Yksintulleet pakolaiset ja turvapaikanhakijat maksavat miljardeja euroja veronmaksajille vuodessa.Vuonna 2015 tulleista yksintulleista sotalapsista on kertynyt aika hulppea lasku Helsingin  kaupungille. Kun maahan tuli kaikenkaikkiaan noin 35 000 turvapaikanhakijaa niin näistä reilu 5 500 sijoitettiin Helsinkiin.

STT:n uutisten raportin mukaan kaupunki maksoi yksintulleista keskimäärin 200 euroa asumisyksikölle per vuorokausi, mutta on tullut ilmi tapauksia, joissa hoitokoti on laskuttanut kaupunkia jopa 800 euroa vuorokaudessa.  Laskelmien mukaan vuonna 2015 tulleet yksintulleet maksoivat kaupungille siten 2,6 miljardia euroa, joka vastaa oikeuslaitoksen tai poliisin vuosibudjettia.

Yksintulleiden lasten majoitus perustuu suurimmaksi osaksi siihen, että kaupunki ostaa asumispalvelut yksityisiltä lastenkodeilta. Esimerkkinä vaikkapa lastenkoti, jossa asuu 10 yksintullutta ja se laskuttaa kaupunkia keskimäärin 400 euroa per lapsi. Orpokoti lähettää siten kerran kuussa kaupungille laskun, jonka loppusumma on: 120 000 euroa.

Näin ollen yksintullut lapsi on todellinen kultakimpale miltä kantilta katsottuna tahansa. Rahantekokone, sampo. Yksi yksintullut on moninkertaisesti arvokkaampi kuin tavallinen maatiainen. Yksi yksintullut tuo taloon 12 000 euroa kuukaudessa. Tavallinen suomalainen yksilapsinen lapsiperhe, jossa molemmat vanhemmat ovat keskivertotöissä, saavat kuukaudessa käteen palkkaa yhteensä noin 3 500 euroa. Päälle pieni lapsilisä.

Miten on siis mahdollista, että kantasuomalaisen perhe voi elättää lapsensa tällä rahamäärällä? Tietenkin lastenkodin laskutuksessa on otettu huomioon muutkin toimintaan vaikuttavat rahalliset menot kuten kiinteistön hoitokulut yms. Mutta niin on otettu huomioon myös lapsiperheen 3 500 euron tuloissa. Siitä on maksettava asuminen ja kaikki muutkin kulut.

About Ahmed Demir

Turkish businessman born and living in Turkey all time. I do not write in this site. I only publish what people are sending to me.