakolaisia. Suomen kansantalous on myös ajautumassa jälleen uuteen taantumaan, minkä vuoksi verotulojen ennakoidaan supistuvan nettona 150 miljoonalla eurolla.

Lisäksi kuluja aiheutti pankkiirieliitin palkitseman Anne Bernerin hanke Suomen raideliikenteen huutokauppaamiseksi ulkomaalaisille sijoittajille. Suomi ottaa ulkomailta velkaa suorittaakseen kiinteistönjalostusprojektin, jolla Bernerin hanketta tullaan edistämään, Kauppalehti uutisoi.

Yhteensä Sipilän hallitus päätti kasvattaa julkisia menoja 81 miljoonalla eurolla, ja valtion velanoton kokonaismäärä tänä vuonna tulee olemaan 1,9 miljardia euroa. Tavallisiin suomalaisiin kohdistuvan leikkauspolitiikan jatkuminen merkitsee sitä, että valtio lahjoittaa velkaeurot pääosin maahantunkeutujille ja finanssieliitille.

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.